ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Policajti sú povinní zakročiť, zjednať verejný poriadok a dodržiavanie zákonov – VIDEO zo zákroku v Piešťanoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Pred zhruba 24 hodinami sme uverejnili správu KR PZ týkajúcu sa zásahu policajtov v predajni LIDL v Piešťanoch. Správa v novinách a rovnako aj na sociálnych sieťach vyvolala rozdielne reakcie u väčšiny diskutujúcich.

Z diskusie vyberáme príspevok, ktorého autor viac menej presne pochopil, o čo v predajni komu išlo:

pre Martin 5. novembra 2021, 12:35   S Martinom plne súhlasím. Nestačí im už to, že provokačne vyzývajú ľudí aby sa nedali očkovať, ale už ich drzosť prekračuje medze. Čo takto, aby išli vystriedať ľudí, ktorí sú v nemocnici na pľúcnej ventilácii, ktorí bojujú o život a nie vlastnou vinou sa tam dostali? Ale si títo mudrlanti myslia, že čert svojho nevezme?

Ako reakcia na tohto diskutujúceho sa okamžite objavil príspevok s týmto obsahom:

Pre martinko 5. novembra 2021, 13:07   Počuvaj mily pan Martinko . Ty dosračkovany typ. Ty sa mas pridat k tym odvaznim bojovnikom za slobodu a prava pre spolocnost a nie tu este pisat proti nim . Tebe rusko na hubu cely život a takym podobnym ako si ty . Dufam , ze si ho aj na papuli nechas aj potom ked uz ho raz nebudes musiet nosit ty sračka posrana.

Ďalšie príspevky môžete v kontexte čítať tu: https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/11/05/policajny-zasah-v-piestanskom-obchode-pripad-si-prevzal-vysetrovatel-ruvz/

Diskutujúci napísali aj toto:

Pravda je len jedna 5. novembra 2021, 13:38  Bohuš súhlas. Ešte dodám , že policajti len konajú ako im to nariadili , a nie všetci s tým aj súhlasia. Takže ten hnev namierený na nich je od veci.

A reakciu na príspevok toto:

Anonym 5. novembra 2021, 13:39  A v pripade, ze priblizi svoju nezaruskovanu papulu na dosah, budem to povazovat za ohrozenie nebezpecnou nakazlivou chorobou a vyuzijem moznost, ktoru mi poskytuje zakon.

Je nevyhnutné pripomenúť, že PZ SR má zákonom uložené povinnosti a policajti nemôžu konať v rozpore so zákonom. Ich povinnosťou aj v piešťanskom obchode bolo zjednať nápravu tam, kde bol porušený zákon a s ním súvisiace predpisy a nariadenia. Tie tu nie sú za účelom svojvoľného obmedzovania slobody jednotlivcov alebo skupín obyvateľov, ale za účelom ochrany verejného zdravia.

Samotní zasahujúci policajti – povedzme si na rovinu – sú v nie závidenia hodnej situácii, kedy na jednej strane na nich ziapajú akoby zmyslov zbavení jedinci a skupiny dobre motivovaných ľudí s obvineniami že sú brutálni, nazývanú ich fašistami a pod. A na strane druhej sú povinní konať striktne podľa zákona a chrániť verejný poriadok a dodržiavanie zákonov a s nimi súvisiacich nariadení.

Skupiny ľudí systematicky pendlujúcich medzi obchodnými prevádzkami vo viacerých mestách sú dobre organizované. Dohadujú sa na mieste „okupácie“ pokladní, čase, ale aj spôsoboch, ktorými demonštratívne budú verejnosť a samotné prevádzky obmedzovať v činnosti.

Títo ľudia kričia, že sú obmedzovaní vo svojich právach a nútení nosiť rúška ignorujúc fakt, že sú to oni samotní, kto iných obmedzuje v právach, slobode a pohybe. A v neposlednej rade aj potenciálne ohrozuje na zdraví. Zabúdajú teda na základnú definíciu demokracie – moja sloboda končí tam, kde začína sloboda iného. O absencii ochoty prijať k demokracii okrem práv aj povinnosti, asi veľa písať netreba.

V diskusii na SOL sme našli aj príspevky obviňujúce policajtov z brutality a neopodstatneného útoku na ľudí bez rúšok. Opak je však pravdou. Policajti nezasiahli z dôvodu producírovania vo vnútorných priestoroch predajne sa bez rúšok, ale z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa a pre kladenie aktívneho odporu konkrétnych osôb.

Aj priemerne inteligentnému človeku by malo byť jasné, že policajti si boli vedomí zaznamenávania celého zákroku mobilnými telefónmi a následného nevyhnutného vyhodnocovania spôsobu a taktiky vykonania zákroku. A policajti sú si vedomí aj faktu, že dotyčné osoby sú v konaní a správaní synchronizované a práve neadekvátny zákrok by radi vyvolali už len provokačným a čo do arogancie sa stupňujúcim správaním.

Na sociálnych sieťach videozáznamy zverejnil hlavne  Jojo Hronkovič. Videozáznamy zaznamenali tisíce zdieľaní a šíria sa sociálnymi sieťami s rôznymi komentármi.

Tri základné videozáznamy od zdroja FB: Jojo Hronkovič zverejňujeme:

Je nevyhnutné uvedomiť si fakt, že nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách stúpa počet nových prípadov infikovania sa koronavírusom a nemocnice sa zapĺňajú covidovými pacientami. Opätovne hrozí stav, kedy práve z dôvodu obsadenosti nemocníc covidovými pacientmi, budú ľudia trpieť a zomierať na pochopiteľnú neschopnosť zdravotníctva dostatočne reagovať na bežné situácie, či odkladanie výkonov napr. u pacientov trpiacich na ochorenia inak bez problémov liečiteľné.

V súvislosti so synchronizovanými „útokmi“ na obchodné prevádzky je potrebné očakávať ďalšie emotívne výstupy na „divadle“ zúčastnených komparzistov, s najväčšou pravdepodobnosťou budú do „nákupov“ viac zapájať dokonca deti a to už môžu nastať situácie, kedy budú zásahy proti nim stále problematickejšie a náročnejšie aj na psychiku policajtov a ostatných represívnych zložiek.

Polícia dnes potrebuje podporu a rešpekt viac, ako kedykoľvek pred tým. Covid tématiku totiž zneužívajú aj niektorí politici nehľadiac na následky páchané na značnej populácii hľadajúcej a obhajujúcej jednoduché riešenia zložitých vecí.

Zlyhala hlavne prevencia a politici. Polícia mala riešiť neopodstatnené protesty (napádanie a osočovanie bežných ľudí, blokovanie dopravy) v zárodku. Autority sa mali k problematike postaviť čelom  dávno a namiesto populizmu a vytĺkaniu politického kapitálu z covidovej problematiky, mali vedecké poznatky prezentovať jednotne a s oveľa väčšou dôraznosťou. A zároveň potlačovať extrémistické a ničím nepodložené útoky na odborníkov, lekárov a očkovaných ľudí.

Dnes sa totiž bežne stretáme s názormi, že sme to my „opichanci a poslušné ovce“, kto ohrozuje na zdraví a obmedzuje na právach ľudí fungujúcich na dezinformačných weboch a vo svojich bublinách vytvorených vo virtuálnych životoch existujúcich len a len na sociálnych sieťach. To je vážny problém spoločnosti a bojím sa, že bude ešte horšie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Miloš. „zjednať verejný poriadok a dodržiavanie zákonov “ ale oni na začiatku neporušili žiadny zákon. Preto sú pri takýchto zákrokoch policajti bezmocný. Keďže ja nie som policajt postupoval by som ako som napísal predtým. v skratke. Obťažujú ma a blokujú v nakupovaní? prídem k najaktívnejšiemu jutuberovi a najebem mu

  2. Tuto anarchiu zastepuje do obanov svojimi vyadreniami na svojich tlacovkach mafian Troskovej BOSS FICKO , Kali , TEPLI PELE a ostatna jeho druzina , prve co by som urobil ak by som bol MV zatvorit Ficka dockali by sme sa dalsieho hrdinu vo vazbe ….

  3. Obávam sa, že dementi nepochopia, že nedostali kvôli rúškam, ale kvôli kladeniu aktívneho odporu a nerešpektovaniu výzvy policajtov.

  4. Liberálov nečítam 😘 a za pivo to čítať nebudem, lebo ho nepijem, aby som potom napríklad nemal brucho ako ti, bez urážky.✌

  5. Dementi sa uz dohaduju,ze pojdu do Lidlou naplnit niekolko kosikou a nechaju ich tam..a protesty co??? Uz ste dosli na to s tymi sprostymi hlavami,ze to bolo uplne zbytocne?? Ze ste tam zabili len svoj cas?? Aj tieto provokacie vas rychlo prejdu..

  6. Pre Miloš 6. novembra 2021, 22:03 – Ty fakt nedokazes vnimat citany text. Ja som Ti neponukol pivo za citanie clanku ku ktoremu si sa uz vyjadril aj bez poznania obsahu co je smutne ;-), ale za to, ked VLASTNOU HLAVOU (rozumom, myslenim, analyzovanim faktov) zistis, preco to video nie je v clanku.

    Ak to nepochopis ani teraz, skus oslovit niekoho vo svojej blizkosti mentalne vyspelejsieho, kto by Ti s tym pomohol.

  7. Miloš ja mám otázku nesúvisiacu s týmto článkom. Všimol som si že ak sem pridá nejaký článok Ivetka,tak sa nedá komentovať. Nie je tam ten rámik : Pridať komentár

    Čím to je ?

  8. Písal som to s predpokladom, že to pivo vyhrám, ale čítať to aj tak nebudem😘 vidím, že som trafil do čierneho… Ale to ti nepochopíš a nenapíšem o čo mi ide ✌p.s. Sociopata neurazíš😘

  9. Bohus ty mozes tak najebat sam sebe.Hrdina za pocitacom,a dosral by si sa od strachu.Tak prestan trepat ze komu ty najebes.Mozme ist do obchodu ,nedam si rusko a uvidime ci si taky hrdina .OK?

  10. Aby si nebol prekvapený šuhajko, daj pozor aby mi tam práve vtedy nenakupovala žena s deckom, a neprežila tam tu traumu lebo do 5 minút som tam a osobne ta zarúškujem.

  11. ZAVÁDZANIE POLÍCIE A ZLYHANIE MÉDIÍ
    Je pomerne známe, že stránka policajného zboru na sociálnej sieti pod vedením bývalého redaktora Nového Času Davida Púchovského naberá na popularite, ale rovnako sa žiaľ postupne čoraz viac bulvarizuje.
    Najnovšie dokonca zavádza, keď sa snaží publiku navodiť dojem, že útoky na policajtov v piešťanskej predajni Slovensko hromadne odsudzuje, čo však celkom nezodpovedá realite a následne to vyvracia samotný policajný zbor statusom, kde si berie na mušku nenávistné príspevky proti zasahujúcim policajtom. Faktom je, že zásah v Piešťanoch rozdeľuje spoločnosť, tak ako celá pandémia…
    Samozrejme, že podobné nájazdy provokatérov nie sú v danej dobe šťastné, ale médiá veľmi úspešne odviedli pozornosť od podstaty problému. Totiž, či bol zákrok zasahujúcich policajtov v súlade so zákonom. Z informácií, ktoré boli v piatok medializované, však jednoznačne vyplynulo, že zákrok bude ešte vyšetrovať policajná inšpekcia. Ani to však nebránilo ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, aby sa v predstihu postavil na stranu zasahujúcich policajtov, čím absolútne znemožnil objektívne vyšetrenie prípadu a upokojenie situácie.
    Slovenské médiá v tomto prípade absolútne zlyhali a zlyhávajú aj v širnom meradle, keď dlhodobo umožnujú politikom, aby sa vyjadrovali ku živým veciam bez toho, aby ich následne konfrontovali s konaním, čo sa prieči princípom, ktoré vyžaduje spravodlivá demokratická spoločnosť.

  12. 19.jula 2021..v Anglicku skončila povinnosť nosenia rúšok,respirátorov,okrem zdravotných zariadeniach,či v domoch soc.služieb,v obchodoch ľudia nosia rúška,len ak chcú,ľudí bez rúšok nikto nebije,nevláči po zemi

  13. Keď budeme mať aspoň toľko zaočkovaných ako majú angličania, tak aj u nás táto povinnosť skončí. Zatiaľ je to povinnosť. A podľa posledných správ znova uvažujú o povinnom nosení aj oni.

  14. Anonym 7. novembra 2021, 16:07

    Porovnávať anglicko s touto rozvojovou koloniou plnou zaostalých ľudí duchom v 15-tom storočí je úplne mimo. V anglicku je preočkovanosť populácie cez 80%. Nás môžeš porovnávať s Bulharskom alebo Rumunskom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img