ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Šintavan sa z nedávnej kolízie auta s jeho konským povozom nepoučil, stále jazdí po hlavných cestách bez dostatočného osvetlenia a reflexných prvkov – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď/Šintava/  „Pred pár dňami zapríčinil „podľa mňa“ nehodu v Šintave na moste neosvetlený. Dnes takto prešiel zo Šintavy do Vinohradov nad Váhom ku Jednote. Marian B…. Autá len tak tak dobrzďovali, jeden z menších koní išiel v protismere na lane. Ako je toto možné? Treba čakať kým sa zabije kvoli nemu niekto z našich blízkych? Vrie vo mne hnev!!!“ – podnet občana a autora videa.

Na konci septembra sme uverejnili správu o nehode, ku ktorej došlo v Šintave. Vodička osobného auta idúca po mimoriadne frekventovanej ceste narazila do voza zapriahnutého za dvomi koňmi, ktorý mal byť odstavený na vozovke.

Pri havárii bol zranený kôň, minimálne jedna osoba a zničený voz ako aj z časti motorové vozidlo. Voz odstavený na ceste nemal dostatočné reflexné prvky nevyhnutné na premávku na pozemných komunikáciách a nebol ani osvetlený. Vodička ho teda pravdepodobne v tme nevidela (prípad je sústavne vo vyšetrovaní).

Hneď po uverejnení dopravnej nehody sme do redakcie dostali viacej informácií týkajúcich sa predmetného vlastníka konského záprahu. Prakticky všetky informácie smerovali k tomu, že neosvetlený po hlavných cestách vo večerných a aj nočných hodinách jazdí často a dokonca vedľa seba má voziť nepripútané maloleté dieťa.

Podnetov bolo veľa, no dôkazy chýbali.

Včera nás oslovil čitateľ, ktorý sa dostal do relatívne podobnej situácie ako predmetná vodička, no on svoje auto ubrzdil a pohotovo nafilmoval konský záprah idúci vo večerných hodinách po hlavnej ceste bez osvetlenia po ceste s tým, že dokonca vľavo, teda prakticky v protismere na dlhom úväze popri záprahu bežal aj malý koník, ktorý podľa autora vide a zasahoval do protismeru tak, že hrozila kolízia s protiidúcim autom.

Z autorom videa sme sa spojili telefonicky (poznáme jeho kompletnú identitu) a potvrdil nám, že sa jedná o tú istú osobu, ktorého povoz bol účastníkom spomenutej dopravnej nehody. Potvrdil, že videozáznam natočil medzi Šintavou a Vinohradmi nad Váhom.

Či sa jedná o štandardnú situáciu a či je toto v roku 2021 v civilizovanej krajine Európskej únie, kde dbáme na reflexné prvky chodcov, cyklistov, kolobežkárov, bežcov a bežne reflexné vesty či reflexné obojky dávame aj svojim po ulici venčeným psom zisťujeme u polície, ktorú sme vo veci kontaktovali.

Bližšie informácie pre vodičov, ale aj ďalších vlastníkov konských povozov prinesieme. Rozhodli sme sa tak z dôvodu, že v niektorých prípadoch evidentne prestáva fungovať klasický „sedliacky rozum“ a hlavne pud sebazáchovy a niektorí ľudia sú jednoducho nepoučiteľní.

Nateraz uvádzame žiadosť polície, aby v prípade, že uvidia tento, či iný konský povoz bez riadneho osvetlenia vo večerných hodinách resp. za zníženej viditeľnosti na ceste, aby volali na č. 158 s lokalizáciou tohto povozu za účelom preverenia situácie hliadkou polície.

Prevencia je najúčinnejším spôsobom v predchádzaní dopravným nehodám, ublíženiam na zdraví, či dokonca smrti a preto neberte na ľahkú váhu túto výzvu, nakoľko raz sa môže stať aj vám, že zrazu v tme zbadáte odstavený neosvetlený a neoznačený konský povoz a následky nemusia byť len rozbitý drevený voz, zranené zviera a poškodené plechy a plasty na aute.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. bola som svedkom toho ho jak mu v Sintavskej doline raz ten holo hlavy co za Stockom býva po hube dal a pozametal sním zem.

  2. Tiez som zazil ked som ho predbiehal za mostom smerom ku LIdlu ze maly kon vybehol do mojho pruhu kde som predbiehal.Som tolerantny, ale keby soferuje zena??Zlakne sa a vybehne do strany alebo nieco vykona.

  3. Kameraman najprv natáča na chodníku a potom sadne do auta a tvári sa ako by ho ten povoz prekvapil 🤭 samozrejme má chodiť osvetlený a treba volať 158 a nie natáčať video za jazdy za čo je samozrejme tiež pokuta 👍

  4. Zenu si dokalicis, decko ti skoro zabiju a este stsle budes skusat stastie? uz nech pride ta ochrana prirody lebo to nieje mozne co sa deje s tymi zvieratami, urcite vela ludi videlo v akych podmienkach ziju psici, ze su na retiazke dlhej 20-30 cm a namiesto vody maju mocarisko v ktorom aj spia a vykonavaju potrebu. Na kazdu svinu sa vari voda

  5. Čo napísať ?! Veď ja jazdím často do Bojničiek a predbiehal som tohoto SELLÁKA zaostelého s veľkou hlavou takto ,, sa zabávať ,, na Tom povoze a pokaždé ale úplne pokažde je neosvetle ý ! ! ! Dobre že si to nahral na mobil a nech nateba primitývy nenadávajú !

  6. Aj mne vyletel tento pán s koníkom zľava z vedľajšej cesty, keď som prichádzala do šintavskej doliny. On nepozerá na premávku na hlavnej ceste, na bezpecnosť seba, ľudí v autách idúcich 90 km rýchlosťou, na koníka. To nie sú na neho žiadne páky? Ak sa tam niekto zabije na stromoch vedľa cesty, potom sa konečne niečo už urobí? Spýtam sa, prečo stále vedľa hlavnej cesty v šintavskej doline sú stromy, bez ochrany vodičov. Stromy, ktoré sú pri ceste nevyhovujú vôbec európskym predpisom. Kto ich má odstrániť, alebo zabezpečiť bezpečnosť áut idúch po tejto ceste? A ešte tam aj pán s koňom okrem toho ohrozuje premávku na ceste. Ďakujem, ak sa niekto týmto konečne začne zaoberať a bude riešiť bezpečnosť a ochraňovať životy ľudí.

  7. anonym,vsetko by sme chcali mat idealne aj ja sa obcas pristihnem pri tejto myslienke ale opytam sa isiel som cez dvorniky a do skla mi narazila hrdlicka sklo sa prasklo a ohrozilo to moje zdravie,pytam sa kam sa mam ist stazovat?svagrovi jelen skocil na kapotu auta asi vies co nasledovalo,kam ma podat staznost?
    kamarat prechadzal popri ciganskej osady odkial vybehli psy rovno pod auto,naraz rozbil naraznik,co vodici ktorym vbehol pod kolesa medved?
    co myslis vyhovuje to europskej norme?ako zabezpecime bezpecnost aby sme neriskovali zdravie ,alebo zivot?
    myslim si,ze to bude dost tvrdy oriesok a z casti nerealizovatelny.tie stromy pri cestach su aj v rakusku videl som aj tam ako do nich zaparkovalo auto s spz BL.

  8. AnonymAnonym 19. októbra 2021, 21:25

    Ak sa tam niekto zabije na stromoch vedľa cesty, potom sa konečne niečo už urobí? Spýtam sa, prečo stále vedľa hlavnej cesty v šintavskej doline sú stromy, bez ochrany vodičov. Stromy, ktoré sú pri ceste nevyhovujú vôbec európskym predpisom

    To si napísal riadnu koko…
    Čo stým majú stromy že niekto ide ako debil,alebo čumí do mobilu..
    Tie stromy nerastú na ceste…aj kde sa vymlátil Hostina je ešte medzi stromom a cestou priekopa…ja by som dal tomu kto ten strom po tej búračke dal vypilovať,dal k náhrade…čo som videl fotky ten strom bol zdravý….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img