ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Nežná revolúcia 1989 stála na tisícoch odvážnym a morálnych činov dnes už bezmenných odporcov totality, ktorí žili a nevzdali to počas 40 rokov totality.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Dakujem všetkým, ktorí si pripomínajú Deň boja za slobodu a demokraciu. Na priloženej fotke sú síce dvaja z tých, čo sa dožili a mohli sa tešiť zo zmeny, ale náš spoločný úspech v r. 1989 stál na utrpení mnohých, čo v mene slobody a demokracie trpeli vo väzeniach, zomierali na šibeniciach po zmanipulovaných politických procesoch, alebo na Železnej opone. Nežná revolúcia 1989 stála na tisícoch odvážnym a morálnych činov dnes už bezmenných odporcov totality, ktorí žili a nevzdali to počas 40 rokov totality.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte dodám že sa nejednalo o žiadnu spontánnu revolúciu ako nám to dnes tlačia do hláv ! Bol to dobre premyslený a zorganizovaný prevrat na strhnutie komunizmu v Európe.

  2. totalita sa teraz deje, bohaci na chudakoch-otrokoch! apropo, ako pise daniel uz bolo dvno po funuse ked sme sa na slovensku akoze zacali revoluciu, datum nepusti

  3. Vy anonymni revolucionári, čo tu vypisujete?? Žili ste v tej dobe? Nič sa tu nedalo kúpiť. Na televízor sa stálo od 4:00 v radoch. Na toaletný, na vložky. Nedalo sa ísť do zahraničia. Kto nebol vKSC, bol šikanovaní. Dnes sa máme až príliš dobre, nevieme si už nič vážiť.

  4. Komunistická doba do roku 1989 = štátny teror, znárodňovanie súkromného majetku, chudoba, katastrofálne životné prostredie, zaostalosť mínus 30 rokov.
    Fuj, v živote nikdy. Ešte by mohol dať niekto štatistiku koľko vzdelaných a inteligentných ľudí odtialto utieklo, emigrovalo ako utečenci.

  5. Anonym 13:26,kecy,nebola ani chudoba,ani štátny teror,životné prostredie,ako všade na svete,komunizmus ani nebol,elektrifikacia,železnice,metro,priehrady,industrializácie,výroba všetkého možného,výstavba bytov.a nesmierne veľa iných veci,z ktorých čerpáme a žijeme dodnes.Nebyt Rusov,boli sme si skoro sebestačný.A to za 40. rokov.Teraz máme 32 rokov po revolúcii.Co také veľké sa vybudovalo.? Tieto blbé porovnávacky môže robiť.len absolútny idiot.Lebo to sa porovnať nedá.Je to naša minulosť,a treba k nej stát,my,ako malý štát,a jeho ľudia sme si to nevybrali,a skúsili sme to zmeniť v 68.Ako to dopadlo,vieme všetci.Ani v 89 sme to neboli my,bol to Gorbacov,a ľudia v NDR,strganim kľúčov sme komunistov určite nezastrasili.

  6. pre Anonym 18. novembra 2021, 13:26, napr, kolko panelakov sa vybudovalo od 89 teho? kde by ludia tersz byvali? ty zaostalost 30rocna

  7. Co mate stale s tymi socialnymi istotami, volnejsim pracovnym tempom bezplatnym zdravotnictvom, bezplatnym skolstvom a sportom pre mladez, socialnou rovnostou, podnikovymi rekreaciami, mensou zlocinnostou, neexistenciou bezdomovectva? mate „demokraciu“. to vam musi stacit

  8. Iba jedna vec bolo lepšie po 89 to išlo rapídne dolu či plat či životná úroveň komous bol amatér terás vás sledujú viac a intenzívnejšie mob hod čip banka čip atď a nebolo to dotované amikmi ako nemci tak dolu klobúk pred nás otcami a dedmi Vám Rozkradli pred očami celú republiku tak sa môžete iba A ešte bude horšie lebo kapitalizmus je nenazrana svina

  9. Anonym 19:01 no,ale si ma prichytil s tým Metrom,dúfam,že Ti je známe,že do 89 roku sme mali CSSR,a mali sme s Vrchmi všetko spoločne,takže aj Metro v Prahe ,veru tak.

  10. Výroba všetkého možného, ale nebol toaletný , ani iné základné potreby. Všetko sa zhanalo po známosti. Nehovorím, urobilo sa aj veľa dobrého, ale nebol to raj, ako niektorí píšu.

  11. Život v porobe a schizofrénii sa nedalo vydržať donekonečna. Ten komunistický režim bol tak neskutočne tupý, že do absurdností riešil a politizoval aj úplné hlúposti, až pohár trpezlivosti pretiekol. Za všetko spomeniem takú ohavnosť, že napr. malé deti museli recitovať kreténske budovateľské verše a oslavné ódy na svetlé zajtrajšky. A tak ešte nevinné deti boli indoktrinované a zbavované jednak detstva a jednak vlastného uvažovania. Ja z celého srdca ďakujem aktérom Nežnej revolúcie, že ten ohavný experiment ukončili. A ani na sekundu som neoľutoval, že sa tak stalo. Horšie však je, že určité deriváty tejto prašivej ideológie stále opantávajú mysle ľudí, ktorí by mali byť a nie sú dostatočne ostražití ak nie imúnni.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img