ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Otvorenie novej autobusovej stanice Nivy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Denná kapacita novej autobusovej stanice bude 20.000 cestujúcich.

Miroslav Košírer / Bratislava / Otvorenie novej autobusovej stanice je významným míľnikom pre Bratislavu a pre dopravu v našom meste. Pri príležitosti zahájenia fungovania autobusovej stanice európskej úrovne, mnohé obchody vítali zákazníkov rôznymi zľavami a odmenami. Niektoré až v hodnote 100 eur .

„Som rád, že po štyroch rokoch stavebných prác sa nám podarilo toto dielo dokončiť. Verím, že z miesta, z ktorého sa kedysi utekalo, sa stane miesto, ktoré si všetci obľúbia,“ povedal generálny riaditeľ HB Reavis Slovakia René Popik s tým, že mestu Bratislava a Bratislavskému kraju podľa jeho slov odovzdávajú moderný autobusový terminál najvyšších európskych štandardov. Celková investícia do  megaprojektu Nivy Centrum bol, podľa našich informácií približne 350 miliónov eur.

“Som rád, že od dnes je už otvorená aj, pre mesto jedna z najvýznamnejších súčastí zmeny v tomto území, moderná autobusová stanica,” prezradil s hrdosťou primátor Bratislavy Matúš Vallo. Mnohí návštevníci ocenili to, že nová autobusová stanica Nivy bude otvorená nonstop. V čase mimo otváracích hodín nákupného centra je vstup zabezpečený cez vchod od Nivy Tower. Cestujúci môžu na novú autobusovú stanicu prísť 8 vchodmi či autom cez unikátny podzemný kruhový objazd. Pre cyklistov okrem nových cyklochodníkov vybudovali aj cyklovežu na Páričkovej ulici. Ponúka 118 miest pre bicykle. Uskladniť sa tu dá bicykel za 25 sekúnd! Otvorením sa zakončil vyše štvorročný proces premeny areálu v novom centre Bratislavy. Pri tejto príležitosti stavebník, spoločnosť HB Reavis predstavil svoj projekt verejnosti.

Developer hovorí, že nová stanica bude poskytovať „úroveň letiskového terminálu“. Denne ňou prejde takmer 10 000 cestujúcich a 1 100 autobusov, pričom maximálna kapacita novej autobusovej stanice je v počte spojov až päťnásobná. Súčasťou komplexu Nivy, ktorý spája nákupné centrum s jedinečnou zelenou strechou a výškovú administratívnu budovu Nivy Tower, je autobusová stanica umiestnená v podzemí na -1. podlaží. Jej rozloha je vrátane nástupísk, výstupísk a čakárne neuveriteľných 38 000 m2 .

“Pre lepšiu predstavu ide o plochu viac ako 4 futbalových ihrísk,” hovorí generálny riaditeľ Slovak Lines a predseda predstavenstva Slovak Lines Služby Pavol Labant. Okrem medzinárodného autobusového terminálu ponúkne aj nákupné centrum, tržnicu a výškovú administratívnu budovu. Skvelým priestorom je zelená strecha, ktorá ponúkne bežeckú dráhu, zóny na cvičenie či piknik, komunitnú záhradu, ale aj detské ihriská. Pri budove bude fungovať aj prvá automatizovaná parkovacia cykloveža v Bratislave. Na predajnej ploche 70-tisíc metrov štvorcových nájdu návštevníci množstvo obchodných prevádzok a služieb. Na druhom podlaží nachádza gastrozóna.

Foto: Miroslav Košírer

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img