ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Keď sa poslanec Kavoň nekontroluje sám, musia to robiť občania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Zvolenie občana do funkcie v samospráve si vyžaduje, aby bol dostatočne známy medzi obyvateľmi. Teda, aspoň u ľudí, ktorí mu dajú hlasy. Vie ale volič už počas volieb, kto je kto, aké má vlastnosti, charakter, ako sa vo funkcii (pri moci) bude správať a čo s ním moc urobí?

Záujem o veci verejné v demokracii nesmie končiť volebným dňom a prečítaním si výsledkov volieb.  Ak sa následne o volených zástupcov občan prestane zaujímať, ak ich správanie a konanie pri správe vecí verejných zostane bez občianskej kontroly, môžu (a podľa skúseností sa to aj stane) u niektorých ľudí dosadených do verejných funkcií nastať výrazné  zmeny. Funkcia a moc totiž odhaľuje vnútro a charakter človeka.

Zvolený zástupca občanov by mal mať vysoký morálny kredit a mal by v konaní byť voči všetkým občanom férový a jeho konanie by malo byť predvídateľné. A znovu – nie u všetkých to tak aj je.

No a pri niektorých z nich potom stačí obhliadnutie sa do minulosti, pripomenutie si ich konania, výrokov či verejných vyhlásení  a občan sa môže prekvapiť, alebo dokonca byť zhrozený.

Hodnotiac konanie a výroky voleného zástupcu v čase, je človekom „viacerých tvárí“ poslanec OZ v Šintave  Ján Kavoň.

Veď si jeho výroky pozrite sami…

Aké praktiky sa v obci Šintava snaží zavádzať poslanec a verejný činiteľ Kavoň? Aké materiály zbiera na iných poslancov? Sleduje ich, ak áno, s akým úmyslom? Nie je takéto konanie poslanca Kavoňa nebezpečné a nemôže sa javiť ako vydieranie a nie je dokonca nezákonné?

Správa vecí verejných sa na Slovensku práve vďaka takýmto ľuďom vo funkciách dostáva do stavu, kedy samospráve, funkcionárom a „politikom“ nedôveruje stále viac ľudí. Vo vysokej, ale aj v tej najnižšej, komunálnej politike. Jednoducho všade tam, kde sa volení zástupcovia takpovediac „vymknú z pod kontroly“ a začnú namiesto obhajoby verejného záujmu, robiť si nejakú pofidérnu „svoju“ politiku.

Ale o tom až nabudúce…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Práve som dopozeral záznam z posledného Oz.
    Pán Kavon tam háji a bojuje za občana Holicku ako lev. Aj keď vie že nemá pravdu. Až je to okaté. A myslím ,že nie po prvý krát.
    Budem si ho pozorne všímať ako bojuje za iných občanov a ako bude hájiť ich práva.

  2. Dobrý deň pán pozorovateľ, asi máš na hlave zváračskú helmu, keď nevidíš tie tri čo ešte v podstate nič nepovedali. Za to minulé volebné obdobie tam robili scénky ako keby mali útočiť na vrchol Hviezdnej roty. A teraz nič. Asi držia bobra mlčanlivosti.

  3. Pán pozorovateľ, v skutočnosti je výsledkom tohto zastupiteľstva zadlženie obce , čo považujem v poslednom roku mandátu za nezodpovedné. Za tri roky opravili dve cesty a jednu strechu. Tiež riešiť ZOS , je ako chytať užovky za chvost.
    V poslednom roku volebneho obdobia už vystavovať biankošeky nie je fér.
    Bude zaujímavé, kto sa podujme kandidovať v roku 2022 na starostu a poslancov.

  4. Áno dve cesty a jedna strecha + 150 tisícový dar pre právnikov.
    Stále viac ako Holiçka za 8rokov.
    Počul som, že Holička chce zase kandidovať ,tak nech sa s tým potom popasuje ,je to jeho dlh.
    Keď si dobre počúval dlh zos je 50 tisíc prečo to neriešiť?
    O tú čiastku mohol byť nižší úver

  5. Pri ZOS sa dlh môže riešiť, myslím tým dlhodobé riešenie. V prvom roku volebného obdobia mali občanom predstaviť riešenia volebných sľubov a pracovať na ich splnení. Bolo tam aj ZOS, vodovod Nitrianska, kanalizácia, zberný dvor, nové stavebné obvody…

  6. Ešte jedna otázka pre lepšie informovaných.

    Pri vodovode Nitrianska ide obec robiť prípojky, ktoré mali urobiť vodári ? Je takýto výdavok v súlade so zákonom ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img