ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Vesmírny týždeň“ v rámci EXPO Dubaj je otvorený

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Dlho očakávaná udalosť, na ktorú netrpezlivo čakali všetci fanúšikovia techniky a vesmíru je tu. Na svetovom podujatí EXPO 2020 v Dubaji sa začal „Vesmírny týždeň“. Na tomto podujatí nechýbajú ani zástupcovia rezortu školstva, vedci, výskumníci, podnikatelia, či študenti a učitelia.

Expo Dubaj je prvou svetovou výstavou, ktorá sa koná v regióne Blízkeho Východu, Afriky a Ázie, a zároveň je prvou v arabskom svete. Hlavná téma Expo Dubaj „Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti“ („Connecting Minds, Creating the Future“) je symbolom inovácie a progresu. Výstava je rozdelená do tematických týždňov, počas ktorých sa konajú rôzne prednášky, diskusie, či tematické podujatia.

Tento týždeň je venovaný vesmíru. Keďže vývoj, výskum, veda a inovácie spadajú pod ministerstvo školstva, do Dubaja zamierila výprava pod vedením štátneho tajomníka rezortu Ľudovíta Paulisa. „Vesmírny týždeň zapadá do jednej z nosných tém nášho pavilónu a našej prezentácie. Tomu sme prispôsobili aj naše zastúpenie na EXPO. Máme tu vystavovateľov z oblasti automotive, vývoja softvéru, predstavujeme tu úžasné projekty našich vedcov, všetko oblasti, ktoré majú obrovský potenciál pre medzinárodnú spoluprácu,“ uviedol Paulis.

Delegácia je rozšírená aj o podnikateľskú misiu, ktorej cieľom je spojiť slovenských podnikateľov so zahraničnými partnermi. „Účasť na tejto výstave by mal byť jeden z prvých, štartovacích krokov, ktoré majú urýchliť realizáciu a verím, že sa im podarí konkrétne kontrakty s partnermi z celého sveta tu dohodnúť,“ dúfa štátny tajomník.  

Medzi body programu štátneho tajomníka počas vesmírneho týždňa patrí aj diskusia s medzinárodnou účasťou na tému vesmírneho výskumu, bilaterálne rokovanie s UAE Space Agency a návšteva Mohammed bin Rashid Space Center.

Súčasťou delegácie sú aj študenti a učiteľky, ktoré sa stali víťazkami výzvy o cestu do Dubaja. Títo víťazi boli vybraní zo všetkých nominovaných ako tí najmotivovanejší učitelia, fanúšikovia vesmíru z radov študentov, ktorých prezentácia inšpiratívneho vyučovania vesmírnej tematiky bude jedným z oficiálnych bodov programu v rámci slovenského pavilónu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img