ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

ŠKF Sereď: Z MOL Arény vezieme tri body, hrdinom opäť Morong

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

14. kolo Fortuna ligy 2021/2022:

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠKF ORION TIP Sereď 1:3 (1:1)

Góly: 32. Krstovič – 44. a 55. Morong, 90. Karrica

ŽK: Dani Iglesias, Kadlec, Haša (všetci Sereď)

Rozhodovali: Dohál – Hrmo, Štofik

Divákov: 3 175

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Ciganiks, Kružliak, Muhamedbegovič, Davis – Andzouana (69. Veselovský), Dimun (59. Balič), Schäfer, Lamkel Zé – Nicolaescu (59. Hahn), Krstovič (77. Verlinden). Tréner: Antal Németh

 

ŠKF ORION TIP Sereď: Yakubu – Kadlec (79. Karrica), Roberto Dias, Hurtado, Jureškin – Ljubičič (46. Potoma), Dani Iglesias – Morong (75. Popovič), Haša (75. Gatarič), Kříž (31. Yann Yao) – Radič. Tréner: Juraj Jarábek

 

KOMENTÁR ZÁPASU:

 

DAC začal zápas aktívne, od úvodných minút sa pustil do útoku. Chybu hosťujúceho brankára mohol už v 2. minúte potrestať Nicolaescu, keď brankár Serede stratil loptu mimo pokutového územia, domáci útočník však netrafil prázdnu bránu. V 17. minúte prešiel Kadlec na pravej strane, jeho prízemnú spätnú prihrávku Haša poslal na bránu, Jedlička ho však bravúrne vychytal. O tri minúty neskôr sa dostal do šance Morong, ale z ľavej strany prestrelil bránu. V 23. minúte sa do peknej akcie dostal Lamkel Zé, keď postupoval na bránu z ľavej strany, obišiel aj dvoch hráčov hostí, ale strelu stihol zblokovať Hurtado. O minútu neskôr po rohovom kope hlavou poslal loptu tesne vedľa Schäfer. V 32. minúte išiel DAC do vedenia. Davis zahrával na krátko priamy kop Schäferovi, lopta bola zblokovaná, napokon Andzouana preloboval obranu a z prvej Krstovič z piatich metrov poslal loptu do siete 1:0. O minútu neskôr mohol vyrovnať Haša, ale strelou z diaľky trafil tesne vedľa Jedličkovej brány. V 44. minúte sa snaha Serede vyplatila, Radič sa prepracoval do pokutového územia, jeho strelu z pravej strany Jedlička stihol vyraziť len pred seba a loptu z troch metrov poslal do siete Morong – 1:1. Napriek optickej prevahe Dunajskej Stredy boli v útoku hostia aktívnejší.

 

Druhý polčas začali lepšie hostia, čo vyústilo do gólu v 55. minúte, Jureškin prešiel na ľavej strane, loptu prihral pred bránu a dobiehajúci Morong z piatich metrov trafil do siete – 1:2. V 58. minúte Haša mohol streliť gól mesiaca, keď z polovice ihriska vystrelil na bránu, loptu však Jedlička s námahou vyrazil na rohový kop. Blízko gólu bol Schäfer v 81. minúte, keď vypálil tesne nad. Tlak domácich sa stupňoval, Baličovu strelu z 20 metrov Yakubu vytlačil na rohový kop. V 90. minúte hostia definitívne rozhodli. Po dlhom centri sa k lopte dostal Gatarič, prihral Karricovi, ktorý z pravej strany nedal Jedličkovi šancu – 1:3. V 94. minúte Radič mohol pridať aj štvrtý gól, ale trafil tesne vedľa. DAC napokon prehral so Sereďou aj druhý zápas v sezóne.

 

HLASY PO ZÁPASE:

 

Antal Németh – tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda:

“V prvom polčase sme mohli zápas vyhrať. Viedli sme a mali sme aj ďalšie šance. Boli už znaky, že nie všetko fungovalo podľa našich predstáv a aj sme inkasovali. V polčase sme chceli niečo zmeniť, ale nič sa z toho nepodarilo uskutočniť. Vrátili sme sa k hre ako proti Liptovskému Mikulášu. Inak ako našou prehrou sa to ani nemohlo skončiť.”

 

Juraj Jarábek – tréner ŠKF ORION TIP Sereď:

“Tešíme sa z víťazstva, ale chcel by som sa poďakovať dunajskostredským fanúšikom. Stalo sa mi druhýkrát v kariére, že nás vytlieskali alebo poďakovali za výkon. To, čo sme si pripravovali, všetko sadlo. DAC má výborný tím na lopte, nám vychádzali protiútoky. Už v 20. minúte mohlo byť 2:0. Potom mala Dunajská Streda aj dobrú fázu, bola nebezpečná. Nám sa podarilo vyrovnať po dobrej brejkovej akcii. V druhom polčase sme chalanom povedali, aby pokračovali v tom, čo robili a vychádzalo to. DAC mohol byť rád, že neinkasoval aj štvrtý gól. Pre mňa úplne zaslúžené víťazstvo.”

 

Foto: FC DAC 1904

zdroj: skfseredfutbal.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Určite ma takáto správa o Seredi v celoslovenských médiách poteší viac ako reportáže z razií NAKA v Seredi a o narkomanoch a díleroch…

  2. To máš pravdu, ale stále je to príliš drahé PR pre Sereď. Súkromné peniaze nech si tam tlačia koľko chcú, ale pokiaľ ide o peniaze mesta (teda aj moje), vždy budem kritizovať príliš drahú reprezentáciu mesta navonok. Za tie prachy to v meste už dávno mohlo vyzerať inak. Ide o príliš nákladnú zábavku kvôli zopár desiatkam ľudí.

  3. Tak to môžme zastaviť dotácie aj pre iné športy a najmä pre deti. Veď čo mám z toho? Áno, pchajú sa tam neuveriteľné peniaze ale takto nemôžeme sústavne rozmýslať. Túto vec nezmeníme pokiaľ tam bude futbalová lobby.
    pán Kurbel takto môžem aj ja vravieť prečo dotovať cirkev, veď tie peniaze môžu ísť aj do školstva, zdravotníctva… a tam by boli prospešnejsie. Tiež je to drahá zábava pre pár ľudí /nič proti vám ale berte to ako príklad/

  4. skuste si prepočítať koľko ide peňazí na jedného futbalistu a napríklad na jedného badketbalistu,
    hádzanára či stolného tenistu. Zistíte obrovský nepomer. Futbal je vraj najpopulárnejší šport a tak preto. Možno na svete no nie v Seredi. Pofľa materialov ktoré sme svojho času dostali na rokovanie v Seredi je najpopulárnejší špotr cyklistika a venuje sa mu o hodne viac ľudí

  5. pre Karol 7. novembra 2021, 14:56, kolko seredanov hra teraz v A muzstve za sered??? cize kolko deti zo serede bude hrat v buducnosti ??? je to strata casu a €

  6. pre Karol 7. novembra 2021, 14:56, to ako mozes porovnavat fotbal co asi sleduje tak 50 ludi zo serede s krestanstvom ku ktoremu sa hlasi drvivá väčšina ludi zo serede , aj z celeho slovenska!

  7. Pre Karol 7. novembra 2021, 14:56

    Nezavádzaj. Nemám nič proti dotáciám, ak sú určené pre deti. Nevadia mi ani dotácie pre iné športy, napr. cyklistika, hádzaná, basketbal. Lenže to sú sumy, pri ktorých sú radi, že žijú. Sumy vo futbale sú o niečom inom.

  8. Možno keby hralo viac Sereďanov a nie iba jeden,tak by to vyzeralo inak. Motivácia jedno s druhým…
    Tí privandrovalci nemajú dostatočnú motiváciu. Keby sa im ponúklo za každý zápas aspom 100 000 tak by hrali ako o život ! Ale kde ich vziať ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img