ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

O dôvode zásahu hasičov, polície a záchranárov na Garbiarskej ulici ľudia šírili dezinformácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď/ 14. októbra vo večerných hodinách obyvatelia Garbiarskej ulice pri činžiakoch mali možnosť vidieť zásah hasičov, na čo nás aj upozornili. Následne za účasti polície záchranári do vozidla RZP nakladali osobu. K veci sme uverejnili jednoduchú správu obsahujúcu výlučne informáciu o zásahu hasičov a ostatných zložiek integrovaného záchranného systému IZS.

Následne sme požiadali o stanovisko zasahujúce zložky:

Hovorkyňa KR HaZZ Trnava nám napísala: „Jednalo sa o technický zásah – imobilná osoba v zamknutom byte“.

„Seredskí policajti včera vykonávali asistenciu RZP a Hasičskému a záchrannému zboru v meste Sereď. O súčinnosť sme boli požiadaní v súvislosti s otvorením bytu v bytovom dome na Garbiarskej ulici“ uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava.

Pod správou okamžite pribudli príspevky dezinformačného charakteru, v ktorých si ľudia nám z neznámych príčin vyslovene vymýšľali informácie, ktoré môžu poškodiť konkrétnu osobu na jej povesti. Považujeme za neprijateľné a nepochopiteľné takéto konanie jednotlivcov nepoznajúcich reálnu situáciu no šíriacich informácie, akoby boli pravdivé. Netušíme dôvody takéhoto konania, no bolo by dobre, keby si verejnosť uvedomila možné nebezpečenstvo vyplývajúce zo šírenia nepravdy a niekedy dokonca nezvratné následky.

Veríme, že v budúcnosti sa takáto situácia opakovať nebude.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. no keby sa hasiči normálne správali a nie ako v akčnom filme, neboli by takéto „šumy“. nevyblikovať na celé sídlisko a normálne zverejniť takúto info skôr, než sa začnú šíriť fámy po meste. pravda iné je ako sú ľudia hlúpi

  2. Čiže čím viac hasiči blikajú, tým väčší dôvod je na vymýšľanie blbostí. 🙈 Aj keď uznávam, že toľko svetla tam možno treba nebolo.

  3. Ale mohlo sa aj tu napísať že o čo asi išlo. Takto nikto nevedel či tam vybuchol plyn,či sa niekto otrávil alebo si podrezal žily… ľudia sú zvedaví a keby tu bol aspom náznak že o čo išlo asi by sem nikto nevypisoval somariny.

  4. Naco je ludom informacia co sa deje, ak by to bolo urgentne a bolo by nejake ohrozenie tak by o tom ludia vedeli inak nevidim dovod aby mali seci sade zobaky nastrcene. A k tym svetlam, myslim si ze hasici ako aj policajti pri akomkolvek zasahaju maju povinost pouzit vystrazne svetla ak vam to vadi, nestojte v okne nehryzte si nechty z nervozity jak stare babky na dedine, zatiahnite zaluzky a kukajte telenovely.

  5. Pre PEPE a ostatných, ktorí nepoznajú, ako sa robia zásahy hasičov- hasiči pri každom výjazde musia používať výstražné zariadenia na vozidlách, majú to dané predpismi a nerobia to z roztopašnosti. Teraz to nebudem rozoberať podrobne, stačí sa pozrieť vyhlášku 611/2002 o hasičských jednotkách

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img