ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Andrej Kadlec: Strelený gól proti Žiline som si užil

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

ŠKF Sereď /  Dvadsaťpäťročný obranca Serede Andrej Kadlec si otvoril strelecký účet v drese ŠKF ORION TIP Sereď. V prvej minúte duelu proti Žiline si nabehol do šestnástky, priťukol si s Hašom a gólovo zakončil popod brankára Petráša. Rodákovi z Ilavy sme po stretnutí položili niekoľko otázok.

 

V piatok proti MŠK Žilina (1:1) si strelil premiérový gól vo farbách ŠKF ORION TIP Sereď. Ako chutil?

 

“Chutil tak polosladko, úplne sladko by chutil až vtedy, keby mal váhu troch získaných bodov. Strelený gól som si však užil.”

 

Počas pôsobenia v FC Spartak Trnava si vo Fortuna lige skóroval dvakrát. Celkovo máš teda na svojom konte tri ligové góly. Trúfaš si v tejto sezóne pridať aj ďalšie?

 

“Nie som žiadny vyhlásený strelec. Motyka však niekedy vystrelí, ako napr. v piatok proti Žiline (smiech). Verím teda, že v tejto sezóne vystrelí ešte viackrát. Pokiaľ ako mužstvo budeme hrať ofenzívne, tak aj pre mňa bude väčšia šanca na skórovanie.”

 

V sobotu si zmeriame sily s domácim Ružomberkom, ktorému sa v ostatných dueloch výsledkovo darí. V prvom súboji v Trnave sme s ním ťahali za kratší koniec. S akým cieľom pocestujeme pod Čebrať?

 

“Vnímame to tak, že Ružomberok má dobrú sériu, Liptákom sa výsledkovo darí, sú tretí v tabuľke. Určite tam vládne spokojnosť. My sme však tiež tri zápasy neprehrali. Potrebujeme bodovať naplno. Máme pred súperom rešpekt, ale určite tam pôjdeme s cieľom získať tri body.”

 

V prvom vzájomnom meraní síl (pozn. s Ružomberkom) si mal prsty v oboch strelených góloch Serede. Najskôr si prihral na gól Jureškinovi a potom si parádnym centrom našiel Radiča, ktorý hlavičkou uzavrel na konečných 2:3. Veríš, že by si niečo podobné mohol zopakovať aj na Liptove?

 

“Z osobného hľadiska by to bolo skvelé, keby som niečo podobné zopakoval. Určite by som však bol radšej, keby sme vyhrali, hoci aj 1:0 a ten gól dal niekto iný, alebo by naň prihral niekto z mojich spoluhráčov. Zisk troch bodov by som vymenil za osobné štatistiky.”

 

Po 12. kole Fortuna ligy nám v tabuľke patrí 9. miesto (pozn. 13 bodov). Na šieste Michalovce strácame 4 body. V lige sme v posledných troch zápasoch nazbierali 5 bodov (1-2-0). Celkovo tých bodov mohlo byť však podstatne viac. Súhlasíš?

 

“Tých bodov mohlo byť určite viac už od druhého kola s Ružomberkom. V tom zápase sme mohli po prvom polčase pokojne viesť trojgólovým rozdielom. Nakoniec sme tri góly inkasovali my. Takže už od tohto zápasu nám body zbytočne utekajú po našich individuálnych chybách. Bohužiaľ, to patrí k futbalu. Pokiaľ bude futbal spravodlivý, tak tie body sa nám vrátia niekde inde. Verím, že začneme čím skôr bodovať.”

 

Po návrate do Fortuna ligy pravidelne nastupuješ v základnej zostave Serede. Už si sa teda plne aklimatizoval v novom pôsobisku?

 

“V Seredi som už od začiatku letnej prípravy. Niekoľko chalanov som poznal už predtým, hrávali sme proti sebe. Mužstvo sa dávalo dokopy ešte aj po mojom príchode. V lete prišlo veľa nových hráčov. Myslím si, že s mojou adaptáciou v tíme nebol žiadny problém.”

 

Do konca jesennej časti zostáva odohrať ešte 7 kôl. Je v silách mužstva skončiť po jeseni do 6. miesta?

 

“Osobne si myslím, že je to v našich silách. Veríme, že to šťastie sa konečne prikloní na našu stranu. Potrebujeme však v zápasoch bodovať naplno. Tým pádom skončiť do šiesteho miesta, nemusí byť nereálne.”

 

Autor: Peter Cuninka

Foto: Ján Lauko

zdroj: skfseredfutbal.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img