ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Ľudia obývajúci mestské sociálne byty rozbité okno ucpávajú perinami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Pred zhruba týždňom sme o sociálnych bytoch mesta Sereď na Trnavskej ulici uverejnili článok pod titulom „Za ubytovanie neplatia, tvoria dlhy. Mestské byty vybývali a vysťahovanie trvá mesiace až roky.“

V článku sme upozornili na nie dobrý stav sociálnych bytov a na dlhy tvorené ľuďmi, ktorí v týchto bytoch bývajú. Samotná nehnuteľnosť je vyslovene vybývaná a mesto – konkrétny ľudia vo funkciách – je za takýto stav spoluzodpovedné ! Dlhodobo a systematicky upozorňujeme na spôsob chovania a správania sa ľudí mestom v nehnuteľnosti ubytovávaných, na systematické likvidovanie mestského majetku týmito ľuďmi a na to, že väčšina týchto asociálov si pomocnú ruku podanú prostredníctvom samosprávy od nás občanov nevážia.

V nedávnej minulosti sme priniesli fotografie z takto vybývaného bytu plného odpadkov a pred niekoľkými rokmi sme upozornili dokonca na riziko výbuchu pri neodbornom a nekontrolovanom zasahovaní do spôsobu vykurovania, či varenia – vtedy propán butánovou fľašou.

V poslednom článku sme priniesli informáciu poskytnutou pracovníčkou MsÚ, ktorá nás telefonicky informovala o tom, že momentálne, teda v danom momente sociálne byty vykurované neboli. No zároveň nám potvrdila, že ľudia v nich bývajú. To registrujeme denne a každú noc intenzívnym krikom a petardami hádzanými priamo k susednej nehnuteľnosti. Na toto bola upozornená aj Mestská polícia.

Teploty najmä v nočných hodinách sa blížia k bodu mrazu, okná na mestskej nehnuteľnosti sú vytlčené a preto vystáva opodstatnená otázka, v akých podmienkach mesto Sereď umožňuje týmto ľuďom žiť a či sú dodržané základné bezpečnostné predpisy a normy v tejto nehnuteľnosti. To skutočne niekto kompetentný z mestského úradu verí tomu, že v mestských sociálnych bytoch fungujú bez svojpomocného kúrenia?

Kúria elektricky a tvoria ďalšie dlhy, alebo provizórne plynom, či snáď otvoreným ohňom? Čo bezpečnosť vo vzťahu k majetku mesta a tiež susediacim nehnuteľnostiam?

Že sa niečo v sociálnych bytoch deje vidieť aj na zmenách, ktoré by v prvom rade mala registrovať Mestská polícia prostredníctvom bezpečnostnej kamery osadenej oproti tejto nehnuteľnosti a samozrejme správca nehnuteľnosti, ktorý je za svoju činnosť zodpovedný a platený.

Dovolíme si vedeniu mesta týmto odovzdať informáciu, že rozbité okno, z ktorého OSB dosku odstránili súčasní obyvatelia obývajúci nehnuteľnosť bez právneho titulu, bolo najskôr z vnútornej strany potiahnuté špinavým igelitom, no dnes sú použité sofistikovanejšie spôsoby uzatvorenia otvoru v rozbitom okne, a to nacpatou perinou trčiacou z časti na ulicu.

Pohľad na oblok mestského sociálneho bytu pripomína skôr osadu niekde na východe Slovenska, či Luník IX. Tento stav kritizujeme roky. Trpia susedia a vlastníci nehnuteľností v okolí. 

 

Poslanci MsZ, členovia komisie, pani Kováčová a primátor mesta Tomčányi, považujete toto riešenie viditeľné z hlavnej cesty na 21. storočie v štáte Európskej únie za normálne, akceptovateľné a nepociťujete ani štipku zodpovednosti a hanby za takýto stav?

Opätovne pripomíname, že už pred minimálne 12-13 rokmi sme písomne (uvedené aj v zápisnici rokovania vtedajšej komisie) upozorňovali na nevyhnutnosť zmeny fungovania sociálnych bytov, potrebu sústavnej kontroly tohto mestského majetku zo strany mesta ako vlastníka nehnuteľnosti a kontrolu konania a správania sa ľudí ubytovávaných v sociálnych bytoch. Je smutné, že reakcie kompetentných a za túto agendu nami obyvateľmi mesta platených ľudí sú na úrovni, ktorá umožňuje zadokumentovať takéto pohľady na mestský majetok.

Dokedy budú kompetentný a vedenie mesta na čele s primátorom Tomčányim čakať? Začnete konať až keď nastane tragédia, alebo sa o stav v tejto nehnuteľnosti a spôsoby jej obývania začnú zaujímať kompetentné orgány?

Záver: Kontaktovali sme Mestský úrad v Seredi s otázkou, či ešte stále nehnuteľnosť nevykurujú. Od štvrtka má byť temperované. Dokurovanie inými  vykurovacími telesami nevylúčili.

Ako sme uviedli už v predchádzajúcom článku, mesto už viac ako pol roka čaká na vypratanie týchto ľudí roky tvoriacich len dlhy,  na výkon exekúcie exekútorom. Ten podľa slov pracovníčky nekomunikuje telefonicky, na e-maily neodpovedá a nekoná.

Už pred viac ako týždňom sme sa pýtali, či Mesto Sereď ako osoba oprávnená podala podnet na Komoru exekútorov – odpoveď vtedy aj dnes je – nie! Ak exekútor nebude konať Ďalšie roky znamená to, že dlhy a škody spôsobené pre mesto narastú o ďalšie desiatky tisíc Eur? To skutočne dovtedy budú títo ľudia ubytovaní na naše náklady?

Pýtame sa verejne – kto si niečo takéto môže dovoliť z vás, bežných občanov denne chodiacich do práce? Máme zato, že Mesto Sereď v zastúpení zodpovednými osobami ako vlastník nehnuteľnosti nie je dostatočne razantné a súčasný stav takto asociálne zmýšľajúci ľudia využívajú, na čo v konečnom dôsledku doplácajú obyvatelia mesta.

Znovu otázka – dokedy?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Normálneho človeka sa neopítate jednoducho prídu policajti exekútor a von ale že sú to Rómovia treba čakať rok dva šak chudoba to splatí z daní hanba tím čo im dávajú byty

  2. Obyčajný človek keď chce niečo vybaviť, tak aby za všetko platil, niekedy aj to nestačí pretože niektoré veci sa jednoducho „nedajú“ zariadiť, najmä kvôli ochote pracovníkov na MsÚ. Keď urobím niečo bez povolenia mesta, tak hneď sa o to zaujíma minimálne MsP. No takejto chudobnej diskriminovanej menšine sa všetko prepečie. Česť výnimkám. Od obývania mestskej nehnuteľnosti až po parkovanie na trávniku a jazde autom po chodníku- čoho som bol neraz svedkom pri spomínanej nehnuteľnosti.

  3. Ten status má Zabyl ! Že ,,Ľudia !!! Tebe ?! Jebe ?! Že ľudia !!!! Veď to sú neidentifikované obludy a mdžgy !!!

  4. Pre Obluda
    Ja som padol na zadok z toho tvojho „zabyl“ nieje to nahodou „zabil“?
    Ked uz chceš urážať druhého tak ta pozri najprv do zrkadla a potom na svoju gramatiku.
    Hrdina za internetom ale zaklopať im na to okienko a povedat im to tak to si dosraný že?

  5. Pre Člajn ja jebem na tú tvoju gramatiku ty si ako oni určite a robíš sa múdry a dosraní si ty a sú to żivočíchy a madžgy

  6. pre Opravár
    Ja si ich vobec nezastavam,mam na nich podobny nazor ale ocividne si vymletý a nechodil si do školy ako aj oni takze nemas od nich daleko.
    Ved chod im povedat do očí ten tvoj nazor ked si frajer a nielen tu za internetom

  7. Tá gramatika – ucpanými – hádam upchanými – a iné ypsilony. To už nemáte ani čas si po sebe skontrolovať pravopis?

  8. Nikdy som nemal rád ked niekto poukazuje na ypsilon,nepoviem,obcas sa stane preklep ale toto je do nebe volajíci velebnosti 😀 co je malo to je vela 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img