ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Jedine, že ho zrazíme na prechode aj bez ponožiek.“ – a ďalšie vyjadrenia týkajúce sa možnej likvidácie špeciálneho prokurátora

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Súčasná vláda sľubovala ZMENU. Ľudia na ňu čakajú.

Z rozhovorov politikov a advokátov mafie, políciou nahratých na chate je zrejmý fakt, že Slovensko sa akosi zaseklo niekde na pol (skôr na štvrť) ceste k návratu k pravde, prácu, spravodlivosti, ale aj morálke charakteru, cti a kultúre v politike.

Áno, sú za to zodpovední aj súčasní ľudia pri moci – sľubované zmeny buď neprišli vôbec, prišli veľmi oklieštené, alebo prichádzajú pomaly.

Ľudia ale čas nemajú. Drvivá väčšina ľudí nie je zabezpečená z verejných peňazí na niekoľko pokolení dopredu, bežný človek čakajúci na spravodlivosť roky, už čakať nechce. Alebo nemôže.

A bežný občan vlastne ani nechápe, ako je možné čo i len rozmýšľanie, nieto ešte dohadovanie sa na podvodoch, tunelovaní a dialógy o fyzickom odstránení toho či onoho sú mu cudzie.

Pred niekoľkými rokmi, presnejšie  01. 10. 2018  som v článku pod titulom  „Krajina, kde je vražda dvoch ľudí lacnejšia, ako auto vyššej strednej triedy, speje do záhuby“  napísal toto:

Je ale neskutočnou hanbou pre spoločnosť a politikov, ktorí túto krajinu ovládajú už 10 rokov. Prvotné výsluchy podľa medializovaných informácií zo strany prokuratúry ukázali neskutočnú mizériu a morálny úpadok spoločnosti, v ktorej vražda dvoch ľudí cenovo vychádza na sumu, za ktorú si bežný podnikateľ kupuje auto vyššej strednej triedy.

Tento článok píšem a keby som nemal osobné skúsenosti s cenotvorbou zločincov a im slúžiacich demetnov by som neveril, že publikované informácie môžu byť pravdivé. Pred dvomi rokmi som čítal spis, v ktorom sa nájomný podpaľač Tomáš Anda priznal, že moje auto Mitsubishi ešte stále v záruke na objednávku tretej osoby podpálil za 200 Eur. Áno, čítate správne. Indivídum nazývajúce sa človekom bolo schopné za 200 Eur zničiť inému majetok v nie nízkej hodnote za čiastku, ktorú zaplatím za dve tankovania na benzínovom čerpadle.

Kto je zodpovedný za takto neskutočný morálny úpadok spoločnosti? Nie sú to náhodou politici, ktorých škandály prakticky každý týždeň vyťahujú novinári minimálne posledných 7 mesiacov na verejnosť?“

Celý článok si môžete prečítať v archíve SOL: http://archiv.seredonline.sk/clanky/krajina-kde-je-vrazda-dvoch-ludi-lacnejsia-ako-auto-vyssej-strednej-triedy-speje-do-zahuby/index.html

Pri písaní citovaného článku bola o chlp iná doba, no počúvajúc Fica, Kaliňáka, Bodora, Paru a ďalších účastníkov „pytliackeho“ stretnutia, sa zase až tak nezmenila. Teda v ponímaní  ľudí vo funkciách, ktorí  obdobne ako v Seredi  (ale aj iných mestách a dedinách), už úplne stratili morálne a etické zábrany a – aj elementárny pud sebazáchovy.

Oni jednoducho žijú v nejakom svojom paralelnom svete s našim, no s odlišnými hodnotami, zvyklosťami a potrebami.

Ochrana a krytie predajnými štetkami na polícii, prokuratúre a v justícii im zabezpečili asi fakt presvedčivý pocit istoty, že môžu všetko. Čokoľvek si zmyslia – treba len, aby ich pri tom priamo nechytili.

Vďaka odvážnym a čestným policajtom, prokurátorom a sudcom sa ale podarilo rozbiť mýtus nedotknuteľnosti a – pytliaci sa chytili… Takpovediac, pri čine.

Je najvyšší čas, aby sa spoločnosť zamyslela nad tým, s akou ľahkosťou sa o ovplyvňovaní svedkov, a stále dokonca aj policajtov, prokurátorov a sudcov dokážu baviť ľudia prakticky po celý život rozhodujúci o životoch nás všetkých.

S akou ľahkosťou sa bavia o možnej fyzickej likvidácii človeka. Nie zajaca, sliepky, či kapra pred štedrou večerou, ale  ČLOVEKA.

A tak je najvyšší čas povedať – dosť !! Je koniec a chceme krajinu späť. Chceme etiku, morálku a charakter. Do života a aj do politiky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Obávam sa, že na zmenu čakáme zbytočne. A je jedno akej oblasti sa týka. Zmenou systému sa totiž nezmení nič, ak zostanú ľudia, ktorí sú zodpovední za to čo sa tu dialo a ešte stále deje. Čo napríklad obnáša reforma súdnictva? Mám pocit, že najdôležitejšia je súdna mapa, kde pomeníme „dôležitosť“ súdov. Čo to má akože priniesť, keď tam zostanú ti istí skorumpovaní sudcovia? Čo dôležité má priniesť reforma zdravotníctva, ak jej najpodstatnejším bodom je to, aby na izbe boli maximálne dve lôžka? Toto je reforma zdravotníctva? Reforma polície spočíva v čom? Rok a pol v ničom, až Hamran ukázal zaspatému Mikulcovi a neškodnému Kovaříkovi, že treba začať personálnymi zmenami. Ministerstvo pôdohospodárstva zmenilo čo? Mičovský zabudol urobiť zmeny v čerpaní dotácií a tak sa veselo ryžuje ďalej. Takto by som mohol pokračovať naprieč všetkými rezortmi a zistíme, že za rok a pol sa v každom urobilo veľké trt. Už dávno hovorím, že Smerohlas nemusí robiť nič a na pekný výsledok vo voľbách to bude asi bohužiaľ stačiť.

  2. aky jednostranny clanocek zase od Miloska. Spinavosti tejto vlady akosi prehliada. Treba riesit nie len spinu minulej vlady ale aj tu terajsiu. A dovolim si povedat ze teraz je to este horsie. Nabalovanie spriaznenych firiem cez AG a PCR testy, rozkradanie pomoci cez schrankove firmy, kupy nehnutelnosti terajsich ministrov, vznik a posobenie Curilovskej mafie, spinavosti okolo nominacie a zvolenia Lipsteina, totalna demolacia nemocnic a sudnictva, enormne zdrazovanie energii a tovarov, A co je najvacsia tragedia cez 12000 mrtvych pre neschopnost tejto vlady riesit pandemiu a velka atomova zbran Matovica v podobe nuteneho testovania a nasledneho sirenia covidu a umrti ludi, lebo nebola dostupna zdravotna starostlivost. Naco by teraz kupovali lieky, vybavenie nemocnic ked mozu dat nezmyselnu ockovaciu loteriu. Takato super je ta dnesna neskorumpovana, objektivna vlada a jej prispuhovaci v mediach. Ale sak Slovaci sa prebudzaju, buduci rok nas dufam cakaju predcasne volby. Prec s touto zapredanou vladou, cim skor tym lepsie. Snad aspon nieco zo Slovenska sa zachrani.

  3. Lipsic sa nebal pustit do mafie , preniesol Taliansky zakon na Slovensko co pomohlo rozbit organizovane skupiny . Mukulcove obzory schopnosti z vosky neviem ci obstoja v reorganizacii PZ aj z Hamranom z tichej ucasti Spisiaka ukaze iba cas

  4. Seredan velmi dobre si to napisal . Vidim za tym iba obavy a strach ľudí ktori nemaju rešpekt a morálku. Obávajú sa zmeny . Na chatke pekne zahrane divadlo . Onedlho bude konec a konečne národ bude mať možnosť zvoliť si slobodu !

  5. Ozaj sa už človeku nechce komentovať takéto články.Proste sa s veľkým patosom bude do ľudí tlačiť,že biele je čierne,cierne že je ružové.

  6. Dobrého právnika si našli, zastupoval aj Kočnera, Ruska, Lexu, ľudí z Technopolu, ktorých odkryl Kuciak, a iných zločincov najhrubšieho zrna. Dokázal dostať z väzby aj takého čo pestoval 500kg marihuany vďaka úspešnému narušeniu práce vyšetrovateľov. Má bohatú skúsenosť bol obhajcom Gustáva Krajčiho. Zastupoval aj Vraha Romana Deáka pána Roberta Lališa (kýbel). Lepšieho si doktor Fico nemohol nájsť a že práve takéhoto bude potrebovať.

    Nie nemôže skončiť ako Mečiar, tento krát už nie!

  7. pre Pavol Kurbel 31. októbra 2021, 12:17
    V čom sú lepší? Krajina ide totálne dolu vodou. Ľudia tu padajú na hubu ako muchy. Sociálna politika išla úplne bokom. Zas a znova tu nezmyselné opatrenia likvidujú ekonomiku. Ale niekomu sa darí 😀

  8. Pavol Kurbel 31. októbra 2021, 12:17 – najvacsou chybou sucasnej vlady je, ze nerobila dostatocne rychlo a dosledne to, co slubila.

    Teraz na to doplacaju ludia. Ti, ktori to spackali, ma nezaujimaju. Sanca na napravu tu ale je stale. Aj teraz. Sanca dodrzat sluby, na zaklade ktorych su sucasni predstavitelia statu pri moci.

    Ludia cakaju…

  9. Miloš. Smer(starý + nový) má skoro 35%. a najviac nárastu preferencií urobila táto vláda. Ďakujeme Premiérovi Matovičovi 👏👍

  10. Žena ktorá volila olano aj jej kamarátky v budúcich voľbách budú voliť Hlas.
    Olano – Matovič, Záborská, Pročko = dnešný stav na SVK.

  11. Rozklad republiky pokračuje. A väčšina médií mu tlieska

    Bola raz jedna chata, na ktorej vraj pytliaci porciovali nelegálne zabitú zver. A tak ju dala polícia odpočúvať. Čuduj sa svete, zrazu sa na nej objavia Fico, Kaliňák či Bödör. A nie raz, ale deväťkrát. Aj napriek tomu, že neodchádzajú s taškami plnými mäsa, polícia ich rozhovory nahráva ďalej.

    To, čo nasleduje, je ešte prekvapujúcejšie. Slovenský mediálny priestor v jeden deň zaplavia videá z utajených stretnutí opozičných lídrov a ich posluhovačov. To všetko napriek faktu, že ide o dôkazný materiál v prebiehajúcom vyšetrovaní. A nielen to, médiá im dajú rozprávkový názov Druhá gorila s cieľom, aby nahrávky pritiahli ešte väčšiu pozornosť obecenstva.

    Za takýto scenár by sa nemusel hanbiť ani sám Hans Christian Andersen. Vo svete dánskom by išlo o rozprávku. Bohužiaľ, vo svete slovenskom ide o pokračujúci politický zápas, ktorý búra už ledva stojace základy právneho štátu.

    Nestalo sa to prvýkrát. Naopak, na Slovensku sa očividne ujala tradícia zverejňovania tajných dokumentov z prebiehajúcich vyšetrovaní. Týmto folklórom sa niekto snaží aktívne ovplyvňovať verejnú mienku ešte dávno pred tým, ako o veci rozhodnú príslušné orgány. Najmä ak sú vyšetrované osoby, na ktoré sa už dva roky vedie politická kampaň.

    Dôvod je jednoduchý – viac bodov sa získa mohutnou medializáciou kauzy, ktorá by vo finálnej právnej dohre mala iba marginálnu, ak vôbec nejakú výpovednú hodnotu.

    Avšak takto boj za spravodlivosť nevyzerá.

    Naopak, narastajúci počet takýchto únikov oslabuje integritu všetkých zložiek spravodlivosti. A tá je aj bez toho už dlhé mesiace v rozklade. Vojna v polícii, prokuratúre či na súdoch hrozí ešte čímsi horším – silným znefunkčnením právneho štátu.

    V posledných mesiacoch sa z väzby dostávajú von ľudia rozhodnutím generálneho prokurátora či ústavného súdu. Títo poslední ochrancovia spravodlivosti tvrdia, že mnohí z obžalovaných tam boli nezákonne. Túžba orgánov činných v trestnom konaní išla v mnohých prípadoch nad rámec zákonnosti. A to je zásadný problém.

    Denník N nedávno zverejnil článok o Al Caponem. Je poučný v mnohých ohľadoch. Napríklad v tom, že sa mu pripisovalo 200 vrážd, no do väzenia ho dostali až daňové úniky. Tomu sa hovorí prezumpcia neviny a fungovanie právneho štátu, ktorý dbá výhradne na relevantné dôkazy. Na Slovensku môžeme o prísnej aplikácii podobných princípov len snívať.

    Slovenské médiá napriek tomu aplaudujú úniku tajných dokumentov. Nevynímajúc, že ide o trestný čin. V Česku polícia zobrala v podobných prípadoch do väzby až 28 ľudí, vrátane elitných vyšetrovateľov.

    U nás nikto nerieši obavy, že trestnou činnosťou sa právny štát nevybuduje. Až v utorok generálny prokurátor nariadil preveriť únik medializovaných videí.

    Doteraz situácia médiám neprekážala a skrývali sa za verejný záujem. Ak by to bolo raz, dobre. Ale ak sa vynášanie deje na pravidelnej báze, mali by začať šípiť, že niečo nie je v poriadku. Verejným záujmom určite nie je podpora politickej propagandy a rozklad právneho štátu.

    Pokračujúca strata právnych istôt a základných princípov zákonnosti posúva Slovensko do najhlbšej temnoty od čias Vladimíra Mečiara. A to všetko za súčasného potlesku politikov pri moci a najvplyvnejších médií v krajine.

  12. Slovensko je bábkové divadlo. Ľudia naleteli chorému človeku. V parlamente a vo vláde musia sedieť len odborníci, nie plagiatori.

  13. Novodobá ŠTB nič trestné nezistila, tak sa to posunulo médiám, s cieľom očiernit fica. Komu patria určite média vieme. Kto nám to vladne? Vláda slúžiaca zahraničním záujmom na čele s prezidentkou.

  14. keď unikli odposluchy rozhovorov vyšetrovateľov, ktorí vyšetrujú zločincov zo smerohlasomafie a na základe tých odposluchov ich aj zatvorili, to ti nevadilo, že? Máš naučené všeobecné frázy, ktoré tu omieľaš dookola – „ľudia naleteli“ (ktorí ľudia?), „zahraničným záujmom“ (akým?), daj si radšej kolu.

  15. Už ten nadpis článku,je zavádzajúci a trápny.O čo sa tu snažia niektoré médiá a aj toto,je nesmierne polutovahodne.Je to toxické,a budeme mať ozaj veľa práce v budúcnosti,aspoň trochu dať právny štát do poriadku.Tu sa robia v mene nejakej imaginarnej ‚ očisty“ veci,ktoré sú nezlučiteľné s právnym štátom je Pripadá mi to,ako v stredoveku,keď sa v mene boha upalovali bosorky,alebo keď chcete politické procesy v 50,tých rokoch.Len Zákonným spôsobom sa dajú ľudia stíhať.To je základ celého demokratického práva.Inak- totalita.

  16. Anonim 1.2021 11:18 preber sa, Slovensko je nula ovládaná zo zahraničia. Ekonomiku ma v rukách zahraničie a do určitej miery aj politiku. Slovák je len lacná pracovná sila.

  17. no tak mna by teda zaujímalo, ako by teplý Pelegrini a mafián Fico riešili epidémiu Covid-u, či by s tým očkovaním tiež tak odrbávali keby tých 13 000 mŕtvych bolo za ich vládnutia a v podstate výsledkom nimi vybrakovaného zdravotníctva. Faktom že okolo 35 percent národa sú jednoduchý jedinci sa netreba zaoberať, iba ak v tej súvislosti že vďaka nim musím platiť Netflix, keďže za vrchol zábavy vonkoncom nepovažujem programy Farma, Horna Dolná, Smotánka a ostatné sračky z JOJ či Markizy a celebritami sú Jazmíny, Plačkové, … Veď čo už si pomôžeme ak sa budeme rozčuľovať nad paradoxom že komunizmus a socializmus velebí zarytý marxista na kapitalistickom FB a tí istí obdivovatelia totality mu na tom istom kapitalistickom FB nadšene drukujú, či dokonca si predplatia liberálne médiá aby tam zahlienili diskusie svojimi tupinami.

  18. Peter, Netflix platím aj ja, ale že by to bolo vďaka jednoduchšej časti obyvateľstva, to som veru netušil. Za ten by si platil aj keby tie vymenované priblblé programy neexistovali.

  19. Anonym 1. novembra 2021, 15:12 Pamätám si ešte pred pár rokmi že správy boli pol hodinu a okolo 20:00 sme si pozreli nejaký film a basta. Aktuálne idú správy od 17:oo do 20:40 prerušené iba nejakým idiotským seriálom napr. o afektovaných Oteckoch a potom hnoj, hnoj, hnoj…. jednoduchý divák sleduje podnety na prvú signálnu, nepotrebuje uvažovať keď to za neho robí Evelyn, Rozboril, či lacnejšie len nejaký komentátor. Toť vsjo. A naozaj má niekto pocit že to nesúvisí s článkom? Ale áno, a veľmi úzko. Jednoduchý divák = jednoduchý volič, jasné ako facka. Máte dojem že niekto z tých 35% voličov soc-dem si ešte spomenie na Ficovo blúznenie o „JADRE“ EÚ ? Že jeden jediný z nich povie jeden pozitívny výsledok Kaliňákovej reformy ESO za 1 miliardu Euro ? Kto z nich si spomenie na drísty Pellegriniho o nutnosti novej nemocnice Rázsochy, kde dokonca osobne drgol bagrom do zvyškov ich skeletu ? A kto z tých cca 10% si spomenie na exkurziu Kotlebu v Krásnohorskom Podhradí, kde chcel skúpiť pozemky a vypratať cigánske čierne stavby ? Či nie je divné tým odborníkom (rozumej blbom) na nový svetový poriadok, že cieľom je nechať poumierať poslušné „ovce“ a hýčkať si tých, čo ich plány na FB prekukli? Jasné je iba jedno. Že 45% občanov si chce vychutnávať slobodu a vymoženosti ranného kapitalizmu, ale zároveň túžia po dobe, keď to všetko dnes samozrejmé bolo zakázané. Je to iba chyba systému alebo skrátka ľudská sprostosť ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img