ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

História sa opakuje. Akurát sme tomu mohli zabrániť. A drvivá väčšina úmrtí bude zbytočných.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
A je to tu. Čakanie na vlnu skoncilo. Pacienti nám pribúdajú. V Bratislave zatiaľ nie tak rýchlo ako inde ale pribudajú.
Ráno som začal prekladom pacienta na JIS. Čerstvý 70-tnik, diabetik a neočkovaný. V liečbe má vsetko o čom vieme že pomáha (a ešte aj to o čom aspoň dúfame že pomáha). Potrebuje vysokoprietokový kyslík. Dávame ho naplno a dufame, že to bude stačiť. Ďalší stupienok je až pľúcna ventilácia.
Pritom prežívam deja vu zo Septembra 2020. Na oddelení je 12 pacientov od 30 do 85 rokov. Ockovaní sú len dvaja a aj tí sú na tom mozno najlepšie.
História sa opakuje. Akurát sme tomu mohli zabrániť. A drvivá väčšina úmrtí bude zbytočných. Ak by som patril k ľudom verejne spochybňujúvim význam a bezpečnosť očkovania, začal by som si spytovať svedomie.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Chvíľu bol kľud a zasa sa tu pretláča „očkovanie“. Takýchto článkov som aj ja mohol napísať do rána za kýbel. Čistá manipulácia s ľuďmi !

  2. Problémom je, že ockovani nevedia, že majú covid a potom ho roznasaju kade tade… Ockovani by asi mali byť v nejakej karanténe, alebo čo…alebo by sa mali pravidelne testovať, keď chcú ísť niekam medzi väčšie množstvo ľudí.

  3. Nič neukáže realitu presnejšie ako čísla…v najvačšom ale najviac preočkovanom meste – Bratislave leží v nemocniciach s covidom 21 ľudí, je to rovnaký počet ako leží v Michalovciach, ktoré sú viac ako 10x menšie…Košice ukazujú 53, Prešov 37….čo myslíte v čom je ten rozdiel západ vs. východ, prečo sú asi tí bratislavčania o toľko odolnejší?

  4. Ty svojimi komentármi prezentuješ len svoju obmedzenosť. Mal by si sa dať vyšetriť, či si v poriadku. Alebo sa dávať týmto spôsobom zviditeľniť?

  5. Degeneracia v čom? V logickom mysleni? Nie je hadam pravda, že zaockovani maju covid a nevedia o tom? Alebo že kto ma covid ma byt v karanténe?

    Ratafak: mozno preto, že v Michalovciach šíria Covid zaockovani na nezaockovanych. V Bratislave si šíria covid zaockovani medzi sebou… Zaockovani by sa mali pravidelne testovať a brat ohľad na nezaockovanych.

  6. zaočkovaní ho dostávajú a širia v menšej miere ako nezaočkovaní….v slabo zaočkovaných Michalovciach je teda vysoko pravdepodobné že ho šíria medzi sebou nezaočkovaní, lebo tých zaočkovaných tam moc nemajú….ale vidím že tebe sa viac asi páči ľudí izolovať, mať lockdowny a plné nemocnice, než sa zaočkovať a žiť normálny život ako pred koronou…

  7. Emmm: Pfuuuuj zákerné očkovanie…dostanem chorobu na ktorú za rok zomrelo 4 733 121 ľudí a ja o tom ani nebudem vedieť…fakt strašne len pomysliet…keďže mám logické myslenie na veľmi,veľmi,veľmi vysokej urovni tak sa očkovať nedám a risknem,že z detí spravím siroty a z manželky vdovu…možno nie,ale radsej utekám uzatvoriť životnú poistku

  8. komu že je lepšie
    komu že je lepšie
    ako hrobníkovi
    ako hrobníkovi
    vykope si jamu
    a šup ďalší nezaočkovaný
    ďalší nezaočkovaný

    Važení nezaočkování aspon treba svojim pozostalím povedať kde máte odložené peniazky na svoj pohreb.
    Ste hrdí ste nezaočkovaní.

    Dobrovoľníci uprATUJú mesto zadarmo
    my pochovávame za peniaze.

  9. ..na Danielove kecy sme si uz tak nejak zvykli.A mame ho radi, svojim sposobom. Ale to co tu predvadza hento logicky mysliace emmm, tak to uz je cez.
    Nie som si isty, ci sa to v knihe diagnoz nevola kokotizmus. A udajne to musi byt dedicne. To sa neda chytit na ulici, ani naucit.

  10. Ak tvrdíte, že zaočkovaní roznášajú covid a ani o tom nevedia (čiže sú bezpríznakoví a nemajú teda žiadne problémy), tak keby boli všetci zaočkovaní, nikto by vlastne nikoho neohrozoval, ani keby bol pozitívny.

  11. Vakcíny by mali zmiernovať ochorenie na Covid a mimochodom,ten kto je pozitívny neznamená,že je infekčný,ved to už rok neustále opakujú a vždy sa najdu jedinci,čo si myslia,že každý pozitívne testovaný je infekčný

  12. Aha… ‚uderka‘ už bola, aktivovaná.

    Ale ja som v tejto diskusii nepovedal, aby sa ludia nedávali očkovať. Tí co sa cítia ohrození, rizikové skupiny, nech sa dajú očkovať. Ale nie mladi ľudia, tínedžeri, deti, tí ktorí to prekonali.

    Taktiež každý pozitívne testovaný nemusí byť pozitívny.

    Ďakujem za urážky, iné som nečakal od tejto úderky.

  13. Kto nech sa dá očkovať a kto nechce nech sa nedá. Sme dospeli do takého štádia keď silný alkoholik a fajčiar dnes moralizuje človeka ktorý žije zdravo…
    Do toho vláda ktorá nemá podporu ani len cez 90 % a ľudia ju nerešpektujú sa tam drží zubami, nechtami.

  14. správne…“Kto nech sa dá očkovať a kto nechce nech sa nedá. „..súhlasím, len sa potom nečudujme ak sa nám naplnia nemocnice, budú príjmať len urgenty a odkladať operácie, budeme mať tisíce mrtvych a budeme musieť zase doma sedieť v lockdowne, podniky zase pobadajú na hubu a niektoré to už naozaj nedajú….toto som si nevymyslel ale to je naše poučenie z minulého roku, ale cez 12 500 mrtvyh je asi stále slabý argument…každý nech sa zariadi ako chce, ale netreba potom čakať že niekedy dobehneme krajiny ako Rakúsko, Dánsko, Holandsko, Nemecko…

  15. Emmm 23. septembra 2021, 12:32 – znovu vysinuty jedinec, ktory nechodi po kanaloch len preto, lebo sa chrani anonymitou.

    Verejne bez hanby a stipky pudu sebazachovy o VAKCINOU ZAOCKOVANYCH LUDOCH napisal:

    Emmm 23. septembra 2021, 8:19
    Mali by byť zodpovední a neohrozovat iných! Prečo by mali šíriť smrteľnú nákazu? Nech sú v karanténe.

    a tiez:

    „Zaockovani by sa mali pravidelne testovať a brat ohľad na nezaockovanych.“

    A teraz k tomu dodam nieco ja:

    Emmm – Nechajte sa vysetrit u odbornika, pokial neublizite sebe, inym, alebo iny neublizi Vam.

  16. Nemyslel som, že je to možné, ale Emmm to upgradeol ešte na vyššiu úroveň. Presne tak pán Majko, nemá zmysel diskutovať s niekým, kto má IQ izbovej teploty.

  17. to že či chodíš na preventívne prehliadky, či dodržuješ zásady hygieny, či sa stravuješ zdravo a chováš zodpovedne k sebe i druhým, či dodržiavaš opatrenia, či sa nechávaš očkovať (a nemusí to byť len na covid) je naozaj tvoja zodpovednosť a voľba, s tým vláda moc nespraví a ani Pelle/Dzurinda/Matovič ti nebudú stáť za zadkom…aj keď rozumiem že sú ľudia, ktorí sa rozhodovať sami za seba nedokážu a potrebujú na to nejakého mocipána, ktorý im povie čo majú kedy robiť, ale ak ochorieš či už na chrípku alebo covid je to tvoja záležitosť, možností jak sa proti tomu chrániť je niekoľko a ak na to kašleš, tak za to naozaj nikto iný nemože…iba ty…

  18. Na fejsbúku som našiel výborný vtip :
    Len idiot verí dvom veciam: 1 – Redbull vám dáva krííídla !
    2 – Vakcína je sloboda !

  19. Vakcína je sloboda ktorá vám zabezpečí totálnu slobodu dokonca niektorí zaockovaní hovoria že po vakcíne dokážu už aj samostatne si zaviazať šnúrky na topánkach. Konečne sú slobodní

  20. Jaro prepáč ale dostal som akési vnuknutie… Ja mám stále protiargumenty ale opichaným ovciam to je škoda vtĺkať do zadubených hláv tak už si iba uťahujem

  21. Jediným tvojim argumentom je lebo vláda. Tie opatrenia sú po celom svete v rôznej forme, vakcína tiež. Pri takýchto lúzroch si treba uvedomiť, akí sú nebezpeční, pri šírení protieurópskych nálad, poškodzovaní ekonomiky slovenskej republiky. Takýto členovia LSNS, buď platení trolovia alebo mentálne posunutí jedinci, ktorí už vedia ovládať PC sú v anonymnom priestore internetu extrémne nebezpečný. Za mečiara to len sedelo v karčme. Dnes to sedi za PC a šíri ruskú propagandu, oslavuje komunistický totalitný režim.

    V júli to tu písalo o experimentálnej vakcíne, zapredaných mediach, odčerveniu, sprostých lekároch, sprostej vláde. Dnes, keď stúpa počet chorých, zatvárajú sa školy, stúpajú hospitalizácie a zomierajú ľudia to už nemá argumenty. Už to tu píše o šnúrkach do topánok, redbule a kýbloch.

  22. Obyvatel a Daniel, pre vás až rok, lebo toľko budete ešte zašití doma a ani nos nevystrčíte, tak sa bojíte. Aj tak si vás ten covid nájde a potom je to vo hviezdach, či sa toho roka dožijete.

  23. Ty hlupáčik nadomnou,ja vám na celý covid zvysoka kašlem ! Chodím po vonku každý deň aj po obchodoch. A predstav si že mi nič nie je !

  24. takže kretén čo niekoho zastrelí kvoli pivu je vlastne chudák?…to už je vážne zvrátená logika a začínam sa obávať ako to skončí…písať o vrahovi ako o chudákovi to už chce vážne silný žalúdok…

  25. aha, tak to sorry, to sa ti teda naozaj ospravedlňujem, ja som si myslel že za vymeteného považuješ toho strelca ale vidím že som sa mýlil….takže nie že ten strelec čo kvoli pivu zabíjal mal podľa teba vymetený mozog, ale s vymeteným mozgom bol ten pumpár, ktorý vyžadoval dodržovanie pravidiel – ten to prehnal a nie ten strelec…boha, mne to ani nejde napísať taká obludnosť….

  26. Ratafak prečo by to bola obludnosť ? Keby sa do ničoho nemontoval ten vymletý pumpár – mohol ešte žiť. Ja sa tiež držím hesla : Do nikoho a do ničoho sa nestaraj !
    To iba vás opichaných chcem uviesť na tú správnu cestu ale vidím že to môžem aj vysušený hrach hádzať o stenu a výsledok bude ten istý.

  27. neverím že toto niekto može myslieť vážne…pumpár si robí svoju prácu a týpek ho zastrelí a niekto tu je schopný napísať že to pumpár prehnal a je to chudák s vymeteným mozgom (akože pumpár a nie ten vrah)…ak je toto pre vás tá správna cesta, tak ľutujem budeš musieť ten hrach hádzať veľmi dlho a výsledok bude ten istý – na takého zvrátené myslenie neprístúpim……a Daniel, ty si uvedomuješ že v jednej vete napíšeš že sa držíš hesla“ Do nikoho a do ničoho sa nestaraj !“, aby si to hneď v nasledujúcej poprel tým že niekoho „chceš uviesť na správnu cestu“…..tak prečo sa teda vlastne do nás staráš ked sa držíš toho hesla?…

  28. Dezolat attack- ty si dobry potrat. Ty si uplne reprezentativny priklad volica olajno. Co trci matovicovi z predkozky a caputovej z riti

  29. Obyvatel 23. septembra 2021, 19:37 – povazujem za smutne, ze nechapes podstatu problemu.

    V tejto suvislosti neriesim, ci prezije nezaockovany – je to jeho vec. Problem ale je v tom, ze ak sa dostane vela nezaockovanych do zleho zdravotneho stavu vyzadaujuceho si nemocnicne osetrenie, obsadia oddelenia v nemocniciach vo velkom a vyzatia ich natolko, ze ludia budu zdochynat na uliciach aj na to, co by inak zvladla zachranka – keby nebola vytazena covid pacientami.
    A nemocnice znovu budu predlzovat terminy operacii, oddalovat vykony az budu ludia v podstatne horsom stave a az dokonca ich stav bude natolko zly, ze im nebude pomoci.

    Stale hladate skratky tam, kde proste nie su. Su len cisla. Opytaj sa uz dnes ludi, ako a na kedy im odkladaju operacie a ako to vnimaju.

    A ano, viac menej zakonite virus zoslabne a stale viac ludi bude voci nemu imunnych, az budu relativne vsetci.

    Naucime sa s nim zit, len netusime, co nas to bude stat a ti, ktori sa z roznych dovodov tohto stavu nedoziju, pre nas zostanu znovu len cislami, no pre blizkych …

  30. Podstata problému je, že šašo je šéfom všetkého. Lepšie bolo žiť v tom špinavom socializme ako v tejto špinavej a zákernej demokracii.

  31. Miloš netrep tu hluposti jak Ratafak. Operacie a vysetrenia sa odkladali aj ked tu kovid nebol. Na CT alebo MR vysetrenia sa bezne cakalo pol roka aj pred kovidom. Denne zomiera cca 30 ludi len na rakovinu a koho z vas to serie? Neserie ale hlavne ze mate strach ze nazaockovani zahltia nemocnice. Karta sa obracia a zahlcovat nemocnice budu prave zaockovani a to nie len kvôli kovidu ale kope dalsich diagnóz nasledkom ockovania. Len to sa zatial nepise ale je a bude to tak. A Ratafak co ziskal a vyriesil ten mladý chudák na tej pumpe? Nic len ho clovek ktoremu preplo zo stresu zastrelil. Uz ked tam bol bez ruska ktore aj tak nic nerieši, tak mu mal predat co chcel a nasledne ho mohol upozornit na nezmyselne rusko ale hlavne by sa nikomu nic nestalo. Mladik striktne dodrziaval nezmyselne nariadenie

  32. Moja stará mama už dávnejšie zomrela na rakovinu, takže áno serie ma aj toto a ak by bola nejaká vakcína alebo iný liek tak by sem ho určite neváhali použiť…predpokladám že antivaxeri by sa spoliehali na imunitu – pretože šak bohvie čo je v tej vakcíne a aké má dlhodobé účinky a podobné sračky….ale rakovina je úplne iné téma, aj ked ty si známy tým že ked dochádzajú argumenty tak skáčeš z témy na tému……v Nemecku nariadenia výdáva a doporučuje Robert Koch Institute, ktorý o zmysluplnosti nariadení vie asi o dosť viac ako nejaký písalek za klávesnickou pre ktorého sú zdrojom články na auronete…tam to sú lekári a odborníci ktorí sa tomu venujú celý život, je to svetová špička ale ty ich zotreš jednou vetou o nezmyselných opatreniach…by ma zaujímalo či máš aspoň dokončenú učňovku…ale čo čakať od človeka, pre ktorého je vymletá obeť útoku strelca tužiaceho po pive…ľudia naozaj vám hrabe….mne vadilo že po mne v mladosti chceli občanku ked som chcel, považoval som to za nezmyselné opatrenie, asi som to tam mal vystrielať, čo to tá predavačka po mne má chciet´, má predať nestarať sa o nejaké predpisy a nariadenia….zvrátené, zvrátené myslenie….

  33. Testy na covid si budú musieť hradiť sami a keď skončia v karanténe, štát im nepreplatí ušlú mzdu.

    Takéto pravidlá sa budú po novom vzťahovať na nezaočkovaných Nemcov, ktorí vakcínu odmietajú z vlastného rozhodnutia.

    „Ktokoľvek odmieta očkovanie z iných ako zdravotných dôvodov, nemal by od spoločnosti očakávať, že mu bude hradiť s tým spojené náklady,“ vyhlásil minister zdravotníctva spolkovej krajiny Bavorsko Klaus Holetschek.

  34. Jozef a to je podľa teba správne ? Je to špinavá hnusná diskriminácia nezaočkovaných ! Aj my nezaočkovaní si platíme zdravotné a nemocenské a vy opichanci sa len vyvyšujete. Je to čistý egoizmus z vašej strany. To akože my zdraví a neopichaní máme skapať ? Sa zobuďte ! Naleteli ste covid teroru,to je všetko

  35. Ratafak znovu sa staras ci ja mam aspon dokoncenu ucnovku? Clovece nikdy nepodcenuj cloveka. Mozno ze mne nesiahas ani po gule. Ale to je jedno. Mozno tvoj idol a vzor je inštitút Kocha v ktorom hája zaujem farmafiriem. Ja tu nepisem moje vymysli ale davam odkazy na odbornikov lekarov co maju aj nobelove ceny. To ze to tu Majko slepo maže a cenzuruje je chore ale čo už, bohu žiaľ.

  36. Jasné 99% lekárov a odborníkov je podplatenych ani ne pharmafirmami ale výrobcami rúšok ale zrovna tých pár o ktorých sa dočitaš iba na anonymných konšpiračnych weboch hovorí pravdu…pretože je ľahšie podplatiť väčšinu politikov a lekárov ako tých tvojich pár z konšpiwebov….dáva ti to logiku, že….nema to s tebou zmysel…obhajujes neobhajitelne…pre mňa bude že vždy vypatlany vrah a nie človek čo dodržuje pravidlá…vidím že ty to máš naopak, ale aj taký musia byť…

  37. Do nemocnice či ambulancie s negatívnym testom. Zdravotnícke zariadenia môžu po novom od pacientov vyžadovať negatívny test nie starší ako 72 hodín.
    Dano a co fčul?

  38. Daniel ty o čom píšeš, šak ty máš silnú imunitu, teba sa covid netýka..a druhý sú ti ukradnutý..riadis sa heslom, ze do nikoho a ničoho sa nestaráš…vcera si to písal

  39. Zaujímavé lekarov a sestier je nazaockovanych asi 50% a ani sa nechcu zaockovat. Všetci su asi sprostejsi ako Ratafak že? Pravdepodobne nemaju dokončenu ani učnovku 😂 a nevedia čo robia

  40. 80% lekárov je zaočkovaných. Z tých zvyšných 20% mnohí prekonali covid a nemajú 6 mesiacov po.

    V LSNS vedia čo robia, majú svoje ciele, na ich dosiahnutie potrebujú zavádzať, šíriť zlo, nenávisť, nervy. Nedaj so sebou manipulovať a nedaj sa zatiahnúť do ich ťaženia 🙂

    Ďalej sa tu vyhovárate na vládu, tá však robí len to, čo vlády iných krajín, nič viac, nič menej. Za to čo teraz nastalo v nemocniciach môžete hlavne tí, čo šírite nezmysli o vakcinácii.

  41. No vieš šuhajko, vy neočkovani teraz ucpávate urgenty napriec celou republikou a nerespektujete to, ze tu nie su lekari a nie su sestry. A ze tí co tu ostali tahaju nonstop. Tak sa na to vyserte dajte si bromhexin s vodkou alebo sa odcervite konskou davkou a nenadavajte na lekarov na urgentoch ze ste v cakarni brontovy 3 hodiny. Tak respektujte stav zdravotnictva v tejto republike a ked ta bude dusit covid otvor si svoje konspiracne weby pisane textom pre IQ hrabava hydina a netrep sa na urgent.

  42. Podľa vyjadrení Slovenskej akadémie vied nie je syndróm ADE bežnou nežiadúcou reakciou všetkých vakcín, je zriedkavý a vyskytuje sa len pri konkrétnych vakcínach a ochoreniach.

    „Napriek tomu sa tento fenomén sleduje pri každej vakcíne proti COVID-19 už v predklinickom štádiu vývoja, regulačné orgány žiadnu vakcínu nepovolia bez dostatočnej analýzy ADE efektu,“

  43. Dezolat ja platim tomuto statu dane a odvody nato aby sa stat postaral o to aby bolo a fungovalo zdravotníctvo vcetne dostatocneho mnozstva lekarov a zdravotnikov. A pokial to tak nieje tak zato nemôžem ja ale stat a jeho minister co ma zdravotnictvo nastarosti riadit a je plateny aj z mojich dani a odvodov. A to vcetne lekarov a personalu. Nie je to opačne ze oni platia mna alebo nas obyvatelov. A zato ze zdravotnictvo je v takom stave akom je a ze namiesto toho aby poriadne financovali zdravotnictvo sa kupuju stihacky za 2miliardy a obrnene vozidla za dalsie 2miliardy, tak sa nehnevaj ale zato nemôžu obyvatelia co nedoveruju vakcinam a nechcu sa dat zaockovat ale zato poctivo cely zivot platia dane a odvody

  44. Dezolat za tieto peniaze mohlo byť kolko nemocníc, lôžok, lekárov, personálu a potrebneho vybavenia? Ale bohužiaľ, zbrane su prednejsie. A potom taky dezolat tu bude trepat taketo hluposti a odbavovat sa na nezaockovanych obyvateloch.

  45. obyvateľ a navýšil si platbu daní s ohľadom na to že tu máme pandémiu alebo platíš rovnaké dane ako pred koronou a očakávaš že za tie isté prachy nejaká vláda zabezpečí neobmedzené lekárske kapacity….a čo čakáš že za rok a pol pandémie niekto naklonuje desattisíce lekárov, postaví desiatky nových nemocníc atď…za rok? vieš kolko trvá štúdium medicíny….ja viem že ty si schopný z Aeronetu naštudovať medicínu za jeden večer, ale tí reálni doktori v nemocniciach študujú roky….a ono je vo finále úplne jedno aké kapacity zabezpečíš, pri pandémií ktorá sa šírí exponenciálnym radom žiadne kapacity nepostačujú a vo finále to vždy končí preplnenými nemocnicami, vyčerpanými lekármi a lockdownom…žiadny štát na svete nedokáže zabezpečiť dostatočné kapacity – to je totiž nereálne…..takže zhrnutie: vakcína ťa stojí cca 20 eur na obyvatela, znásobenie lekárskych kapacít tak aby zvládli túto pandémiu by ťa vyšlo násobne drahšie – a tie násobky by boli naozaj vysoké, musel by si k tým tvojim daniam poriadne prihodiť pokial chceš íst touto cestou a vo finále by to bolo úplne na nič…tolko lekárov nikde na svete nenájdeš….rozumieš už tomu prečo je prevencia/vakcinácia omnoho lacnejšia než liečba/hospitalizácia?….ty by si mi mal ďakovať za to že ti tu takto trpezlivo vysvetlujem a vyvraciam tie tvoje bludy….

  46. Ratafak ano navýšil som lebo štát priebezme zvyšuje odvody a dane pripadne zavadza rôzne nove. A to nie len ja ale vsetci platia viac zaockovani aj nezaockovani. A ver ze ti nemam zaco ďakovať lebo tu trepes hluposti. Tie peniaze by boli pouzite na zdravotnictvo celkovo takze by sa zdravotnictvo podstatne zlepsilo na vsetkych frontoch a nie len na kovid. Cize by sme nezomierali bud na kovid alebo hlavne na ine ochorenia lebo kvôli akoze kovidu sa ine vysetrenia, operacie a ostatne odkladaju lebo nieje personál lebo nie su lõzka lebo nieje dostatok pristrojov lebo…..uz sa mi nechce dalej ani pisat a dakovat by si mal ty mne ze mam trpezlivosť pre teba

  47. Na zvládnutie pandemie, ktorá sa šíri exponencialne nikdy nevybudujes dostatočne kapacity a vždy to skončí lockdownom- pochopil si túto vetu?

  48. Obyvatelovi niečo trpezlivo vysvetľovať nepomôže, za chvíľu otevre svou mysl a sem zase bachne nejakú skopírovanú sprostosť.

  49. Ratafak no napriklad od vzniku pandémie stupli a rapidne stupaju ceny vsetkeho tovaru. To znamena samozrejme aj dan ako je Dph. Tak napriklad cena železa stupla 300% to znamena ze stupla aj dan statu cize Dph. A takto by som mohol pokracovat na vsetok tovar. Nieco viac nieco menej ale ceny narastli a rastu brutalne na vsetko. Tak isto stupli a stupaju odvody do statu. Ale tebe to je skoda pisat. Lebo to nevidis a nechces vidieť. A k debilovi ako je anonym sa nevyjadrujem skoda času

  50. Obyvatel 24. septembra 2021, 10:34 – nepis blbosti Ty a radsej si premysli, co v suvislosti s rakovinou a Seredou napises. Mohlo by sa to vela ludi dotknut osobne.

    Moj otec prakticky cely zivot robil v Niklovke a pred 10 rokmi zomrel na rakovinu. Hodne, hodne trpel a lekari mu pomoct chceli. Nie vzdy to je mozne.

    Miesat Covid s rakovinou je uchylne a keby si energiu venoval skor znacnej pricine rakoviny v nasom regione, pomohlo by to sucasnym ludom ktori sa problemu venuju (niektori sa tak aspon tvaria) a hlavne nasim detom a vnukom. Ti to budu potrebovat este viac.

    Covid verim, ze onedlho bude zlou spomienkou, no rakovina tvrdou realitou…

  51. Obyvateľ, jasné zdražuje sa ale nie len tvoje nákupy ale aj nákupy pre štát…to že je medziročna inflácia cca 4% ti nepokryje znasobenie lekárskych kapacít ktoré požadujes…to je kravina..ale hlavne je to že namiesto jednoduchého riešenia ktoré stojí 20 eur na obyvateľa, tzn celkovo pre SK okolo 100 mil. Eur …požadujes znasobenie počtu lekárov, sestričiek,nemocníc, lekárskych škôl a vybavenia a to bude stáť miliardy a vo finále ti to nikdy nebude stačiť…toľko lekárov čo by pokryli pandemiu my a ani nikto iný nemá…čo na tom stále nechápeš?…vieš čo je to exponencialny rast?

  52. Miloš uchylne je to co si tu napisal. A Ratafak je dalsi co tu pise hluposti. Jednoduche riesenie za 20€ 😁😁😁 ratafak vies kolko ludi chodi teraz po doktoroch co maju vazne vedlajsie ucinky po vakcinacii? Niektorí trvale. A to sme este len na zaciatku vakcinovania. Čiže kratke obdobie na rekapitulaciu nasledkov ockovania na ľudský organizmus. Uz sa to zacina prejavovať ale následky budu neskutocne a pre vela ludi az fatalne. Infarkty, porážky, rakovina, ochrnutia atd. Sme este len na začiatku a uz to zacina.

  53. Obyvatel, daj nejaké vierohodné čísla koľko ľudí chodí po lekároch v dôsledku vakcinácie. Daj fakty. A tiež dôkazy, že tie infarkty, porážky a rakovinu sú z vakcín.

  54. Poznám stovky ľudí čo si dali vakcínu a nikto nemá trvalé následky a ani nebeha po doktoroch…pracujem pre firmu ktorá má cez 3000 ľudí a 60% uz ma vakcínu a nikto nič…žiadne hlásené problémy, úmrtia či neobvykle veľa absencií…a to už je naozaj veľká vzorka…takže, prosím prestaň klamať a vymýšľať si…každý tu vie že klames a cucáš si veci z prsta- ako s tou 50% zaočkovanostou lekárov.. klamať sa nemá

  55. Oby, ohladne ADE pozri co som ti napisal o 20.00.
    A ten blaf s iverom z marca nemyslis vazne, ze? Aspon si pozri cim dovodis. Predpoklad, myslime si, dokaz len in vitro….

  56. Zaočkovaní su zodpovední, menej nebezpeční pre okolie a sú ochotní niesť možné riziko spojené s očkovaním, aby prispeli k dobrému stavu spoločnosti, ktorým je kolektívna imunita – to sú morálne relevantné dôvody, prečo by mali dostať prednosť a nie je to diskriminácia neočkovaných. Neočkovaní sa len chcu viezť ako čierni pasažieri, bez zodpovednosti, ale so všetkymi výhodami.zbabelci so strachom z ihiel a ze pridu o svoj casto aj tak biedny zivot.V ich pripade zabija aj bezohladnost, tvrdohlavost a ludska hlupost 😉

  57. Jozinko a to video z Izraelskej tv ta asi zaskocilo a stratil si reč ked nanho nikto nereaguje? Urcite to bude hoax ze? Jozinko uz si si zacal robit zerezy na chrbte? Za kazdu vakcinu jeden. Takze uz budes mat pomaličky 3 ale do 8 mas este dosť času

  58. Samozrejme. A preto sa vyhybam 5g vysielacom, aby sa nanosmradi nenastartovali. Ale na druhu stranu, na grafen som si uz zvykol. A este, do nadrze auta pridavam MMS. Alebo sms? Nejak sa vtej bazenovej chemii stracam.

  59. Jozinko a to preco si to tak komplikuješ? Ved šup šup na tretiu davku a budes mat konecne tu vytúženú slobodu ktora ti bola slubena už pri prvej a mozno u teba nastane aj nesmrteľnosť. Ale neviem ci ta nahodou nenastava az pri ôsmej davke. No nic ved po ôsmu to uz nebudes mat az tak daleko. 😁

  60. Obyvatel- jeb na nich. Uplna strata casu im nieco vysvetlovat a otvarat im oci. Nech sa dalej prezentuju ako lepsoludski, najmudrejsi, najzodpovednejsi a popritom urazaju ludi s inym nazorom…

  61. Ano – úplne s tebou súhlasím. Ja už som raz Obyvatelovi písal nech sa vykašle na opichané ovce ale akosi si to nezobral k srdcu

  62. Ja by som len pridal pár uzasnych myšlienok, ktorými nás obyvateľ obdaril.
    *Ak dodržujete platné nariadenia ste vypatlany
    *Ak vás pritom ešte aj zabijú tak ste to prehnali- opakujem neprehnal to vrah ale človek čo si robí svoju prácu a dodržuje opatrenia
    *opatrenia od odborníkov sú nanič lebo ich všetkých podplatili pharmafirmy
    *zmysluplné opatrenia sa dozviete len z anonymných webov, kde ich publikuje človek čo sa podpisuje Veliteľ kolotoče
    *štát v počas pandemie a niekoľkých lockdownoch vybral na daniach viac ako pred pandemiou, lebo rástli ceny produktov- napríklad železa
    *z toho „vyššieho“ výberu daní je potrebné znásobiť lekárske kapacity
    *lepšia než prevencia a vakcinacia je vybudovať ďalšie nemocnice, lôžka a školy ktoré vyučia armádu lekárov a čakať až sa ti pacienti dostanú do špitalu aby ich tam mal kto liečiť…neviem ako je domyslene to že to bude trvať minimálne tak 7-9 rokov kým sa podarí to vybudovať a vyučit násobky lekarov co mame dnes…ale určite ma aj na to nejaké elegantné riešenie
    Každý kto ma iný názor ma vymlety mozog a treba mu otvoriť oči

  63. Ano, daniel, obyvatel a ini majstri… ja tu nikde nevidim ze by Jozef niekoho urazal a nebodaj utocil..iba podava fakty na ktore vy nemate podlozenu odpoved, a tu uz neviete argumentovat tak je..ete na nas a uz nam nebudete otvarat oci 😀..to je take danielovske

  64. Ja som tu už napísal všetko čo sa napísať dalo,tak neviem čo by ste ešte chceli,ale dať sa očkovať je presne to isté ako vstúpiť do Komunistickej strany.
    Niekto to urobí z presvedčenia
    niekto aby ho nevyhodili z práce a aby mu deti vzali do školy. Je v tom nejaký rozdiel ?
    Teda všetko dobrovoľne nasilu a to ja vidím ako útlak a diskrimináciu.
    Prajem pekný deň !

  65. Čo koho do toho či ja končím ? Končím jedine tak s tebou !
    Ak ste to vy opichanci ešte stále nepochopili,tak ešte raz :
    Nakazených bude toľko , koľko bude táto zapredaná vláda potrebovať a pokiaľ jej to dovolíte

  66. Anonym-ja viem ze lepsie je povedat len A a nie aj B. X-krat som sa stretla s nazormi typu ze by sa mali zobrat nezaockovanym prava, ze by nemali patrit do spolocnosti, ze by si mali platit covid naklady aj napriek tomu ze cely zivot si platia zdravotku, ze by mali sediet doma na riti, ze su nezodpovedni voci sebe a ostatnym a pod… A take reci mate vy-zaockovani. (pokial vam toto pride ok, ani necitajte dalej) A nepatrim medzi covid popieracov ani si nemyslim ze nas chcu zacipovat. Ale to jaku zlobu siria zaockovani je nenormalne a popritom nevidia tie zavaznejsie veci ktore nasa vlada stvara. Tak najprv polozia na kolena zivnostnikov, doteraz vacsina ziadne peniaze nevidela,, taka prazdna spajza bola ze sa miliarda minula na covid a igorove testy ktorymi by netestoval ani psa, ludi nechcu lekari vysetrit bez testu ktori si este aj maju zaplatit! Ludia si maju platit uz za raz kupene testy z ich vlastnych dani! To vam nevadi halooo?! Taka prazdna spajza bola ze 20 milionov mame na loteriu. Taka prazdna spajza bola ze mame cez 6 milionov na navstevu Fera.
    A zrazu po dvoch letnych mesiacoch, co bol covid na dovolenke, a po navsteve fera kde bolo cez 50 000 ludi, hla, zrazu mame nakazenych a ten nechutny lengvarsky to original zhodi na svadby a oslavy. Pred rokom ludi pomaly do basy zatvarali ak tvrdili ze ockovanie bude povinne a bude nou podmienena sloboda. A dnes to tu mame. A tie nezmyselne opatrenia typu ockovany moze vsetko a nezaockovany nic. Mna by napr dost nasralo ak by som si zaplatila 5€ za test aby som sa mohla ist najest do restauracie a nejaky zaockovany ma tam nakazi. Vam to dava nejaku logiku? Lebo mne nie. Zrazu ste vsetci aki ohladuplni voci ostatnym. Vsetci starci a rizikove skupiny su zaockovani. Tak kto ma potom zaplnit nemocnice ak sa tam tieto rizikove skupiny ani nedostanu lebo ved „lahsi priebeh“? Chcela by som vidiet kolki z vas zaockovanych islo hned na dovolenku po druhej davke, a kolki z vas zodpovednych islo do karanteny alebo na test….pokrytci.Jaj a este jedna perlicka od zaockovanej zo sekcie komentarov z fb. „to je take tazke si dat pichnut injekciu?“ toto hovori samo za seba.

  67. Áno,konečne jedna normálna úvaha,takže existujú ešte normálni ľudia.Dakujem.(podotýkam,že aj ja som bol vlastne prinútený sa dať zaočkovať).

  68. Anonym: preco konecne nenapises nieco zmysluplne a furt sa len opakujes s danom? Ty zijes v inom state? Alebo v inom svete? To co som popisala co sa udialo za ten rok a pol ci kolko ti pride ako fikcia? Lebo to je realita ktora sa dotkla kazdeho jedneho slovaka. Ja som neokopirovala niekoho nazor, ani nazor, video z nejakej webovej stranky ale toto vsetko sa realne stalo a stale sa to deje. A pokial ti to pride uplne v pohode a si s tym spokojny tak si ma zas len presvedcil o tom ze mate vsetci na ociach klapky.

  69. Ano to odkiaľ máš taký blud, že všetci z rizikových skupín sú zaočkovaní? Práveže ani zďaleka nie a to práve kvôli takým odĺudom ako si ty. Kto tu na koho útočí? Najagresívnejší útočníci sú práve takí ako ty. Choď sa pozrieť na infekčné kliniky kto tam leží a prudko pribúda. Skoro všetci sú tam nezaočkovaní. A väčšina z nich sú mimoriadne agresívni k personálu, rozčuľujú sa, že prečo sa im stav nelepší a predstav si, že ešte aj tam si niektorí, ktorí ledva lapajú po dychu, natáčajú personál na mobilné telefóny. To je presne vzorka takých ako si ty.

  70. Sľubovali že vakcína je sloboda. Potom že treba až dve vakcíny,teraz už treba tri a štvrtá zaručí plnú imunitu. Piata nehorľavosť,šiesta nepriestrelnosť, siedma neviditeľnosť, po ôsmej budete prechádzať stenami a č.9 až 10.vám zaistí nesmrteľnosť ! (asi tak na hodinu)

  71. Dano a zas taras. Pri jednodavkovej vakcine ti tretia a ani len druha nevychadza.
    A mmch. Mrna vakciny su casom overene a zarucene. Takze ani tu sa netriafas.
    A este jedno, podla teba, ti vadia experimentalne vakciny, ale experimentalna liecba ivermecktinom je podla teba a ostatnych nieouiec fajn.

  72. Asi 20rokov naspet som sa dal 1x zaockovat. Osprostili ma, tak ako osprostujete teraz, len sa daj zaockovat bude to lepsie nebudes chorí. Cuduj sa svete do mesiaca som bol chorý jak hovado. Odvtedy som sa na to vykadil a cuduj sa svete ziadna chrípka v takom rozsahu ako vtedy som nemal. Sem tam nejaka ta viroza sa objavila ale to sa da v pohode zvládnuť.

  73. Jozef,je úplne jedno kam sa Dano trafil,tiež je jedno,že ty si sa trafil.Dolezite je,a zappis si to za uši,že očkovanie má byť dobrovoľne,a nikto nesmie znášať nejaké sankcie proti ľuďom,ktorí zaočkovani nie sú.A všelijaké tie triky a podmienky ;je len otázka času,kedy začne padať toto myslenie,že pod rúškom vznešených hesiel sa môže ozaj všetko.

  74. a teba niekto nuti? Pod hrozbou sankcii?
    Zatial to je dobrovolne a zadara. Ani do autobusu nesmies nastupit pokial smrdis a si spinavy. Aj to je diskriminacia? Alebo to mas zapisane za usami?

  75. Jozef,čistá demagógia,porovnávať špinavého smradľavé ho človeka.To je práve to hnusne na Tom,že okolnosťami nutite ľudí k tomu,čo nechcu a pritom rozpravate,aké je to dobrovoľne.Tak potom nech zavedú hneď povinné očkovanie,bude to k ľuďom zrozumitelnejsie,ako toto hnusne farizejstvo,ktoré sa tu na Slovensku rozmáha ako mor,a to nie len pri očkovaní.

  76. Na Slovensku mame povinne ockovanie. Myslim, ze je to 10 vakcin. Povinne. Kolko z nich ti ubera z tvojich ludskych prav a bol si proti nim protestovat?

  77. daniel odpovedz, kolko z 10 povinnych ockovani ti ubera z ludskych prav ??? nemas argument, nemas odpoved, tak utocis 🙂 ked si bol maly pichli ti ani nevies co, co si nekrical vtedy 😀

  78. Rr tebe odpovedať nebudem lebo ty si úplný dement.
    Jožinko čo to tu splietaš o akomsi invalidnom dôchodku ? Teraz mi je úplne jasné že ani netušíš kto som.
    Máš poprehadzované káble z tých „vakcín“

  79. Čo to ty trepeš o povinnom očkovaní Jozef,to sa dá ako porovnávať? To je nejaká logika? Pýta sa ťa niekto pri tých povinných očkovaní ach,že či ich máš? ,A každého,kto sa Ťa na to opýta,môžeš poslať do riti.A tu v tomto prípade má každy okundes právo tá kontrolovať,a to je ten zásadný rozdiel.Ja som zaockovany,ale nikomu nechcem do toho hovoriť.

  80. Dano toho povedal a je tak duty ze uz nevie ani co.. daniel odpoved stale nemas, to nevies vyguglit cooo, spravny vodca by sa mal vedet poradit 😀😀

  81. Anonym, ano pyta. Zakon umoznuje pri odmietnuti povinneho bez vazneho dovodu pokutovat. V 2019. sa pripravovala novela, ktora chcela zakazat detom skolku kef nebi zaockovane. Nepresla.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img