ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Dušičkový splav s lampášmi po ramenách Dunaja

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

SPLAV

Zavítajte na miesto, kde sa zastavil čas. Nie je to Morava a ani divoký Váh. Zvezte sa s kanoe do krásneho ramena, ktoré kedysi bolo prepojené so starým Dunajom. Spomaľte, započúvajte sa do tichej prírody rozvetvených Dunajských ramien a objavte ich unikátnosť.

Na vode môžete spozorovať volavky popoľavé, striebrité a purpurové, kormorána či stopy po bobroch. O tunajšom vodnom živote Vám počas splavu porozprávajú lokálni, vodácki sprievodcovia.

Treba sa teplo obliecť. Aj keď teplota vzduchu klesne a hladina chladnej vody Vás sem tam otuží, zavinutí v teplých dekách s lampášom v ruke zažijete neopakovateľnú atmosféru sviatkov Dušičky.

Rieky sa v tomto termíne zvyčajne nesplavujú, podmienky pre splav budú preto unikátne. Potešte svoju myseľ rozmanitými farbami neskorej jesennej prírody a zažite dobrodružstvo, tú pravú idylku s lampášmi v ruke z kanoe na ramenách Dunaja.

Doprajte si výnimočný čas počas sviatkov a odneste si nevšedný zážitok. Dušičkový splav sa uskutoční v nádhernom prírodnom prostredí na rozvetvených Dunajských ramenách.

Sezóna výletov v Kraji zážitkov nikdy nekončí.

 

V cene lístka je zahrnuté:

  • vodácka výstroj (turistické kanoe, pádlo, certifikované plávacie vesty)
  • detské pádla pre malé deti
  • sudy pre uchovávanie vašich osobných vecí
  • skúsení sprievodcovia
  • „rýchlokurz“ pádlovania pre začiatočníkov
  • deka a lampáš v kanoe
  • teplý nápoj po splave

 

Cena lístka

Základný 10 €

Zľavnený 8 € (dieťa od 6 do 15 rokov, senior nad 65 rokov, ZŤP)

Dieťa do 6 rokov zdarma

 

Info a program

Dĺžka trasy: 7 km

Smer jazdy: Vojka nad Dunajom a späť (cesta je unikátna po spleti ramien, späť sa pôjde inou trasou ako sa prichádzalo), nesplavuje sa celý čas, je naplánovaná aj krátka prestávka.

Celkový čas: 3 h

Maximálna kapacita: 50 ľudí

Kanoe je určené pre 8 vodákov, člny sa spoja do spoločného katamaránu, ktorý je bezpečný a neprevrhnuteľný. Odporúčame zobrať náhradné oblečenie.

Doprava do Vojky nad Dunajom: vlastná

 

10:00

Stretnutie pri futbalovom ihrisku vo Vojke nad Dunajom, na brehu Dunajských ramien.

Určenie posádok 8 miestnych katamaránov (lode sú neprevrhnuteľné), rozdávanie pádiel a povinných plávacích viest, inštruktáž, resp. rýchlokurz pádlovania pre začiatočníkov.

Začiatok splavu na Dunajských ramenách.

 

13:00

Ukončenie splavu, Vojka nad Dunajom.

Podávanie teplého nápoja po splave.

 

Želáme si, aby sme mohli prinášať zážitky čo najdlhšie. Rozhodli sme sa usporiadať tento splav v režime ZÁKLAD za dodržania všetkých epidemiologických opatrení. Prosíme návštevníkov, aby mali nasadené rúška pred športovým výkonom a dezinfikovali si ruky. Pokiaľ máte príznaky respiračného ochorenia, nezúčastňujte sa splavu a navštívte lekára.

Svoje autá môžete zaparkovať pri futbalovom ihrisku vo Vojke nad Dunajom, na brehu Dunajských ramien.

V prípade nepriaznivého počasia vás budeme vopred informovať o zmene termínu konania splavu.

 

O prípadných zmenách v covid opatreniach vás budeme včas informovať. Ďakujeme, že dodržiavate opatrenia v súvislosti s ochorením Covid 19.

 

 

zdroj: Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img