ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Župa zrekonštruovala ďalšie tri úseky ciest v okrese Trnava

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|   Trnavský samosprávny kraj zrekonštruoval ďalšie tri úseky ciest III. triedy v okrese Trnava za viac ako milión eur. Medzi vynovené úseky v celkovej dĺžke 6,8 kilometra patrí cesta z Dechtíc na Dobrú Vodu a medzi Košolnou a Dolnými Orešanmi. Župa upravuje aj miestnu komunikáciu v rovnakej lokalite, ktorá bude slúžiť ako obchádzková trasa pre prímestské autobusy počas jarnej rekonštrukcie mosta v Horných Orešanoch.

„Som rád, že sme pred zimou stihli zrekonštruovať ďalšie kilometre ciest III. triedy. Tri vynovené úseky v okrese Trnava sú v celkovej dĺžke 6,8 kilometra. Investovali sme do nich viac ako milión eur. Znamenajú väčšiu bezpečnosť a lepší komfort pre obyvateľov kraja. Tieto práce sú súčasťou balíka 54 tohtoročných rekonštrukcií, z ktorých sa 37 týka ciest a 17 mostov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Okrem nového asfaltu, župa zabezpečila aj úpravu okolia ciest prostredníctvom výrubu alebo orezania porastov zasahujúcich do jazdných pruhov. Práce prebiehali za maximálneho využitia pôvodných materiálov vozovky, čo znižuje tvorbu odpadu.

„Práce na troch dotknutých úsekoch sme odštartovali v priebehu augusta a septembra. Na začiatku mesiaca sa podarilo ukončiť rekonštrukciu cesty medzi Košolnou a Dolnými Orešanmi a trasu z Dechtíc na Dobrú Vodu. Finálna oprava spojovacej cesty pri Košolnej a Horných Orešanoch bude hotová v priebehu novembra. Tento úsek sme museli pripraviť na väčšiu záťaž, keďže bude slúžiť ako obchádzková trasa pre prímestské autobusy z dôvodu 335-tisícovej rekonštrukcie mosta v Horných Orešanoch, ktorú pripravujeme v prvom štvrťroku budúceho roka,“ objasnil riaditeľ Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja Dalibor Trebichalský.

Župa v okrese Trnava pripravuje modernizáciu šesť kilometrového úseku cesty II/502 pri Dolných Orešanoch v hodnote 5,2 milióna eur, ktorú chce spolufinancovať z eurofondov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img