ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mesto opätovne zlikviduje nelegálnu skládku pri záhradkách. Zelených odpadov sa radšej zbavujte na zbernom dvore alebo kompostovaním

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /18 OKT 2021/

V záhradkárskej oblasti za hrádzou je nelegálna skládka zeleného bioodpadu. Pred pár rokmi tu síce mesto povolilo ukladať biologicky rozložiteľné odpady, no neskôr skládku oficiálne zrušilo a v spolupráci so Ženijným práporom Sereď bioodpad zlikvidovalo. Dnes skládku vyčistí opäť a chce, aby tu ostal poriadok. Žiada občanov o dodržiavanie čistoty v tejto oblasti a mestskú políciu požiadalo o jej monitorovanie.

 

Nelegálny vývoz sa premietne do poplatkov občanom

Skládka obsahuje zmes znečisteného bioodpadu: plasty, stavebný a zmesový komunálny. „Občania si možno neuvedomujú súvislosti, no takto premiešaný a znehodnotený materiál sa nedá recyklovať a ani kompostovať. Problém bol nájsť odpadovú spoločnosť, ktorá by mala záujem o druhotné zhodnotenie takejto hmoty. Predpokladané náklady na likvidáciu čiernej skládky sú vo výške 4-tisíc eur a budú premietnuté do poplatku za komunálny odpad,“ vysvetlila súvislosti vedúca Oddelenia životného prostredia Zuzana Vohláriková.

 

Požiadajte si o kompostér, alebo využite zberný dvor

Vyčistenú plochu pri záhradkách bude monitorovať aj mestská polícia, ktorá v prípade zistenia znečisťovania uloží vinníkom blokovú pokutu.

Mesto preto žiada záhradkárov aj všetkých, ktorí na skládku prispievali, aby tak už nerobili. Seredčania majú možnosť bezplatne odovzdať svoj bioodpad (a nielen ten) na zberný dvor mesta na Cukrovarskej ulici. Otváracia doba je od utorka do soboty od 7.00 hod., všetky informácie o zbernom dvore mesta si prečítate na: https://www.sered.sk/s210_zberny-dvor-mesta-sered

Taktiež mesto zabezpečí záhradkárom kompostéry, ak o ne požiadajú na Oddelení životného prostredia (kontakt: zuzana.vohlarikova@sered.sk).

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. cize, ked to mesto zohladni v platbe za komunalny odpad vsetkym Seredanom, mozem to brat ako predplatne na tri vyvezenia bordelu mimo zberny dvor?
    Co Vy na to, vedúca Oddelenia životného prostredia?

  2. Za hradzov by nemala existovať žiadna skládka. V prípade povodne odpad môže skončiť vo Váhu. Co na to povodie Váhu. Presne tak nech si to zaplatia majitelia zahradok alebo úradník mesta.

  3. Keby tam nežijú hlupáci na tých chatkách tak by si objednali kontajner, ale zrejme im to takto vyhovovalo, lebo zase sa to bude dlhu dobu iba obchádzať a pochybujem, že hentaký hnoj vám zoberú na zbernom dvore

  4. ľudia, ani netušíte ako sa mýlite… mam záhradu hneď vedľa a odprisahám Vám že z toho čo tam je tam záhradkári vyviezli minimum a už keď tam aj záhradkári niečo vyviezli tak to bol naozaj bio odpad, väčšinou tam chodia ľudia spoza hrádze (čiže čepeňa) s plnými prívesnými vozíkmi alebo dodávkami .. a vozia tam naozaj všetko (trávu, konáre aj stavebnú suť) !!!

  5. Co tu kydate na zahradkarov ked neviete kde je pravda…..jediny co to poctivo triedili boli prave oni…..nie raz som pocul krajneho zahradkara ako sa vadi s ludmi aby to tam nemiesali….a kompetentny sa dost skoro zobudili…..

  6. Pre Jozef:ak ste si nevsimli pisal som v minulom case…..ten problem uz bol vtedy….a pretrvava dodnes….ak chcete byt nabuduce mudry lepsie citajte….

  7. Pre Jozef, ta skládka nelegálna nebola, bola tam aj tabula osadená kde sa ma dávať tráva a kde konáre, kroviny a podobne (samozrejme ľudia už vtedy nedokázali ani pretriediť konáre a trávu, nehovoriac o tom že tam aj iný bordel vyhadzovali) … kedy to mesto zakázalo tam vyvážať to neviem ale ľudia sa naučili to tam nosiť , ešte pred pár dňami som videl ako tam čepenania vyvážajú !!! Mohlo by tam teda mesto aj nejakú tabulu osadiť, lebo ako som písal ľudia sú už naučený tam vyvážať trávu, konáre a podobne. A pravé teraz je obdobie keď ľudia dosť strihajú stromy tak sa toho budú chcieť zbaviť. A prečo by išli z čepena na zberný dvor keď tam za hrádzou to majú pod nosom, len nevedia že už je zakázané to tam vyvážať, mám tam záhradu a to že to je zakázané som ani ja nevedel, až teraz som sa to dočítal.

  8. Tak mi napiste kde mate pozemok a ja vam garantujem ze si bordel neustrazite….aj citate po sebe co pisete….ved ste na smiech…..

  9. Uz su na trhu take veci, napr. fotopasca za nejaku padesiatku a prvy pokutovany staci, aby odstrasil ostatnych. Ale ked chces sediet s baterkou, paci sa.

  10. „A prečo by išli z čepena na zberný dvor keď tam za hrádzou to majú pod nosom“

    a co tak pouzit troska rozum a vylozit tie konare pred dom a travu do hnedej nadoby, ktoré pracovnici mesta raz do tyzdna odvazaju.. namiesto zakladania ciernych skladok

  11. Je tam tusim kamera… a ked nieje myslim ze je to vzdy lacnejsie namontovat a trosku sledovat ako kazdy rok odvazat za drahe peniaze. Poriadne pokutovat treba aby sa ludia prebrali uz konecne.

  12. Co trees že to tam vozia cepenania? Veď mame zelené nádoby na trávu a keď ostriham stromy dám to na ulicu a zozbieraju to. Načo by som to mal ešte nosiť za hrádzu a prirabat si robotu ?

  13. Pre Anonyyym 23:15, nosia to tam cepenania!!!! za to dám ruku do ohňa. a nevravte mi prosím že Vám spred domu zoberú konáre za 2 alebo aj 3 prívesné vozíky!!! a ešte k pokosenej tráve, áno zoberú Vám ju keď ju dáte do nádoby ale koľký nechcú čakať celý týždeň kým to zoberú tak to vyvezú na tú skládku. NETREPEM !!! viem čo som videl a záhradkári to neboli !!!! To že to tam nevozíte Vy neznamená že to nerobia iní z čepeňa. Cez víkend si sadnite na tú lavičku čo je na hrádzi pri tej skládke a uvidíte, určite sa to teraz rýchlo rozšíri že už je to zakázané tam voziť ale verím že sa ešte nájdu ľudia ktorí o tom vedieť nebudú a presvedčíte sa sám/a o tom že značnú časť z toho čo tam je tam čepenania naviezli.

  14. no predstav si, ze kolko vylozis, tolko zoberu. Minuly tyzden som vylozil plnu hnedu nadobu + 3 vrecia plne travy. Vsetko zobrali. Pred rokom som vyklcoval tuje a nejake stromceky. bolo toho nie za 3, ale asi tak za 10 privesnych vozikov.. a predstav si, vsetko to odviezli. Preto sa cudujem, ze je niekto tak jebnuty, ze vytvara ciernu skladku, ked mu mesto poskytuje sluzbu a odvezie mu to priamo zpred domu

  15. ten odpad tam nezvážali iba záhradkári, ale aj obyvatelia z okolitých ulíc. A že je tam tak veľa odpadu? Prečo to mesto nechalo tak nakopiť a miesto toho, aby to odviezlo, iba to do výšky nahrnuli a odišli, keby miesto toho vždy ten odpad odviezli, nemuselo ho byť až tak veľa. Záhradkári si platia členské tak prečo by tam nemohli vyviezť odpad a čo sa týka stavebného materiálu, skúste sa pýtať kto ho tam vyváža, záhradkári určite nie

  16. Jozef, už prosím pochop že tá skládka nebola čierna! bolo povolené tam vyvážať bio odpad, bola tam aj tabula ktorá usmerňovala ľudí kam majú dávať trávu a kam konáre, takže ŽIADNA NELEGÁLNA SKLÁDKA. Len ľudia sú taký drbnutý že tam vyhadzovali napr. trávu aj s igelitovým vrecom a k tomu všetko možné čo im doma zavadzalo, to je kameňom úrazu, keby tam bol naozaj len bio odpad tak si myslím že by pre firmy ktoré sa likvidáciou takého odpadu zaoberajú nebol problém to zobrať, asi by to aj zadarmo zobrali… všetci sa môžeme poďakovať dementom ktorý tam okrem trávy a konárov aj bordel vyvážali !

  17. ja to chapem, ale:
    z clanku ..
    V záhradkárskej oblasti za hrádzou je nelegálna skládka zeleného bioodpadu. Pred pár rokmi tu síce mesto povolilo ukladať biologicky rozložiteľné odpady, no neskôr skládku oficiálne zrušilo a v spolupráci so Ženijným práporom Sereď bioodpad zlikvidovalo.
    inak, v archive by sa nasiel o tom clanok aj tu.

    a dalsia vec, pred par rokmi som tam bol na navsteve a pri odchode som videl manzelsky par asi zo stredu osady ako vynasaju v igelitkach bordel na tu kopu. Nechci zopakovat ten rev co spustila po upozorneni kam to patri.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img