ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Dobré správy z RÚVZ: Zaočkovanosť v skupine 50-ročných a starších prekročila hranicu 65%. Vďaka tomu ostáva okres Galanta aj naďalej oranžový

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Primátor Mesta Galanta Peter Paška uverejnil na sociálnej sieti najnovšie informácie týkajúce sa chorobnosti na COVID-19 a zaočkovanosti v našom okrese:

 

Zdielam mail od šéfky RUVZ – a čo znamená byť v oranžovej a čo v červenej, si môžete prečítať v prílohách:

Dobrý deň všetkým, v uplynulom týždni došlo takmer k trojnásobnému zvýšeniu chorobnosti na COVID -19 v okrese Galanta na 114/100 tisíc, z toho sa polovicou prípadov podieľali prípady v domove sociálnych služieb Galanta a v Nemocnici Galanta (62).

Zároveň došlo k zvýšenému výskytu ochorení u žiakov ZŠ (16), v karanténe je ku dnešnému dňu 6 tried ZŠ a 1 MŠ, kvôli zvýšenej chorobnosti na respiračné ochorenia je prerušená prevádzka v 4 MŠ.

Potešujúca informácia je, že zaočkovanosť v skupine 50-ročných a starších prekročila hranicu 65% ( 66,1%), vďaka čomu ostáva okres Galanta aj naďalej v týždni od 4.10.2021 v oranžovej farbe, inak by sme sa dostali už do červenej.

Zároveň vám pre informáciu posielam počty očkovaných podľa obcí. (V Galante cca 7800 občanov)

S pozdravom
MUDr. Iveta Šuleková Regionálna hygienička

 

 

zdroj: Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Konečne sa môžu neočkovaní slobodne premoriť a odpočinúť si na pľúcnej ventilácií bez toho, aby sa nich niekto hneval. Pozdravujem pána z rybárskych potrieb z rizikovej skupiny, ktorý ako odborník na všetko najlepšie vie, že Covid roznášajú len očkovaní a očkovanie by ho zabilo.

  2. Pokial mi budu len nadavat, tak to znesiem.
    Ale pokial zacnu ohrozovat….. Nie nevyhrazam sa.
    Čin inak trestný, ktorým niekto odvracia nebezpečenstvo priamo hroziace záujmu chránenému týmto zákonom, nie je trestným činom

  3. A bude preto lacnejší benzín.., či čo?
    Bo inak čierny, tyrkysový, kakaový.. Všetko jedno.
    Nie si očkovaný, ohrozuješ spoločnosť.. Si očkovaný.., aj tak môžeš prenášať.. Čiže??
    A pre info.., v jednej firme majú cca 30 covidových, z toho 11 zaočkovaných a z toho 8 má ťažký priebeh. Len aby sa vedelo..

  4. Barbar Onan.., môžem len toľko, že je to jedna z mestských VPSiek, mestskej časti.
    Či ti to stačí alebo nie, mňa už nezaujíma.
    A áno.., ja som očkovaný.

  5. Vo fakultnej nemocnici v Nitre od stredy obmedzujú plánované operácie. Dôvodom je zvyšujúci sa počet covidových pacientov, ktorí musia byť napojení na umelú pľúcnu ventiláciu.

    „Obmedzované sú najmä chirurgické výkony, kde je nevyhnutná prítomnosť anesteziológov,“ povedala hovorkyňa Tatiana Kubinec.

    Aktuálne je v nitrianskej nemocnici hospitalizovaných 16 pacientov s covidom, z toho sú len dvaja zaočkovaní.

    „Stav štyroch si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, ďalší dvaja sú pripojení na vysokoprietokovú ventiláciu,“

    Nemocnica otvorila už druhé covidové ARO. Jedno je v chirurgickom pavilóne, druhé v gynekologicko-urologickom pavilóne. Pri lôžkach pacientov, ktorí sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu, sú potrební anesteziológovia.

    „Strop, ktorý máme, je 130 covid lôžok plus 12 napojených na pľúcnu ventiláciu,“

  6. pre Realita.. dávaj si pozor, aby ti niekto v zelenom tiež nezaklopal na dvere a nepožiadal ťa o dôkazy. Prípadne ti neprišil šírenie poplašnej správy. Či aj ty povieš, že si to iba niekde počul?

  7. Anonym.., kľudne môžu. Zavediem ich rovno za vedúcim toho podniku. Môžu si to vyjasniť. Ale pochybujem, že by to potom naše „objektívne a nezávislé média“ prezentovali.. 😉
    Ale žiaľ, taká je realita na Slovensku.
    Čo sa nehodí alebo iní nechcú počuť, to sa trestá.

  8. Anonym, mysli si svoje..
    Ja viem tiež svoje a nie z počutia.
    Pi*u vieš o tom, kde, čo a s kým robím.
    Ale ako som napísal.. Ja viem svoje a zvyšok ma nezaujíma..

  9. Kámo a aj nezaočkovaný sa vám skladajú na to aby vás mal kto zaočkovať a nás naopak j3bať … niečo tu riadne smrdí… covid môže byť zástierka za úplne iným záujmom

  10. Kámo a aj nezaočkovaný sa vám skladajú na to aby vás mal kto zaočkovať a nás naopak j3bať … niečo tu riadne smrdí… covid môže byť zástierka za úplne iným záujmom

  11. Kámo a aj nezaočkovaný sa vám skladajú na to aby vás mal kto zaočkovať a nás naopak j3bať … niečo tu riadne smrdí… covid môže byť zástierka za úplne iným záujmom

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img