ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Polícia bude od pondelka intenzívne kontrolovať dočasný lockdown pre nezaočkovaných

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   ROBÍME TO PRE NAŠE NEMOCNICE

Dočasne sa od pondelka do praxe uvádza lockdown pre nezaočkovaných. Situácia je naozaj zlá a prosíme vás, aby ste si na seba dávali pozor.

Polícia bude od pondelka nové opatrenia intenzívne kontrolovať v priestoroch, kde sa vyžaduje potvrdenie o očkovaní, alebo prekonaní ochorenia. Taktiež budeme pri kontrolách poskytovať súčinnosť regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

PRÍSNE OPATRENIA PRE NEZAOČKOVANÝCH

Nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných vo všetkých okresoch. Práve táto skupina najčastejšie končí v nemocniciach a v najväčšej miere šíri vírus. Naše nemocnice sú už plné a nemáme inú možnosť. Situácia je už tak extrémne zlá a neudržateľná, že mierne sprísnenie opatrení sa týka aj zaočkovaných.
Hromadné podujatia budú len pre zaočkovaných a prekonaných podľa limitov na základe regiónu. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, teda obchodov pre základné životné potreby. Nebudú môcť chodiť do nákupných centier či reštaurácií.

OČKOVANÍ – PREKONALI COVID

Nový COVID-automat zrovnoprávni postavenie kompletne očkovaných a tých, ktorí sú v lehote do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, bude to kategória s označením OP.
Tieto dve skupiny ľudí budú v mnohých ohľadoch zvýhodňovaní, čo znamená, že sa nemusia dvakrát do týždňa testovať do práce, môžu slobodne chodiť do obchodov, teda nielen do esenciálnych (pre základné životné potreby), ale aj do nákupných centier.

Celé vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva TU:

vyhlaska_258

vyhlaska_259

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Táto vláda si tu robí čo chce vedie to iba k jedinému a to ako rozostvat obyvateľov proti sebe na jednej strane je očkovanie dobrovoľne a na druhej sa tu robia sankcie a opatrenia ktoré aj tak vedú jedine tak do piče kravskej raz príde čas a budú sa zodpovedať zavesený na kandelabroch dole hlavou jak v Irane

  2. Nic z toho, co pises, sa diat nebude. Co sa diat bude je to, ze zvyseny tlak na antivaxerov prinesie pozitivne vysledky v podobe vyssej zaockovanosti a rychlejsieho navratu k plnohodnotnemu a produktivnemu zivotu.

  3. Rakúšania zaviedli ako prví v Európe POVINNÉ očkovanie od februára 2022 pre VŠETKÝCH občanov pod hrozbou odňatia slobody. Takže tak vážení antivaxeri, slučka sa sťahuje. Mŕtvych neočkovaných pribúda, vašich argumentov ubúda.

  4. Mačkota nic sa nestahuje. Kady im na to ockovanie vyserie. Ani takto ludi neprinutia ockovat sa. Je to len strasenie ako v USA. Aj tam zaviedli povinne ockovanie a staty to jeden po druhom rusia.

  5. Dúfam, že ľudia pri ďalších voľbách nezabudnú, ktorí politici ich huckali proti vakcíne a opatreniam v záujme toho dostať sa k moci a majetkom. Ich záujmy sú im viac než životy ľudí.

  6. obcan, stahuje sa toho dost. ako to, ze to nevidis? to su predsa prebiehajuce procesy, ktore budu dalej napredovat. v roznych krajinach tomu budu davat rozne nazvy, ale faktom je to, ze bez ockovania budes sediet doma bez prijmu, inak facka zlava zprava a kopacka do brucha na prilepsenie. myslene obrazne, samozrejme. a nikto sa osamelych antivaxerov zastavat nebude. ved kto by sa zastaval hlupakov, co sa spravaju ako skodna?

  7. Problém je že väčšina zaockovanych už má plné zuby tejto vlády. Chodím raz do týždňa na testovanie na Trnavskú ulicu a tam ľudia v radoch tak nadávajú na Matovica že už je z toho priam ľudová tradícia.
    Jeden názve neočkovaných opicami a druhý robí tlačovku o rozpočte kde sa smeje na hulváta pričom v ten deň zomrelo cez 50 ľudí Slovenskej republiky….

  8. Do potravín, drogérie, lekárne,aj obchodu s oblečením sa dostanem,iné nepotrebujem.Nákupné centrá nemusím,za reštaurácie ušetrím,takže zas si to odserú podnikatelia a živnostníci.Skôr,než začnete útočiť,medzi esenciálne obchody patria aj odevy a obuv😁.

  9. V tej šóre na testovanie stoja iba nezaočkovaní, tak netrep o očkovaných. Keby to bolo podľa tvojej teórie, tak 2,5 milióna zaočkovaných by súhlasilo s touto vládou. Ale keď ide o zdravie a životy, tak politika ide bokom, nepleť ju prosím ťa do toho. Aj kopu voličov tej zelenej opice, čo si predvčerom demonštratívne strhol masku, sú zaočkovaní. Každý pozerá na seba a svoj život. A mimochodom, tí mŕtvi, ktorých tu spomínaš sú na 95% neočkovaní, sú to obete tej zelenej a červenej opice.

  10. pre:Aj ja mám názor..klameš,stoja tam aj zaočkovaní,predstav si,že niektorí lekári,nemocnice,alebo ked ideš do kupaľov potrebuješ test,max.48 hodinový,aj v Seredi určitá pani zubarka vyžaduje test aj ked si očkovaný..

  11. opäť sme sa raz vo svete zviditeľnili,bohužiaľ v negatívnom zmysle:

    Na počet obyvateľov vedieme
    Slovensko je v prepočte na obyvateľov momentálne najviac postihnutou krajinou z hľadiska šírenia koronavírusu. Our World in Data zverejňuje takzvané 7-dňové plávajúce priemery. Tie sú výpovednejšie, ako čísla za jednotlivé dni.
    Na počet obyvateľov je v tomto ukazovateli Slovensko úplne prvé zo všetkých štátov sveta. Priemerne nám v prepočte na milión obyvateľov každý deň pribúda až 1600 prípadov infikovaných. Nikde inde na svete toto číslo nie je väčšie ako práve na Slovensku.

  12. seeker, fargo, presne tak, plne podporujem vaše právo zvoliť si spôsob vlastnej smrti. Každý občan má plné právo zomrieť skoro a nezmyselne.

  13. Lekári z nemocníc musia vyberať, ktorých pacientov napoja na pľúcnu ventiláciu, posudzujú ich zdravotný stav, vek, ďalšie ochorenia. „Prednosť musíme dať tým, ktorí majú väčšiu šancu,“ vraví Ján Michlík, primár z košickej nemocnice.

    Nasleduje humanitárna katastrofa, pol roka lockdown, veľmi ťažké ekonomické dopady, mraziarenské návesy, hroby kopané bágrom. Antivaxeri a dezoláti vážte slová! Vláda covid nespôsobila, všetky krajiny majú rovnaké alebo tvrdšie opatrenia, iba ukrajina ma menej očkovaných. Dávajte si pozor, doviedli ste krajinu a nás všetkých do ťažkej krízy, aby vám to ulica nespočítala. Fico a podobný využili covid iba na svoje ciele vyhnúť sa väzbe, zatiahli vás lacno do veľkej hry, dávajte si pozor na sproste reči v nemocniciach nasleduje selekcia! Matovič tu nikoho nezujíma.

  14. …… a kedy začnú príslušné orgány kontrolovať karantény pre cezpoľných???? dôjdu si do roboty ako keby nič po návšteve Srbsko, Ukrajina…léébo potrebujú hodiny, peniaze …min rok im sama agentúra rozdávala negatívne testy….to je čo???….toto by sa malo riešiť a ne kto je zaočkovaný all nie lebo aj tí zaočkovaní ,niektorí sú akože top , šak mám len chrípku a nakazí plno ľudí okolo seba….

  15. keby to neriadili súčasní podvodníci politici ale študovaní lekári a epidemiologovia , a urobili by vakcínu , že zabráni šíreniu, tak sa dám očkovať, lebo by to davalo zmysel, ale kedže tomu tak nieje, tak ma možte aj zavrieť aj tak sa nedam zaočkovať a budem si nadalej myslieť o zaočkovaných že sú hlupáci

  16. Len pre zaujímavosť. https://sk.wikipedia.org/wiki/Vakc%C3%ADna
    Dovolil som si dať link na definíciu vakcíny. Zmysel každého očkovania je, aby sa chorobám predchádzalo, a aby neboli ďalej rozširované. Ak nestačia ani 3 dávky na potlačenie choroby, ba dokonca ani nato aby nebola očkovanými ďalej roznášaná, tak sa stala dakde chyba.

  17. Naco som si daval pozor od zaciatku Corony.Dodrziaval a respektoval vsetko.Aby som dopadol takto.Musiet sa ockovat.Musiet.Alebo uz az pomaly dojst o pracu kvoli ockovaniu alebo testovaniu ze musia byt.Chodte sa postavit do radu na testovanie a uvidite co tam je.Totalna kravina a aj cela nasa vlada.Ockovat sa nedam!!!!!!Tato vlada by sa mala prepadnut pod zem a uz nech nik o nej ani nevie.Nevedia co robia a len skusaju.A ani to uz vediet nebudu.

  18. Ty brdo, ty si frajer. Takto hrdinsky sa postavit tej zlej vlade. Ty musis mat bab. Ty budes nejaky samson slavien, ne? O tebe este budeme pocut.
    Len dufam, ze nie od Jara.

  19. Obyvateľ ty by si sa mal prepadnúť pod zem. Tvoje argumenty vypovedajú o tvojom jednocifernom IQ. Zase len táto vláda. Vláda s tým nemá nič spoločné. Alebo táto vláda riadi všetky štáty sveta? Zobuďte sa už debili 🤌

  20. radšej smer a jeho 30 roćne skúsenosti v riadení krajiny v jej najtažšej chvíli, v pandemii ako olano so žiadnymi skúsenosťami a amaterskym riadením údržbáíov a kominárov

  21. Od teba si stačí prečítať 5 riadkov a hneď viem s kým mám dočinenia. Smer má 22 rokov, z toho vo vláde bol nejakých 14. A ako by podľa teba postupoval Smer?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img