ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

V Čechách sa z vrcholovej politiky porúča Babiš a mal by sa aj prezident Zeman

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Počas víkendu bol s  mimoriadne vážnymi zdravotnými ťažkosťami a podľa medializovaných informácií prakticky v bezvládnom stave hospitalizovaný prezident Českej republiky Miloš Zeman. Problémom je odmietnutie zverejnenia jeho diagnózy, čo úvahy o jeho schopnosti efektívne zastávať prezidentský úrad len potvrdzuje.

Uplynulý víkend bol pre Českú republiku významný aj z dôvodu výsledkov volieb, v ktorých premiér Babiš s najväčšou pravdepodobnosťou odchádza do histórie a bude sa tak môcť oveľa podrobnejšie venovať obhajobe pred orgánmi činnými v trestnom konaní v mnohých kauzách, o ktorých sa dozvedáme len z povzdália.

Príjemným prekvapením na Českú republiku je aj to, že komunisti vo voľbách v podstate neuspeli a ľudia dali dôveru štandardným demokratickým pravostredovým politickým stranám.

Treba veriť, že Peter Fiala zostaví funkčnú vládu, ktorá však bude mať nad sebou nevyhnutnú kontrolu verejnosti a médií tak, ako sa to v každej demokratickej spoločnosti vyžaduje.

Ako dopadne prezident ešte nevieme, no už niekoľko rokov sledujúc jeho povedané diplomaticky problémy pri verejnom vystupovaní sa domnievam, že najlepšie by urobil, keby uznal svoj vek, zdravotný stav a ešte za života by sa utiahol na nepochybne zaslúžený odpočinok na svoju chalúpku k poháriku Becherovky, ktorú má tak rád.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Slovensko žije v chaose a novinár sa stará co bude alebo nebude v Čechách. Škoda ze Slovensko nemá takého odborníka ako je Babiš, vládnu nám plagiatori.

  2. Nemyslím si, že Babiš odchádza do histórie, jedine ak sa potvrdia dotačné podvody ala „Čapí hnízdo“ atď…podarilo sa mu nastaviť verejné financie a rozpočty, tak že to generuje každý rok mínus 300-400 miliard Kč, takže dalšia vláda buď bude škrtať okamžite alebo za 2-3 roky bude musieť stúpiť na dlhovú brzdu a to už bude škrty radikálne (alebo zvyšovanie daní)…a to pravicovým stranám v dalších volbách može dosť ubrať a naopak jeho zase vyniesť do premiérskeho kresla – jeho voličov nejaký dlh moc nezaujíma, oni vedia že už ho splácať nebudú….a čo sa týka Zemana, tak snáď ho ešte dokážu dať dohromady aby si užil zaslúžený dochodok niekde na chalupe na Vysočine, len aby mu to umožnila aj tá partička, ktorú má okolo seba…

  3. Kto mal potvrdiť ze Babiš bol eštebak. Fakty to budú až keď sa to potvrdí. Nie som jeho obhajca.
    Slovensko malo prezidenta komunistu, Schustera, kto velil ŠTB predsa komuši.

  4. No vyzerá to tak že česi rovnako doplatia ako my. Dnes 93 % Slovákov ľutuje že máme takúto vládu.
    Ono na druhú stranu človek potrebuje padnúť na dno aby pochopil že tadiaľ cesta nevedie. Po tejto vláde min na 12 rokov budeme mať kľud od Olano, za ľudí. Ľudia vytriezveli

  5. Mna skor znepokojuju ine kauzy hlavne zakleknuti firmy ktora nechcela agrofertu predat pozemok a daniari ju skoro zlikvidovali. Alebo liecenie jeho syna na kryme kam sa z unie nedalo dostat jedina cesta cez rusko. V STB sa naucil toho dost.

  6. Aj dnes máme ŠTB, len skratka názvu je iná, a presne robia tu istú prácu, but hľadajú nepriateľa štátu, alebo keď dostanú zákazku od vládnucej triedy obvinia nevinných. Kto sledoval Kuciaka vieme či nevieme? S eštebakov zdochnuteho režimu netreba mať strach, dnes sa treba báť novej demokratickej, štb. Lide bdete, niekto zanechal odkaz, tento odkaz ma stále zmysel zvlášť v dnešnej dobe keď peniaze majú väčšiu hodnotu ako život človeka. Pozná niekto príbeh z biblie, o kainovi a abelovi, ľudia si vybrali cestu kaina, konci tejto cesty je otvorená brána do pekla.

  7. No a Babiškove Duslo Sala zastavuje výrobu,čoskoro sa pridajú aj ine súkromné firmy a zase budú natrčať paprče a stonať..

  8. To je pravda,ale ked rušili Niklovku,tiež bol kopec ľudi na pracáku,ale mohol by predať ten zámoček vo Francii ..r.2014..Babiš hrozí prepustením asi 800 ľudí z Dusla a žiada od vlády 300 milionov eur na modernizáciu..5.mája 2014 Duslo požiadalo o daňove prázdniny vo výške 58,6 miliona eur..26.júna 2014 to odobril to vtedajší minister hospodarstva a poslal to na schválenie do Bruselu..6.januára 2015..to Brusel odobril..

  9. Veď Babiš má peňazí dosť.Zamky vo Francúzsku a ktovie kde ešte.Tak nech dotuje svoje Duslo, veď Ficko mu štedro prispieval z našich daní.

  10. no zase sme zabudli na tom že Fico vyrástol na kritike dzurindových reforiem (ktorých sa dlhé roky ani nedotkol) a od 2012 za všetko zase mohla „Radičovej vláda“…Babiš má zase „Svojho Kalouska“…takže vždy to bude o tom že opozícia sa snaží vyhraniť voči aktuálnej vláde…to čo podla mna najviac zlomilo krk bola absolútne nezvládnutá pandémia z ktorej mali 30000 mrtvych, na dalšie roky sú plánované obrovské schodky rozpočtu, zdražovanie je rýchlejšie ako u nás…ak teda my sme nespokojní sú súčasnou vládou, tak sa nemožeme čudovať že češi vymenili tú svoju,..má totiž o dosť horšie výsledky ako tá naša

  11. Anonym 13. októbra 2021, 18:34…podľa čoho tak usudzujes? Veď ešte nie je hotove ani programové vyhlásenie vlády a nie je známe ani personálne obsadenie…este nevieme nič ale vieme že to bude horšie?

  12. Anonym 14. októbra 2021, 11:44…čo s tým má SVK? veď ČR je iný štát, iné strany, iní ľudia…a ukazalo sa že Babišová vláda nezvládla pandémiu, dlh alebo zdražovanie lepšie ako náša vláda…ale ako píšem, iný štat, strany, ludia..

  13. to si robíš srandu alebo si tak naivný. Jediné v čom zaostali bolo, že neuskutočnili celoplošné testovanie – jediné takéhoto druhu na svete uskutočnené našim psychopatom. Viac pomáhali zamestnancom, živnostníkom, zamestnávateľom počas prvej a druhej vlny covidu, hlavne VČAS, nie ako u nás. Nová vládna koalícia hovorí o transparentnosti, slušnosti. Oni sú iní, nežili v česku, oni spadli z marsu? Aj naša súčasná garnitúra sľubovala, že budú INÍ, no skutek utek. Politikom sa neverí /K. Kryl/.

  14. A v čom im pomáhali? Dali im dokopy toľko ich smiešnych českých korún, koľko my EUR…, tak nezavádzaj a spýtaj sa samotných čechov na tú ich pomoc.

  15. Miloš, my sa nemáme čím chváliť. Babiš je aspoň odborník na financie. My máme teraz vo vláde koho? Plagiátorov, daňového odrbávača, idiota čo behal nahatý po Bratislave, starú kravu čo do nemoty ako zaseknutá platňa rieši len potraty, Remiášovu matku, ktorá tam sedí a v pohode si odsedí 4 roky aby si polepšila dôchodok. Nič proti nej, ale čím sa zaslúžila o to aby sme ju platili z daní? Čiže čisté terno ten náš z daní platený bordel, pardon parlament. A čo sa Zemana týka, je možno starý ale má vo svete vážnosť a prejavy hovorí z hlavy. Nepotrebuje ich čítať ako naša mediálna hviezda.

  16. Neviem o tom že by bol Zeman v zahraničí nejak uznávaný…svet obleteli zábery ako sa potáca nad korunovačnými klenotami, ako vulgárne nadával v priamom vysielaní a za to sa moc neuznáva ani na západe a ani na východe…mimochodom, dnes český súd rozhodol že sa Česká republika musí ospravedlniť za jeho nepravdivé výroky…už po niekoľký krát…je pekné že rozpráva bez papiera, ale čo z toho keď si vymýšľa a klame a potom sa za neho iní musia ospravedlňovať…

  17. Ratafak zbytočne to takému ako Milan budeš vysvetľovať. On používa vlastný rozum na čítanie konšpiračných sračiek a potom ovplyvnený ako ovca to tu tým vlastným rozumom šíri. Keby sa radšej poriadne učil a študoval a na to použival vlastný rozum, chudák.

  18. Jaro…ja myslím že toto konkrétne – ten narativ „v zahraničí uznávaného Zemana“ je práca súdruha Blahu, ktorí Zemana ospevuje a svojmu publiku servíruje to čo sa mu hodí a tí ludia to žerú aj s navijakom……to že v Londýne dutnikmi začmudil nefajčiarky hotel, že vo Viedni klamal o viedenskom starostovi a o dalších zahraničných „úspechoch“ im nenapíše..

  19. odhliadnuc od vsetkych jeho „pruserov“, je to alkáš. Tupy ozran, ktoreho zabija cirhoza. Toto ma reprezentovat krajinu?

  20. Ratafak, Jaro, Jozef, vy ste iní /ako naša vláda/ na čele s psychopatom, plagiatormi, osvietenými idiotmi, narkomanmi. To všetko sa na vás nabalilo, vám nepomôže už žiadny odborný lekár, ba ani ROH

  21. Plagiator z TT 15. októbra 2021, 12:22…reagoval si na tú diskusiu ohľadne Babiša, Zemana alebo si sa len tak potreboval vyventilovať? asi nesadol obed,že?

  22. My iní nepotrebujem žiadneho vodcu, ani vodcu psychopata a jemu podobných. Riadim sa skúsenosťami – politikom sa NEVERÍ, politici sa KONTROLUJÚ. Amen.

  23. Jozef, nechcem nikoho urážať.
    múdry človek sa poučí na cudzích chybách
    hlúpy sa poučí na svojich chybách
    úplný debil sa nepoučí ani na svojich chybách

  24. pre Jozef 15. októbra 2021, 9:56
    To sedí, resp. sedelo aj na Havla. Tiež to bol ožran, kretén, americký vlezprdel, disident ako hrom 😀 ale zvolili ho v Bielom dome a za odmenu dal do kolien celú republiku. V porovnaní s ním je Zeman svätec.

  25. Vlado…prezident v českom a ani slovenskom systéme nemá možnosť dať do kolien celú republiku a to aj keby chcel…neviem či ČR je na kolenách, ale ak ju tam niekto poslal tak to mohol byť napríklad aj Zeman, ktorý viedol vládu v 90. rokoch (po Klausovi)….naozaj je Zeman pre vás vzor prezidenta a štátnik? čím si to zaslúžil?

  26. Ratafak, to fakt dokážeš napísať, že Zeman ako premiér kdesi z 90-tych rokov má zásluhu na dnešnom stave ČR? Nemáš príliš krvavé oči?

  27. ááá náš politický špecialista par excellence Vlado, ktorý všetkých doradu dáva dole ako na kolotočárskej strelnici a sám úbožiak nedokáže dodržať ani vlastné slovo. Mám zato, že ste sa zariekli, že už nebudete viac kaziť náš vkus svojimi duchaplnosťami. Ale, samozrejme, som vám neveril. Grafoman vo vás musel nakoniec zvíťaziť, je to ako droga, nevydržali ste, lebo sa dostavil pocit totálnej prázdnoty, že nikomu vlastne tie vaše popletené komentáre nechýbajú. No zdá sa, že vlastná domýšľavosť vás utvrdila, že svet by ostal ochudobnený, keby ste ako zvestovateľ apokalypsy zase nechrlili síru. Môžem vás ubezpečiť, že svet sa bez vás celkom dobre zaobišiel. Bolo o čosi menej hejtu. No a k tomu Havlovi, to sú tak duchaprítomné sondy, ale nie do Havlovej duše, ale do vašej chorej hlavy, že sa príčetnému človeku ježia všetky vlasy nad vašou úplnou pomätenosťou v základných veciach. Havel má isto tisíc chýb (kto nemá?), ale budem sa stavať na jeho obranu (hoci sám mám voči nemu kritický odstup) voči takým internetovým niktošom a lúzrom ako vy a vám podobní. Havel robil chyby, ako každý kto niečo robí, to nie je nie objavné. To len vy Vlado, čo nerobíte nič iné, len trollujete z nejakej zatuchnutej obývačky s navretou žilou, si na Havlovi zvyčajne liečite svoju malosť. A je to celkom prirodzené, lúzri sa pomerne jednoducho triafajú do obrov. Vy ste vždy ako generál po bitke. Kedysi sa šíril taký trefný bonmot: „Svojmu strachu zavel, môže za to Havel.“ To sa na vás podobá. Viete, môžete byť oslavovaní aj opľuvaní, pochopení aj nepochopení, od múdrych aj od hlupákov. Ba môžete prejsť životom aj bez toho, že by si nás ktokoľvek poriadne všimol. A popri tom všetkom môžete márniť čas všeličím, napríklad kverulantstvom a povrchným táraním. Ale až vám bude položená otázka, či ste si splnili povinnosť tam, kde ste boli a vtedy, keď ste boli, tak Václav Havel si ju splnil. Za svoje presvedčenie sa nebál ísť do väzenia. Nespreneveril sa sám sebe a niesol aj následky. Toto je to podstatné na Havlovi. A vy môžete Havlovi tak akurát viete čo?

  28. Tomáš,to čo má byť,ste ešte normálny.Vlado má na veci svoj názor a ten prezentuje,a naraz vstúpite Vy do diskusie a začnete nehorázne,ale ozaj drzo a arogantne urážať.To čo má byť,Vy ste kto,keď si dovolíte takto charakterizovať niekoho,koho vôbec nepoznáte,a len preto lebo má iný názor ako Vy.?

  29. Keby si historicky čítal Vladove príspevky, tak by som sa nečudoval, že to je ruský trol, platený nejakou proruskou propagandistickou agentúrou. Sú to cielené nostalgické príspevky za komunistami oslavujúci rusov. Alebo je to starý zaprdený dedo nostalgicky spomínajúci za socializmom. Práve jeho generácia môže za našu zaostalosť.

  30. Anonym 18. októbra 2021, 17:35…nie nemám krvavé oči a ani si nemyslím že ČR bola niekedy na kolenách, ja som reagoval v kontexte toho „Vladovho Havla“ z toho istého obodbia….je zaujímavé že na neho nereaguješ, že on má krvavé oči, ale ak ja na to zareagujem Zemanom, ktorý mal v tom čase vačšiu slovo ako prezident, tak už píšeš o krvavých očiach…zaujímavé

  31. pre Anonym 18. októbra 2021, 20:22
    Koľká škoda, že neplatia 😀 Uff, aká bitka za Havla 😀 Choďte sa pozrieť do kocky, tam sedí pravidelne aj 10 takých ako bol šašek Vašek 😀 Asi vás nesere čo sa stalo po jeho debilnej amnestii a privatizácii..??

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img