ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

„…toto je dalšia cigánska robota. Organizovaná neschopákmi na radnici…“ – píše obyvateľ mesta

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Z redakčnej pošty vyberáme:

„Každý deň chodím do roboty cez križovatku pri Hutníku. Chodníky rozdrbali a neni tam ani jedna doska, po ktorej by si človek nezničil aspoň topánky. Na stavbe nikto nerobí len samé kopy rozbitého asfaltu. Chodník chcem lebo ho je treba ale toto je dalšia cigánska robota. Organizovaná neschopákmi na radnici. Tomčány si slepý a nevidíš to? Upozornite prosim vas na to lebo je mi do plaču. Nechal by si rozbit dvor a potom nič nerobiť aj starosta? Prosim nechcem mat problémy a bojim sa po tom čo sa v meste deje, neuvadzajte moje meno“.

Tento, inak menom a priezviskom podpísaný príspevok sme v redakčnej pošte.

Stav chodníka nepochybne zdedeného z čias socializmu uprostred ktorého dlhodobo vyrastali záhony buriny si rekonštrukciu vyžadoval. Na základe cielenej a dlhodobej kritiky k nej aj došlo. Túto lokalitu sledujeme prakticky denne a skutočne pracovné aktivity na tejto verejnej stavbe sú počas posledných dní minimálne až žiadne. Netušíme dôvody, no pre ľudí denne chodiacich cez hlavnú seredskú križovatku do práce pešo je tento stav neakceptovateľný a pisateľ má pravdu aj v tom, že stavebník cez rozkopávku nezabezpečil ani len jej premostenie provizórnou lávkou a tak chodci sú odkázaní chodiť po štrku a de facto po stavbe. Táto totiž nie je ohradená.

Ťažko hovoriť aké podmienky na termíny a spôsob realizácie tej ktorej zákazky vykonávanej na verejnom priestranstve stanovuje alebo dohaduje investor, teda mesto Sereď. Že väčšina stavieb vyzerá, ako keby bola robená takpovediac „na kolene“ a firmami bez akýchkoľvek skúseností s kultúrou práce ako aj dodržiavaním bezpečnosti pri nej vidíme. Nedostatočné ohradenie stavenísk, prach vetrom rozfúkavaný po okolí, blato, zostatky stavebných materiálov a podobne.

Vo veci neprechodnosti prístupov ku križovatke riadenej svetelnou signalizáciou po obidvoch chodníkoch je faktom. Chodec idúci po chodníkoch na Cukrovarskej ulici bez zašpinenia sa jednoducho k semaforom nedostane.

Áno, je možné obídenie týchto dvoch chodníkov zadom okolo Vravy a následne cez súkromný pozemok na chodník smerujúci od Slovenskej sporiteľne. Ani tu ale nie je chodník a – ide o súkromný pozemok, prechod cez ktorý jeho vlastník len toleruje.

Je zvláštne, že Mesto Sereď nenaplánovalo rekonštrukcie tak, aby aspoň po jednom z chodníkov bol voľný a bezpečný prístup k svetelnej križovatke.

Na mieste sme sa na základe podnetu čitateľa boli pozrieť aj osobne. Konštatujeme, že čitateľ má pravdu. Cez rozkopávky a po blate chodia chodci a dokonca mamičky s problémami tadiaľ tlačia kočíky.

Kontaktovali sme pána Šiša z MsÚ, ako aj hovorkyňu Slahučkovú. Zlý a nevyhovujúci stav v danom momente potvrdili a pán Šišo nám už počas rozhovoru uskutočnenom včera popoludní oznámil,  že realizačná firma práve dorobila ponad rozkopávku lávku, ktorá prístup aspoň po tomto chodníku  k priechodu pre chodcov umožnila. Fotografie nám boli z MsÚ preposlané.

Dnes sme na mieste mohli konštatovať, že lávka je funkčná a veríme, že v budúcnosti bude osadená dovtedy, kedy sa stane chodník neprechodným a pre pohyb chodcov poťažne aj nebezpečným.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V niečom s Vami nesúhlasím,na Pekárskej robili tiež rómovia ,ale ti makali ,boli veľmi šikovní aj dosky boli pekne na prechod obložené,možno By tam máte inych

  2. Akoze velmi rada by som konecne pochvalila pracu mesta, ale zial… chodniky plavaju ale ze totalne, volnym okom vidiet ze rovina je cudzie slovo v tomto pripade, pred Gasparikom je priam jama. Celemu narodu sme boli na hanbu kvoli stavu chodnikov, tak si prvenstvo zachovame aj v kvalite 🙁

  3. Janett, musím s vami len súhlasiť. Kvalita odvedenej práce na chodníkoch aj cestách je na zaplakanie. A dolátanie tých hotových chodníkov asfaltom je až neuveriteľná fušerina. Ja som takúto výstavbu nových chodníkov nikde v inom meste nevidela. Mne to pripadá už ako arogancia zo strany mesta, že veď opravili sme chodníky tak čo. Ale ako to vyzerá a aká je kvalita už nikoho netrápi. V našom meste sa nič nerieši koncepčne, len zalepiť obyvateľom ústa, veď robíme. Prečo sa nerieši spolu s chodníkmi aj zeleň, napr. na Cukrovarskej.
    Pekárska ulica je jedna ostuda. Takto má vyzerať cesta uprostred mesta ? Choďte sa pozrieť na Kapitulskú do Trnavy ako sa to robí…
    Bohužiaľ celá situácia s opravami je v našom meste na zaplakanie.

  4. Tak keď vám rómovia nevyhovujú tak páči sa dajte tam gadžov však aj takých ľudí je dosť a keď sa vám nepáčia pracujúci ktorý vám pracujú v meste tak si zožeňte nových ktorý vám to šikovnejšie urobia.

  5. Cukrovarská je rozkopaná celý rok.Chodniky spravia potom zas sa niečo robí zas ich rozoberú. Aj plynári, kde sú? Ešte nemajú dokončenú robotu od marca!!! Nepoupratované po sebe betónové kocky co povytahovali na miesto ich nedali. To nikto neskontróloval? Po blate musíme chodiť aj deti do školy.

  6. No to máte tak že si primátor a jeho kamoši robia čo chcú je iba preto lebo aj tak vždy vo volbách získajú dosť hlasov od vás občanov Mesta. tak treba asi začať inak myslieť ked budú volby a nie stále nechať na MestkomÚrade tých istých.

  7. Choďte sa pozrieť napr. do Trnavy na zelený kríček, ako má vyzerať zámková dlažba. Túto našu seredskú vyrábali ešte basisti pred 30 rokmi, je to ten najlacnejší šmejd na trhu. A nezabudnite tam za mesiac pustiť niekoho ťahať káblovku, to je tu tiež normálne.

  8. preco nedokoncia jeden chodnik a potom zacnu druhy ale rozdrbu celu Sered este aj na garbiarskej medzi cinziakmi rozkopali treba chodit po blate

  9. Zaúradovala životné “ prostredie „! Dva mesiace rozhoduje
    o výrube stromov ktoré sú na chodníku. Nezaujíma nikoho ako ľudia majú bezpečné prechádzať cez križovatku.(Nech tade nechodia ! ) To si myslí úrad životného prostredia v Galante! Na vyriešenie problému majú 60siat dní.Čo by sa aj ponáhľali ! Nemá do nich kto strčiť ! ! !

  10. Zaúradovalo životné “ prostredie „! Dva mesiace rozhoduje
    o výrube stromov ktoré sú na chodníku. Nezaujíma nikoho ako ľudia majú bezpečné prechádzať cez križovatku.(Nech tade nechodia ! ) To si myslí úrad životného prostredia v Galante! Na vyriešenie problému majú 60siat dní.Čo by sa aj ponáhľali ! Nemá do nich kto strčiť ! ! !

  11. Dúfam,že tie kopy betónovej sute v častiach ktoré budú slúžiť na zeleň tam nenechajú. Je to vidieť v tej časti rekonštrukcie chodnika ako je VÚB. Takto sa to vždy robí a zeleň je v prdeli ani rásť nemôže. Ale čo ušetrí sa na likvidácii odpadu.zase typické pre Sereď

  12. Presna tak, pri Gasparikovi je taká priehlbina a odtok nikde. Tam bude vkuse vida stáť, keď bude pršať a ešte to celé sadne viac. Chodníky robia z dvoch strán, proti sebe a netrafia niveletu na 2 metroch. Keby vrtali takíto majstri tunel, tak urobia dva vedľa seba, lebo sa nestretnú. Chcela by som vyjadriť nádej, že preto tam nikto nerobí, lebo ich odvolali za fušerinu. Smutná vizitka aj pre dozor, keď toto preberie a dá zaplatiť.

  13. Moja skúsenoésť s Tomčaniyho riadením mesta a všetkými zákazkami a prácami v meste je taká, že čoho sa chytí to zfušuje. Preto ho nezabudnite znovu voliť aj s Veselickým a ďalšími neschopákmi.

  14. Hlavne že pre pani oprsklou notárkou bolo prioritne hotové. Inak tý čokoladový chlapci sú chrumkavý hneď by som jedneho z nich okúpala vo vani 😘

  15. Veľmi často sa tu omiela socializmus. Aj teraz. Že na socialistickom chodníku vyrastá burina, niet divu. Za uplynulých 30 rokov koľkokrát ho NESOCIALISTI opravovali? Ako vyzerajú chodníky od NESOCIALISTOV, ktoré už o rok-dva sa musia opravovať, alebo aj hneď po položení?

  16. Pre Monika a Xxx. Ste asi veľmi mladí, keď nerozumiete výrazu „cigánska robota“. Pisateľ nenarážal na romov tam pracujúcich, ale na nekoncepčné postupy pri prácach. Veď aj dobrá cigánska nie je zlá! Či? Mňam!

  17. No jasne keď to robia taký roboši ako lacná pracovná sila prečo by sa niekto aj snažil. Treba ušetriť na niečom a potom to takto vypadá, že človek nemá ani kadiaľ chodiť a prechádzať. Nechcem vedieť koľko bude trvať ten slávny most o rok.. veď toho sa nedočkáme vôbec a budeme musieť obchádzať nepretržite, keď to budú robiť takýto majstri 👌🏼 Na zaplakanie je celá Sereď

  18. Mne sa aspom páči na tých pričmúdených že sa vedia brániť. Hlúpy Lolo okolo nich tancoval celé doobedie a mudroval čo a ako majú robiť. To by ani besný pes nevydržal. Tak sa jeden z tých našich spoluobčanov zahnal na Lola lopatou a ten bol hneď preč ! Viac sa tam neukázal. Biely by si od Lola nechal sr.ť na hlavu aj celý deň…

  19. Ide o ametersky oznacene stavenisko (v case ked sme fotili oznacene nebolo) s tym, ze oznacenie nesplna standardy (a myslim si ze aj predpisy) oznacovania stavenisk.

    Na stavenisko zpravidla pristup verejnosti bez prislusneho poucenia nie ne mozny – tu sa Mesto Sered tvari rovnako, ako v inych pripadoch – snad to nejako dopadne, hlevne nech do toho nikto nevrta.

    Poviem to inak – za normalynch okolnosti, by takato stavba mala byt UPLNE UZATVORENA OPLOTENIM – problem ale je prave v kritizovanom ZNEFUNKCNENI CHODNIKOV na oboch stranach cesty a tym v podstate aj najhlavnejsej krizovatky co do BEZPECNEHO POHYBU CHODCOV.

    Amaterizmus ako v podstate vo vsetkom, do coho toto vedenie mesta dnes uz zasiahne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img