ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ako ďalej s našim štadiónom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Adrián Ševeček  /23 SEP 2021/

Správna rada Športového klubu futbalu, mesto Sereď a Správa majetku Sereď s. r. o. zastúpená konateľom Ing. Karolom Andrášikom, si dali za cieľ zrekonštruovať štadión v Seredi už koncom roka 2019. Štadión by mal spĺňať najvyššiu kategorizáciu futbalových štadiónov UEFA a bude niesť štatút I. ligy.

Tento proces rekonštrukcie  prešiel zatiaľ veľmi zdĺhavým administratívnym procesom. Pre vydanie rozhodnutia EIA bolo spracované Oznámenie o zmene navrhovanej činnosti „Štadión Sereď – rekonštrukcia a dostavba“(ďalej len „oznámenie“). Pre spracovanie oznámenia v požadovanom rozsahu bolo potrebné spracovať akustickú štúdiu, svetlotechnický posudok a dopravno-technické posúdenie.

Spracovanie dopravno-technického posúdenia v období pandemickej situácie v súvislosti s COVID-19 nebolo možné, nakoľko nápor dopravy na komunikácie v meste Sereď neboli také objemné, ako bývajú za bežného stavu. Akustická štúdia bola spracovaná, ale nakoľko v areáli štadióna musí byť vybudovaných viac ako 500 parkovacích miest, podľa vyhlášky MŽP SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí prekračujú najvyššie prípustné hodnoty hluku pre iné zdroje. Svetlotechnický posudok taktiež nebolo jednoduché vypracovať, nakoľko svetlá štadióna osvetľovali okolité rodinné domy nad povolené hodnoty.

Štadión navrhnutý v takomto „objeme“ nie je možné “vtlačiť“ do obytného územia, kde je obklopený rodinnými domami. Reorganizáciou  dopravy by museli prejsť mnohé ulice v meste Sereď. Vedenie Správy majetku Sereď s. r. o., sa preto rozhodlo zvoliť iný postup rekonštrukcie štadióna. Na základe všetkých spracovaných štúdii a posudkov bola projektová dokumentácia prepracovaná a návrh rekonštrukcie štadióna upravený tak, aby splnil všetky zákonnom stanovené podmienky a požiadavky futbalového zväzu.

V prvej etape bola z  pôvodnej projektovej dokumentácie vytiahnutá a prepracovaná pôvodná hlavná tribúna, ktorá je prispôsobená tak, aby po jej výstavbe štadión spadal minimálne do 3. ligy.  Následne sa modulárnym systémom môžu v ďalších etapách napojiť nasledujúce tri tribúny, ktoré spolu vytvoria takzvaný “kotol“. Tento model nebude svetlo ani zvuk šíriť do priľahlých rodinných domov nad stanovený rámec.

Dokončenie prvoligového štadióna, je behom na dlhú trať, nakoľko budeme musieť riešiť spomínanú reorganizáciu dopravy v meste a vybudovanie záchytného parkoviska pre návštevníkov štadióna. V prvej etape plánujeme vybudovať 100 parkovacích miest v areáli štadióna.

Počas mesiaca september bolo ukončené verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu pre vydanie územného rozhodnutia.

Predpokladaný začiatok rekonštrukcie štadióna je na jar 2022.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dostali už viac ako dosť peňazí, mali odviesť kvalitnú prácu a nie každoročné ťahať z mestského rozpočtu státisíce €. Čo všetko sa mohlo za tie peniaze urobiť v prospech všetkých občanov mesta? Takto obrovská suma vyhodená do vzduchu a začne sa od znova štedro dávať na štadión. Oni si už svoj diel vyčerpali. Dokedy? Kto má taký vplyv, že sa to tak deje?

  2. Snáď si si nemyslel, že za 2750000 zbúrajú a postavia nový štadión. Pustili sa do niečoho, na čo nemali peniaze a takto to dopadlo.

  3. Doteraz stadion sluzil ako Verejna pracka na spinave peniaze. Tak by to malo aj zostat. Je miestnym tajomstvom komu tie Nase peniaze idu. A co Vy preco neberiete uplatky ved okradate svoju rodinu!!!!

  4. Nad reorganizáciou dopravy a vybudovaním záchytného parkoviska pre návštevníkov štadióna sa v pôvodnej štúdii neuvažovalo? Mám tomu rozumieť že štadión po prerábke bude pre max. 3 ligu?
    Osobne si myslím, že ten štadión tu nebude, dotácia sa vráti a tie rozjebabrané betóny tam budú už navždy 🙂

  5. To keď robili osvetlenie nevedeli, že je to nevyhovujúce? Komu dali zarobiť? Anglický trávnik…? Tých, takmer 3 mil.€ je vyhodené von oknom a domáhame sa ďalších? Na štadión nebude stačiť ani celý rozpočet mesta. Každý rok do kolečka, do kola sa omiela štadión. To je jediná priorita mesta? Sú tu dôležitejšie veci ktoré treba riešiť ako stále štadión. A na čo nemali peniaze?

  6. Róbert Stareček, Roman Matuška, PhDr. Vladimír Malý, Jaroslav Krajča, Miloš Ruta, MUDr. Miroslav Bucha, Miloš Hecht a Dušan Vajdík CHOĎTE UŽ s vašou akciovkou DO PIČE a dotujte si celý futbal z vašich peňazí a nevyciciavajte už viac mestský rozpočet!! A do piče nech idú aj všetci poslanci, čo tieto dotácie schvaľujú. Prehajdákané milióny eur.

  7. Čistá katastrofa toto! Len by ma zaujímalo, kde sa berú peniaze na prenájmy ihrisiek kde sereďský futbalisti hrajú? To sú tiež veľké pálky! Vlastne nie seredských, lebo tam už nie je ani jeden seredan, okrem Adama Moronga, a tie posily, čo prišli, čo bývajú v poradných ubytovniach, z čoho ich platia? Toto je výsmech seredskému futbalu!

  8. Slovenský futbal je čistá katastrofa, momentálne je to vidieť v Slovane. Nákup zahraničních hráčov slovenský futbal nepotrebuje.

  9. Táto tragikomédia s názvom Skf bude v roku 2022 ukončená…proste pá pá liga a prepad do 3 4ligy..lebo nebudete mať ani na autobus na zápas…..a tých pánov vo vedení jedna velká banda..prísavnici..už aj vrabce čvirikajú že nič nebude…ani stadion ani liga..všetkému bude koniec …tak načo sa tu pišu članky o nejakom štadione..

  10. Tu bedákate, že nebude štadión, že nebude liga. Ale nebedákate, že čo urobili takmer s 3 mil. €, ktoré im boli poskytnuté za pomerne krátku dobu a že všetko sa teraz búra? Kto si prilepšil? A teraz znova sa im majú dať milióny z mestského rozpočtu, aby sa uspokojilo niekoľko fanúškov? Čo ostatní občania, stačí aby platili dane a nič sa pre nich neurobilo, lebo už nezvýšili peniaze?

  11. Ale no, toľko kritiky na vašich futbalových obľúbencov. Však ste sa išli posrať keď Sereď postúpila do 1. ligy. Že nato herne nikdy nemala bolo nepodstatné. Lepšie sa od mesta pýtali príspevky a mesto je dobrá dojná krava 😀 Že tu skapal pes nikoho na Msú netrápi. Peniaze za roky napchaté do škf a.s. sa mohli zúžitkovať oveľa lepšie. Zaujímalo by ma, čo nato Mr. Krajčovič? Ku každému projektu, ktorý mu nebol po chuti mal milión múdrych rečí, pindy a teraz nič? Huba na zámok? Najlepšie platený úradník na Msú a čo vlastne teraz v tejto veci robí? Dúfam, že po voľbách tam po tejto partičke neostane ani smrad!

  12. 😆😆 Jeden komentár lepší ako druhý. Miešanie jabĺk s hruškami a ani jeden nemá ani šajnu ako to vôbec je ako to funguje 😆😆

  13. Hlavna vec že ste zrušili B mužstvo čo chodilo na nich 200 ludi a na ligu chodi 140. Teraz mohli hravat na štadione mladi chalani čo skončia v dorasti a vratili by sa chalani st. čo musia hravat po dedinach. A preto nie je 4 r. v seredi futbal

  14. Už len Bucha potrebuje nejaké peniaze na nový dom od mesta😁😁😁😁Ved ten chlap je silno za vodou,Ty primitív.

  15. pre Anonym 25. septembra 2021, 17:20
    Čo má spoločné ŠKF a.s. s deťmi a mládežou? Bez peněz do hospody nelez. Keď nato nemali, nemali sa srat do 1. ligy. Mesto je síce dobrá dojná krava ale stačilo.

  16. Mesto Sered financuje sukromny futbalovy klub, ktory v meste Sered ani nehra a obyvatelom mesta nic neposkytuje. Na futbal si Seredan uz par rokov zajst nemoze. V meste Sered sa totiz futbal, paradoxne, nehra!!!

    Nebude stadion a nebude ani ziadna liga za chvilku. Hned ako prestanu chodit peniaze z mesta, tak sa cele ligove muzstvo zrusi a ostane len polozburany stadion.

    Keby ti ludia, co narabaju s mestskymi peniazmi, chceli fakt urobit nieco pre zvysenie urovne zivota obyvatelov Seredi, tak postavia mestske kupalisko.

  17. My žereme tlačenku s octem a cibulí, Skotové jakýsi plněný ovčí žaludek, Laponci syrová játra a bachor soba (ty natrávené lišejníky jsou obdobou australského BBQ), Inuité tuk běluhy, na Guinei Papui zase misionáře. Chuť je chuť. Jinak, na stáro se rád nechám poučit.

  18. Žiaľ, nikdy som nič také nikde nevidel a to som žil v štyroch krajinách. Takmer 10 rokov som robil na futbalovom štadióne v Seredi v rokoch 1997 až 2006. Vtedy hral Sered piatu ligu. A teraz, keď malé mesto hrá prvú ligu a dosiahlo najväčší úspech za sto rokov seredského futbalu, je tu skupina ľudí, ktorí to všetko kritizujú. Na celom svete sa ľudia snažia dosiahnuť čo najviac, najmä v športe. V Seredi je všetko inak. Všetci vedia len kritizovať a neurobili 1% pre tento štadión a toto mesto. To je smutne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img