ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Župa spustila očkovanie na stredných školách

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|   Trnavský samosprávny kraj začal vo štvrtok 14. októbra 2021 očkovať proti ochoreniu Covid-19 na stredných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Prví žiaci, zamestnanci a ich rodinní príslušníci boli vďaka výjazdovej očkovacej službe zaočkovaní na siedmich stredných školách v okresoch Senica a Skalica.

„Oslovili sme naše stredné školy, či ich žiaci a zamestnanci majú záujem o očkovanie. Na základe spätnej väzby sme naplánovali výjazdy mobilnej očkovacej jednotky. Začali sme na Záhorí, kde je aktuálne najhoršia epidemiologická situácia. Našou prioritou je zvýšiť percento zaočkovanosti, ktoré je predpokladom, aby sa žiaci mohli vzdelávať prezenčne tak, ako doteraz,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že situácia na 45 župných stredných školách je dobrá. V preventívnej karanténe je 152 študentov z 15 škôl. Pozitívny test na Covid-19 malo 30 študentov a 11 učiteľov.

Župa zisťovala záujem o očkovanie na svojich stredných školách vopred a následne neplánovala harmonogram výjazdov mobilnej očkovacej jednotky. Plnoletí záujemcovia o očkovanie si mohli vybrať medzi jednodávkovou vakcínou od Janssen alebo dvojdávkovou  vakcínou od Pfizer/BioNTech. Druhou menovanou môžu byť zaočkovaní aj neplnoletí ľudia s vekom 16 a viac rokov, ktorí však musia prísť na očkovanie v sprievode svojho zákonného zástupcu.

Na začiatku nového akademického roka župa výjazdovo očkovala aj na troch univerzitách v Trnave, a to na Trnavskej univerzite, Univerzite sv. Cyrila a Metoda a na Materiálovo- technologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity. Prvou dávkou vakcíny Janssen alebo Pfizer/BioNTech bolo zaočkovaných 109 záujemcov.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Velká Británie vypustila další katastrofální čísla, celých 70% obětí COVID-19 v měsíci září bylo z řad plně očkovaných! Lidé s vakcínou podle statistiky mají 10x vyšší pravděpodobnost úmrtí, než mají neočkovaní! Hospitalizovaných lidí nad 30 let je ve Velké Británii více naočkovaných než neočkovaných a s věkem poměr dramaticky roste!

  2. Uverejnil si iba prvú časť správy, čítaj v nej potom ďalej, ale to sa ti nehodí, čo? Takto presne fungujete, ty a tebe podobní. Ale škoda sa s takýmito pologramotnými jedincami ako si ty aj otravovať.

  3. No nechcel som tu zbytocne zasierat diskusiu celym clankom a jeho diskusiou tak ako tu zasieras ty. Vybral som hlavne a podstatne info aby to pochopil aj primitiv Jaro.

  4. Pre primitívsa “pre Jaro” – o Slovákoch je známe, že im matematika nevonia. Tak ti to vysvetlím takto jednoducho ako žiačikovi na prvom stupni: máš krajinu zjednodušene s 10 obyvateľmi. Z nich sú 9 zaočkovaní (90%) a 1 nezaočkovaný. V nemocnici skončí 1 nezaočkovaný (teda 100% z nezaočkovaných) a 1 zaočkovaný (12%). Hádaj koľko je to percent v nemocnici. 50 na 50… Je to také ťažké pochopiť, že čím viac zaočkovaných, tým väčšie percento v nemocnici? Že keď bude 100% zaočkovaných, tak bude 100% v nemocnici zaočkovaných? Presne pre toto nechápanie matematiky patríme k najmenej vzdelaným a tým pádom najmenej zaočkovaným v Európe. Sme na úrovni Rumunska, takže vzdelávaj sa a študuj.

  5. Mozno keby si mu to namaloval…. Ale asi ani tak. Myslis, ze takto osprosteli pocas toho roku vyucovania na dialku, alebo boli taki uz pred tym?

  6. Jaro mne to nevysvetľuj. Vysvetluj to vam očkovancom ze vakcina nieje nesmrtelnost lebo podla toho info zomierate po zaockovani vo vecsom pocte ako nezaockovani a to nie len na covid ale na kopu dalsich uzko suvisiacich nasledkov ktore su samozrejme zamlcovane,cenzurovane,popierane ci dokonca klamlivo prezentovane ze taketo umrtia nemaju spojitost.

  7. to ani nezistovali u studentov protilatky,alebo ine zdravotne problemy,napr.poruchu zrazanlivosti krvi,to len tak bum bum a je to.krcmery v tv pripominal moznost aj neplodnosti z vakciny u mladych,to mladym vobec nevadi,ale hlavne,ze funguje wifi a socialne siete.

  8. V Rusku včera rekord 1002 obetí na covid za jediný deň, zaočkovanosť iba 31%, to je realita, nie vaše konšpirátorské drísty. Tony neplodný si tak akurát z alkoholu (k tomu aj dementný ako bonus). Študuj a vzdelávaj sa, nečítaj anonymné sprostosti na internete.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img