ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Mesto prosí chodcov o trpezlivosť, želané práce ukončíme už v októbri

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /8 OKT 2021/

Chodníky Serede sa stali témou jari, leta a tiež jesene tohto roka. V máji mesto začalo so sériou naplánovaných opráv: od Cukrovarskej cez Trnavskú, M. R. Štefánika, SNP, A. Hlinku opäť na inú časť Cukrovarskej, D. Štúra až po Parkovú.

 

Práce spomalil neplánovaný výrub stromov

Jedná sa konkrétne o chodníky v okolí svetelnej križovatky, ktoré už mali byť hotové. „Práce v časti Cukrovarskej boli nečakane prerušené výrubovým konaním. Čakáme na odstránenie dvoch líp, s ktorými sme v časovom harmonograme pôvodne neplánovali. Na opačnej strane chodníkov, od strany prevádzky AB, práve pracujeme, úsek je vybavený dočasnou pešou lávkou pre chodcov. Do konca októbra bude aj tento úsek vynovený a všetky práce budú skončené,“ spresnil Marián Šišo, vedúci Oddelenia rozvoja mesta.

Poslednou etapou opráv chodníkov bude ukončenie rekonštrukcie na Parkovej ulici, kde sa vymieňajú nielen chodníky, ale aj cestná komunikácia.

 

Súbeh investícií spôsobil diskomfort chodcom

Aby toho nebolo málo, aj na strane obchodného domu Progres, sú práve verejné plochy v rekonštrukcií. Jedná sa pritom o úplne inú investíciu. Od roku 2017 rieši Sereď projekt s názvom „Regenerácia vnútrobloku na sídlisku Dionýza Štúra“, na ktoré získala projektové peniaze z Európskej únie. Finančne aj realizačne náročný koncept bude vo svojom finále ozdobou mesta, no pred tým musia občania strpieť búracie aj stavebné práce. Priestranstvo sa vynoví, obohatí sa o plochy zelene a zelené prvky, detské ihrisko a mobiliár. Regenerácia vnútrobloku je dnes vo svojej prvej fáze, kedy sa realizujú chodníky a verejné osvetlenie.

 

Prosíme o trpezlivosť

Mesto Sereď prosí chodcov o trpezlivosť. Súbehom prác spojených s viacerými rekonštrukciami v meste aktuálne vznikla situácia, kedy chodci musia strpieť istý diskomfort, aj obchádzky. Úsek v okolí svetelnej križovatky bude pre peších úplne priechodný ešte v októbri 2021.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ja poprosím mesto o stavebný dozor. Stačí pozrieť voľným okom ako nám chodníčky utekajú „dolu Váhom“ ako vraví Lolo😉

  2. Trpezlivosť má svoje hranice, a nehovorím o chodníkoch. Spravujte majetok občanov v ich prospech, chceli ste a sľubovali občanom slúžiť v prospech obce a vo verejnom záujme!

  3. Obcan by bol trepzlivy, keby sa tieto prace vykonavali systematicky, pocas celeho volebneho obdobia a hlavne pod odbornym dozorom, ktory vyhodnoti, ze vykonane dielo je len obycajny paskvil, potemkin a ze svinskym krokom bude brat na zodpovednost firmu, ktora tento smejd zrealizovala.. ten, kto pracu preberie v tomto ubohom meste si len prepocita, kolko mu za splnenu ulohu pristane na konci roka na odmenach a je mu u prdele ze to financuju zo svojich dani vsetci obcania..chodte sa pozriet do BA na Vajnorsku, ako sa robi rekonstrukcia chodnikov a ciest..chodte sa pozriet hocikde..taketo slendrianstvo nenajdete nikde..ale, u nas, vsetko ok

  4. Prekvapil ma ten nezvycajny stavebny ruch v Seredi .Tak zrazu a po tolkych rokoch …neviete prečo až teraz sa začalo?! Žeby voľby ??
    A ze sa to tu robi három-fárom bez kontroly a dozoru tak na to som v Seredi zvyknuta.
    Len nech sa spravia chodnicky /za veĺke prachy./
    s pochybnou kvalitou.

  5. zobudili ste sa až keď pán majko napísal za nás občanov že ste nás nechali čvachtať sa po blate ako prasatá.naučte sa už rozmýšľať pred robotou.majko má pravdu a to som ešte neriešila nič na úrade tak neviem ako to chodí tam

  6. som veľa ráz musela kočík tlačiť cez to blato a že chodník!!!!že vám neni hamba takto robiť a keby opäť solka neupozornila tak ani nič nenapíšete!!!koľko tam zarábate nehambíte sa za takúto robotu????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img