ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Nový pavilón škôlky na D. Štúra je pred kolaudáciou, deti by mohli nastúpiť v novembri

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /22 SEP 2021/

Sereď práve finišuje s prístavbou svojej materskej školy na ulici D. Štúra. Kapacity mestských škôlok sa tak rozšíria o 44 detí. Noví škôlkari sú už prijatí a mesto v tejto súvislosti prijme aj nové zamestnankyne.

 

Rozšírenie škôlky financuje EÚ

Ešte v roku 2018 bola Sereď úspešným žiadateľ o nenávratný finančný príspevok z Európskej únie. „Zmluva na poskytnutie nenávratného príspevku 328-tisíc eur bola podpísaná s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. V projekte sme sa zaviazali navýšiť kapacity mestom zriadených škôlok tak, aby sme boli schopní umiestniť čo najviac predškolákov a tiež im následne zabezpečiť inkluzívne vzdelávanie,“ vysvetlil projektový manažér mesta Branislav Bíro.

 

Vo verejnom obstarávaní na realizáciu stavebných prác tejto investície mesto vysúťažilo spoločnosť Stavomal Slovakia s r.o. „Zrealizovali sme prístavbu pavilónu P3 o rozlohe 200 metrov štvorcových, modernizáciu existujúceho pavilónu P2 a hospodárskeho pavilónu. V rámci úprav sa na materskej škole riešila aj zatekajúca strecha, časový sklz oproti plánom narástol aj pri nečakanej kolízií sietí v zemi. Všetky problémy sa podarilo odstrániť. Interiér budovy je hotový, pokračujeme prácami v exteriéri a zároveň pripravujeme podklady na kolaudáciu, ktorú chceme zvládnuť do konca októbra,“ uviedol vedúci Oddelenia rozvoja mesta Marián Šišo.

 

Okrem prístavby a úpravy areálu je súčasťou projektu aj materiálno – technické vybavenie škôlky. „Momentálne čakáme na dodanie nábytkov a nového vybavenia. Rodičov detí, ktoré nastúpia do vynovenej škôlky, sme už informovali a riaditeľka materskej školy je s nimi v kontakte. Deti nastúpia hneď, ako to bude možné, veríme, že to bude začiatok novembra 2021. V súvislosti s navýšením kapacity detí boli prijaté do zamestnaneckého pomeru aj štyri učiteľky, asistentky a upratovačka,“ doplnila Silvia Kováčová, vedúca oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu mesta Sereď.

 

Predškoláci už plnia povinnú školskú dochádzku

Po zmene zákona je od septembra 2021 predškolská výchova povinná pre všetky deti, ktoré majú rok pred plnením povinnej školskej dochádzky. Z toho vyplynula potreba navýšenia miest pre predškolákov v materských školách na celom Slovensku. „Kapacity materských škôl zriadených mestom Sereď sa vďaka prístavbe a rekonštrukcií budovy na D. Štúra rozšíria z 444 na 488 a aktuálne uspokojujú potreby rodičov umiestniť deti do materských škôl,“ uzavrela Silvia Kováčová.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Škôlok bolo dosť v Seredi všetko sa privatizovalo lacno rozpredalo a teraz sa za drahé peniaze stavia nové. Ktorá špinavá banda to ma na svedomí?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img