ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

BAROQUE SELFIE – múzejno-pedagogické progamy vo Vlastivednom múzeu v Galante

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vlastivedné múzeum v Galante |MM|   Pracovníci Vlastivedného múzea v Galante pripravili nezvyčajné vyučovacie hodiny výtvarnej výchovy pre žiakov základných a stredných škôl. Programy cez spoznávanie barokovej maľby dávajú priestor pre kritické reflektovanie na súčasnú vizuálnu kultúru a médií prostredníctvom fotografovania, a na problematiku socializácie po dlhom distančnom vzdelávaní pomocou kresby žánrovej tematiky. Zákulisie programov tvoria originálne maľby z obdobia renesancie a baroku, ktoré sú vystavené v aktuálnej výstave s názvom Kuffnerovská umelecká zbierka.  

Aktuálna výstava vo Vlastivednom múzeu v Galante s názvom Kuffnerovská umelecká zbierka mapuje časť druhej najvýznamnejšej súkromnej umeleckej zbierky na Slovensku, ktorá bola umiestnená v obrazárni a priestoroch kuffnerovského kaštieľa v Sládkovičove. Vo výstave sa nachádzajú originálne maľby z obdobia renesancie a baroku vypožičané zo SNG, čo určil charakter vzdelávacích programov. Pracovníci múzea pripravili nezvyčajné hodiny výtvarnej výchovy a dejiny umenia, ktoré sa uskutočnia priamo vo výstavnej sále v zákulisí s obrazmi. S barokovými maľbami sa oboznámia prváci aj maturanti, avšak užšia tematika a zámer programov je určený podľa vekových kategórií.

Opäť spolu!

Byť opäť spolu po dlhom distančnom vyučovaní je radosť pre všetkých! Nanovo nájsť svoje miesto v skupine, ale potrebuje určitý čas, námahu a vôľu pracovať s dynamikou danej skupiny. Múzejno-pedagogický program s názvom Opäť spolu! dáva pomocnú ruku pedagógom spracovať túto problematiku. Program sa sústredí na spoznávanie flamandskej žánrovej maľby. Cieľom je nakresliť okamih z každodenného života triedy. Program je určený pre 1.—6. ročník základných škôl.

Baroque selfie

Selfie je novodobý autoportrét, na ktorej zachytávate samých seba a časom sa z tejto techniky stal doslova fenomén. Vedeli ste, že každý deň na svete vznikne okolo 90 miliónov selfies? Múzejno-pedagogický program s názvom Baroque selfie vytvára priestor na kritické reflektovanie na súčasnú vizuálnu kultúru a médií cez barokové maľby portrétov prostredníctvom fotografovania. Program sa sústredí na poznávanie barokovej portrétovej maľby. Cieľom je vytvoriť selfie v barokovom štýle s drapériami a doplnkami. Program je určený pre 5.—9. ročník základných škôl, 1.—4. ročník stredných škôl a gymnázií.

Programy sú dostupné počas trvania výstavy, do konca novembra. Podrobné informácie a prihlasovací formulár je uvedené na webovej stránke múzea:

https://www.muzeumgalanta.sk/muzejna-pedagogika/vzdelavacie-programy-pre-zs-a-ss/

V súlade s aktuálnymi pandemickými opatreniami je účasť na programoch povolená len školám z okresu Galanty.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img