ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Rýchlych šoférov nahlasujte takto a o retardér požiadajte takto. Sereď radí, ako na nebezpečných šoférov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /1 OKT 2021/

V septembri sa Seredčania najviac dopytovali, ako v meste zamedziť rýchlej jazde bezohľadných šoférov. Chcú ďalšie retardéry a meračne rýchlosti. Najradšej by ich videli pri Kúpeľnom námestí, na ulici 8. mája, Cukrovarskej, aj Novomestskej.

 

Zabezpečí mesto meranie rýchlosti?

Mesto Sereď nemá dosah na kontrolu rýchlosti na cestách a ani mestská polícia Sereď nemá kompetenciu merať rýchlosť.

 

Rýchlu jazdu oznamujte bezodkladne štátnej polícií

Podnety na kontrolu alebo zvýšenú hliadkovú činnosť je možné zasielať na emailovú adresu: odiga@minv.sk. Ak je možné, tak podnety upresňujte na dni a čas z dôvodu zabezpečenia cieleného dohľadu v cestnej premávke v týchto lokalitách, informoval Okresný dopravný inšpektorát Galanta.

 

Chceme retardér. Ako ho vybaviť?

Umiestnenie nových spomaľovacích prahov v meste rieši Oddelenie rozvoja mesta. Najprv si musíte zozbierať podpisy obyvateľov príslušnej ulice, ktorí s umiestnením spomaľovacieho prahu budú súhlasiť. Premyslite si tiež, kam konkrétne by ste spomaľovací prah chceli umiestniť. Dôležitý je najmä súhlas toho, pred koho dom má byť retardér namontovaný. V praxi sa totiž môže udiať to, že v jeden týždeň spomaľovací prah mesto osadí a do týždňa vznikne petícia za jeho demontovanie. Lebo obyvatelia nechcú hluk pred svojím domom, ani v jeho blízkosti. Toto sa už viackrát v Seredi udialo a domontážou sa spomaľovacie prahy presunuli do kategórie „zmarená investícia“.

Bariéry, stĺpiky, ploty, kamery…..

Opatrenia na zvýšenie bezpečnosti sú vždy len reakciou na nebezpečné správanie sa šoférov na cestách. V ideálnom svete by neboli potrebné žiadne opatrenia, nakoľko by si každý dokonale uvedomoval svoju zodpovednosť a rešpektoval by právo druhých cítiť sa bezpečne. Toto je podstata, prečo neustále riešime akékoľvek bariéry, stĺpiky, ploty, retardéry a kamery.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Spomaľovacie prahy sa umiestňujú podľa predpisov zverejnených na stránke SSC s podľa vyjadrenia MDVRR
    je potrebné ohlásenie pri prefabrikovsnych spomaľovacich prahoch a stavebné povolenie pri stavebných spomaľovacích prahoch.
    Pri umiestňovaní treba dbať, aby sa vibrácie neprenášali na obytné domy.

  2. Presne ako sa píše aj v článku. Veľa ľudí vidí rýchlo jazdiace autá/motorky a hneď prvoplánovo volajú po osadení spomaľovacieho prahu. Ale treba si uvedomiť, či ste ochotní trpieť spomaľovanie auta/nákladného auta/motocykla/štvorkolky, prekonanie spomaľovacieho prahu vsetkými nápravami prípadne aj s prívesnými vozíkmi a podobne, a následný rozbeh sprevádzaný otrasmi a vibráciami pri väčších automobiloch poprípade krásnou zvukovou kulisou cestných motocyklov najmä za horúcich letných nocí keď sa snažíme vyvetrať koľko toľko aspoň v noci.

  3. Možno by stačilo občas vykonať nejaké policajné kontroly na najviac frekventovaných uliciach, ako sú Cukrovarská a Čepenská. Tam sa najčastejšie konajú preteky, ľudia sa na to neustále sťažujú, ale kontroly tu nevídam. A najlepšie je, keď sa takéto preteky konajú a pred policajnou stanicou parkujú všetky služobné autá. Neverím, že všetci naraz majú nejakú prácu v kancelárii…

  4. Vzdy je potrebne identifikovat ciel, ktory chceme dosiahnut, alebo analyzovat problem, ktory potrebujeme odstranit. A je potrebne uvedomit si, ze akymkolvek obmedzenim obmedzujeme vsetkych, nielen tych, ktori predpissy systematicky porusuju.

  5. toto je riešenie.aj ked trochu drahšie.“Od roku 2010 testovali vo švédskom Linkopingu nový aktívny spomaľovací retardér. Má názov Actibump a na rozdiel od bežného retardéra spomaľuje len rýchlo idúce vozidlá.“dal by som link.ale Miloš by to neschválil. tak si to vyhľadajte sami

  6. toto je riešenie.aj ked trochu drahšie.“Od roku 2010 testovali vo švédskom Linkopingu nový aktívny spomaľovací retardér. Má názov Actibump a na rozdiel od bežného retardéra spomaľuje len rýchlo idúce vozidlá.“dal by som link.ale Miloš by to neschválil. tak si to vyhľadajte sami

  7. Actibump ma tu nevyhodu, ze sa jedna vlastne len o psychologicky ofuk. V skutocnosti nespomali a nezodpovedny sofer si nan zvykne.

  8. ked tam daš ostrovčeky ako v rakúsku tak sa nevyhne. Alebo češi majú semafory. Ideš rýchlo máš červenu.ale to obmedzuje aj ostatných.inak všetko je to celé na prd. spomalím pred radarom a potom osolím na 100km/h

  9. Ešte treba povedať, že v súčasnosti sú spomaľovače posledné riešenie, ale vo forme hliníkových diskov . Dokonca predpis o nich už ani samostatne nepojednáva , len v hodnotení kvality sú stanovené podmienky, ako ich použiť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img