ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Predvianočný darček od polície: Paragrafové okienko pre nešťastníkov, ktorí totálne prepadli dezinformáciám

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody  – Polícia SR  |MM|   Antirúškoví nájazdníci, ktorí si osvojili základy práva z večera do rána spochybňujú prijaté opatrenia a ich mylný výklad nulitnosti vyhlášok je pre nich svätý. Vydávajú svoje subjektívne právne názory za tie správne. Zbierajú lajky, získavajú u určitej skupiny ľudí popularitu, využívajú, že niektorí sa ocitli v ťažkej situácii. Záleží im iba na svojej popularite, na všetko ostatné kašlú.
Takto potom ohrozujú drvivú väčšinu obyvateľov v obchodoch a ohrozujú tým aj verejné zdravie.
Polícia týmto nešťastníkom venuje špeciálny predvianočný darček – Paragrafové okienko.

1️⃣ VYHLÁŠKA JE PLATNÁ A ÚČINNÁ
Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR pod číslom 250/2021, ktorou sa podľa § 48 ods. 4 písm. r) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia nariaďuje v § 2 ods. 1 všetkým osobám riadne prekrytie horných dýchacích ciest použitím respirátora na verejnosti vo všetkých priestoroch interiérov budov je platná a účinná. Žiadny súd v SR ju nezrušil bez ohľadu na vlastné právne analýzy odporcov rúšok.

2️⃣ NIELEN PRÁVA, ALE AJ POVINNOSTI
Podľa článku 13 ods. 1 písm. a) Ústavy SR možno povinnosti ukladať nielen zákonom, ale aj na základe zákona, čiže v konkrétnom prípade vyhláškou ÚVZ vydanou na základe § 59 b) zákona v spojení s § 5 ods. 4 písm. k) a § 48 ods. 4 písm. r) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

3️⃣ VYHLÁŠKA NEPLATÍ, LEBO NIE JE V ZBIERKE ZÁKONOV?
Paragraf 59 b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia výslovne uvádza, že vyhláška je všeobecne záväzným právnym predpisom, a že sa zverejňuje nie v zbierke zákonov, ale špecificky vo vestníku vlády. Žiadny súd na Slovensku doposiaľ nerozhodol o jej nezákonnosti či protiústavnosti, preto sú všetci povinní vyhlášku dodržiavať.
Ak teda má niekto svoj subjektívny názor na to, že existuje nejaký nesúlad právnych noriem, môže sa namiesto hulákania na príslušníkov Policajného zboru obrátiť na súd.
V právnom štáte platí prezumpcia správnosti rozhodnutí orgánov verejnej moci. Vyhlášky teda platia ak súd nerozhodne inak, bez ohľadu na subjektívne pocity „hrdinov bez rúška“.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vy ste tu poniektorí na SOL tak zaslepení a osprostení že už ani nevnímate realitu,teda ani ju nechcete vidieť. Keď vám polmozgový Krčméry nariadi nosiť rúška aj v noci počas spánku,tak vy to budete dodržovať lebo pán profesor to nariadil,že ?
    Ale človek ak trochu premýšľa tak príde na to že tie rúška sú k ničomu. Keď vydýchnete tak kde zostane ten vydýchnutý vzduch ? V rúšku ? Omyl ! Prederie sa von všetkými možnými otvormi a aj tak si poletuje v povetrí a pri tých návaloch v obchodoch dostanete covid tak či tak !
    Len čo sa tu zbytočne rozdeľuje spoločnosť.
    Naša múdra vláda chce najbližšie zakázať pohyb neočkovaných a iné príkoria a obmedzenia. Nevolá sa to náhodou diskriminácia ?
    Keď neočkovaní zostanú zatvorení doma,tým sa akože všetko vyrieši ? Covid ustúpi ? Určite nie !
    To si myslia iba vaše prázdne hlavy a presne o toto ide globalistom. Aby nikto moc nepremýšľal len slepo plnil príkazy !

  2. Daniel, tak Krčméry prikázal celému svetu nosiť rúška😁 A mimochodom, iné krajiny už dávno výrazne obmedzili život neočkovaným, u nás sa konečne niekto ide rozhýbať. Diskriminovaní sú teraz očkovaní. Vystrč nos aj trochu za hranice, prípadne mimo svoj domov a blízke okolie siahajúce po potraviny a krčmu.

  3. To fakt sa este dnes najde debil, co pochybuje o vyzname rúšok? Nenosi nahodou zelene tricko?
    Sused, Werich bol mudry clovek, ale dnes by si rozmyslel ci stracat cas s hentym.

  4. Daniel:
    Prečo potom lekári nosia rúška už viac ako 100 rokov ked je to zbytočne…? Všetci sú je8nutí len ty si raketa?

  5. Dobre,rusko chrani,ako veľmi,a ktoré najlepšie,to sa ozaj ešte nevie.Ale,nerobte z toho prosím Vás modlu.Pozrime sa,a všetci ruku na srdce,vieme aj s tými ruskami zachádzať.? Niektorí ho používajú celé mesiace,niektorí si ho stále popravujú,a potom rukami pohmataju kade čo.Ludia na nákupoch a v doprave sa tlačia jeden na druhého,a tam nepomôže ani rusko .Niektorí majú vystrcene frnaky,a to permanentne.Policia vyrieši tak akurát veľké hovno,lebo nemôže byt všade.Je to na ľuďoch,a tu musí byť prirodzená autorita od tých,ktorí by to mali riadiť.A to je veru väčší problém.Nasilim sa ešte nikdy nič nedosiahlo,a ani tu to nie je inak.

  6. A co navrhujes? Ako prinutis ludi, aby boli zodpovedni, rozumni a nerobili blbiny? Aby pocuvali odbornikov a nie ,,onych,,.

  7. Jozef. Ako chceš aby počúvali ľudí ktorý niečo iné prikazujú a iné robia. Nebudem sa tu rozpisovať o príkladoch. Ja osobne rúško nosím tam kde treba. A to nechcem hovoriť o nezmyselných opatreniach pri 1 a 2 vlne. Normálne pri tom stojí rozum

  8. Anonym 7. novembra 2021, 10:21.Na SOL je väčšina článkov určená na“komfrontaciu za každú cenu. „viacej komentov znamená viacej bubačikov do kešeni . No nekúp To!

  9. Tak keď ťa raz bude nedajbože chirurg operovať popros ho nech si nedá rúško… 🙂 a nemusí ani rukavice…

    Pre Bohuša: Skôr to je zrkadlo našej spoločnosti… a som rád že vidím koľko debilov žije medzi nami..
    Áno spoločnosť to polarizuje ale aspoň si aj odfiltrujem debilov zo svojho okolia..

    Ešte kto by tu chcel niečo písať o vyhubení slovanov vakcínami atď.. Slovanom stačí dať na výber a sami sa zožerú…

  10. Nezaockovany clovek sa nedostane nikam vsetko mu zakazu. Ked chce chodit po vonku, do prace, na podujatia, najest sa tak MUSI byt zaockovany. Napriek tomu podpisuje papier ze sa ockuje dobrovolne inak ho nezaockuju. Je toto normalne? Dlho omielana tema ale nikde nieje odpoved. Sa spamatajme vsetci konecne.

  11. Sranda je v tom že v tej vašej zemi zasľúbenej už začína opichancov šľak triafať. Počkajme si ako to dopadne tu a potom môžete vypisovať tie vaše posmešky. Nezabudnite na to že kto sa smeje naposledy,ten sa smeje najlepšie ! Vy opichanci už máte tú gebuzinu v sebe,to je nezvratný osud ale ja v sebe nič nemám…

  12. len tak zo zvedavosti. Čo sa tam vlastne podpisuje? Ja som myslel že dostaneš vakcínu a hotovo. Ale zaočkovaný z rodiny my to vyvrátili. Ale fakt som sa doteraz nedozvedel čo je v tom tlačive

  13. kupim si zimne oblecenie s napisom , som neockovany a pojdem si kam sa mi zachce, komu sa to nebude lubit, moze dostat jednu po papuli

  14. Poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta
    podľa § 6 zákona č. 576/2004 Z. z.
    Meno a priezvisko osoby, ktorej sa má poskytnúť zdravotná starostlivosť:
    …………………………………………………………………………………………..rodné číslo: …….……….……….………
    bydlisko (ulica, čís.domu, miesto, PSČ): ..……………………………………………………………………………….…….
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    tel. č. /e-mail (pre prípad potreby predvolania na dovyšetrenie): …………………………………………..……….
    Novovzniknuté ťažnosti, prípadne prejavy ochorenia a iné anamnestické údaje
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    Navrhovaný (plánovaný) diagnosticko-liečebný výkon:
    Podanie očkovacej látky je v dvoch dávkach. Očkovacia látka (vakcína) môže byť bielkovina vírusu, oslabený vírus vyvolávajúci krátkodobo tvorbu bielkoviny vírusu, mRNA – nejadrová RNA kódujúcu bielkovinu vírusu. Podanie očkovacej látky je možné označiť za predstavenie vírusu imunitnému systému pacienta s vyvolaním tvorby protilátok a zapojením ďalších mechanizmov chrániacich následne pred vznikom ochorenia.
    Dolu podpísaný/á ……………………………………………………………………………………………………………….
    potvrdzujem svojím podpisom že som bol/a informovaný/á o povahe navrhovaného diagnostického výkonu, ktorý absolvujem za účelom prevencie, ako aj o jeho možných následkoch a rizikách (nežiadúce účinky aplikovanej vakcíny sú zverejnené v tzv. Písomnej informácii pre používateľa, ktorú je možné nájsť na stránke http://www.sukl.sk a v priestoroch pracoviska Fakultnej nemocnice Nitra, http://www.fnnitra.sk.
    Bol/a som tiež poučený/á o možnostiach voľby navrhovaných výkonov a o rizikách ich odmietnutia. Poučenie mi bolo poskytnuté zrozumiteľne, ohľaduplne, bez nátlaku, s možnosťou a dostatočným časom slobodne sa rozhodnúť. Poučeniu som porozumel/a.
    Svojím podpisom potvrdzujem, že s navrhovaným diagnostickými výkonmi súhlasím – nesúhlasím.* Tento súhlas dávam pri plnom vedomí, slobodne a vážne.
    Pokiaľ by vyššie uvedené navrhované preventívne diagnosticko-liečebné výkony nebolo z kapacitných dôvodov možné vykonať vo Fakultnej nemocnici Nitra bezodkladne, vyhlasujem, že napriek možnosti podstúpiť vyššie uvedené výkony v iných zdravotníckych zariadeniach, na vykonaní predmetného výkonu vo Fakultnej nemocnici Nitra trvám a som pripravený/á vyčkať až do termínu, na ktorý som objednaný/á.

    V Nitre dňa .….…………..čas ……….
    …………………………………………………………… …………………………………………………..
    podpis a odtlačok pečiatky lekára podpis osoby, ktorej sa poskytuje
    zdravotná starostlivosť
    (prípadne jej zákonného zástupcu)

  15. Anonym 7. novembra 2021, 17:50

    U nás na prevádzke obsluhujeme len očkovaných, máme na to svoje dôvody, takže ak by sa ti zachcelo dnu vybavím ta medzi dvermi a veľmi rád, tiež mám toho dosť a potrebujem si dobre tresnúť.

  16. 7. novembra 2021, 18:55, ved daj aj nazov prevadzky o aku sa jedna, skus si dat reklamu ked mas odvahu.
    Akej prevadzke sa maju ludia vyhybat.

  17. Anonym 7. novembra 2021, 14:29
    Anonym 7. novembra 2021, 17:41

    Prepacte obaja. Ak to tak nieje tak sa ospravedlnujem asi som v omyle.
    Vy ste urcite zaockovany a podpisovali ste papier pred vakcinou tak mi prosim objasnite co ste podpisovali urcite ste to precitali dokladne. Dakujem

  18. Marek, skusim ja.
    Su dva dokumenty, ktore podpisujes. Prvy ja anamnestisky dokument, kde pises ake pripadne choroby mas. Druhy je ,,informovany suhlas,,. Tam je tvoj suhlas s ockovanim a to kde najdes pripadne vedlajsie ucinky. Dalej je tam aj to, ze mozes odmietnut a ze centrum, ktoremu to podpisujes ta pripadne nemusi ockovat. Vygugli si ho ako inform. suhlas ockovania. Su to dokumenty, ktore by si si mal priniest vypisane na ockovanie.

  19. Bože ty si dobrý dement, pozri si počet očkovaných v AUS a dĺžku ich lockdownu, zákaz príletu cudzincov (ľahko sa to kontroluje, lebo je to ostrov a iba sa tam lieta), a žijú tam vzdelanejší ľudia ako u nás. A potom to porovnaj so Slovenskom…

  20. Vakcína je sloboda ✌️ 7. novembra 2021, 19:35 – porovnavat Australi ci Novy Zeland so Slovenskom, Nemeckom, Talianskom alebo Ruskou federaciou je vrchol neznalosti opatreni platnych pri prilete na ostrov aj bez pandemie.

    Ludia, neblabocte nezmysly, ked netusite zakladne suvislosti, od ktorych sa stav v tej ktorej krajine odvija.

  21. Už nikoho nezaujíma, že tu niekto zarábal nekresťanské peniaze na povinnom testovaní občanov tejto krajiny, ale naďalej sa vydávajú striktné obmedzenia pre ľudí, ktoré človeka traumatizujú, obmedzujú na právach a vyvolávajú v ňom strach, stres a choroby.

    “Chcete žiť v takejto zničenej krajine, v ktorej politici ľuďom klamú, hádžu špinu jeden na druhého a rétoriku v parlamente zmenili na úroveň krčmových debát tej najposlednejšej cenovej skupiny,” .

    Chcete žiť v krajine, kde stovky tisíc dôchodcov, našich rodičov a starých rodičov žijú v neskutočnej chudobe, nemajú ani na základné potraviny a kde tisíce matiek samoživiteliek nemajú za čo kúpiť svojim deťom ani základné pomôcky do školy a nie že im ešte prispieť na školské výlety…

    “Chcete žiť v takejto krajine, ktorá bola potravinovo sebestačná a za 30 rokov sa zmenila na jednu chudobnú púšť, pretože sme zničili roľnícke družstvá, majetky a ešte aj život ľuďom a ich rodinám, ktorí v nich pracovali. Čiže nielen bezpečnosť potravín, ale aj existenciu človeka v jeho zamestnaní. Všetko sme zniči.

    Grobiani beztrestne odlesnili hory, drancovali a vyviezli milióny ton dreva do zahraničia a ako následok toho sú dnes povodne po dažďoch, zničené obydlia občanov, pretože voda si prirodzene hľadá cestu dole do dolín.

    “Za posledné obdobie nám umrelo zbytočne mnoho ľudí a to len preto, že tu nie je vypracovaný základný systém reakcie štátu v krízových situáciách v prepojení na zdravotníctvo, ktorý by ľuďom pomáhal v mimoriadnych situáciách. Ako by aj mohol byť, keď je Slovensko rozkradnuté a riadili mnohé inštitúcie neschopní blbci, čo sa týmto všetkým, ako to vyzerá aj potvrdilo. Diletanti sa vyjadrovali k opatreniam, ktoré mali pomôcť ľuďom, rozhodovali o nich a menili názory, pretože v tom nemali od samého začiatku jasno a nemajú v tom jasno ani doteraz. Zadĺžili nás na niekoľko rokov a splácať to všetko budú ešte naše vnúčence. Z ľudí urobili vazalov, obmedzili im práva a neustále sa v tomto trende pokračuje. Už nikoho nezaujíma, že tu niekto zarábal nekresťanské peniaze na povinnom testovaní občanov tejto krajiny, ale naďalej sa vydávajú striktné obmedzenia pre ľudí, ktoré človeka traumatizujú, obmedzujú na právach a vyvolávajú v ňom strach, stres a choroby. Takto to už ďalej ísť nemôže a ani nesmie, lebo to skončí zle. Uvedomiť si to musí v prvom rade každý z nás, ak chce kľudne a pokojne žiť v tomto štáte, na čo má jednoznačne nárok.

  22. V Austrálii nenosia??si na veľkom omyle!!nosia veru rúška,a veľmi veľa zamestnancov sa musí dať zaočkovať,ak chce robiť

  23. No uz sa zacinaju prevalovat uplatky. Aj tato diktatorska fasisticka sliepka uz skoncila. Okrem ineho uplatkarstva vraj aj za uplatok 65 mil. eur od pfizeru. Myslím ze postupne sa to zacne rozmotavat po celom svete

    https:/

  24. Obyvatel 8. novembra 2021, 0:32 – do pondelka 10:00 hodiny pockam, ci mi napises kontakt na vydavatela dalsieho Tebou zdielaneho webu, kde je mozne overit zverejnene udaje. Ak nie, link bude zmazany. Dovody poznas.

  25. Miloš kludne to cenzuruj ale v nasich mediach sa taketo info nedozvies tak kludne podporuj takuto cenzuru a napomahaj tejto propagande fasizmu. Mozno raz zistis ze svojim konanim si prispel k tomuto marazmu.

  26. Obyvatel 8. novembra 2021, 11:07 – tu sa nejedna o cenzuru, ale o ochranu pred sirenim informacii, pod RELEVANTNOST ktorych sa ODMIETAJU PODPISAT AJ ICH AUTORI.

    Dal som Ti moznost uviest kontakt, kde je mozne informacie overit. Nemas ho, takze ani len netusis, nakolko je informacia pravdiva. Napriek tomu ju siris a k sireniu chces ANONYMNE vyzit aj ine media.

    Problem ale je, ze u nas kontakty su zverejnene a Ty ako anonym nenesies v podstate ziadnu zodpovednost za sirene nezmysly.

    Nech sa paci, podpis sa svojim menom a priezviskom a preber zodpovednost za autora a „vydavatela“ Tebou navstevovanych hobby a propagandistickych webov bez kontaktov na seba. Nasledne nebudem mat problem informacie v diskusii nechat.

  27. Obyvatel 8. novembra 2021, 22:07 – tak teda toto nezmazem.

    Prave som si povedal, ze je potrebne vidiet, ake „One Women Comedy“ pozerate a co vam imponuje. Aspon teraz pozname skutocne dovody toho fakt nepochopitelneho spravania sa niektorych ludi v diskusiach.

    ODPORUCAM POZRIET KAZDEMU NORMALNEMU CLOVEKU. Fakt to stoji za to…

  28. 😂😂😂
    Milos to som sem dal na odlahcenie a pre usmev ako terapiu na dobru noc. Lebo neviem ci uz aj to tvoje kurvitko v hlave nezacalo v tebe účinkovať.
    😂😂😂

  29. Z Obyvatela by bol zúfalý aj docent Chocholoušek. Obyvatel vybav si invalidný dôchodok na nejakú psychickú poruchu, to je jedno akú, máš ich požehnane

  30. Ktoré sú tie správne, pravdivé zdroje? Je to rádio „Jerevan“, KGB, FBI, CIA, naše verejné média? Politikom, novinárom a dokonca farárom sa neverí, v prípade médií platí staré známe: treba „ČÍTAŤ AJ MEDZI RIADKAMI“.

  31. Pravdivé je iba to,čo sem píšem Ja !
    Ostatné sú iba bludy.
    To máš to isté ako keď islamista vraždí pre svoje náboženstvo. Kresťania sa bijú do hrude že iba to jejich náboženstvo je to pravé… Hinduisti sa ostaným iba smejú lebo iba ich presvedčenie je to pravé.
    Kto má vlastne pravdu ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img