ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Domček na sídlisku – chalúpka dobra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Farská charita Sereď /  Služba našej farskej charity si medzi poskytovateľmi sociálnej služby v našom meste vyslúžila už svoje pevné miesto.
Počas takmer 5 rokov jej pôsobenia si niektorí ľudia už zvykli, kde nás môžu každý utorok nájsť.

V jeden novembrový utorok, takmer pred koncom služby, nás v našich priestoroch našla aj redaktorka RTV Rádia Regina Západ, ktorá v rámci pripravovaného materiálu o Trnavskej arcidiecéznej charite, prišla k nám urobiť rozhovor o činnosti našej charity.
(Kto by mal záujem si ho vypočuť z archívu, ide o 5.časť : https://reginazapad.rtvs.sk/relacie-a-rubriky/serial-radia-regina-zapad/274419/trnavska-arcidiecezna-charita-posobi-na-uzemi-troch-krajov?fbclid=IwAR0-kgIkxNMxBCqm-vkOkNJlE3Mq8lVT_c7JNBpu2xjd8QlyICV9aPKbJgI

Ako sama povedala, našla nás ľahko, lebo už zďaleka videla naše vysvietené priestory medzi bytovými domami. Ako sa sama vyjadrila: „domček v blízkosti centra na sídlisku svieti ako chalúpka dobra“.

Našou túžbou je, aby sme aj naďalej ostali aspoň malým svetielkom nádeje pomoci pre všetkých, ktorí pomoc potrebujú.
Chceme sa poďakovať všetkým za prijatie, akúkoľvek pomoc, dary, sponzorské príspevky….

Ďakujeme aj mestu Sereď za finančnú pomoc, vďaka ktorej sme mohli financovať náklady za energie a prenajaté priestory.
Vďaka Vám všetkým môžeme spolu pomáhať a sprostredkovať pomoc konkrétnym cieleným skupinám.

 

 

 

zdroj: Farská charita Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. narkomani sú naozaj ľudia v núdzi. Sú to chudáci či si to zapričinili sami alebo nie. Alebo by si to niekto z nás s nimi chcel vymeniť? Nemusíme ich ľutovať ale v pokročilom štádiu sú to spravidla ľudské trosky. Neobhajujem narkomanov len si myslím že mnohi z nich by sa radi zbavili závislosti keby na to mali dostatok sily

  2. Malo by sa pomáhať hlavne takým, čo to vážne potrebujú, lebo chodia tam aj taký, čo su na sociálkach a robia na čierno, peňazí majú dosť, nosia značkové veci a chodia tam autom. Chodia kradnúť do obchodov, ja nehovorím, môžem byť aj ja na Tom zle, ale každý sa snaží neako si zarobiť peniaze a nie každý utorok vystaviť pred charitou na prášok, olej a zemiaky. To by tam mohol ísť potom každý, malo by sa skúmať, či sú tí ľudia ozaj v núdzi a nezneužívali ľudí, čo to v dobrom úmysle pre nich kúpili.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img