ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Po R7 priamo do a z Bratislavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Miroslav Košírer/ Bratislava/  Rýchlostná cesta R7 je už viac ako rok v prevádzke. Donedávna sa vodiči z juhu doviezli autom po križovatku Bratislava – Juh, kde sa museli napojiť na D4 a pokračovať do hlavného mesta až cez Podunajské Biskupice.

Najnovšie sa už dostanú po R7 priamo do Bratislavy, čím sa vyhnú hustej premávke na ceste I/63. Nový úsek R7 od križovatky Bratislava – Juh po križovatku Bratislava – Nivy má dĺžku 6,3 km. Začiatok úseku R7 je v dotyku s existujúcou diaľničnou sieťou, konkrétne cez D1 v existujúcej MÚK Prievoz, ako pokračovanie Bajkalskej ulice. Ďalej prechádza lokalitou Malé Pálenisko, križuje Malý Dunaj a vedie pozdĺž západného okraja Slovnaftu až po jeho juhozápadný roh. Na R7, pri Blatnej na Ostrove, sú pre vodičov k dispozícii aj dve čerpacie stanice OMV. Otvorenie spomínanej časti D4 a R7  otvorili v nedeľu 26. septembra. Ešte pred oficiálnym uvedením do prevádzky boli od 9:30 sprístupnené chodníky pre cyklistov a chodcov po oboch stranách mosta, ktoré budú môcť využívané neobmedzene na presun ponad Dunaj.

Na Lužný most sa verejnosť dostane priamo z petržalskej hrádze pri križovatke Bratislava – Petržalka, ale aj z druhého konca z tzv. slovnaftskej hrádze. Stavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7 je nielen najväčším infraštruktúrnym projektom na Slovensku, ale i jedným z najväčších PPP projektov v Európe. Koncesionárom projektu je spoločnosť Zero Bypass s.r.o., ktorá zabezpečuje financovanie, výstavbu a prevádzku obchvatu Bratislavy počas obdobia 30 rokov. Hlavným dodávateľom projektu je spoločnosť D4R7 Construction.

Foto: Miroslav Košírer

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. dnes 10,00 som tadiaľ šiel. A z R7 sa do Bratislavy išlo tak ako vždy „na križovatku Bratislava – Juh, kde sa museli napojiť na D4 a pokračovať do hlavného mesta až cez Podunajské Biskupice.“a to isté aj smerom na Rusovce. musel som ísť na križovatku Bratislava – Juh, kde som sa vrátil z D4 naspäť D4 smerom na Rusovce.do Rakúska zase len cez Petržalku. Jak u debylov !A to ešte stále škrtnuté smerové značky

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img