ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Družstvá BK Lokomotíva Sereď uplynulý víkend odohrali väčšinu svojich zápasov na palubovkách súpera

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mariana Grillová /    Družstvá BK Lokomotíva Sereď uplynulý víkend odohrali väčšinu svojich zápasov na palubovkách súpera

 

Spoločná súťaž junioriek, mladých žien a 1. ligy žien

 

Piaty domáci zápas v poradí pre naše Mladé ženy.

 

Sobota 6.11.2021

 

BK Lokomotíva Sereď – MBK Ružomberok 77:52 (21:10, 42:27, 62:37).

Jakubčeková 16 (TH 8/6), Dudonová 16 (4 trojky), Žemlová 15 (2/1), Pučíková 11 (1 trojka), Nagyová 9 (2/0,1 trojka), Scherhauferová 5 (1 trojka), Lopašovská 2, Kartáčová, Lehocká a Vaculčiaková. Trestné hody družstvo 14/8, 7 trojok.

 

V sobotu sme na domácej palubovke hostili hráčky z Ružomberka. Do zápasu sme chceli vstúpiť s enormnou snahou a dôrazom v činnostiach. Treba povedať, že sa nám to podarilo a po necelých šiestich minútach sme vyhrávali 17:2. To samozrejme naznačilo priebeh celého stretnutia, keď sme vo všetkých činnostiach dobre hrajúce mladé Ružomberčanky prevyšovali. Bohužiaľ aj v tomto zápase sa nám stalo, že sme v niektorých úsekoch hry vypustili agresivitu, rýchlosť a hrali nekocentrovane. Toto musíme v ďalších zápasoch čo najviac eliminovať. Treba povedať, že aj naše vnímanie hry a hľadanie výhodných či mismatchových pozícii nebolo vždy prečítané tak ako by sme chceli. V zápase nás klasicky ťahala celoplošne výborne hrajúca Simi Scherhauferová, ktorá ukazuje svoj nezištný charakter každým jedným zápasom, kde aj s nízkym streleným počtom bodov dokáže byť jednou z najproduktívnejších hráčok družstva. Náš tandem rozohrávačiek Nina Dudonová s Emou Nagyovou výborne organizovali hru a robili správne rozhodnutia v protiútokoch, kde ich dopĺňala na oboch koncoch ihriska agresívne hrajúca Sabi Pučíková. Dominantným spôsobom ovládli podkošový priestor Hanka Jakubčeková a Betka Žemlová. Za zmienku stojí ešte výkon Lindy Lopašovskej, ktorá všetkým v hale ukázala, že na veku a skúsenostiach nezáleží a odvážne a nebojácne v tejto kategórii môže hrať aj hráčka z kategórie U15.

 

Na 1. kemp tejto sezóny hráčok do 18 rokov vycestujú od pondelka do piatku Hanka Jakubčeková a Ema Nagyová k čomu im v mene celého klubu gratulujem.

 

Tréner: Martin Bosý

 

1.liga Juniori skupina Gold

 

Sobota 6.11.2021

 

BBK Bánovce nad Bebravou – BK Lokomotíva Sereď 98:89 (24:15, 43:48, 65:65, 82:82, 98:89pp)

Kiss 25 (5 trojok), Kapustík 23 (4 trojky), Grill 11, Takács 8, Rumpík 8 (1 trojka), Malý 5 (1 trojka), Bundzel 3, Mesároš 2, Rampach 1

 

Nedeľa 7.11.2021

 

MBA Prievidza – BK Lokomotíva Sereď 80:74 (21:23, 35:43, 53:57, 80:74)

Kapustík 17 (1 trojka), Kiss 17 (3 trojky), Bundzel 11 (2 trojky),Grill 10, Takács 5, Malý a Mesároš (1 trojka) po 4, Rampach a Aboudi po 2

 

Počas uplynulého víkendu si juniori zmerali sily s dvoma kvalitnými súpermi, Bánovcami a Prievidzou. V sobotu proti Bánovciam sme začali zápas pomerne ležérne, minuli sme niekoľko jednoznačných šancí na skórovanie a ťažko sa nám dostávalo do tempa. Až v druhej polovici druhej štvrtiny sme súpera dokázali dostať pod tlak a po niekoľkých úspešných obranách po sebe a následnou rýchlou a efektívnou hrou v útoku, sme do polčasu otočili skóre v náš prospech. Do konca zápasu sa skóre prelínalo z jednej strany na druhú, no nedokázali sme výraznejšie odskočiť, keďže súper neustále kontroval náš chabý návrat do obrany rýchlymi protiútokmi. Aj keď sme mali až do konca osud zápasu vo vlastných rukách, neboli sme pripravení vyhrať. Mentálne zlyhanie podtrháva 5 stratených lôpt v posledných dvoch minútach zápasu, a tak sme mierili do predĺženia, ktoré sme vôbec nezvládli. Pozitívne je, že sa chalani dokážu poučiť. Aj keď sklamanie po zápase bolo veľké, veľmi rýchlo pochopili, že ak chceme byť úspešní, musíme do toho dať viac. To sa naplno prejavilo v nedeľu v Prievidzi, kde sme odohrali výborný zápas. Nastúpili sme sebavedomo a energicky. Aj napriek výškovej prevahe súpera sme boli v útoku veľmi aktívni v nájazdoch pod kôš, čo vytváralo dobré pozície aj za trojbodovým oblúkom. Napriek súperovým kvalitám, sme dokázali tri štvrtiny zápasu držať mierny náskok. Celé snaženie bolo však po dvojminútovej nepozornosti na začiatku štvrtej štvrtiny preč a po troch rýchlych košoch súpera sa začínalo odznova. V závere sa naplno prejavila súperova dominancia pod košom, a ich koše z druhých, resp. tretích šancí nás zrážali na kolená. Aj napriek tesnej prehre, sme podali kvalitný a oduševnený výkon a z výjazdu si berieme domov množstvo skúseností.

 

Tréner: Patrik Sarna

 

Staršie žiačky s 1 výhrou a 1 prehrou

 

Sobota 6.11.2021

 

BK Slovan Bratislava – BK Lokomotíva Sereď 67:38 (24:12, 40:20, 50:29).

Tóthová 9 (TH 4/1), Lopašovská 8 (2/2), Žigová 7 (8/3), Lehocká 4 (2/0), Lopez Zaťková 2 (2/0), Vaculčiaková 2 (2/0), Liptáková 2, Rychtáriková 2, Holbíková 2, Kapošová, Donayová a Jančichová. Trestné hody družstva 20/6.

 

V sobotu sme vycestovali do hlavného miesta zmerať si sily so Slovanom Bratislava. Úvod stretnutia sme absolútne nezachytili a súper po siedmych minútach vyhrával 17:2. Následne z nás opadla nervozita, zorientovali sme sa na ihrisku a hra sa do konca úvodného dejstva vyrovnala. V druhej štvrtine a prakticky počas celého zápasu sme sa len ťažko presadzovali do kompaktnej obrany súpera, ktorý každú jednu našu pomalú reakciu pri návrate do obrany trestal košom. Dievčatá treba pochváliť, že aj napriek tomu, že to bol jeden z našich horších tímových výkonov k čomu samozrejme prispel aj dobre hrajúci súper tak sa v rámci svojich momentálnych možností snažili, ale potrebujeme si uvedomiť, že zápas začína rozskokom a keď k tomu pridáme zlepšenú reakciu na zmenu držania lopty tak budeme vyrovnaným súperom všetkým družstvám. Keďže basketbal je krásny aj v tom, že je to proces učenia sa tak toto všetko nemôžeme očakávať za 2 týždne. Jedine trpezlivá práca nás privedie k zaslúženej odmene. Nedá mi nespomenúť štandardne aktívne hrajúcu Emily Žigovú, ale aj výkony Niny Tóthovej a Lindy Lopašovskej, ktoré naberajú potrebné sebavedomie a bez akéhokoľvek rešpektu nám ukazujú svoj progres.

 

Nedeľa 7.11.2021

 

Miba Stupava/Lozorno – BK Lokomotíva Sereď 14:160 (5:37, 7:75, 14:117).

Lehocká 33 (TH 2/1), Vaculčiaková 22, Liptáková 20, Žigová 20, Donayová 16 Tóthová 15 (2/1), Lopašovská 14, Holbíková 8, Rychtáriková 8, Kapošová 4. Trestné hody družstvo 4/2.

 

V nedeľu sme skoro ráno cestovali do Malaciek k nováčikovi súťaže. Dievčatá si schuti zahrali a keďže na tento zápas nás vycestovalo len 10 tak dostala každá rovnakú príležitosť. Pozitívom je, že všetky hráčky dokázali bodovať a že si celé družstvo zápas pekne užívalo. Niektoré protiútoky bez driblingu boli lahôdkou pre oko diváka a mňa ako trénera teší, že si dievčatá v mnohých situáciách ešte nezištne prihrali do voľnejšej pozície. Zlepšenie Terezky Lehockej, ktorá začína hrať odvážne a s tou správnou dávkou drzosti je očividné. Aj napriek našej vysokej výhre musíme pogratulovať súperovi pretože sa im podarila veľká vec! Vybudovať basketbal na ďalšom mieste na Slovensku a ešte k tomu počas tejto neľahkej situácie chce veľký potlesk a s veľkou vďakou si vážime čo ste dokázali. Držíme palce do ďalších dní.

Skúsenosti na svoj prvý kemp hráčok do 15 rokov idú od pondelka do stredy zbierať Zuzka Vaculčiaková s Kikou Liptákovou. K tejto pozvánke na kemp im gratulujem v mene celého klubu. Je to veľkou motiváciou aj pre ostatné dievčatá na tréningoch pracovať a zlepšovať sa.

 

Tréner: Martin Bosý

 

1.liga Starších žiakov U15 – skupina Gold

 

Nedeľa 7.11.2021

 

RIM Basket Košice – BK Lokomotíva Sereď 69:66 (21:26, 32:42, 52:57)

Majerník 22 (TH 6/4), Vranovič 13 (7/5), Kiss 6 (4/1, 1 trojka), Mizerík 6 (2 trojky), Vlkovič 5 (1 trojka), Zlocha 5 (1 trojka), Vranka 5 (4/1), Hrubý 4 (2/2).

Trestné hody družstvo 23/13, 5 trojok.

 

V súťaži Starších žiakov U15 sme odohrali ďalšie kvalitné stretnutie v skupine Gold. Nakoľko z dôvodu pandemických opatrení sa zrušil turnaj CEYBL U14 v Trnave a miesto neho sa hral len prípravný turnaj, boli sme nútení naše družstvo rozdeliť na 2 skupiny. Osem hráčov vycestovalo do Košíc na ligové stretnutie a 11 hráčov tohto družstva odohralo prípravný turnaj v Trnave. Už počas soboty cestou k naším súperom sme sa dozvedeli, že prvý zápas sa neuskutoční z dôvodu karantény hráčov domáceho družstva. Celú našu koncentráciu sme nasmerovali na nedeľňajší výkon. Zápas sme rozbehli veľmi dobre, keď sme sa vedeli presadiť proti nepríjemnej domácej obrane. Kľúčovým momentom zápasu bola 14 minúta, v ktorej za stavu 26:29 bol nútený z hry odstúpiť Mišo Vranovič (pichavá bolesť v členku) a následne odpískaný tretí faul Andrejovi Majerníkovi. Paradoxne tieto dva nepríjemné momenty zdravo naštartovali našich chlapcov k výbornému kolektívnemu výkonu. Taktovku nad zápasom prevzali Matúš Zlocha s Tomášom Kissom. Výborne im sekundovali ďalší hráči. Veľmi dobrým výkonom sa prezentoval Andrej Majerník, ktorý rozumnou hrou nedal nikomu šancu na svoje vyfaulovanie. V dôležitých momentoch sa blysol Janči Mizerík a Cipo Vlkovič, keď prvomenovaný dal dve dôležité ťažké trojbodové strely v kľúčových momentoch zápasu a druhomenovaný na konci prvého polčasu svojou nebojácnosťou a efektivitou dvihol sebavedomie celého družstva. Napriek nesmiernej snahe a bojovnosti sme nedokázali udržať naše celozápasové vedenie až do poslednej sekundy. V poslednej minúte sme mali šancu strhnúť vedenie na našu stranu ale chýbalo nám opäť kúsok šťastia k úplnej spokojnosti. Všetkým chlapcom chceme poďakovať za prístup a výkon v tomto stretnutí a veríme, že budeme pokračovať v kvalitných výkonoch i naďalej.

 

Tréner: Jozef Ištok

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img