ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Platinová svadba

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dnes sa konala v kostole Narodenia Panny Márie v Pate mimoriadna udalosť – Platinová svadba, čo ani kronika obce nepamätá. Jej protagonistami boli manželia František a Hermína Práznovskí, ktorých spoločná cesta životom trvá vo vzájomnej láske a úcte už celých 70 rokov, teda od 17. novembra 1951.

V sobášnej listine z toho roku je napísané:

Mladoženích: František Práznovský, rímskokatolíckeho vyznania, nar. 27. 1. 1932 v Pate.    Mladucha: Hermína Čutríková, rímskokatolíckeho vyznania, nar. 2. 11.1932 v Šoporni.        Svedkovia: Izidor Trubač a Leonard Šmátrala

Zapísané na základe zápisnice o cirkevne uzavretom manželstve pred sobášnym kňazom    Izidorom Štefíkom v Šoporni.

Ich spoločná cesta začala ešte v roku 1948, kedy sa zoznámili v meštianke v Šoporni. Po sobáši bývali u rodičov nevesty a narodili sa im dve deti, syn Jozef a dcéra Daniela. Po 11. rokoch sa presťahovali do Paty.

František, vyučený rušňovodič po skončení školy pracoval v Bratislave na Východnom nádraží. Neskôr, po pracovnom úraze, pracoval ako rušňovodič až do dôchodku v Niklovke Sereď.

Pani Hermína pracovala na traktorovej stanici v Šoporni ako hospodárka a od roku 1964   v  patanskej  Paprikárni.

Život manželov  Práznovských naplnilo šťastím narodenie štyroch vnučiek, ktoré nadovšetko milujú. O ich dobrote svedčí aj skutočnosť, že spolu s dcérou Danielou poskytli starostlivosť a domov chlapcovi Tomášovi, odchovancovi z detského domova.

Dnes ich život obohacuje a napĺňa šťastím 9 pravnúčat.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ach jaj, dedusko a babicka (a ostatni tiez) bez respiratorov vo vnutornych priestoroch. A to sa potom cudujeme, ze koncia s covidom v nemocniciach.

  2. Som zvedavý, či by si si zavesil na stenu fotografiu z obzvlášť takejto slávnostnej príležitosti, keby mali všetci na tvári respirátory. Inak bol tam len úzky okruh rodiny (dá sa povedať že bunka) a všetci mali respirátory. A nakoniec, Fotografované osoby na čas nevyhnutný pre výkon procesu fotografovania, či už v interiéry alebo exteriéry, môžu rúška, či respirátory odložiť.

  3. Kde je napísané že respirátor chráni na 100% pred prenosom respiračných ochorení?!
    Keby vás radšej zaujímalo to ako sme všetci podriadení vláde a nie to či účastní mali prekryté horné dýchacie cesty.
    Kvôli bezpečnosti a pre ochranu zdravia boli vopred všetci otestovaní niekoľkokrát.
    Už aj pri takýchto krásnych udalostiach ste ľudia tak hlúpi a bez štipky radosti a súcitu.

  4. Prosim kto chce nech nieco pekne napise alebo popraje ale prosim take komentare si nechajte na iny clanok. Dakujem☺☺☺☺☺☺

  5. btw, aky krasny slovnik ma dezolat z komentara o 8:57, uroven 4cenovej skupiny. Ide o to, ze dedko a babicka sa zbytocne vystavuju riziku. Su zlati, len riskuju v dnesnej dobe…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img