ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Aké prekvapivé…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Aké prekvapivé…

Viac ako polovica Britov (53 percent) sa domnieva, že brexit sa vyvíja zle. Podľa 32 percent „veľmi zle“, 21 percent myslí, že „celkom zle“. Štyri percentá si myslia, že sa brexit vyvija “veľmi dobre” a 14 percent, že “skôr dobre”. Neutrálny názor má 21 percent. Žiadny názor 8 percent.

zdroj agentúra YouGov, Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Z toho, čo politici v hociktorej krajine nasľubujú a na čo nachytajú ľudí, nič z toho neuskutočnia, to sú len krásne plané sľuby. Tvária sa ako všemocní, ale nedokážu zo sľubov nič splniť, tak akurát len pre seba.

  2. Už Adol Hitler pred 100.rokmi napísal v knihe Mein kampf,že ak sa niekto chce dostať k moci,tak nasľubuje aj úplne nesplniteľné. On sám je toho príkladom a dnešní politici za ním teda v sľuboch nijako nezaostávajú.
    Preto politikom neverím ani to čo dýchajú. Je to pliaga ľudstva

  3. Pre anonym 5. októbra 2021, 16:32
    Ale majú, a nielen na chleba. Oni si poradia aj bez únie. My sme „pevne ukotvený v Európe a atlantických štruktúrach“ a máme z toho hovno. Plechové búdy, zastavané role, dražoba jak hovado, bordel v obchodoch a platovo sme najlacnejší otroci v EU ale presne o to išlo, keď nám EU otvorila náruč. Britom môžeme ticho závidieť, ani po 17 rokoch v únii sme sa k ich živ.úrovni ani len nepriblížili.

  4. Vlado, za tie dôsledky môžu naše vlády anieEU.Briti majú legislatívu, súdy na takej úrovni, čo u nás bude možno za 50 rokov. Tam odstupuju politici za malý prehrešok, u nás sa hajzli držia pri moci zubami.

  5. na 90% benzínok chýbajú pohonné hmoty, chýbajú niektoré potraviny, dodávatelské retazce kolabujú – len šoférov chýba 100 000 a dalšie státisíce ľudi v skladoch a dalších častiach supply chain, firmy sa presúvajú do Amsterdamu a Pariža aby boli bližšie k jednotému trhu, ceny energií šialene stúpajú….
    No majú čo chceli, snáď sa z toho čo najskor vyhrabú aj keď mne sa zdá že za tie roky sa britom prestalo chcieť pracovať a pozície prenechali vychodoeuropanom, ktorí sa po brexite presunuli na druhú stranu La manche…

  6. Cudzincom asi nepredávajú,oni si to berú sami ! Islamistov je v Anglicku už asi viac ako v Arabských krajinách. Takmer všetky veľké dvojposchodové Airbusy čo sa vo Francúzsku vyrobili vlastní S.Arábia. Každú hodinu pristane jedno takéto lietadlo v Londýne a v ostatných mestách o niečo menej. Tam lietajú plne obsadené a naspäť do Arábie takmer prázdne.
    Robia to už asi 6.rokov. Prečo asi ?
    Birmingham už nie je Britské mesto,to len aby ste vedeli.

  7. pre Ratafak plachta 5. októbra 2021, 23:14
    Šoféri chýbajú všade, aj u nás. Lenže na rozdiel od UK, u nás im páni dopravci nedajú zarobiť a naháňajú ich ako psov. A to je tak so všetkým. A Miloš, silne pochybujem, žeby v Británii začali alebo vôbec nejak vo veľkom predávali cudzincom pôdu. To len u nás páni demokratický najprv predali priemysel, potom pôdu a nakoniec aj národ. Však západné firmy potrebujú lacných otrokov za 1/4 platy. Ale zvládajú dvojnásobné normy.

  8. Vlado ale nechýba ich tu toľko že by si na 90% čerpačkách netankoval alebo v obchodoch nenašiel pečivo….a presne o tom to je, šoférov je všade málo a firmy sa už o nich začínajú preťahovať…niekde si zarobí v pohode aj cez 1500 eur, v medzinárodnej doprave cez 2000 eur a myslím že to už je na šoféra pekný peniaz..
    https://www.profesia.sk/praca/tauris/O4176038
    ale ide o to že im naozaj brexit nepomohol, ak áno napíš prosím ta v čom presne, ja vidím jednu vyhodu – oni boli čistý plátca do spoločnej pokladne, teraz už platit nebudú…h

  9. pre Ratafak plachta 6. októbra 2021, 10:50
    Pre jazdenie po SK je to fajn mzda. V medzinárodke je 2000 netto žalostne málo. Doba sa zmenila, len väčšina našich dopravcov si stále myslí, že keď dajú šoférovi 1000 brutto + diety, tak ponúkajú neviem aké terno. V tomto by sa mali sprísniť zákony, lebo diety nie sú mzda. A čo sa vodičov týka, za cca 10 rokov budeme tam, kde sú teraz Briti. Ak nás nezaplavia lacní šoféri z Ukrajiny a pod. destinácií.

  10. Vlado, ten vodič si dnes može vyberať a íst tam kde mu ponuknu dostojné podmienky a nebyť u dopravcu ktorý ho zdiera..presne ako píšeš, je ich málo a nikdy nebola lepšia doba k tomu aby si celkovo polepšili a sú firmy ktoré ich zaplatia….u nás to bude podobné ako v Británií, zaplavia nás balkánci a ukrajinci – to sa už deje….zaujímave je to ,že sa im oplatí pracovať v jednej z najchudobnejších krajín EU viac ako keby ostali doma – v krajine ktorá je mimo EU…aj to o niečom svedčí…

  11. Ratafák,cez 2000 eur v medzinárodnej doprave je pekný peniaz?Ty prosím ta kde žiješ?Ved Ty si uplne odtrhnutý od reality!A to im ešte dajú na pásku minimálku,ostatné na ruku,kvoli odvodom.

  12. úplne v pohode sa dá nájst aj za 3000..stále málo? kolko by si si predstavoval za prácu šoféra? dal som ti inzerát kde možeš zarobiť 2000 aj v tuzemsku – je to zlé? nedá sa z toho vyžiť, stále sa budeme len sťažovať?…ludia preboha nikto iný to za vás nevybojuje, ak je ti stále málo povedz šéfovi ale nie na internete alebo v šenku….ak máte že vás niekto zdiera chodte preč, ako šofér si dnes prácu nájdeš naozaj všade….ale téma bola úplne iná – ako si UK polepšilo po odchode z EU?

  13. pre Ratafak plachta 6. októbra 2021, 12:18
    Vodič si môže vyberať, ale vyberať si dopravcu na SK je skákať väčšinou z blata do kaluže. A zase buďme realisti, nie všetci môžu a chcú ísť na TIRku, a nie všetci nato majú schopnosti, takisto aj ako naši dopravci nedokážu jazdiť za normálne ceny, lebo si podkopávajú nohy kde sa dá, ale to je iná téma. A ponúk pre vodičov ako tebou zdieľaná je skôr výnimka než pravidlo. Bohužiaľ, aj po 17 rokoch v EU sme stále niekde inde.

  14. ale jasné že to nie je povolanie snov a keď chceš slušne zarobiť tak musíš makať, ale tak to je všade…my sami si musíme kvalitné podmienky vydobiť, no my sme národ holubičí, ktorý sa síce sťažuje na internete alebo v šenku ale keď príde na to vyjednať si lepšie podmienky tak skláňame hlavy a myslíme že to nejaký politik vybaví za nás…ale o tom to nie je, my ťažko budeme po 17 rokov v EU tam kde bola Británia po takmer 50 rokov v EU a na druhej strane sme omnoho ďalej ako tý Srbi a Ukrajinci ktorí k nám chodia zarábať…

  15. Británia kolonizator a zotrocovatel národov. Úžasné kráľovstvo. Že je tam veľa islamistov možná že s otrokára bude otrok. Nič nieje nemožné. Len somár predáva svoju pôdu. Zvlášť Maďarom pán redaktor.

  16. pre Ratafak plachta 6. októbra 2021, 13:43
    Hlavy už skláňa čoraz menej Slovákov, veď preto sme už pre záp. investorov príliš drahý :-p Horšie je, že tu máme bandu politikov, ktorí miesto toho aby tie hlavy držali s nami, tak ich sklápajú aj za nás a idú po ruke zdieračom. Slovák chce 1200? Zamestnám radšej 2 Ukrajincov či Srbov a vláda mi to povolí. Keď nemáme oporu v politikoch a v odboroch, ktoré sú u nás slabučké ako čaj a tých pár odborárov, ktorí by aj chceli dačo urobiť ešte dostávajú špalky pod nohy a Krajniak ich ignoruje, jediný možný nátlak na zamestnávateľov sú štrajky. Lenže v takej forme ako napr. vo Francii u nás nikdy nebudú a sme zase tam kde sme začali.

  17. Vlado,…ale hlavne tý srbovia sa tu neobjavili posledný rok, tí sú tu už dlho a budú pribúdať…každopádne aj keď sa nezhodneme, tak sme aspoň slušne podiskutovali a to je tu vzácnosť….a Ciburka, no nepresvedčítema , naozaj si nemyslím, že Británia spravila dobre vystúpením a že ten stav čo tam majú teraz je lepší ako keď boli v EU, a ani si nemyslím že 2000 eur za vnútroštátnu distribúciu pre šoféra, ktorý ani nemusí mať dokončenú strednu, nemusí vedieť cudzí jazyk a okrem šoférovania vlastne nič iné je málo…mne je jasné že každý by chcel minimálne 5-10000 tisíc, ale zas treba byť aj trochu realista…a ani si nemyslím že tí Srbi a Ukrajinci sa tlačia pracovať k nám pretože milujú Slovensko ale pretože tu zarobia viac ako by zarobili doma (mimo EU)…takže nie, naozaj ma v tomto nepresvedčíte…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img