ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„LRL Profitech – koľko bude ešte pokračovaní ?“ – príspevok od obyvateľov mesta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  V súvislosti so zajtrajším programom rokovanie Mestského zastupiteľstva v Seredi nás opätovne článkom kontaktovali problematiky znalé osoby, ktoré však z dôvodu obáv o svoju bezpečnosť požiadali o zachovanie anonymity.

Článok sa týka bodu rokovania o ďalšom využití mestom prenajatej nehnuteľnosti na Garbiarskej ulici. Autori tohto článku situáciu sledujú dlhodobo a podrobne a majú vážne výhrady k spôsobu nakladania s mestským majetkom a dodatočných úprav zmlúv, ktoré boli uzatvorené na základe verejných obstarávaní z minulosti a podmienkami v nich obsiahnutými.

Príspevok uverejňujeme v plnom znení bez akýchkoľvek úprav:

 

Na najbližšie MsZ je predložený bod , kde  firma LRL / konateľ p. R. Šipka / žiada opätovne o ďalšie predĺženie termínu ukončenia a aby toho nebolo málo, zároveň oznamuje zmenu účelu časti stavby / po 2 rokoch od vydania stavebného povolenia /.

Len taká stručná rekapitulácia celej kauzy:

V roku 2017 mesto vyhlásilo OVS na nájom nehnuteľného majetku na Garbiarskej ul.

Túto OVS vyhrala firma LRL Profitech sro . Spoločnosť predložila projekt na zhodnotenie a následné využitie objektu.

Dovoľte len skonštatovať rozpory medzi vysúťaženými podmienkami a realizáciou :

  1. pôvodná zmluva : “…Nájomca sa zaväzuje podnikateľský zámer (projekt) zrealizovať najneskôr do 36

mesiacov od dátumu podpísania nájomnej zmluvy. …”

    Po zistení, že zámer sa nepodarí včas zrealizovať aj napriek tomu, že nájomca vykonával stavebné úpravy bez platného stavebného povolenia / mesto hralo mŕveho chrobáka /, mení sa dodatkom pôvodná zmluva : “….Predmet nájmu spôsobilý na užívanie  na účel  dohodnutý touto Zmluvou) najneskôr do 36 (slovom tridsaťšesť ) mesiacov odo dňa právoplatnosti stavebných povolení na zmenu stavby budovy …”

Len tak pre zaujímavosť – OVS SEPT 2017, stavebné povolenie  DEC 2019

    Po ďalšom zistení, že sa zámer nepodarí včas zrealizovať tu máme ďalšiu žiadosť na predĺženie ukončenia stavebných prác !!!

2.zmena účelu časti stavby – oznámením

 LRL PROFITECH s.r.o. súčasne dovoľuje oznámiť mestu Sereď ako prenajímateľovi predmetu nájmu, že v súlade so podmienkami obchodnej verejnej súťaže schválenými mestským zastupiteľstvom v uznesení . 117/2017 dňa 22.06.2017 a v zmysle ktorých bol vyšpecifikovaný účel nájmu predmetu  zámer využívať časť predmetu nájmu určeného pôvodne na prevádzkovanie polyfunkcie bytového domu formou obchodu a služieb (napr.fitnes) spôsobom prevádzkovania detských jaslí . V danom kontexte v súčasnosti prebieha pre ten účel aj zmena projektovej dokumentácie danej časti predmetu nájmu tak, aby tieto mohli byť využívané ako priestory prevádzky detských jaslí.

Okrem iného :

Uznesením poslanci odsúhlasili zníženie nájomného spätne !

Nájomné, na základe vysúťaženého projektu je stanovené na 20.000 EUR/ rok

Mesto malo za roky 2018,2019 a 2020 získať do rozpočtu mesta 60.000 EUR.  Dodatkom sa nájomné ponížilo na 15.952 EUR. Mesto takto prišlo o 44.048 EUR !

Páni poslanci : Dokedy ešte ???  Nestačila kauza Malý háj ??

Legislatívno-právna komisia, nie je tu ž dosť rozporov medzi vysúťaženými podmienkami a skutočnosťou ? Nemôže vzniknúť precedens pre ostatných víťazov OVS, ktorí si budú meniť vysúťažené podmienky ?

 

– – –

Ešte včera sme sa telefonicky nakontaktovali na Róberta Šipku, konateľa spoločnosti, ktorá má predmetnú nehnuteľnosť v prenájme a s príspevkom sme ho detailne oboznámili. K jeho obsahu sa odmietol vyjadriť s tým, že advokátska kancelária mu to neodporúča. Dohodli sme sa však, že na druhý deň, teda dnes umožní stretnutie na mieste, teda na Garbiarskej ulici, nakoľko si nemyslí, že by bolo v predmetnej veci niečo v rozpore so zmluvou, prípadne že by chcel úpravy zmlúv, ktoré by boli v rozpore s verejným obstarávaním.

Je nevyhnutné povedať, že vo veci napriek tomu, že sa s R. Šipkom poznáme musíme byť objektívni. Nemôžeme si dovoliť neuverejniť pred rokovaním MsZ o veci materiál podpísaný konkrétnymi ľuďmi a odvolávajúci sa na klauzuly zo zmluvy. R. Šipka sľúbil už v nedávnej minulosti k veci poskytnúť pre obyvateľov mesta vyjadrenie, no do dnešného dňa sa tak nestalo. Máme za to, že využívanie mestského majetku na podnikateľské účely musí byť pod zvýšenou verejnou kontrolou a to aj vtedy ak sa jedná o bývalého dlhoročného poslanca MsZ a firmu s dlhoročnou tradíciou a nie malým počtom zamestnancov. Preto vyjadrujeme presvedčenie, že stanovisko firmy, ktorá má nehnuteľnosť prenajatú na 50 rokov nakoniec získame a verejnosti prinesieme.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale aj poslancov, ktorí nás doteraz okradli o 44.048 € a tomu podvodníkovi len prihrávajú zákazky a možno, že sa dočkáme, že mu budovu nakoniec darujú. U nás sa to môže stať, keď sa dotuje Energetika.

  2. V prvom rade by som si daval pozor na tvrdenie VEREJNE, ze sa jedna o podvodnika.

    Sipka (inak je jedno o koho ide, moze to byt ktokolvek) je jednou zo zmluvnych stran.
    On je podnikatelom, ktory chce „vyhandlovat“ co najlepsie podmienky pre seba – myslim ze pochopitelne a nespochybnitelne.

    Problem maju POSLANCI MsZ, ktori maju POVINNOST CHRANIT VEREJNY ZAUJEM a tak je na nich, ake podmienky za druhu zmluvnu stranu schvalia.

    Obcanom sa nezodpoveda podnikatel (nech sa jedna o kohokolvek v tej pozicii), ale voleni zastupcovia, ktorych obcania zvolili do funkcii aby chranili ich zaujmy a majetok mesta.

    Ak poslanci aj schvalia podmienky uznesenim, stale zakonodarca dal moznost a vlastne povinnost primatorovi pre mesto nevyhodne, alebo v rozpore so zakonom uznesenie NEPODPISAT.

    Cierneho Petra v rukach momentalne nedrzi Sipka ani primator, ale poslanci.

    A pre dokreslenie obrazu odporucam sledovat aj PREDKLADATELA materialu a navrhu na uznesenie.

    Vzdy je potrebne neuchylovat sa k invektivam, ale racionalne vyhodnotit kto koho a ake zaujmy chrani a ak dojde k navrhnutiu a schvaleniu nevyhodnej zmluve pre mesto, kto je za to zodpovedny.

  3. Ten vypocet je spravny??tych 44 048 mi akosi nesedi….ak malo mesto za 3 roky ziskat 60 000 no bolo najomne ponizene na 15952 krat 3 roky je 47856…minus 60 000 je 12144…neprislo mesto o 12 144??? Ci zle ratam😀

  4. Tam bolo v minulosti aj niečo také, že chcel platiť nájom až po kolaudácii, lebo že nájom za nevyužitú budovu pred kolaudáciou sa neuhradí.

  5. Super, konečne sa niekto odhodlal spraviť niečo pre naše mladé rodiny .My musíme nosiť dieťa do TT …inak by som sa mu čudovala keby mu to fitnes išlo, pretože v Seredi je to už fitnes centrami „premnožené“.

  6. Pre Anonym : V Seredi fungujú jasle Stonožka , ktoré sú vyťažené na 50 %, takže nie je potrebné ani teraz voziť deti do TT.
    Demografická krivka v Seredi má klesajúcu tendenciu, mladí odchádzajú bývať do okolitých dedín, kde sú oveľa lacnejšie pozemky. Na novovzniknutej zóne Prúdy investor vybuduje škôlku, takže žiadne ďalšie jasle nie sú v našom meste potrebné.
    Ale ešte nekričme, ešte nie je skolaudované a ešte môže prísť u p. Šipku k zmenám / čo predpokladám aj príde 😉 /.

  7. Pre Ann…
    Výpočet je správny, lebo za 3 roky zaplatila firma 15,952 EUR / nie za 1 rok ako ste to pochopili /
    a) 5 183,- € za rok 2018,
    b) 5 313,- €/za rok 2019,
    c) 5 456,- € /za rok 2020,

  8. pre Janku ,musím vám oponovať ,my nie sme sami čo nosíme deti do TT. Je tam aj veľa ľudí s okolitých dedín aj Seredi a chodia radšej do TT ,pretože jasličky Stonožka v Seredi im nevyhovujú.

  9. Sak na zastupiteľstve Fačkovcová povedala, že už sa tam jasle robili dávno, až teraz to preberali na msz. Takže bud vedel ze to prejde, alebo riskoval.

  10. pre aaa sa na tom nebav.keď sa ľudia dozvedeli kto je podozriví že si objednal podpálenie auta pána majka sa boja.útoky na pána kurbela a pán majko už písal o tom eké to je hovoriť o špinavostiach.opýtaj sa pána majka alebo hanusa ako dopadne každý ten kto píše a podpisuje sa

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img