ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Slovensko má na počet obyvateľov najviac infikovaných na svete. Koho je to vina?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Najskôr to bolo množstvo hoaxov, anitivaxeri v akcii podporovaní, či dokonca vyzývaní skrachovanými, alebo príliš ambicióznymi „politikmi“ a následne výsledok – najviac infikovaných na počet obyvateľov na svete.

Kto za to môže?

TOTO NIE JE HOAX: LEKÁRKA, KTORÁ ODRÁDZALA OD OČKOVANIA TAKÝMITO PLAGÁTMI, ZOMRELA

Z FB: Polícia SR na svojom Facebooku naše informácie potvrdila: “Na základe vášho upozornenia sa nám podarilo overiť informáciu, podľa ktorej zomrela obvodná lekárka zo stredného Slovenska. V ambulancii mala plagáty odrádzajúce od očkovania…”

(Ako sme informovali obvodná lekárka MUDr. Elena D. bola hospitalizovaná na oddelení ARO v Roosveltovej nemocnici, kde na následky Covidu19 aj zomrela.

Svojich pacientov ako obvodná lekárka agresívne odhovárala od očkovania a mnohým zaočkovaným dokonca vynadala za to, že sa nechali zaočkovať. Jednému dokonca zvestovala, že do dvoch týždňov po vakcíne zomrie… vyhlasovala to z pozície autority – lekárky, ktorej pacienti dôverujú. Svojim presvedčením a názorom tak ohrozila zdravie a životy svojich pacientov.)

ŠTÁT DISKRIMINUJE ĽUDÍ, KTORÍ NIE SÚ ZAOČKOVANÍ OČKOVANIE MUSÍ BYŤ NA DOBROVOĽNOSTI – NIE DIKTATÚRY SÚHLASÍTE ?
LAJKUJTE – ZDIEĽAJTE – KOMENTUJTE
Niečo z príspevkov pod statusom na FB:

Renáta Piklerová  Ludia vy sa tu tvarite ako keby to bol utok proti zaockovanym ale toto je iba obrana nezaockovanych … pokial ludia s ockovanim suhlasili tak si asi myslia ze su chraneny kde je potom problem? Preco by nas mali delit na skupinky? Predsa dane a vsetky statne vymysli platime rovnako … urcite ze svojim sposobom to je diskriminacia a usilie aj tak prinutit ockovat sa . Covid tu uz je a aj ostane tak isto ako chripka a ostatne choroby ! Musime sa stym naucit zit a toto by sme mali pochopit uz konecne a nenechat sa viest ako ovce !!!

Barbara Išky Janovčíková  Renáta Piklerová choďte to prosím povedať tým stovkám ľudí na upv, že sa s tým musíš naučiť žiť. A aj tým zdravotníkom, ktorí riešia koho napojiť a koho nie, lebo už nebudú mat na čo. A ešte prosím aj tým bez covidu, napríklad s rakovinou, ktorých nemajú pre nedostatok miesta kde a hlsvne kto zoperovať.

Eva Tóthová   Nesuhlasim. Nie je to diskriminácia. Ak sa nechce niekto zaočkovať, je to len a len jeho vec. A nech si žije tak, ako sme žili pred uvedením vakcíny vlani cez zimu. Všetko zatvorené. Fajn. Tá vakcína je pridaná navyše, a s tým „navyše“ sú aj otvorené prevádzky „navyše“.

Milos Majko   NIE, NEsuhlasim. Konecne nie su diskriminovani zaockovani ludia. Zial, zostat nazormi v stredoveku je dobrovolnym rozhodnutim kazdeho jedinca.

A desiatky ďalších komentárov pre a proti. Urážky, osočovanie a nadávky. Nie každý jedinec diskutuje vecne, kultivovane a k téme. A minimum diskutujúcich vie, k čomu sa vlastne vyjadruje…
Je tu doba emócií a zdieľania nezmyslov – lebo sloboda slova. Je práve sloboda slova adekvátnym argumentom tam, kde by mala byť prioritou odbornosť, výsledky vedeckých výskumov a argumenty vedeckých autorít?
Vďaka očkovaniu už nikdy nedostaneme pravé kiahne.
Vďaka očkovaniu sme sa na našom území zbavili detskej obrny.
Vďaka očkovaniu sme nikdy nevideli zomierať dieťa na tetanus.
Vďaka očkovaniu nedostanú naše deti ružienku ani príušnice.
Vďaka očkovaniu sme zabudli na mikroskopických zabijakov z čias minulých.
Vďaka očkovaniu nemusíme mať 10 detí, aby sa aspoň pár z nich dožilo dospelosti.
Vďaka očkovaniu sa pravdepodobne dožijeme veku, kedy budeme vidieť naše vnúčatá.
Očkovanie zachraňuje životy bez ohľadu na pohlavie, vek, rasu, náboženstvo, orientáciu a názory.
Je preto paradoxom, že práve očkovanie dokáže tak veľmi polarizovať spoločnosť a rozdeliť ju na dva tábory, ktoré medzi sebou nedokážu a ani nechcú komunikovať.
Máme nástroj, ktorý dokáže spájať, no my sme ho využili na rozdeľovanie.
Ilustrácia Kim Herbst
– – –
Ľudia v nemocniciach aj mimo nich zomierajú zbytočne. Dokedy?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nevadi, aspon sa trochu precisti genofond. Mudrlantov a konspiratorov bude menej pocut a politici si druhykrat premyslia, ci budu ludi burcovat, aby dali ruska dole. Sami si zdecimuju volebnu zakladnu. Treba chvilu vydrzat a dufat ze nebudete potrebovat neodkladnu zdravotnu pomoc. Evolucia v digitalnom veku uz spravi svoju pracu.

  2. Keď by sa chcelo skoncovať s pandémiou, tak by bol predovšetkým tlak na výrobu lieku proti covidu a účinnej vakcíny. Nie ako teraz. Najprv 1, potom 2, nakoniec možno nebudú ani 3 dávky dosť. A nie očkovanie nie je nato, aby choroba mala ľahší priebeh ale aby nebola vôbec. A keď už sme pritom, o čom to celé je, že v Európe, v USA a bohatých krajinách Ázie budú obyvatelia zaočkovaní x dávkami, keď sú na svete krajiny, kde dostalo prvú dávku menej ako 10% občanov, ak vòbec nejakí. Prečo im tam farma firmy nenavezú miliardu vakcín? Však tak strašne pomáhajú v boji proti covidu.

  3. Európsky prístup k spoločnému využívaniu zásob očkovacích látok pomáha susedným a partnerským krajinám prekonať pandémiu. Tím Európa (Komisia, členské štáty a finančné inštitúcie, najmä Európska investičná banka a Európska banka pre obnovu a rozvoj) investuje viac ako 3 miliardy EUR do nástroja COVAX, aby pomohol zabezpečiť 1,8 miliardy dávok vakcín pre 92 krajín s nízkymi a strednými príjmami.

  4. Pri moci je táto banda neschopákov. Nie opozícia ale Olano. Oni jasne dokazujú že nevedia riadiť štát a už vôbec nie bezpecnost obyvateľov. Skoro 14 tisíc ľudí zomrelo počas ich vlády to ani nie sme vo vojne a iní stále len výhovorky. Navzájom sa obviňujú medzi sebou že ten nenakupil testy alebo že ten je zodpovedný za 10 000 život a môže ísť kopať hroby. A TT blb ktorý nemá vyštudovanú VS a ledva asi spravil aj strednú a zároveň je bezdomovec robí tlačovky o financiách pri ktorý ani nevie súbežne rozprávať a zamieňajú sa mu slovíčka kde sa mu novinári počas tlačovky smejú a on si z toho ešte robí srandu že haha. Pričom v ten deň zomrelo 50 ľudí …. Musí to by extrémna sranda

  5. Vďaka očkovaniu som si myslel,že nedostanem covid.Bohužial,aj tak som ho dostal.Čo je to potom za vakcínu?Experimentálny pokus na ludoch.Zostáva nám len dúfať,že to bude bez následkov.

  6. Už tvoja prvá veta značí, že si mimo reality. Aktualizuj si informácie, niekoľko mesiacov sa hovorí o tom, že aj zaočkovaný môže dostať covid. Len ukazuješ aký si sprostučký.

  7. Účinnosť mRNA vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna proti koronavírusu klesla z 91 percent, ktorú mali pred príchodom variantu delta, na 66 percent po príchode delty.
    Ochrana vakcínami pred vážnym priebehom ochorenia sa zdá stabilnejšia, prekračuje 90 percent.
    U nezaočkovaných ľudí bola hospitalizácia s covidom 29,2-krát pravdepodobnejšia než u zaočkovaných ľudí – to zodpovedá účinnosti približne 97 percent.
    Ako ukázala nedávna štúdia v časopise Virological, množstvo koronavírusu zistené prvými testami u pacientov s variantom delta bolo 1000-krát vyššie než u pacientov v prvej vlne nákazy v roku 2020 – to upozorňuje na jeho výrazne vyššiu nákazlivosť.
    Takže nikto ťa neoklamal, iba Delta. Čítaj, študuj, vzdelávaj sa a hlavne sa daj zaočkovať.

  8. Vidim ze radi citate facebooky. Na zorientovanie v problematike staci jedno cislo 85% mrtvych su neockovani. Alebo ockovani po viac ako pol roku. Takze nehladajte za tym spiknutie rodiny Rotschieldovcov. Ani na matovica to nemusite hadzat. Cela europa to nezvlada, je uplne jedno, kto je pri moci. Ale nezabudajte ze za fica sa chceli slusne nabalit este aj na nakupe rusok. Radsej banda neschopnych ludi ako dobre organizovani zlocinci… Ved oni sa nakoniec naucia vladnut… Skuste si spomenut na vase prve dni v novej praci, aki ste boli sikovni a spolahlivi

  9. Anonym kedy si ho mal minuly rok? Bud rad ze lahky priebeh, tvoji nasi znami a kamarati ho nemusia mat..
    Druhy anonym… tvoja opici je asi horžia.. tazko dole moze byt uz iba iq

  10. Zle nastavenie času očkovania. Očkuje sa vtedy, keď prídu vakcíny. Ak je Covid 19 sezóny, očkovať by sa malo pred sezónou mesiac alebo dva týždne podľa druhu vakcíny. Za mňa je chyba v manažmente , treba ich vymeniť za schopnejších.

  11. sused.“ Radsej banda neschopnych ludi ako dobre organizovani zlocinci… Ved oni sa nakoniec naucia vladnut“toto nemôže napísať človek pri zmysloch

  12. keď je to očkovanie také správne, tak potom prečo je v nemocniciach omnoho viac pacientov na covid ako bolo minulý rok , keď sa ešte vôbec neočkovalo? Očkovaných tu potrebujú ako bacilonosičov, aby toto šialenstvo nikdy neskončilo. Prečo asi tak netestujú aj očkovaných…..zrejme preto aby naivní ľudia nezistili, že práve to očkovanie je dobré len na to aby ten vírus udržali pri živote. a potom jedna lekárka nechcela aby sa očkovalo a ale treba si aj pozrieť aj to že známy redaktor, herci , športovci, ktorí naopak propagovali očkovanie tiež to už majú za sebou a život im tiež nikto nevráti napriek tomu že tak verili tejto zázračnej vakcíne

  13. @Bohuš 21. novembra 2021, 9:49
    Na Slovensku moze, pretoze svk je tak rozjebane po bacovani toho hranateho kokota ze sa z toho nespamata este dobre dlho.

  14. Strašne tu každý mudruje,hlavne pár tu operuje s číslami,ktoré bohvie odkiaľ sú a chce dokazovat,že aký sú oni múdri.,lebo vedia čítať v googli..Jedno je isté,očkovanie je len časť v boji proti pandémii,druhé je isté,že čím ďalej očkovania,tým ďalej mutácií,jedno je isté,vo svojej falošnej istote a neskonalej vieru v ockovanost môžte byť prenasatelom,a ochorieť ako každý druhý.A,keď máte slabú imunitu,tak možno budete mať ľahký priebeh,možno nie,treba sa koncentrovať,na hygienu,telesné zdravie,mobilitu a hlavne iné veci,ktoré sa každý určite dozvie,keď chce.Lockdowny pre polku obyvateľstva,nemajú v tomto smere žiadny význam.Potom tu ozaj zostáva otázka,ide tu o zdravie jedinca,alebo len o čísla v očkovaní.

  15. Bohuš 21. novembra 2021, 9:49 – takze radsej vlada dobre organizovanych zlodejov riadena zopar ludmi z bisnisu, ktori nevahaju odstranit kohokolvek, kto im moze narusit ich zamery prilozit si k miliarde talsiu stovku milionov?

    Ale aby sme nepreskakovali – tu pod clankom

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/11/18/vlada-zavadza-lockdown-pre-nezaockovanych-oznamil-premier/#comment-52049

    si nieco hovoril o chlapoch a akosi si sa vytratil. Neboj sa dokoncit nacate, ved bud chlap !!

  16. 11:29 ved na tom vobec nezalezi ci je to doveryhodny zdroj alebo nie, vzdy su noviny postavene na redaktoroch a kazdy ma svoje oblubene temy. Ale ako chcete spochybnit vyjadrenie hlavneho patologa? Je tam inak aj video…

  17. Keď vám horí dom, tak nemudrujete počas požiaru, že ako sa to zapálilo, či od elektriky alebo krbu. Hlavne rýchlo hasíte. Keď ide o životy, tiež nemudrujte ako ten Covid vznikol, či ho niekto udržuje pri živote a podobné blbosti. V prvom rade si ratujte svoje zdravie a svoje životy a životy najbližších. A to jedine očkovaním, ostatné je lotéria (napríklad imunita istého nicku pod menom Daniel, ozaj Daniel, kde si?).
    Už sme v nemocniciach v štádiu rozhodnutí, koho uprednostniť. Nechcite to zažiť!

  18. Koho je to vina? Zatiaľ tu nie je uvedené, kto je na vine. Vám mnohým asi unikol rozhovor z p. Krčmérym v TV. Na otázku prečo sa covid nelieči, odpovedal takto: Ano aj lieky existujú a to v Číne, iba že naši bratia /ochrancovia/ sa vyjadrili, že z východu nič nie je dobré. Moja otázka: Nie je na pandémii príliš mnoho politiky? No a o registrácii lieku rozhodujú hlavne USA.

  19. Jarko neboj sa tu som. Občas sem ešte nakuknem ale vadí mi to vaše covid šialenstvo a nasilu pretláčanie „vakcín“ je mi z toho zle ! Preto sem už radšej nič nepíšem.

  20. Ako vlastne vyzerá liečba covidu po zistení pozitivity v domácich podmienkach, prip. následne v nemocnici? Lebo o tom sa len veľmi málo píše.

  21. Podľa..news-medical.net..4.10.2021..Odborníci v Pasadene a Moderna Inc. v Cambride-Massachusetts-zistili,že 2 dávky Moderna chránia pred infekciou viacerými variantmi SARS-CoV-2 vrátane B.1.617.2(Delta) línia,ktorá sa stala dominantným kmeňom na celom svete..a to 86,7%.Tento výskumný tím varuje,že časom účinnosť klesa a je potrebný další výskum na informovanie stratégiách posiľnovacej dávky..Autor Sally Robertson B.Sc

  22. Tento rok som prekonala covid začiatok roka.Odvtedy sa má nik nespýtal či mám alebo nemám problémy a uz vôbec mi nikto nevzal krv na rozbor či mám alebo nemám protilátky a pod.Urcite nie som sama takých nás je viac zaočkovať som sa zatiaľ nedala ale som zaregistrovana a čakám ako sa to celé vyvrbi, OTP.

  23. Iva začiatok roka je ďaleko, delta tu vtedy ešte nebola, vôbec nie si chránená, určite sa daj zaočkovať. Čo sa týka testov na protilátky, tak to je úplne nereálne, keďˇsi zoberieme, že u nás bolo doteraz zhruba milión pozitívnych (600000 PCR a 460000 antigény). Dá sa spraviť nejaká vzorka ako pri prieskumoch verejnej mienky, ale robiť to hromadne ako to chce odborník na covid p.Pelegriny, sa reálne nedá, nemáme na to dostatok laboratórnych kapacít.

  24. Jaro..fakt je množstvo protilátok dôležité, lebo podľa odborníkov z pandemickej komisie je lepšia ochrana bunková imunita a aká hranica protilátok je ešte v poriadku

  25. U ľudí, ktorí ochorenie prekonali ľahko, prípadne nemali žiadne príznaky, nemusia byť protilátky v krvi vôbec prítomné alebo dosiahnu len nízke hladiny a aj skoro vymiznú. To neznamená, že človek nie je imúnny. Práve naopak, u týchto ľudí sa vyvinula pamäťová bunková imunita, ktorá je pri ochrane pred opakovanou infekciou dôležitejšia ako protilátková imunita. Problémom je, že ju nevieme v laboratóriu vyšetriť. Takéto špecializované vyšetrenia vykonávajú len špičkové výskumné laboratóriá. Bunková imunita, prirodzená aj pamäťová, je veľmi dôležitá pre ochranu pred všetkými vírusovými ochoreniami. Jej úlohou je účinne zlikvidovať všetky bunky, ktoré boli vírusmi napadnuté, a tým zabrániť šíreniu na ďalšie okolité zdravé bunky.

  26. Tuším tu máme nezrovnalosť. Iva sa pýta či je chránená, keďže začiatkom roka prekonala covid a nepozná hladinu protilátok.

    Odpoveď Jara:
    Iva začiatok roka je ďaleko, delta tu vtedy ešte nebola, vôbec nie si chránená, určite sa daj zaočkovať.

    Reakcia Jozefa:
    U ľudí, ktorí ochorenie prekonali ľahko, prípadne nemali žiadne príznaky, nemusia byť protilátky v krvi vôbec prítomné alebo dosiahnu len nízke hladiny a aj skoro vymiznú. To neznamená, že človek nie je imúnny. Práve naopak, u týchto ľudí sa vyvinula pamäťová bunková imunita, ktorá je pri ochrane pred opakovanou infekciou dôležitejšia ako protilátková imunita.

  27. Jaro 21. novembra 2021, 16:52 – vlada a odbornici sa dopustili jednej zavaznej chyby – problematiku obcanom nevysvetluju „recou ich kmena“.

    Presne taketo jednoduche vysvetlenia potrebuju. Jasne, su tu aj jedinci, ktori budu mat vysvetlene az osobnym poznanim…

  28. Jedna sa v pripade protilatok o to, ze aj ked Iva prekonala, tak nemusi mat absolutne ziadne. Ono je dolezitejsia v obrane organizmu imunitna pamat. Bunkova imunita. Vacsina z nas sa uz s coronavirusmi stretla. A pokial si ,,strazcovia,, pamataju, tak virus dokazu znicit uz na slizniciach. A ani si protilatky nevytvoria. Ale trenovat T bunky premorenim je u delty riziko. Takze zatial len vakcina.

  29. Myslím si že premorenie, či kolektívna imunita je asi nepravdepodobná realita, keďže napr. na chripkovy vírus to nefunguje a Covidovy vírus je prefikanejsi

  30. Sak ficiak skoro zhebol, ale to nevykrikuje do médií. Neboli by percenta u jednobunkovcov. 90% nezaoxkovnych sú nevzdelanci, žijúci biedne životy a preto musia vzdorovať všetkému, hlavne vláde. Tu môžu obviniť za svoju neschopnosť niečo v živote dokázať. Alebo sa pohybujú v kolektíve jednoduchých a ľahko manipulativnych ľudí, ktorí im toľko hucia do hlavy rôzne konšpirácie z Facebooku že nakoniec dostanú strach sa zaočkovať.

  31. Enonym 18:09 keby si chcel dobehnúť môj rozum,tak to by môj rozum musel tebe utekať naproti ! Aj tak si nie som istý výsledkom ty pol bunkový 🙂

  32. Všimol som si keď bol odstránený jeden nemenovaný spisovateľ tak sa vo veľkom organizovali protesty ktoré aj vo veľkom boli propagované aj v médiách proti pánovi doktorovi Fikovi… no a teraz som si všimol keď opozičné strany robia protesty tak informujú médiá až po proteste že tam bolo zopár sto ľudí a aj to v zelených tričkách (väčšina ich opisuje ako primitívov)…
    niečo tu však nesedí a ide tu o niečo iné asi to niekto dobre dotuje aby naši zvolený vydržali vo vláde celé obdobie a asi plnili niekoho priania z úzadia… kde bol p. Matopič hneď po voľbách??? S kým sa prechádza jaternica po hrade???

  33. Ano, suhlasim s tym aby za sucasny stav bol niekto brany na zodpovednost a bohuzial to bude pan Matovicko aj s Hegerkom a jeho druzinou. Preco? Lebo su vo vlade. Teraz sa uz nestaci iba vyhovarat lebo Fico, lebo Pele, lebo neviem kto. Teraz je cas. ukazat co dokazu. Za cas vo vlade nedokazali nic iba rozostvavat celu spolocnost a narod, ich dovera je na bode mrazu. Co dobre dokazali odkedy vladnu? Nic. Stale sa len hadaju, gagaju a taraju. Ani len kampan na spropagovanie ockovania normalnu nedokazali urobit,
    presvedcit ludi – > zato si stihli vybudovat velku nedoveru naroda. Nedokazali ani vcas prijat opatrenia, ktore tu mali byt uz min. mesiac a pol dozadu. Naco su teraz deti v skolach ked su roznasacmi?
    Boli to oni co sem priniesli politicku nekulturu ziapania na namestiach, plagatikov a pod. pri protestoch. Toto robi sucasna opozicia aspon kulturne. Dovolil by si prist teraz Matovic s Hegerom medzi dav ludi na namestie? Akou zbranou bojovali, takou zrejme aj pojdu kadelachsie.
    Absolutne neschopna vlada. Vo vsetkom. A o tom ze nedokazali pridat lekarom a udrzat ich tu by sa tiez dalo pisat….

  34. Separatista ja tu píšem už dávno že médiá u nás sú kompletne zmanipulované. Kedysi v auguste neviem presný dátum,nerobím si záznamy do debilníčka,bol kamarát v BA na proteste pred Grassalkovičovým palácom . Nahrával to celé na mobil niekde z vyššieho poschodia niekde západne od Hodžového námestia. Bolo tam jasne vidieť že námestie bolo takmer plné. Niekoľko tisíc ľudí. Večer som si iba z nudy pustil TV Hnoj akurát dávali správy.
    Moderátor tam zahlásil že protestu sa zúčastnila iba malá hrstka protestujúcich…
    skoro ma jeblo !
    Tak pár tisíc je hrstka ? Reportáž natáčali pred protestom skoro ráno pokiaľ tam ešte nikto nebol…
    A potom ukázali zábery z bočnej uličky kde išli Kotlebovci s vlajkami a hneď to celé hodili na nich ! Pritom na proteste bola veľká väčšina obyčajných nasratých ľudí ktorí s ĽSNS nemali nič spoločného !
    Takto „naše“ médiá zavádzajú a somári tomu veria. V správach ukazujú iba to čo ich mecenáši chcú aby sme videli

  35. Rezort zdravotníctva je na prípadnú druhú vlnu pandémie COVID-19 pripravený.

    Myslíte, že to je vtip? Nie, je to článok uverejnený na stránke Ministerstva zdravotníctva SR dňa 23.07.2020:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-23-07-2020-pandemicka-komisia-plan

    Vcelku veselé, i keď ide až o čierny humor v kontexte toho, čo sa tu prezentovalo napr. v januári 2021 a tiež, čo tu prezentuje aj teraz, v novembri 2021.

    V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu o tzv. covidových lôžkach):

    „Ak si to epidemiologická situácia vyžiada, posunieme sa do 1. fázy. V pätnástich nemocniciach v jednotlivých regiónoch Slovenska….vyčleníme priestor pre takzvaných „COVID pacientov“. Pôjde o 3 385 lôžok a 118 pediatrických lôžok. … Tieto budú v 1. fáze k dispozícii len pacientom s ochorením COVID-19. Ostatné nemocnice budú fungovať v štandardnom režime.“   

    „Reprofilizácia lôžok pre nakazených ľudí s koronavírusom bude narastať podľa potreby v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie. Pripravené sú tri fázy. V jarných mesiacoch sme si prvú fázu reprofilizácie prakticky vyskúšali, spustenie druhej a tretej sme testovali, jednotlivé fázy reprofilizácie by teda mali byť správne nastavené. Jednotlivé fázy vedia nemocnice, v prípade potreby, rýchlo aktivovať,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

    Na základe pandemického plánu sa druhá fáza reprofilizácie lôžok zrealizuje v 3. fáze pandémie. K dispozícii bude ďalších 5 687 postelí v ďalších dvadsiatich dvoch nemocniciach.

    Slovensko je pripravené aj na enormný nárast nakazených. V prípade takejto situácie by nastalatretia fáza reprofilizácie nemocničných postelí v ďalších dvadsiatich piatich nemocniciach po celom Slovensku. V nej bude pre „COVID pacientov“ vyčlenených ďalších 5 951 lôžok.“

    Ako počítam, tak počítam, mali sme byť v pohode pripravení a mali sme mať k dispozícii cca 15 tisíc tzv. covidových lôžok (3 385 + 118 + 5 687 + 5 951).

    Slovensko má pritom cca 5,8 nemocničných lôžok v prepočte na 1000 obyvateľov, čo je v kvantitatívnom vyjadrení cca 32 000 lôžok, ale možno sa mýlim, tak ma prosím opravte.

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    Ak si porovnám údaje v nemocniciach z januára 2021, tak bolo hospitalizovaných cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj kolaboval a nemocnice poskytovali preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Pri takomto čísle ale mali nemocnice fungovať v štandardnom režime, či nie?   

    Natíska sa mi opakujúca sa obligatórna otázka: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A pre zopakovanie: V nemocniciach je v súčasnosti (v novembri 2021) hospitalizovaných tiež cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj tiež už kolabuje a nemocnice poskytujú preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Áno, je to pravda, chodím po uliciach, všade prekračujem mŕtvoly, lebo v nemocniciach už nie je miesto. No hotová morová rana, smrtnosť pri COVID-e ďaleko prekračuje ebolu i marburg.

    A nie je to náhodou tak, že sa úmyselne neposilňujú covidové oddelenia s cieľom, aby tam pracujúci obetaví zdravotníci doslova „padli“ a potom sa to prezentuje ako kolaps nemocníc, ktorý zapríčinili tí, ktorí si nechceli aplikovať experimentálnu tzv. vakcínu?

    A kde udělali soudruzi z NDR chybu tentokrát? Po skúsenostiach zo začiatku roka 2021 sme mali byť na jeho konci pripravení lepšie, alebo nie?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A ešte troška k pľúcnym ventilátorom: V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu):

    „Slovenské zdravotníctvo je vybavené aj prístrojmi. „Pľúcnych ventilácii pre pacientov s COVID-19 máme dostatočné množstvo vzhľadom na dostupné personálne kapacity našich ústavných zdravotníckych zariadení.“

    „Na základe skúseností z okolitých krajín sme na začiatku pandémie definovali typy prístrojov vhodných na ventiláciu pacientov s pokročilým štádiom COVID-19. V tom čase bolo v nemocniciach 450 takýchto prístrojov, nákupmi sme tento stav zvýšili tak, aby sme mali k dispozícii 1 000 takýchto ventilátorov. Z nich je už 350 v nemocniciach. Ďalšie budú distribuované na základe definovaných požiadaviek nemocníc a reálnej potreby na základe aktuálnej epidemiologickej situácie. Spolu s ďalšími nižšími typmi ventilátorov a podporných oxygenačných prístrojov tak Slovenská republika bude mať v lôžkových zariadeniach takmer 2 000 lôžok vybavených prístrojmi na podporu dýchania.“

    To si z nás teda Ministerstvo zdravotníctva SR robilo neskutočnú srandu.   

    Podľa údajov za predchádzajúci deň (19.11.2021) totižto podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 256 osôb:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19_19-11-2021-vysledky

    Ale mám ten „pocit“, že sa na mňa valia odvšadiaľ informácie, že počet voľných pľúcnych ventilácií sa už blíži k nule.

    V tejto súvislosti mám len 2 otázky:

    1.    Máme personálne kapacity iba na obsluhu 256 pľúcnych ventilácií?

    2.    Ak odpoveď na prvú otázku znie áno, rád by som vedel, či tí, ktorí koncepčne (materiálovo aj personálne) riešili počet pľúcnych ventilácií na počet 1000 a viac, by sa mali považovať za idiotov alebo imbecilov (nejde o urážlivé vyjadrenie, pri všetkej úcte, ide totiž o štandardné kategórie v rámci miery IQ).

  36. Rezort zdravotníctva je na prípadnú druhú vlnu pandémie COVID-19 pripravený.

    Myslíte, že to je vtip? Nie, je to článok uverejnený na stránke Ministerstva zdravotníctva SR dňa 23.07.2020:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-23-07-2020-pandemicka-komisia-plan

    Vcelku veselé, i keď ide až o čierny humor v kontexte toho, čo sa tu prezentovalo napr. v januári 2021 a tiež, čo tu prezentuje aj teraz, v novembri 2021.

    V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu o tzv. covidových lôžkach):

    „Ak si to epidemiologická situácia vyžiada, posunieme sa do 1. fázy. V pätnástich nemocniciach v jednotlivých regiónoch Slovenska….vyčleníme priestor pre takzvaných „COVID pacientov“. Pôjde o 3 385 lôžok a 118 pediatrických lôžok. … Tieto budú v 1. fáze k dispozícii len pacientom s ochorením COVID-19. Ostatné nemocnice budú fungovať v štandardnom režime.“   

    „Reprofilizácia lôžok pre nakazených ľudí s koronavírusom bude narastať podľa potreby v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie. Pripravené sú tri fázy. V jarných mesiacoch sme si prvú fázu reprofilizácie prakticky vyskúšali, spustenie druhej a tretej sme testovali, jednotlivé fázy reprofilizácie by teda mali byť správne nastavené. Jednotlivé fázy vedia nemocnice, v prípade potreby, rýchlo aktivovať,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

    Na základe pandemického plánu sa druhá fáza reprofilizácie lôžok zrealizuje v 3. fáze pandémie. K dispozícii bude ďalších 5 687 postelí v ďalších dvadsiatich dvoch nemocniciach.

    Slovensko je pripravené aj na enormný nárast nakazených. V prípade takejto situácie by nastalatretia fáza reprofilizácie nemocničných postelí v ďalších dvadsiatich piatich nemocniciach po celom Slovensku. V nej bude pre „COVID pacientov“ vyčlenených ďalších 5 951 lôžok.“

    Ako počítam, tak počítam, mali sme byť v pohode pripravení a mali sme mať k dispozícii cca 15 tisíc tzv. covidových lôžok (3 385 + 118 + 5 687 + 5 951).

    Slovensko má pritom cca 5,8 nemocničných lôžok v prepočte na 1000 obyvateľov, čo je v kvantitatívnom vyjadrení cca 32 000 lôžok, ale možno sa mýlim, tak ma prosím opravte.

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    Ak si porovnám údaje v nemocniciach z januára 2021, tak bolo hospitalizovaných cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj kolaboval a nemocnice poskytovali preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Pri takomto čísle ale mali nemocnice fungovať v štandardnom režime, či nie?   

    Natíska sa mi opakujúca sa obligatórna otázka: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A pre zopakovanie: V nemocniciach je v súčasnosti (v novembri 2021) hospitalizovaných tiež cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj tiež už kolabuje a nemocnice poskytujú preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Áno, je to pravda, chodím po uliciach, všade prekračujem mŕtvoly, lebo v nemocniciach už nie je miesto. No hotová morová rana, smrtnosť pri COVID-e ďaleko prekračuje ebolu i marburg.

    A nie je to náhodou tak, že sa úmyselne neposilňujú covidové oddelenia s cieľom, aby tam pracujúci obetaví zdravotníci doslova „padli“ a potom sa to prezentuje ako kolaps nemocníc, ktorý zapríčinili tí, ktorí si nechceli aplikovať experimentálnu tzv. vakcínu?

    A kde udělali soudruzi z NDR chybu tentokrát? Po skúsenostiach zo začiatku roka 2021 sme mali byť na jeho konci pripravení lepšie, alebo nie?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A ešte troška k pľúcnym ventilátorom: V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu):

    „Slovenské zdravotníctvo je vybavené aj prístrojmi. „Pľúcnych ventilácii pre pacientov s COVID-19 máme dostatočné množstvo vzhľadom na dostupné personálne kapacity našich ústavných zdravotníckych zariadení.“

    „Na základe skúseností z okolitých krajín sme na začiatku pandémie definovali typy prístrojov vhodných na ventiláciu pacientov s pokročilým štádiom COVID-19. V tom čase bolo v nemocniciach 450 takýchto prístrojov, nákupmi sme tento stav zvýšili tak, aby sme mali k dispozícii 1 000 takýchto ventilátorov. Z nich je už 350 v nemocniciach. Ďalšie budú distribuované na základe definovaných požiadaviek nemocníc a reálnej potreby na základe aktuálnej epidemiologickej situácie. Spolu s ďalšími nižšími typmi ventilátorov a podporných oxygenačných prístrojov tak Slovenská republika bude mať v lôžkových zariadeniach takmer 2 000 lôžok vybavených prístrojmi na podporu dýchania.“

    To si z nás teda Ministerstvo zdravotníctva SR robilo neskutočnú srandu.   

    Podľa údajov za predchádzajúci deň (19.11.2021) totižto podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 256 osôb:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19_19-11-2021-vysledky

    Ale mám ten „pocit“, že sa na mňa valia odvšadiaľ informácie, že počet voľných pľúcnych ventilácií sa už blíži k nule.

    V tejto súvislosti mám len 2 otázky:

    1.    Máme personálne kapacity iba na obsluhu 256 pľúcnych ventilácií?

    2.    Ak odpoveď na prvú otázku znie áno, rád by som vedel, či tí, ktorí koncepčne (materiálovo aj personálne) riešili počet pľúcnych ventilácií na počet 1000 a viac, by sa mali považovať za idiotov alebo imbecilov (nejde o urážlivé vyjadrenie, pri všetkej úcte, ide totiž o štandardné kategórie v rámci miery IQ.

  37. Rezort zdravotníctva je na prípadnú druhú vlnu pandémie COVID-19 pripravený.

    Myslíte, že to je vtip? Nie, je to článok uverejnený na stránke Ministerstva zdravotníctva SR dňa 23.07.2020:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-23-07-2020-pandemicka-komisia-plan

    Vcelku veselé, i keď ide až o čierny humor v kontexte toho, čo sa tu prezentovalo napr. v januári 2021 a tiež, čo tu prezentuje aj teraz, v novembri 2021.

    V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu o tzv. covidových lôžkach):

    „Ak si to epidemiologická situácia vyžiada, posunieme sa do 1. fázy. V pätnástich nemocniciach v jednotlivých regiónoch Slovenska….vyčleníme priestor pre takzvaných „COVID pacientov“. Pôjde o 3 385 lôžok a 118 pediatrických lôžok. … Tieto budú v 1. fáze k dispozícii len pacientom s ochorením COVID-19. Ostatné nemocnice budú fungovať v štandardnom režime.“   

    „Reprofilizácia lôžok pre nakazených ľudí s koronavírusom bude narastať podľa potreby v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie. Pripravené sú tri fázy. V jarných mesiacoch sme si prvú fázu reprofilizácie prakticky vyskúšali, spustenie druhej a tretej sme testovali, jednotlivé fázy reprofilizácie by teda mali byť správne nastavené. Jednotlivé fázy vedia nemocnice, v prípade potreby, rýchlo aktivovať,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

    Na základe pandemického plánu sa druhá fáza reprofilizácie lôžok zrealizuje v 3. fáze pandémie. K dispozícii bude ďalších 5 687 postelí v ďalších dvadsiatich dvoch nemocniciach.

    Slovensko je pripravené aj na enormný nárast nakazených. V prípade takejto situácie by nastalatretia fáza reprofilizácie nemocničných postelí v ďalších dvadsiatich piatich nemocniciach po celom Slovensku. V nej bude pre „COVID pacientov“ vyčlenených ďalších 5 951 lôžok.“

    Ako počítam, tak počítam, mali sme byť v pohode pripravení a mali sme mať k dispozícii cca 15 tisíc tzv. covidových lôžok (3 385 + 118 + 5 687 + 5 951).

    Slovensko má pritom cca 5,8 nemocničných lôžok v prepočte na 1000 obyvateľov, čo je v kvantitatívnom vyjadrení cca 32 000 lôžok, ale možno sa mýlim, tak ma prosím opravte.

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    Ak si porovnám údaje v nemocniciach z januára 2021, tak bolo hospitalizovaných cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj kolaboval a nemocnice poskytovali preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Pri takomto čísle ale mali nemocnice fungovať v štandardnom režime, či nie?   

    Natíska sa mi opakujúca sa obligatórna otázka: Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A pre zopakovanie: V nemocniciach je v súčasnosti (v novembri 2021) hospitalizovaných tiež cca 3 tisíc tzv. covidových pacientov, pričom zdravotnícky systém vraj tiež už kolabuje a nemocnice poskytujú preto len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Áno, je to pravda, chodím po uliciach, všade prekračujem mŕtvoly, lebo v nemocniciach už nie je miesto. No hotová morová rana, smrtnosť pri COVID-e ďaleko prekračuje ebolu i marburg.

    A nie je to náhodou tak, že sa úmyselne neposilňujú covidové oddelenia s cieľom, aby tam pracujúci obetaví zdravotníci doslova „padli“ a potom sa to prezentuje ako kolaps nemocníc, ktorý zapríčinili tí, ktorí si nechceli aplikovať experimentálnu tzv. vakcínu?

    A kde udělali soudruzi z NDR chybu tentokrát? Po skúsenostiach zo začiatku roka 2021 sme mali byť na jeho konci pripravení lepšie, alebo nie?

    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

    A ešte troška k pľúcnym ventilátorom: V materiáli zo dňa 23.07.2020 sa píše (vyberám z textu):

    „Slovenské zdravotníctvo je vybavené aj prístrojmi. „Pľúcnych ventilácii pre pacientov s COVID-19 máme dostatočné množstvo vzhľadom na dostupné personálne kapacity našich ústavných zdravotníckych zariadení.“

    „Na základe skúseností z okolitých krajín sme na začiatku pandémie definovali typy prístrojov vhodných na ventiláciu pacientov s pokročilým štádiom COVID-19. V tom čase bolo v nemocniciach 450 takýchto prístrojov, nákupmi sme tento stav zvýšili tak, aby sme mali k dispozícii 1 000 takýchto ventilátorov. Z nich je už 350 v nemocniciach. Ďalšie budú distribuované na základe definovaných požiadaviek nemocníc a reálnej potreby na základe aktuálnej epidemiologickej situácie. Spolu s ďalšími nižšími typmi ventilátorov a podporných oxygenačných prístrojov tak Slovenská republika bude mať v lôžkových zariadeniach takmer 2 000 lôžok vybavených prístrojmi na podporu dýchania.“

    To si z nás teda Ministerstvo zdravotníctva SR robilo neskutočnú srandu.   

    Podľa údajov za predchádzajúci deň (19.11.2021) totižto podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 256 osôb:

    https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19_19-11-2021-vysledky

    Ale mám ten „pocit“, že sa na mňa valia odvšadiaľ informácie, že počet voľných pľúcnych ventilácií sa už blíži k nule.

    V tejto súvislosti mám len 2 otázky:

    1.    Máme personálne kapacity iba na obsluhu 256 pľúcnych ventilácií?

    2.    Ak odpoveď na prvú otázku znie áno, rád by som vedel, či tí, ktorí koncepčne (materiálovo aj personálne) riešili počet pľúcnych ventilácií na počet 1000 a viac, by sa mali považovať za idiotov alebo imbecilov (nejde o urážlivé vyjadrenie, pri všetkej úcte, ide totiž o štandardné kategórie v rámci miery IQ)..

  38. ked u nas vo firme bolo kopec nakazenych v 2020 a ockovanie len zacinalo a ludia mali priznaky a ja som bol snimi, nenakazil som sa. V roku 2020, ockovanie v plnom prude, ludia okolo nemali priznaky a ja som sa nakazil. Vďaka očkovaní, teraz ohrozujete neočkovaných.

  39. Nie je to hoax 21. novembra 2021, 13:38

    Zaujimavosťou je, že predtým ako zaznamenávali prvé prípady ešte vtedy neznámej vysoko infenkčnej choroby (covid19) v číne, niekedy v decembri 2019, v médiach sa dosť písalo o obchodnej vojne USA a čína. Ja mám trošku pochybnosti o tom, že vírus je z netopierov.

  40. Vláda sa na to vyprdla, zase premeškali leto na prípravu. A opatrenia platné od dnešného dňa sú čistá formalita. Idú obmedziť nezaočkovaných, ale tí môžu prakticky ísť všade s výnimkou nákupných centier, hromadných a športových podujatí. Celé zle. Efekt nulový. Ak si myslia, že týmto sa snížia počty nakazených a pomôžu nemocniciam, tak je to naozaj banda tupých hláv, ktorí nerozmýšľajú v súvislostiach.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img