ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

NAŠE NEMOCNICE SÚ UŽ TAKMER PLNÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
NAŠE NEMOCNICE SÚ UŽ TAKMER PLNÉ
Kapacity nemocníc pre pacientov s COVID-19 sa rýchlo napĺňajú, mnohé už hlásia prekročené maximá. Aktuálne je na celom Slovensku voľných len 20 lôžok pre nových pacientov, ktorí by potrebovali podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pre nových pacientov, ktorí nepotrebujú kyslíkovú podporu, je voľných približne 600 lôžok.
Aktuálne je v platnosti príkaz šéfa rezortu na obmedzenie tzv. bielej medicíny, teda plánovaných zákrokov, ktorých presun nebude znamenať zhoršenie zdravotného stavu pacienta.
„Dostávame sa do zlomového bodu, kedy situáciu musíme veľmi pozorne koordinovať. Najkritickejšia situácia je, žiaľ, v regiónoch, kde je najnižšia zaočkovanosť. Pacientov v spolupráci s Operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby prevážame do nemocníc, ktoré hlásia ešte voľné kapacity. Dal som zároveň pokyn, aby nemocnice v najviac postihnutých regiónoch reprofilizovali lôžka aj nad rámec pôvodne stanovenej maximálnej tretej fázy kapacity,“ uviedol minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.
„V regiónoch na východe Slovenska sme požiadali už niektoré špecializované ústavy, aby pripravili kapacity pre pacientov s COVID-19. Pripravujeme tiež zapojenie mimorezortných zdravotníckych zariadení. Vďaka aplikácii e-lôžko vieme presne, kde je koľko lôžok voľných a záchranka s pacientom je nasmerovaná do konkrétneho zdravotníckeho zariadenia,“ vysvetlil štátny tajomník MZ SR Kamil Száz.
„Chcem sa poďakovať všetkým hrdinom v nemocniciach, našim zdravotníkom. Ďakujem Vám za nasadenie a starostlivosť o pacienta, nesmierne si to vážim. Stojím za Vami a spoločne situáciu zvládneme,“ povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako svätý Tomáš, ani ten neveril. Navštív hociktorú nemocnicu a nemusíš ísť ani dovnútra. Čakaj pred urgentom na príchod sanitiek, ale vydrž aspoň hodinu. Podľa mňa utečieš ešte prv ako prejde hodina. A zober si plienku, aby si sa neposral od strachu

  2. Júl 2020 minister Krajči..budeme mať vyše 5900 lôžok pre Covid pacientov a 1000 ks lôžok s ventilátorom,to je vybrané z vyhlásenia ministerstva zdravotníctva

  3. Pre Len tak – ale za rok odišlo z nemocníc tisícky sestier a stovky lekárov, väčšinou do dôchodku. Preto nie je teraz toľko lôžok a ventilátorov. Ale asi aj tak nechápeš, ťažké pre teba na pochopenie. Myslíš, že lekári a sestry padnú zrazu z neba?

  4. Jaro nič v zlom,ale šašo z TT nemusel robiť úplatkársku lotériu a tie peniaze mohol dať sestričkám a doktorom. A neboli by poutekali.

  5. Jaro nič v zlom. Tie počty boli sľubované pred skoro rokom s pol. Nie sú ani dnes. Čo to má spoločné s odchodom ľudí do dôchodku? Pobrali si lôžka aj ventilátory so sebou? Nie som z fachu, vysvetli, prosím tu súvislosť. Ď.

  6. Dufam, ze ked ta bude dusit kovid, tak tvoj ventilator bude obsluhovat traktorista. A namiesto anesteziologa bude pri tebe barman.
    Ammch. pred rokom nakupili 1000 ks.

  7. Normalne sa uz pol hodinu pri vecernej varenej cokolade zamyslam, ci ta tupost naroda tu bola aj pred Covidom, alebo je nim sposobena.

    Tak teda diskutujuci vystupujuci pod nickom: Pre jara 17. novembra 2021, 20:51 – nielenze si nedokaze vymysliet ani len normalny nick, ale na vazne argumenty cloveka, ktory vie co hovori napise:

    „A čo si tie lôžka a ventilátory zobrali zo sebou do dôchodku?😁😁😁“

    Tie smajliky na zaver jasne a zrozumitelne definuju jeho mentalnu vyspelost…

    Nie, viac nema zmysel pisat.

  8. Od leta 2020 vláda vie,že je málo zaškoleneho personálu na obsluhu nových pľúcnych ventilátorov,ktorých je asi 1000 ks,možno viac..neviem..odvtedy ubehlo skoro 1,5 roka a problem asi pretrváva dalej,ľudia zase zomierajú,kto by mal zato zobrať zodpovednosť,premier,minister,alebo nejaká upratovačka..

  9. Miloš .Nie nezobrali. Ale nemá tie ventilátory kto obsluhovať. Anonym 18. novembra 2021, 14:09 seš vúl ! neber to ako urážku, ale ako konštatovanie.

  10. Jeden z antirúškarov z piešťanského Lidla, ktorí sa dostali do potýčky s policajtmi, leží s ťažkým priebehom covidu v bojnickej nemocnici. Jeho stav je natoľko vážny, že ošetrujúci lekári ho museli napojiť na kyslík

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img