ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ministerstvo financií predstavilo „Daňovú revolúciu“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MF SR |MM|  Ministerstvo financií SR predstavilo prvú časť daňovo-odvodovej reformy s názvom Daňová revolúcia. V prvej časti minister financií Igor Matovič prezentoval zmeny v politikách podpory rodiny, ktorých cieľom je eliminovať dopady chudoby na rozvoj talentov detí. Pracujúci rodič bude môcť získať na jedno dieťa do 18 rokov až 200 eur mesačne. Hotovostná platba pre dieťa nepracujúceho rodiča sa zvýši na 30 eur a 70 eur získa dieťa účelovo viazané na Služby deťom – doučovanie, krúžky, športové aktivity, atď.

Ministerstvo financií SR navrhlo zlúčiť prídavok na dieťa pri študentoch nad 18 rokov a daňový bonus na 50 eur z dnešných 25,50 a 23,22 eura. Nárok má vzniknúť automaticky každému študentovi nad 18 rokov, bez ohľadu na to, či jeho rodič pracuje. Rekreačný bonus, na ktorý by mali nárok deti s pracujúcim rodičom by mal slúžiť na podporu domáceho cestovného ruchu a celkovú výšku podpory takto ministerstvo odhaduje na viac ako 320 miliónov eur ročne, čo je päťnásobok dnešnej podpory.
“Státisíce detí nechodia na žiadny krúžok, lebo si to ich rodina nemôže dovoliť. Nezahadzujeme talent týchto detí!” povedal podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič.

Ďalšie časti Daňovej revolúcie predstavilo ministerstvo financií v pondelok a dnes predstaví ďalšie.Tie budú zamerané na zmeny v oblasti zdaňovania práce a firiem.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte nikdy v živote nijaká reforma nepriniesla obyčajným občanom nič dobré. Ani tentokrát tomu nebude inak. Prečo ?
    Lebo Matovič !

  2. Takého ministra financií sme ešte nemali a dúfam, že už viac mať nebudeme. Neviem na čo sa to tu hrá, na Mikuláša, Deda Mráza… Lenže tieto jeho darčeky musíme zaplatiť ostatní, nie on. Plným priehrštím rozhadzuje peniaze a raketovou rýchlosťou zadlžuje štát, t.j. nás. Milióny na lotériu, príspevok tehotným ženám, teraz deťom…. Dokedy chce rozdávať? Dôchodci, vy sa tešte, dostanete 5€. Zaujimavé, že pre nich sa našlo 1500 €, ale dôchodcom 5 €. Nech si ešte aj tých 5 € nechajú, možno, že sa im to zíde, lebo poštovné, čo to dôchodcom oznámia je drahšie. Už avízovali, ako sme na tom po hospodárskej stránke dobre. Môžu si prilepšiť.

  3. Koňa si nechajú pre seba. Tých 5 € to je poníženie najvyššieho kalibru. Aj takéto praktiká naša vláda uplatňuje. Čo sú tam ľudia, alebo hyeny nenažraté.

  4. Keď ty závidíš príspevok tehotným ženám a deťom a vypisuješ tu somariny o 5 eurách pre dôchodcov, tak potom si jasný. Koľko vám dôchodcom dal tvoj milovaný idol fico za 12 rokov? No daj, nech sme v obraze.

  5. Že sa o Tom vôbec bavíte.Jeho veličenstvo Matovič,bez toho,aby to niekto predtým ten zákon videl,bez diskusie,a bez všetkého,len tak sa postaví a predstaví niečo,čo má byť daňová reforma.Skonci to tak,ako skončili všetky jeho fantázie.Vy a celé Slovensko bude diskutovať o niečom,čo vôbec nikdy nebude.Tak veľa zábavy.

  6. A teraz,po oznámení revolúcie v Matelkovom prevedení budem čakať,až dovezie z Ruska krížnik Aurora, podobne ako skvelý Sputnik V,z ktorého výstrelom oznámi jej začiatok.Už sme tu mali druhé SNP,bude druhá VOSR.Lenže tá bola vedená nesmrteľným Leninom,naša chorým Matelkom s modrou knižkou.

  7. Kona po kúsku, na Záhorí že vraj zabijú kona, keď mu stojí úd, že vraj budú mať viac mjasa. Tak som to myslel. Tak že dôchodcovia budú mať viac mjasa.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img