ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Stránka nocoment.sk klamala: Nie, toto nie sú zábery z protestu Izraelčanov nahnevaných na potrebu ďalšej vakcinácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Facebooková stránka nocomment.sk má viac ako 20 000 fanúšikov, čo by si samo o sebe malo vyžadovať zodpovednosť k publikovanému obsahu, no opak je pravdou. Pozrime sa na video, ktoré stránka zverejnila.

Na záberoch sa nachádzajú demonštranti a všetko naokolo napovedá tomu, že sa protest uskutočnil v Izraeli. To je fakt. Stránka k videu uviedla: „Izraelčania vyrážajú do ulíc po tom, čo im bolo povedané, že na to, aby boli považovaní za „plne očkovaných“, je potrebných viac očkovaní.“

Toto video sa dostalo k viac ako 250 000 ľuďom. Vďaka stránke NOCOMMENT.SK boli hanebne oklamaní.

Zdroj hoaxu: https://www.facebook.com/nocommentsk.sk/videos/402564467889044/

ČO JE V SKUTOČNOSTI VO VIDEU?

Ide o demonštráciu priaznivcov bývalého premiéra Benjamina Netanjahua proti vláde súčasného premiéra Naftaliho Bennetta.
Ako sa nám podarilo zistiť, že išlo o politickú demonštráciu? Hľadali sme na internete správy z Izraela a snažili sa kontaktovať relevantný zdroj priamo z krajiny. Teda robili sme všetko preto, čo uvedená FB stránka nespravila – a nespravila to preto, lebo by do celého procesu musela investovať viac času a jej primárnym cieľom bolo zverejniť klamstvo v súvislosti s koronavírusom.

Video sa objavilo po prvýkrát tu: https://www.facebook.com/orly.lev.98/posts/2960568754192408 – Ide o FB stránku izraelského aktivistu, ktorý demonštráciu organizoval a vopred ju avizoval. Nikde neuvádzal, že by malo ísť o protest proti vakcinácii.

O proteste informoval aj novinár tu: https://twitter.com/avribloch/status/1441075703794044937 – S ním sa nám podarilo skontaktovať e-mailom. Potvrdil nám, že išlo o demonštráciu proti súčasnému premiérovi.

PREČO, PREČO, PREČO?
Prečo stránka NOCOMMENT.SK do tejto chvíle šíri blud? Pretože jej to vyhovuje. Nie je nič ľahšie, ako si stiahnuť video demonštrácie a dopísať k nemu, čo sa autorovi hodí. Takéto konšpirácie nemajú nič s realitou spoločné a sú len zbožným želaním dezinformátorov vytvoriť si vlastnú realitu podľa vlastných názorov. Nejde o fakty, ide o to, čo mu chce daný človek veriť. A to musí byť podľa neho zákonite pravda.

Téma „Izrael a problémy s koronavírusom“ je samostatnou kapitolou. Hoaxeri sa tézu zlyhania očkovania v Izraeli snažia raziť vpred ako tank, pretože Izrael kedysi očkoval najrýchlejšie zo všetkých krajín a rýchlo upúšťal od opatrení. Stal sa vzorom racionality, čo sa hoaxerom nepozdávalo, a preto obracali realitu vo vlastný prospech.

Faktom je, že situácia sa na prelome augusta a septembra v Izraeli zhoršila. Nejde o žiadne štátne tajomstvo, ale o realitu, o ktorej informovali všetky relevantné médiá na svete. Prečo odrazu k nej došlo? Izraelčania upustili od tempa očkovania, dosiahli zatiaľ „len“ úroveň 68% čo s uvoľnenými opatreniami znamenalo nové problémy.
Čo nebude tešiť hoaxerov je ďalší fakt: situácia sa v týchto dňoch začína zlepšovať, uvažuje sa o zmiernení medzitým zavedených opatrení.

Zdroje posledných odsekov:
https://qz.com/2057565/israels-covid-spike-holds-grim-omens-for-other-economies/?fbclid=IwAR31RMr1xHC-M68F-0kBqnYUz836_hHsib4W2o_h098_XISAIIHngZgI8UE
https://theconversation.com/israel-was-a-leader-in-the-covid-vaccination-race-so-why-are-cases-spiralling-there-166945?fbclid=IwAR0p4q6H4Ipb1Rsv5X8GijTbiyLTGQ40p3vUP2DEJ37CEVIEAClNFEcRdsY
https://www.jpost.com/breaking-news/health-ministry-website-crashes-due-to-new-covid-green-pass-680894?fbclid=IwAR2yO2YciRP9P6XESU46oeMRoMKItJVHSX_t_wfbcgoJKAWlKtTh4Mv8jxM

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ale už sa zlepšujú, toto je aspoň Izrael…minule zaludnenú plaž Copacabana prezentovali ako demonštrácie v Sydney…

  2. Hoaxy a podvody – Polícia SR
    Mne táto skupina už pripadá ako samotná sekta.
    Úryvok ako: „Stal sa vzorom racionality“
    Takže stránka nás vlastne presviedča o racionalite Izraela namiesto toho aby nás informovala či je niečo HOAX alebo nie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img