ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Župa spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavský samosprávny kraj v sobotu 23. októbra 2021 otvorí dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC). Bude v nich podávať aj tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech. Centrum v Dunajskej Strede sa bude opäť nachádzať na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana. V Trnave župa zriadila centrum na novej adrese, a to na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej

„Promptne reagujeme na vývoj epidemiologickej situácie v Trnavskom kraji. V dvoch veľkokapacitných očkovacích centrách v Dunajskej Strede a v Trnave ponúkneme naozaj široké možnosti očkovania proti ochoreniu Covid-19. Podávať budeme prvé, druhé aj tretie dávky vakcín. Želám si, aby ľudia využili tieto možnosti a nehazardovali so svojím ako aj zdravým svojich blízkych, kolegov aj širšej komunity,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

V Dunajskej  Strede a Trnave bude župa očkovať vakcínami od Pfizer/BioNTech. Jej prvú alebo druhú dávku dostanú záujemcovia s vekom 12 a viac rokov aj bez predchádzajúcej registrácie. V prípade neplnoletých záujemcov o vakcínu je potrebné prísť v sprievode zákonného zástupcu. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre bude zabezpečený pediater.

Treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech budú zaočkovaní len tí, ktorí dostali SMS správu z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) alebo ľudia na základe výmenného lístka od odvodného lekára, ktorý o možnosti očkovania rozhodol. Ide predovšetkým o ľudí s oslabenou imunitou. Rovnako bude treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech zaočkovaný aj zdravotnícky personál, a to aj bez predchádzajúcej registrácie. Potrebné je doniesť si so sebou potvrdenie o podaní druhej dávky vakcíny.

Vo VKOC v Trnave bude pre registrovaných aj neregistrovaných plnoletých záujemcov k dispozícii aj jednodávková vakcína Janssen (Johnson & Johnson).

V Trnave bude očkovanie prebiehať v sobotu 23.10.2021 od 8:00 do 18:00 a v Dunajskej Strede od 8:00 do 16:00 hod.

Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky. Neplnoletí záujemcovia o očkovanie musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej či tretej dávky vakcíny.

Všetky potrebné tlačivá a dokumenty nájdete na https://www.health.gov.sk/?Mat-video-amb-ockovanie

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vakcína je sloboda ! Tak šup šup pre ďalšiu dávku a možno k vianociam dostanete ďalšiu dávku ovečky ! Piata príde na jar a potom ešte celé série,že ? A stejne to hov.o pomáha…

  2. Pozor to je fakt, sú takí popierači covidu, že to nepriznajú ani na kyslíku, ale drvivá väčšina otočí a na lôžku prosí o vakcínu o život…na svedomí ich má LSNS, politici vytlkajúci kapitál z ľudskej zaostalosti ako Fico, Blaha…Rumunsko má 30% zaočkovanosť, aktuálne 500 mrtvych denne…u nás sú hospitalizácie hlavne nezaočkovaný, túto vykrikujú proti rúškam, a je ich počuť, sú hlasný, lebo múdrejší žial ústúpi, počas hospitalizácie však otáčajú a menia ten svoj názor, aj slobodu si predstavujú inak, aj zo svojích práv by razom popustili. Bohužial neskoro.

  3. Hovoríš mi z duše dezolat, môžem potvrdiť, že niektorí fanatici aj pri pripájaní na pľúcnu ventiláciu stále neveria, že tá ich choroba je covid. A smutné je, že práve títo sú najagresívnejší aj na lôžkach, nadávajú zdravotníkom, odmietajú liečbu a ešte to fo poslednej chvíle stíhajú komentovať na nete. Niektorých je škoda, keby ich nezradikalizovali tebou spomínaní politici, tak z nich mohol byť na svete ešte úžitok. Lebo aj keď to niektorí vďaka enormnému nasadeniu zdravotníkov prežili, tak trvalé následky im zostanú navždy.

  4. Hovori ti z duše 😂 Zmagorene hlavy propagandou. Dezolat a Jaro pomasirujte si tu svoje ega a chodte si spolu zaonanovat, to urobite asi lepsie ako tu rozdavat vase tupe mudrasti. Uz ked vam nestaci vyklad virologa akou Pekava je tak potom vam nepomoze uz nič. Pekava celozivotne pracuje na takejto problematike a tu dvaja ci traja magori budu rozdavat svoje tupe múdrosti a chcu byt mudrejsi ako odbornicka,ktora ma obrovske laboratórium na spickovej úrovni. Aspon keby ste si poriadne vypoculi co hovorí. Ake pozadie maju tieto spinavosti ktore sa tu deju. Ale skoda casu tu nieco pisat. Tupela chodte na tretiu davku pripadne uz si pytajte aj štvrtú.

  5. Obyvatel neviem kto je Pekava, mam s covidom a pacientami realne skusenosti, zato ty zacinas byt nejaky nervozny. Uz ti niekto vykrical, ze si sposobil tvojimi bludmi niekomu tazku ujmu na zdravi alebo smrt?

  6. Peková je známa z českej dezinformačnej scény, šíri konšpirácie, totálne bludy, úlohu má hecovať emócie u jednoduchšieho publika. Známejší však je pán Dávid Formánek, obyvateľ stále si nenapísal, či to robíš na zmluvu alebo len z presvedčenia. Prečo u teba stúpa nervozita a si taký vulgárny?

    Aká odborníčka? Aké laboratorium? Aká špičková úroveň? Pil si?
    Nemocnice sa nám plnia neočkovanými a ty si tomu dopomohol, to sú fakty!!!

  7. Nemocnice sa plnia iba neočkovanými ? Kde beriete tieto sprostosti ? Mišovi Hudákovi zomrel nedávno strýko – plne zaočkovaný. Tuším včera mu zomrel otec – plne zaočkovaný ! Tak s tými „vakcínami“ choďte už niekam do psej matere !
    Tie experimentálne sračky nič neriešia !

  8. 80% sú neočkovaný a 20% očkovaný a súčasne vo vyššom veku s tažkými chronickými ochoreniami.

    Najhoršie je, že máme cez 1000 hospitalizácii niekde okolo 2000 začína vojnová medicína.

    Vakcíny riešia všetko!

  9. Dezolat a Jaro. Vam uz to dobre hrabe. Vcera davali info ze Nitra nemocnica je zaplnena na 7%. Donedavna ste tu pisali ze bude tisice mŕtvych a podobne hlupoati. Uz chodte do prdele. Zaockujte sa kolko len krat chcete.

  10. dezolat prosím ťa kde berieš tieto štatistiky ? Z „našich“ zapredaných médií ? Tam ti ukážu iba to čo oni chcú aby si videl. Skús to všetko povypínať a nečítaj denníky ako SME, „N“ a podobné sprostosti. A uvidíš ako ti bude fajn

  11. Daniel ja nečítam, prídi prosím ťa na covidové oddelenie, spravím ti exkurziu, vybavím, dohodneme sa. Tam je krutá realita, ešte krutejšia ako to píšu v tých “zapredaných” médiách. Či bojíš sa pravdy? A obyvatel podľa teba 12000 nie sú tisíce? Čo ste obidvaja takí nervózni? Kľud.

  12. Jaro nestraš. Ja do nijakej nemocnice nepôjdem aj tak by ma tam nepustili. A „našim“ médiám neverím ani to,že existujú. Inak som celkom kľudný,vlastne sa často smejem keď tu čítam tie komentáre.
    Poniektorí by skočili aj do jamy plnej močovky keby v niektorej TV povedali že je to zdraviu prospešné…
    Pekný večer prajem !

  13. Daniel na zdravie!
    Včera dávali info, že nitriansky kraj je s obsadenosťou 7% nie nemocnica v Nitre, nitriansky kraj to je aj Komárno. Nitra už zrušila plánované operácie, kvôli nedostatku anesteziológov. Po druhej vlne odtial odišlo toľko ľudí, že dnes sa vedia postarať už iba o 100 covidových pacientov. Sú však už aj dnes nemocnive ako je Čadca, Prešov, Košice sú už za polovičkou, keď jeden obsadí špecializované lôžkou na mesiac, a denne pribúdajú ďaľší tak to .. to si vlastne nemáte čím uvedomiť.

  14. dezolat ďakujem za vysvetlenie ! Len som akosi nepochopil prečo mi praješ na zdravie. Po šenkoch takmer vôbec nechodím a pivo nemám rád,preto ho nepijem…
    mám jednu známu v GA márnici,pardon ,nemocnici a tá sa tiež sťažuje že ich je tam málo. Teda akože doktorov a sestričiek. Kam dáva táto prašivá vláda všetky peniaze ?
    Za komunistov sme neplatili zdravotné ani nemocenské a nemocnice mali všetkého dosť… skurvená liberálna demokracia !

  15. Tato vlada dava peniaze napriklad na oddlzenie nemocnic ktore brutalne zadlzila predchadzajuca vlada a pharma firmy, ktorych vecierky dr. Fico tak rad otvaral. Dalej na sanaciu skod, ktore sposobuju tejto krajine ludia, ktori sa nedaju ockovat. Za komunistov nebolo nicoho, pre lieky sa utekalo za ciaru a dal by si sa operovat na takej sale ako bola za komunistov? V tej dobe bola sto rokov za eu.

  16. Dezolat ja som za komunistov nedostatok v nemocniciach necítil. A tie sály čo postavili komunisti sú v chode vlastne doteraz… teda aspom v GA márnici. Veru ma nedávno operovali. Vraj vzduchotesná sála. Spopod dverí prievan z chodby a po oknách sa promenádovali placatí smradľaví chrobáci – bzdochy…
    stačilo mi !

  17. Vieš obyvatel všetko je to o pacientoch a lekároch. O Nitre neviem, v iných nemocniciach sa podáva. Ale! Je tam to ale. Účinkuje u tých, ktorí majú zatiaľ mierne alebo žiadne príznaky, zabraňuje množeniu vilrusových buniek. Keď je už stav ťažký, je ho zbytočné podávať. Má jeden veľmi nebezpečný vedľajší účinok, hrozbu zástavy srdca. A povedz úprimne, ty konkrétne si tu písal, že si mal mierny priebeh, kľudne si mohol dať sa otestovať PCR a keby si bol pozitívny s miernymi príznakmi, vypýtať si túto liečbu. Spravil by si to? Zvlášť po poučení o vedľajších účinkoch? Utekal by si kade ľahšie. Chápeš? Nasilu ti ho nikto nepodá.

  18. Aj po ockovani hrozi zastava srdca po tromboze, zapal srdcoveho svalu a jeho trvale poskodenie, mozgove porážky atd. Su to tiez velke rizika a ockuje sa ako keby to bol vitamín a pritom EMA eviduje v EU viac ako 27000 umrti po podani vakcin,

  19. Ja sa tej vakcíny proste bojím.Muž mal po prvej dávke pásový opar,musel užívať silné antibiotiká,švagor skolaboval, kamarátke sa po vakcíne z ničoho nič robia po tele modriny.Jej muž mal takú reakciu,že na tretiu dávku nepôjde ani za svet.

  20. Toľko nežiadúcich účinkov som nepočul dohromady čo mala vaša rodina a známi. Ale zober si, že ide o reakciu imunitného systému, zrejme je slabší. Ako by organizmus reagoval potom na covid? Nech je kamarátka vďačná aj za modriny, na tie sa nezomiera. My sme v rodine zaočkovaní Pfizerom, Astrazenecou, Modernou a chválabohu nikto nič.

  21. Anonym 23.októbra 2021,18:15, všetci boli zaočkovaní Pfizerom.Ja jediná som nezaočkovaná.Muž bol už 2× odvtedy aj chorý a nenakazil ma.Mňa už len nátlak,reklamy,propaganda odrádzajú.

  22. Jaro,ak reaguješ na môj komentár o účinkoch po očkovaní,tak nemám dôvod klamať.Veď im to potvrdili aj lekári.Ale po druhé Ťa aj chápem,lebo dnes sa ozaj všetko zvaľuje na vakcíny.

  23. Jara netreba chapat ved vidis ze je to uz zmagoreny magor. Hned spochybnuje este aj tvoju vlastnu skusenost. Ved toto je uz nacisto choré a prepate v hlave.

  24. Obyvatel, chorý si ty, ja mám oveľa tragickejšie skúsenosti, ale nie z očkovania, ale s covidom, máš to v tej tvojej hlavičke trochu pregúglené. Keby to očkovanie bolo o pár mesiacov skôr, mohli tu byť so mnou teraz ľudia, ktorých som mal rád. A tvojou záslužnou činnosťou odchádzajú na druhý svet aj ďalší. Ešte si neodpovedal na tých tvojich 27000 mŕtvych na následky očkovania v EÚ. Ale nie prosím ťa nejaké gúgloviny bez autorov.

  25. Jaro este aj v nedelu rano o 6:48 tu bluznit a pisat je uz diagnoza. 😂😂😂 Ja som tiez poznal viacero ludi ktorí podlahli tvojej propagande dali sa zaockovat a zomreli behom kratkej doby na infarkt a poražku.

  26. Obyvatel predstav si, že niekto tých neočkovaných coviďákov musí liečiť aj v noci zo soboty na nedeľu a ráno v nedeľu o 6:45 príde po ťažkej 12 hodinovej nočnej, akú si ty ani nevieš predstaviť, domov. A ty si pekne vybuvinkaný ráno vstal a pokračoval v propagande proti očkovaniu. Keby tí pacienti na tej ventilácii vnímali, tak by som ich poslal za tebou, aby si im to vysvetlil, že oni covid nemajú a že veď ich imunita to mala zvládnuť. A stále si nedal zdroj na tých 27000, rozširuješ hoax a potom zahováraš.

  27. Jaro stale tvrdim zs si suci na diagnozu. To nieje normalne aby niekto po takej namahavej a vycerpavajucej nočnej prace plnej stresu a problemov ked pride totalne vystaveny rano po nocnej domov a hned sada za pc a sol a zacne pisat hluposti. A nasledne este o 12:44 znova. Chlapce bud ti jebe alebo tu ojebavas. A kedy potom spiš ked sa tu na sol jebes po nocnej este cele doobedie. Tie vakcíny z teba uz spravili nesmrtelneho robota? 😂 Kazdopadne je to chore a suce na diagnozu

  28. Škoda sa s tebou baviť, nezažiješ, nepochopíš. Po takýchto službách s nezaočkovanými coviďákmi nezaspíš hneď, treba sa ukľudniť, potom 2-3 hodinky, poobede znova 2 hodinky, teraz večer tabletka na spanie, za chviľu idem spať, ráno zasa 12. Ale aj tak budem už od 3:00 hore… Stále ťa pozývam na exkurziu, aby si vytriezvel. A čo tých 27000, neodpovedal si, zahováraš.

  29. No dovolim si tvrdit ze ta umrtnost v eu po ockovani bude aj daleko viac ako 27000 co som niekde cital. Ked si spomeniem len v mojom okolí kolko ludi v kratkom case zomrelo zahadne len na infarkty a mozgove prihody. Ale skoda ze taketo zahadne umrtia po takomto kratkom case po ockovani sa nepocitaju ako postockovaci syndrom nahleho umrtia. Potom by to nebolo len tak ako teraz horko tazko a pod tlakom rodiny a nespokojnej verejnosti tvrdia moznu súvislosť umrtia ze len dva prípady na cele SK.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img