ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vzniknú nové ihriská? Komu hlásiť poškodenú hojdačku? Dnes odpovedá Oddelenie životného prostredia (Servis informácií z mesta)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad   / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta     11 OKT 2021 /

Odpovedá Miriam Klottonová, Oddelenie životného prostredia

 

O: O koľko ihrísk sa mesto stará? 

O:  V našom meste je vybudovaných 27 detských ihrísk vo vnútroblokoch sídlisk s detskými prvkami  pre deti  od 2 – do 12 rokov,  3 Fit parky s prvkami na cvičenie, skatepark a niekoľko asfaltových plôch s basketbalovými košmi. Každý rok sa  drobnými detskými prvkami vybrané  ihriská dopĺňajú, existujúce prvky sa renovujú, príp. opravujú. Koncom tohto leta prešla novým náterom  väčšina detských prvkov z agátového dreva. Boli menené nové sedátka na preklápacích húpačkách či doplnené nové siete na basketbalové obruče.

 

O: Aký rozpočet má mesto na údržbu detských ihrísk a športovísk? 

O: Na nákup nových detských prvkov je vyčlenených  10.000 eur a na štandardné opravy a údržbu 12.000 eur.

 

O: Ako často mesto zabezpečuje kontrolu detských ihrísk? 

O: Kontrola funkčnosti detských prvkov sa vykonáva 2 krát mesačne počas sezóny tj.  od marca do konca októbra.

 

O: Kde môžem nahlásiť poškodenie prvku na detských ihriskách? 

O: Poškodenie detského prvku môžu návštevníci detských ihrísk nahlásiť priamo na: Správu majetku Sereď, s.r.o., ktorá opravu a údržbu prvkov zabezpečuje .  Tel. číslo +421 948 767 382, email: sms.konatel@gmail.com. Tieto údaje sú uvedené na každej informačnej tabuli spolu s prevádzkovým poriadkom na každom jednom detskom ihrisku.

Alebo môžete kontaktovať Mestský úrad : Miriam Klottonová, oddelenie životného prostredia, kanc. č. 4, tel. 031 789 2094 kl. 189, 0951 571 682 email: miriam.klottonova@sered.sk.

V prípade, že návštevník ihriska nájde v priestoroch ihriska nejakú odtrhnutú či zdemontovanú časť prvku, prosíme, aby ho priniesol na MsÚ – kancelária č. 4. Za spoluprácu Veľmi pekne ďakujeme.

 

O: Ako často sa čistia pieskoviská na detských ihriskách? 

O: Vždy v 1. a 3. týždeň v mesiaci (počas sezóny, tj. od marca do konca októbra) sa prehrabávajú pieskoviská a dopadové plochy z premývaného guliača, 3 krát týždenne (spravidla v pondelok, stredu a piatok) sa zametá dopadová plocha z pryžmovej dlažby na detskom ihrisku Žihadielko. Na ihriskách sa zároveň zberajú odpadky a trhá burina rastúca v pieskoviskách a dopadových plochách. 1 krát ročne , spravidla na jar začiatkom sezóny, sa realizuje veľká dezinfekcia pieskovísk a dopadových plôch, dopĺňajú sa pieskoviská novým pieskom a dopadové plochy guliačom.

 

O: Plánuje mesto vytvoriť nové detské ihriská?

O: V roku 2021 chce mesto odstrániť všetky prvky na detskom ihrisku „Sloník“ – za bytovým domom Dolnomajerská 1223, ktoré sú už nevyhovujúce a na tomto mieste vytvoriť nové ihrisko s novými modernými prvkami. Momentálne sme oslovili niekoľko dodávateľov s požiadavkou na vypracovanie návrhu.

O nové detské prvky bude doplnené i detské ihrisko “ Slniečko “ na Železničnej ulici pri bytovom dome 1123.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img