ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Sereď pripravila pre svojich občanov manuál správneho kompostovania. Zabezpečí tiež zámenu hnedých nádob za kompostér

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /2 NOV 2021/

Od marca tohto roka mali Seredčania možnosť zvážiť svoj záujem o zámenu hnedej nádoby na zelený bioodpad za nový kompostér. Do dnešného dňa si takúto zmenu fungovania svojej záhrady premyslelo približne 40 občanov. Ďalší majú možnosť sa dodatočne prihlásiť mailom na kompostujem@sered.sk.

Všetci nahlásení záujemcovia budú čoskoro kontaktovaní zamestnancami mesta a nový kompostér im mestský úrad sprostredkuje k začiatku novej záhradkárskej sezóny. Zároveň im bude ponechaná možnosť odovzdávania zelených odpadov prostredníctvom čiernych vriec, ktoré mesto zberá svojim občanom z pred ich rodinných domov.  

„Aby kompostéry v rukách Seredčanov dobre fungovali a prinášali želaný úžitok, vytvoril mestský úrad návod. Manuál správneho kompostovania prináša vysvetlenia, rady a tipy a jeho cieľom je uľahčiť záhradkárom práce pri kompostovaní,“ vysvetlila Zuzana Slahučková zo seredskej radnice. Dodala, že manuál bude distribuovaný do domácností spolu s kompostérmi a záujemcovia si ho môžu vyzdvihnúť aj na prvom kontakte Mestského úradu, či v kancelárii Oddelenia životného prostredia, číslo štyri.

Prebytočný zelený odpad uložte na zberný dvor. Bezplatne

Ak váš kompostér nebude stíhať a zistíte prebytky zeleného bioodpadu z vašej záhrady, môžete ich zadarmo odovzdať na Zberný dvor mesta na Cukrovarskej ulici.

Mesto Sereď opakovane žiada občanov o nevysýpanie akýchkoľvek odpadov, ani zelených, na neoznačené a neudržiavané skládky. Mesto postupne pristupuje k ich likvidácii na vlastné náklady, ktoré sa v konečnom dôsledku prenášajú do poplatkov za smeti občanom.

Zároveň mesto žiada občanov, aby spolupracovali pri udržiavaní už vyčistených plôch. Prípadné nelegálne vývozy hláste Mestskej polícii Sereď na číslo 159, ktorá bude okamžite na mieste priestupky riešiť.

 

 

Manuál kompostovania Sereď, strana 2.
Manuál kompostovania Sereď, strana 2.
Manuál kompostovania Sereď, strana 3.
Manuál kompostovania Sereď, strana 3.
Manuál kompostovania Sereď, strana 4.
Manuál kompostovania Sereď, strana 4.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img