ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Bezpečne a zdravo ekologickou dopravou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestská polícia/  Mgr. Karin Kapustová, PhD. – Oddelenie kriminálnej prevencie MsP Sereď/

Bezpečne a zdravo ekologickou dopravou znelo motto tohoročnej kampane Európskeho týždňa mobility /ETM 2021/. Tento názov sme si na Mestskej polícii prepožičali aj na dopravno-ekologickú prechádzku, ktorú sme pre deti pri príležitosti ETM 2021 pripravili. Ten sa konal od 16.9. do 22.9.2021, ale my sme si náš týždeň mobility pre nepriaznivé počasie a záujem škôl o účasť trošku natiahli.

Aby mala prechádzka mestom rozmer dopravno-ekologický a výchovný, viedla deti hádankami súvisiacimi s dopravnou výchovou a vyzývala ich na bezpečný pohyb po cestách. Viedla ich po miestach, kde sa v meste možno stretnúť s ekologickými spôsobmi dopravy, samozrejme, tým najekologickejším spôsobom – po vlastných nohách.

Indície, hádanky a prešmyčky deti viedli od železničnej stanice, chodníkmi, križovatkami, priechodmi, okolo dôležitých budov v meste, okolo autobusovej stanice, cez chránené územie parku a ekologický chodníček v ňom až po cyklotrasu.

A hoci presný počet účastníkov uviesť nevieme, jedno isté je: pozvanie na dopravno-ekologickú prechádzku prijali všetky základné školy v meste Sereď, MŠ Komenského A a vieme aj o individuálnych účastníkoch, ktorí sa trasu so svojimi ratolesťami vybrali preskúmať.

Všetkým patrí naše veľké ďakujeme a veríme, že si cestu mestom užili.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img