ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Hotová replika Legionára čaká na prevoz a umiestnenie na podstavec – ROZHOVOR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Replika historickej sochy Legionára je v súčasnej dobe úplne hotová a pripravená k  transportu a umiesteniu na čestné miesto, na ktorom sa originál až do roku 1958 nachádzal.

Sochu Legionára sme videli, fotograficky zdokumentovali priamo v atelieri, no pre verejnosť zostane prekvapením až do jej slávnostného odhalenia, ku ktorému má prísť ešte tento mesiac.

Prinášame krátky rozhovor s Františkom Šmigrovským, ktorý repliku sochy Legionára  vyhotovil.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Obdivujem takýchto ľudí, ktorí takéto niečo dokážu. Je to dar. Tí, čo na to nemáme, môže ich len obdivovať a poďakovať.

  2. uz sa neviem dockat, kedy bude socha na mieste a slavnostne odhalena. Do mesta sa akoby vrati kus historie. Konecne pribudne daco majestatne.

  3. Je to skvele, ze sa legionar vracia spat. Skoda, ze ho neodhalia na vyrocie zalozenia CSR, to bude len o dva dni po planovanom odhaleni, teda 28. oktobra.

  4. Nedávno som si objednal u jednej firmy akvárium. Pri prekladaní z auta do auta ho kuriér rozbil…
    Dúfam že pri tejto soche bude prevozca opatrnejší.

  5. Je to pekné,že sa história vracia späť so sochou legionára.Aj môj dedko bol legionár,bojoval proti Rusom,bol zajatý a štyri roky strávil v zajatí na Sibíri,a potom mu dva roky trvala cesta domov aj na ,,šífe“ okolo Japonska,Činy,Arabského poloostrova a ďalšiu cestu z jeho rozprávania si už nepamätám.

  6. Socha bola postavená na počesť legionárom ktorý zatlačili maďarské vojsko, ktoré sa nevedelo zmieriť s oddelením Slovenska. Netreba zabúdať na túto dôležitú udalosť v Slovenskej histórii.

  7. Ešte treba jednu pamätnú tabuľu pre somárov čo dali odstrániť pôvodnú sochu legionara, a takmer zbúrali celú Sereď.

  8. To je neuveritelne, Frantisek Kubac bol tiez Legionar,bojoval v Carskom Rusku a jeho bustu nasi pani odstranili . Asi nie je v klube nasich spriaznenych ludi.

  9. Nebude trvat dlho a ten podstavec ako aj socha budu pokryte plesnou, machom, lisajnikmi. Uz teraz je ten betonovy podstavec napity vodou… Rovnako nechapem to zabradlie z merkury marketu okolo. Posobi to velmi lacne a amatersky, ked niekto nevie okopirovat ako vyzerala ohrada z fotky. A zaco pan „sochar“ zinkasoval 800 euro v polozke kompletacia materialov a podkladov pre rekonstrukciu ? Navsteva seredskeho muzea alebo otvorenie googlu kde to je zadarmo?
    Raz za 100 rokov nam stat prispeje na nieco a este to nedokazeme ani vyuzit a ani spravne okopirovat. Treba byt aj kriticky a nie vsetko slepo chvalit. Mohlo sa ist na to aj moderne – v pocitaci by grafik vymodeloval sochu, zadal do robota, ktory by ju sam vysekal z jedneho kusa kamena. A pan sochar by dosekal len detaily. Na YT je ukazok vela. Aj z ciech.
    Ale tak fandim projektu 🙂 😉 amen

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img