ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

PRÁVE TERAZ: Havária nákladného vlaku v Siladiciach -AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Siladice/  Na trati medzi Leopoldovom a Sereďou dnes popoludní došlo k havárii nákladného vlaku.

Podľa prvotných informácií má byť vykoľajených niekoľko vozňov, ktoré majú byť mimo trať.

Na mieste udalosti začali robiť nevyhnutné práce, ako odpojenie trolejí od elektrického prúdu a zabezpečenie súpravy pred vznikom ďalších škôd.

Bližšie informácie zatiaľ nemáme, no zisťujeme ich.

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ – vyjadrenie hovorkyne KR HaZZ Trnava Leny Košťálovej:

„Hasiči v tomto prípade poskytli iba súčinnosť pri prehľadaní okolia kvôli možnému výskytu osôb pri koľajisku – čo sa však nepotrvrdilo. Železnice SR si budú riešiť odstránenie nehody vlastnými silami a prostriedkami“.

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ – vyjadrenie hovorkyne ŽSR – Mgr. Rie Feik Achbergerovej:

K nehodovej udalosti prišlo v sobotu, 25.9., o 15:03 hod.

V Železničnej stanici Siladice na výhybke č.18 došlo k odtrhnutiu a vykoľajeniu 11-tich vozňov a následnému poškodeniu infraštruktúry a trakčného vedenia.

Nehodová udalosť spôsobila prerušenie dopravy na trase Sereď – Siladice po 1.a 2. TK od 15:03 h. Vykoľajený vlak kompletne poškodil asi 1 200 metrov trate.

Trať medzi Leopoldovom a Sereďou sa pre osobnú železničnú dopravu nevyužíva. Nákladných prepravcov ŽSR informovali o obmedzení v tomto úseku. Vzhľadom na rozsah spôsobených škôd železnice nevedia určiť, kedy bude trať kompletne sprejazdnená avšak budeme sa snažiť čím skôr sprejazdniť aspoň druhú traťovú koľaj. Prvú traťovú koľaj následne čaká komplexná rekonštrukcia. Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia.

Odhadované škody nevieme v tomto momente vyčísliť, keďže prebieha vyšetrovanie.

 

 

Foto: Miloš Majko

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. No buďme radi že to bol nákladný vlak a nie osobný,to by bola iná katastrofa na tie fotky čo sú na záberoch.A dúfam že rušňovodič je ok..A šťastie,že nebolo na výhybke niekde v nejakom meste na stanici,aj keď škoda bude asi obrovská….

  2. 1945: Výhybka nie.
    Vykoľajený vozeň skákal po podvaloch už pekných pár km pred siladickými vyhybkami, na ktorych sa to potom „nakopilo“

  3. To Jozef: Dispi má pravdu.
    Vagóny „orali“ koľaj v priamom smere. Výhybka má zhora tvar Véčka, tak v tom Véčku sa to vzpriečilo a vagóny začali „vypadávať“.
    Ale záhada je, že na tom kilometri koľaje si rušňovodič nič nevšimol. Veď predsa vlakom muselo aj trocha mykať, keď už boli vozne vykoľajené. Tým ale neobviňujem rušňovodiča! Nemusel to cítiť, rušeň sa trasie a vibruje sám osebe a o hluku v kabíne ani nehovorím. Nechcem robiť závery, vyšetrovatelia preveria všetko na tri roky dozadu… Ale už pri vykoľajení s tým istým nákladom v Trnovci nad Váhom sa hovorilo o zle uloženom náklade a možno aj preťažení vagóna. Bohužiaľ nepoznám výsledok vyšetrovania.

  4. som zvedavy kto bude zodpovedny a potrestany,nechajme sa prekvapit. — kdo asi bude potrestaný, když nehody na ŽSR vyšetřuje „nezávislý“ orgán, ŽSR. Takže vždycky je to vina dopravce :))

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img