ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Sereď komunikuje: Prečítajte si niektoré otázky občanov a odpovede z mestského úradu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /29 SEP 2021/

Svoje otázky na mesto môžete aj Vy zaslať mailom na zuzana.slahuckova@sered.sk, alebo položte otázku na Facebooku Seredských noviniek.

 

O: Či sa plánuje riešiť Zvýšený záujem o parkovanie Pri skate parku resp. prístave resp. workout resp. trať.

O: Áno, mesto vníma tento stav pri uvedených športových plochách a preveruje možnosti. Treba si uvedomiť, že každé nové parkovacie miesto je vytvorené na úkor zelených plôch. Preto sa momentálne Oddelenie rozvoja mesta, ktoré tieto nové parkovacie plochy uvažuje, snaží nájsť kompromisný návrh riešenia. Termín realizácie  zatiaľ nevieme uviesť.

 

O: Mňa zaujíma, kto porieši na ulici Vonkajší rad, vychádzanie áut na cestu, kde stavajú srdiečkove byty!!!! Niektorý ľudia zrejme čakajú, kedy sa tam stane nešťastie… Do prava je zrkadlo a do ľava nie je vidno či ide auto!!!

Každý projekt, ak je to potrebné a dôjde k obmedzeniu dopravy, musí mať dopravným inšpektorátom schválené dočasné dopravné značenie na dobu výstavby. Zamestnanci mestského úradu boli túto Vami opisovanú situáciu preveriť. Po ukončení výstavby situáciu opätovne preveria a v prípade potreby navrhnú také opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť.

 

O: Kedy sa začne riešiť parkovanie parkovacími domami alebo podzemnými garážami? Tiež kedy sa plánuje výstavba podzemných smetných priestorov?

O: Parkovanie či už v parkovacích domoch alebo v podzemných garážach je individuálne rozhodnutie investora, ktorý sa rozhodne takýto typ parkovania vybudovať. O výstavbe zapustených kontajnerových miest mesto Sereď neuvažuje. Momentálne asi najväčšou novinkou bude vybudovanie prvých kusov uzamykateľných kontajnerových stojísk na sídliskách z rozpočtu mesta Sereď. Realizácia je naplánovaná na začiatok budúceho roka.

 

O: Prečo sa stále zvyšujú poplatky za smeti? Kazdy rok?

O: O tom, prečo sa poplatky za smeti neustále zvyšujú, bol dávnejšie v Seredských novinkách publikovaný komplexnejší článok, kde vysvetľujeme súvislostiach.

(http://www.seredskenovinky.sk/clanok/2021-07-15-takto-separujeme-v-seredi-nespravne-ukazky-z-mesta-a-preco-poplatky-za-smeti-budu-rast?fbclid=IwAR2wiFm1HumZSgVmmgmv4NHJvqTvYpzwqssOWG17rvSI9-esC8vOJEDhRYw)

V skratke: 1. lebo miera vyseparovania odpadov v Seredi je relatívne nízka a od toho sa odvíja cena za komunálny odpad uložený na skládku; 2. Európska komisia smeruje členské štáty k ekologizácií a vytvára tlak, aby sa odpady stali luxusom, ktorý si nebudeme môcť dovoliť. Treba sa pripraviť na to, že cena za odpady bude narastať radikálne každý rok. Pozor, nie je to však len u nás, ale na celom Slovensku a v podstate v celej EÚ. Ako z toho von? Netvoriť odpady. Ako jednotlivci, komunity, mestá, celý svet. Žijeme v prebytku, to je základ.

 

O: Nechce mesto zriadiť aplikáciu do mobilu, napríklad o dianí v meste?

O: Aplikáciu ako takú nebudem riešiť, kým by neprinesie so sebou aj novú praktickú funkčnosť.  V budúcnosti by to boli platby napríklad za parkovné, alebo niečo iné, praktické, čo náš web nedokáže. Mesto nebude zriaďovať takú aplikáciu, ktorá by bola iba kópia vlastného webu.

 

O: Rada by som sa spýtala, či je možné na konci ulice Mládežnícka vybudovať odpadkový kôš pre ľudí čo majú psíkov. Nakoľko obyčajné odpadkové koše  sú len na začiatku ulice a na konci ulice kde je už hrádza nie je ani jeden, tak si viete predstaviť kde exkrementy končia (na trávniku,betóne,..). 

Taktiež by som sa chcela opýtať či je naša ulica registrovaná a naplánovaná na budovanie optického pripojenia. 

Opravenie cesty, večný a nekončiaci problém, bolo by ho potrebné riešiť nakoľko mám obavu, že ak to pôjde takto ďalej tak niekto, niekde nám tu nechá koleso. Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

O: Koše na psie exkrementy na Váš podnet osadíme čím skôr.

Spoločnosť, ktorá má budovať na Mládežníckej optické pripojenie s mestom jedná len ako s treťou stranou, resp. nám len oznámila, že v priebehu rokov 2021 – 2022 bude na Vašej ulici realizovať rozkopávky. Mesto Sereď im udelilo Rozkopávkové povolenie s tým, že si odkontrolujeme následné spätné úpravy po rozkopávkach. Ak chcete vedieť presnejšie, kedy to bude, musíte sa obrátiť priamo na spoločnosť.

Oprava Mládežníckej je bohužiaľ tiež mimo kompetencie mesta Sereď, pretože túto ulicu spravuje Trnavský samosprávny kraj (má to súvis s tamojšou Obchodnou akadémiou, ktorá patrí TTSK). Mesto, konkrétne Oddelenie rozvoja mesta, už viackrát žiadalo TTSK o opravu ulice, ktorú vlastní, no zatiaľ bez úspechu. TTSK chcel ulicu „darovať“ mestu, avšak mesto ulicu v takomto dezolátnom stave prebrať nechce. Mesto zo zákona nemôže investovať (nemôže opravovať) do nehnuteľností, ktoré nemá vo svojom majetku.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. k poslednému bodu ohľadom Mládežníckej:

    1. nie je tam už optické pripojenie? Tá ulica bola nedávno rozkopaná, myslel som že ide o uloženie optických káblov.

    2. je to relatívne úzka a krátka ulica ktorá je extrémne frekventovaná študentami 5 dní v týždni. To skutočne mesto nie je schopné zobrať do daru tú ulicu od TTSK? Teraz ako bude donekonečna tá ulica v takom stave lebo dáva mesto jednoducho ruky preč? Trošku alibistické.

  2. Uz nadpis je uplne zly. Sered NEkomunikuje, komunikuju (aj to len v obmedzenom meradle a vybranych temach) konkretni za komunikaciu plateni ludia.

    Problem samospravy je, ze NEkomunikuje primator a viceprimator a zmysluplne ani vacsina poslancov MsZ a to PRIAMO S OBCANMI. PRE volenych funkcionarov to je HANBA a svedci to o tom, ze sa boja posadit pred obcanov a odpovedat na ich otazky.

    Na zaklade nasej dlhodobej kritiky o ukonceni stretnuti vedenia mesta s obcanmi primator asi konecne pochopil, ze Veselicky je skor na posmech a plni uz ulohu len naraznika medzi obcanom a primatorom. Bola prijata dalsia hovorkyna, ktora sa snazi urobit samospravu transparentnejsou.

    Je smutne, ze PRIMATOR a VICEPRIMATOR sice beru nie male platy (Veselicky asi 8 rokov dokonca nezakonne), v mene mesta a teda obcanov rozhoduju a rozdeluju 15 milionov Eur mesacne, no na komunikaciu s obcanmi potrebuju SPROSTREDKOVATELOV a ani raz za mesiac si pred ludi osobne sadnut NEdokazu.

    Skutocna hanba !!

    Pre primatora, poslancov a uradnikov mesta teda pripravime zopar otazok.

  3. to sú presne odpovede typické pre hovorcov : monitorujeme, preverujeme, vnímame ,nie je majetok mesta, rozhodnutie investorov….
    načo sa mám pýtať, keď sa aj tak nič nedozviem

    odpovede presne ako na interpelácie poslancov / akoby ich jedna mater mala /

  4. čo mienite urobiť s miestami na parkovanie, ktoré sú prenajaté mestom? Sú vedené na určité ŠPZ ale parkujú tam iné autá /hoci patria tej istej rodine/ a auto ktoré by tam malo parkovať stojí mimo vyhradeného miesta. Dosť často sa stáva, že predmetné miesto je celú noc voľné a auto stojí mimo toho miesta a pritom parkovisko je plné a vyznačené miesta sú prázdne. viď Garbiarska

  5. to Jozef – četníci prídu len na volanie nájomcu. A pre takéto jednanie nájomcov by sa malo upraviť VZN o prenájme parkovacích miest

  6. Ale vyhlaska jasne hovori – nesmies zastavit a stat
    na vyhradenom parkovisku, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovisko vyhradené.
    Takze zo zakona musia cetnici jednat.

  7. Preco by na vyhradenom mieste ktoré si dotyčný platí nemohol zaparkovať napr rodinný príslušník, ak sa práve dotyčný nachádza mimo mesta a dá mu na to povolenie? Veď on si platí za miesto tak on rozhoduje aké auto tam zaparkuje.
    Ak stojí o pár miest vedľa tak áno je to chrapun.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img