ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vďaka skautom pribudli na nábreží Váhu mega lavičky a pódium

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na nábreží Váhu pri Garbiarskej ulici sa tento rok postupne realizuje oddychová zóna, ktorej vybudovanie si zobrali pod patronát skauti z 82. zboru Polaris Sereď. Cieľom je, aby priestor medzi Váhom a hrádzou pri Garbiarskej ulici začal slúžiť verejnosti na oddych a relax. Plány na jar tohto roku napovedali, že tu pribudnú chodníky, lavičky aj netradičné prvky na sedenie, aby sa umožnil kontakt ľudí s riekou. Myšlienku chce v budúcnosti podporiť aj OZ Vodný hrad, ktoré plánuje priestor rozšíriť o náučný chodník s informačnými tabuľami pod názvom „Seredské lodné mlyny – zabudnutá história“.

Ondrej Kurbel ( poslanec MsZ ), ktorý skautov zastupuje v máji tohto roku pre Seredské novinky k projektu povedal nasledovné: „Realizovať myšlienku Oddychovej zóny Garbiarska môžeme najmä vďaka tomu, že sa nám podarilo získať grant z Nadácie Slovenskej sporiteľne MÁM NA TO. Úspešní sme boli aj pri získaní financií z patricipatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja. Na jeseň 2019 sme spolu s Mestom Sereď a s vojakmi realizovali orezy a čistenie priestoru. Mesto bolo nápomocné aj s odvozom dreva a konárov, ktoré sme počas brigád vypíli.“

Postupom času tu skauti vybudovali bylinkovú špirálu, ohnisko a počas brigád pokračovali v čistení okolia. No ako všetko aj tu pandémia spomalila naplánované práce. Počas slávnostného otvorenia nového skautského roka sa ale všetci zhodli v jednom: pokračujeme a to čo sme si zaumienili aj dokončíme. A tak sa v sobotu 25. septembra práce na oddychovej zóne opäť naplno rozbehli. Brigády sa zúčastnili nielen skauti ale aj rodičia. Všetci s úsmevom na tvári a veľkým odhodlaním čistili okolie, osadili veľké lavičky a postavili pódium.

Ondrej Kurbel brigádu zhodnotil takto: „Ďakujeme všetkým skautom, oldskautom aj rodičom, ktorí v sobotu riadne zamakali. Viacerí sa rozhodli zostať dlhšie ako bolo plánované a tak sa nám toho podarilo spraviť naozaj veľa. Nielen že sme vytrhali a vykosili nálety, upravili okolie špirály, ale sme aj osadili konštrukcie na naše MEGA_lavičky, z ktorých sme aj prvú dokončili a hlavne: vyrobili sme nové pódium. Je z neho super výhľad na Váh. A ešte sme si aj stihli opekať. P.S. dnes už bolo na pódiu prvé baletné vystúpenie.“

Žiadame verejnosť, aby osadené komponenty neničili, nepísali po nich a ani nič nevyrezávali do drevených častí. V okolí udržujte poriadok, ide o spoločný priestor určený na relax a oddych. Nezabúdajte, že to čo v tomto priestore vidíte vybudovali deti s dobrým úmyslom.

(foto:Ondrej Kurbel)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img