ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Policajný prezident Štefan Hamran: “ Máme vytipovaných ľudí, ktorí napádajú zdravotníkov. Postupovať budeme tvrdo a nekompromisne“.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Premiér Eduard Heger, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a policajný prezident Štefan Hamran vystúpili na spoločnej tlačovej konferencii k útokom na zdravotníkov počas výjadzu v nemocniciach v Žiline a Čadci.

Policajné hliadky v teréne budú posilnené a policajti budú preškolení, aby vedeli lepšie reagovať. V spolupráci s ministerstvom zdravotníctva bude polícia hľadať možnosti ako posilniť trestnoprávnu ochranu zdravotníkov.

Polícia má vytipovanú úzku skupinu ľudí, ktorí sa opakovane dopúšťajú útokov na zdravotníkov. Policajný prezident prisľúbil tvrdý a nekompromisný postup, ktorý s podobnými útokmi raz a navždy skoncuje.

Nemocnice v Žilinskom kraji zažívajú v týchto dňoch vysoký nárast pacientov s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. Drvivá väčšina hospitalizovaných pacientov je nezaočkovaná.

V nemocnici v Čadci mali hospitalizovaných len 3 pacientov s očkovaním, z nich sú už dvaja doma a stav tretieho sa výrazne zlepšil. Vďaka očkovaniu je s ochorením Covid-19 na PN len 5 zamestnancov nemocnice, kým počas 2. vlny ich bolo až 120.
Skúsenosti priamo z nemocníc dokazujú, že očkovanie je najlepšou prevenciou pred ťažkým priebehom ochorenia Covid-19.

Zoznam voľných termínov na očkovanie bez registrácie nájdete tu:
https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie

zdroj: MZ SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ake ohlasy ma lynx vo svete ? To ti povedal Matovič či Remišova ? Tu ľudia vážne žerú seno.
    „Cely svet vzhliada na slovenský Lynx a Jožko vo vytržení“ 😀

  2. za to, ze ty si nic vo svojom spackanom zivote nedokazal nemoze ani matovic a ani remisova. prestan zrat to seno a zacni sa starat.

  3. Zaujímavé.. Koľko zdravotníkov bolo dobitých, koľko sanitiek a zdravotníckeho vybavenia bolo zničeného doteraz, keď sa museli ošetrovať bezďáci, feťáci a nespoluobčania iného etnického názoru.
    A zrazu, keď sa jedná o nedobrovoľne dobrovoľné očkovanie sa niečo rieši.
    Ale fajn. Vraví sa radšej neskoro ako nikdy..

  4. Realita.. 11. októbra 2021, 9:41.asi tak nejak. A neočkovaným obmedziť zdravotnú starostlivosť. Ale feťaci, bezďáci a opálený ho môžu a využívajú bez obmedzenia. aj keď do systému nič neprispeli.🤷‍♂️🤦‍♀️ aj to je logika niektorých ľudí

  5. A to dokedy chceli cakat? To uz malo byt odjakziva. Neraz sme videli, poculi, ako posadku sanitky napadli ludia, hoci nechapem z akeho dovodu. Myslim, ze parkrat aj zachranar zo Serede (meno si nespomeniem) bol parkrat napadnuty. Ked sa nechce niekto zaockovat, v poriadku. Ja to chapem, respektujem a nenadavam mu. Ale to, ak niekto napada ludi, ktori sa ockovat chcu, to uz je na hlavu a tam sa ma jednat nekompromisne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img