ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Keď nemusíte, nejazdite na D1 v strednom jazdnom pruhu ! Hrozí vám pokuta do 100 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Diaľniční policajti vykonali na diaľnici D1 kontrolu, v rámci ktorej sa zamerali na správny spôsob jazdy vodičov. Počas nej zaznamenali jazdu viacerých vodičov, ktorí bezdôvodne jazdili v strednom jazdnom pruhu. Policajti týchto vodičov zastavili a za nesprávny spôsob jazdy im udelili blokovú pokutu.

V tejto súvislosti opäť apelujeme na vodičov – bezdôvodnou jazdou v strednom jazdnom pruhu porušujete ustanovenia zákona o cestnej premávke a dopúšťate sa priestupku. Za ten je v správnom konaní možné uložiť pokutu do 100 eur.

Pamätajte – mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, alebo predchádzanie.

 

zdroj: Polícia SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dobra hlupost, urcite je vacsie nebezpecenstvo jazdit z pruhubdo pruhu ked obiehas kamiony jak keby clovek ide vkuse v strednom pruhu.
    Dalsi z nezmyslov na Slovensku…

  2. Nepochopitelne a mimo realitu na dialnici, ktora je dekadu NEskolaudovana a nesplna kriteria kladene na dialnicu !!

    Na zaklade vlastnych nie malych skusenosti so soferovanim v desiatkach krajin sveta tvrdim, ze sustavnym preradovanim do praveho (inak dost vyjazdeneho) pruhu, vodici riskuju koliziu podstatne viac, ako plynulou jazdou v dvoch pruhoch a predbiehanim v tretom.

    Aj ked pre Boha o akom predbiehani hovorime tam, kde je premavka obmedzena na 110 km/hod.

    Toto hodnotim ako zbytocny a obmedzujuci prvok zo strany policie s cielom vyberat pokuty od vodicov aj tam, kde nikoho svojou plynulou jazdou neohrozuju.

  3. Konečne správny argument 👍…
    pokuty ano ale prečo ide im o bezpečnosť??? A čo takto odstavný pruhy v prípade nehody??? Ide tu len o to jak oyebat ludí o €

  4. Pán Majko vy viete o šoférovaní asi tolko čo hus o pive… vačšinou je tam premávka velmi hustá a preto sa robil aj tretí pruh ( aj ked ano stále to nie je oficiálne dialnica) aby bola premávka plynulejšia a netvorili sa kolony ako pri dvojprúdovke. A PRETO sa má jazdiť vpravo za každých okolností pretože keď si to “prdkajú” v strednom pruhu a teda prakticky ho blokuju tak sme tam kde sme boli pri dvojprúdovke a pravý pruh je prazdny a nevyuživaný. A keď budete jazdiť vpravo tak premávka bude plynulejšia pretože budu prakticky dva predbiehacie pruhy… ale to by som chcel asi vela od slovákov aby takto rozmýšlali tak si vesele jazdite v strede a potom neplačte nad pokutami

  5. Pán Majko, som prekvapený z vášho názoru. Ono v princípe nie je podstatné či sa tie tri pruhy nachádzajú práve na diaľnici. Zákon hovorí o dvoch a viacerých jazdných pruhoch v jednom smere jazdy mimo obce. To že to nie je diaľnica nie je v tomto článku podstatné, ide o tie jazdné pruhy a jazdu v nich. A policajti majú povinnosť riešiť každé porušenie zákona (ale to vy veľmi dobre viete) takže nejde ani o zbytočný ani o obmedzujúci prvok z ich strany. Ak totiž je vozidlo rýchlejšie v pravom pruhu a chce obehnúť vozidlo idúce v strednom pruhu, podľa správnosti musí ísť z pravého pruhu cez stredný až do ľavého. Takže by som celkom netvrdil, že ten prispatý vodič v strednom pruhu nikoho neohrozuje, lebo kvôli nim sa robia predbiehacie manévre z jednej strany vozovky na druhú.

  6. Pre pána Majka a ostatných dementov..
    Na čí kkt musia retardi jazdiť 80 – 100 v strednom, či dokonca v ľavom pruhu??
    Nie je nič nezvyčajné, že ráno stretnete medzi SC a BA aj desať kktov, čo sa doslova plazia v strednom pruhu, zatiaľ čo ich kamióny míňajú 90-kou cez pravý!
    Pre info.., 110 KMH platí od 5 – 19 hod!!!
    Takže kto nejazdí „na spotrebu“, môže a a aj ide 130.
    Este stále vám vypatlancom príde, že nikoho neobmedzujete, či neohrozujete?

  7. Anonym 8. novembra 2021, 17:38 to je názor jazdcov v strednom pruhu.Miloš.To akože fakt? tu nejde o jazdu v špičke.Ale pravý pruh prázdny, stredný pruh prázdny, a pánko si to jebe v ľavom

  8. Apropo „socky“..
    Aj chcete jazdiť po diaľnici 80 – 90 (podľa tachometra, ktorý mimochodom ukazuje viac, než je realita), aby ste ušetrili nejaké to deci a mohli sa pri pive chvastať, že vám ten nemecký traktor ide za 3,5.. Prosím nerobte to! Využite okresy, budete to mať ešte aj kratšie!
    Nechajte diaľnicu pre tých, čo ju fakt potrebujú, lebo sa musia, chcú ponáhľať a pre tých, ktorí nemajú inú možnosť a sú súčasťou ich práce (kamióny).
    Nejaký kkt totiž zakázal predchádzať nad 7,5 t a vliecť sa za kktom, čo ide 77 KMH, lebo nemá na naftu alebo si honí péro na tom ako všetkých blokuje.., je fakt na mašlu.

  9. palec hore p.majko,takato primitivna vyhlaska nie je nikde v europe.velakrat som bol svedkom ako idiot kluckoval medzi strednym a pravym pruhom medzi kamionmi, no nechybalo moc a magor skolo napalil do auta ktore v strednom pruhu islo plynule a tie kamiony predbiehalo.
    ak idem v strednom pruhu,moja jazda je predvidatelna,nikoho neobmedzujem ani v L.pruhu ani v P.pruhu,samozrejme,ze nepojdem 60km/h.
    milujem,ked idem v strednom pruhu 110km/h a picuz blika,lebo on chce ist 150km/h tiez v strednom p. ale co sa cudujeme ved sme na slovensku.

  10. Kamoško ty pravdepodobne sedláš vw chrobáka rúžovej farby… ale späť k problematike, prečo platíme dialničnú známku ak to nie je dialnica? Prečo
    Tam nemôžeš na svojom ružovom chrobákovi smažiť 200? Prečo buzíci striehnú spoza rákosia ako ťa spacifikovať? Otázok veľa odpoveď jedna… v tomto štáte sa nerobí nič pre ľudí …
    Diaľnica z Ba do Ke kedy?

  11. Pre tony..
    Primitívna vyhláška, ktorá nie je nikde v Európe? To fakt??
    Že ti sedíš materi pri sukni a SK si nikdy neopustil??
    Zájdi do AT a skús ísť bezdôvodne v strednom pruhu.. Ešte aj tabule máš na každom kilometri, čo ti prikazujú radiť sa vždy do pravého jazdného pruhu!

  12. pre tony

    Možno keby si sa pozrel do zákona, zistíš niečo nové. Ak spomínaš ešte na socialistickú vyhlášku, tak sa nečudujem, že si mimo.

  13. Ak je premávka naozaj hustá a kamióny idú jeden za druhým, nevidím dôvod pchať sa medzi ne, samozrejme ak nie som trotel a nejdem 70. Ak je naopak áut málo, treba ísť vpravo. Jednoduché.

  14. Miloš.https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/11/06/policajti-su-povinni-zakrocit-zjednat-verejny-poriadok-a-dodrziavanie-zakonov/.Takto to vidíš Ty.A potom sem capneš koment jak d…t „Toto hodnotim ako zbytocny a obmedzujuci prvok zo strany policie s cielom vyberat pokuty od vodicov aj tam, kde nikoho svojou plynulou jazdou neohrozuju.“ to akože fakt dodržujme len to čo komu konkrétne vyhovuje? Dávaš sem príspevky ako namerali v noci vodiča čo išiel X km/h na prázdnej ceste. OK pokuta. Ale podľa tvojej logiky len zbytočná buzeracia, šak nikoho neohrozila nové auta majú kopec bezp.asistentov. Aj tak šedá aj tak še dá 🤦‍♂️

  15. Mám pocit, že nikto z vás.., teda väčšina na čele s p. Majkom nechápe význam „bezdôvodná jazda“ v strednom pruhu.
    Ak mám pravý jazdný pruh voľný, t.j. napr. v noci alebo za miernej, či takmer žiadnej premávky, načo sa budem 80-kou je*ať v strednom pruhu??

  16. Vodič.skús sa kuknúť na vodičov okolo seba čo robia v kabínach. Keď ideš strednom pruhu máš väčšiu istotu pri hraní sa s smartfónom. Ja žasnem koľko ludí drží a čumí do mobilu. A to by sa tiež mohli zamerať.to by bolo peňazí v rozpočte

  17. Vodič 9. novembra 2021, 10:00 – kedze ste ma spomenul priezviskom, reagujem.

    Napiste mi prosim, kde v mojom komentari vidite ze schvalujem:

    – bezdovodnu jazdu v strednom jazdnom pruhu
    – ze pisem o noci, alebo miernej ci takmer ziadnej premavke
    – ze pisem o jazde v rychlosti 80 km / hod

    O jeb*cke pisete Vy, to si ale rieste s osobou blizkou Vasim potrebam, prosim nie v diskusii, kedze ste sa medzicasom pravdepodobne z pornostranky presmeroval na SOL.

    Vdaka za zmysluplnu a vecnu odpoved.

  18. A ku mne ste sa prečo nevyjadril, tiež som vás spomenul priezviskom. Aha chápem, zistili ste že ste napísali totálnu ko*otinu 😀

  19. Lolo 9. novembra 2021, 12:18 – ak ma chcete ukolovat a diktovat mi, co, kedy a ako mam spravit, musite mi zaslat objednavku. Nasledne zvazim, ci mi uctovana suma stoji za moj cas a bud akceptujem objednavku, alebo cas vyuzijem ucelnejsie.

    Dobrovolne a zdarma robim len to, co chcem a v com vidim zmysel.

  20. Ale mudrovať viete to je hlavné 😀 tak snáď sme vás tu v diskusii konečne naučili ako správne jazdiť 😀 beriem to ako úspech

  21. Pre p. Majka, citujem.. „Toto hodnotim ako zbytocny a obmedzujuci prvok zo strany policie s cielom vyberat pokuty od vodicov aj tam, kde nikoho svojou plynulou jazdou neohrozuju.“
    Nikdy nikto nevybral pokuty za to, že idete súvislú kolónu v strednom pruhu. Už z foto je zjavné, že tí kkti zjavne idú BEZDÔVODNE v strednom pruhu a VY toto svojim komemtom obhajujete!
    Ísť plynule v strednom pruhu, len preto, že dodržiavajte MPR od 80 – 110 by vás v tom vašom vyspelom svete stálo viac ako 100,-
    Ak máte pochyby skúste AT alebo DE.., nie nejaký Uzbekistan.

  22. Dodatok.. Ak taký kkt ide 100, lebo pre vás je ohrozením jeho zdravia ak by jazdil v pravo, tak ako to zákon káže a pôjdem 110 v pravom, tak ho mám akože obehnúť zprava a rizkovať, že sa mi tam naje*e, lebo nevie na čo je pravé spätné alebo mám lietať cez tri pruhy, lebo pre neho je „bezbečnejšie“ ísť v strednom??

  23. lezie mi na nervy keď idem v pravom pruhu a musím niekoho predbiehať cez dva a potom naspäť do pravého, čo je na tom nepochopiteľné že sa má jednoducho zaraďovať po prebehnutí? Na druhej strane chápem, že u niekoho mohli zostať spomienky keď bol pravý pruh vyjazdenejší a preto jazdia v strednom. Každopádne schvaľujem a dúfam že po pár pokutách sa ľudia rýchlo rozhodnú ako budú jazdiť

  24. Argumenty typu radšej nech jazdia v strednom ako by sa mali po predbiehaní stále zaraďovať do pravého nemôže normálny človek napísať.

  25. Ja si myslím,že nikto Ti nemôže dať pokutu za to,že ideš v strednom pruhu,lebo je skoro nemožné Ti dokázať,že si práve nepredbiehal,a všetky príkazy a povinnosti na cestách by mali byť podriadené len jednému cieľu( na to sú).jazdiť bez rizika a bezpečné,nikoho neohrozovat.A jazdenie v strednom kruhu,aj keď by sa bez príčiny nemalo,pokutovať je čistá buzerácia.

  26. Pre Anonym 11. novembra 2021, 8:49

    Odovzdaj vodičák, prispeješ k bezpečnosti na cestách. Vôbec nie je podstatné čo si ty myslíš, keď je to dané zákonom.

  27. Jozefko,už si jazdil niekde v Európe,kde majú ozaj premávku.?Počítam,že áno.V pravo jazdia výlučne len kamióny,a dokonca aj v strede,to sú tisíce kamiónov,mali by mať medzi sebou medzeru,nemajú,môžu jazdiť len 80 kou,nejazdia,takže by som ťa chcel vidieť,ako budeš medzi nimi v pravom kruhu,a budeš musieť každých 30 sekúnd predbiehať a znova sa zaraďovať do pravého kruhu.Tak netrep,ty si len jeden aparatcik,čo sa ľuďom a hlavne realite pletie medzi nohami A nemysli si,že keď máš zariadenie,a že vieš,určiť identitu,že to iní nevedia tiež.Stalking.

  28. Chlapec, ak si myslíš, že to je problém dokázať, tak sa veľmi mýliš. Stačí, že pôjdu za tebou 2-3 km a nahrajú si ťa. Potom ti nepomôže nič, ani to, že ty si to myslíš.

  29. Anonym 11. novembra 2021, 10:04.krásne koniny si napísal. Pravý pruh pre kamiony 🤦‍♂️.Píše sa tu o bezdôvodnej jazde.to je prázdna diaľnica a Ty si to šinieš v strednom poprípade ako to vídam, tak v ľavom. A široko daleko žiadny kamion. NIKTO ťa nebude pokutovať keď pôjdeš v špičke v strednom

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img