ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

B. Gröhling: Mali by sme veriť vedeckým faktom a odborným názorom a dôverovať očkovaniu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Minister školstva Branislav Gröhling pokračuje v diskusiách s riaditeľmi, zriaďovateľmi a učiteľmi po celom Slovensku. Dnes navštívil základnú školu v Nižnej a ďalšie základné školy a gymnázium v Trstenej. Jeho pracovná cesta na Orave bude pokračovať aj v Námestove.

Rezort školstva robí všetko pre to, aby sa čo najdlhšie zachovalo prezenčné vyučovanie na školách. Ako minister školstva uviedol ešte pred začiatkom školského roka, školy sa už plošne z rozhodnutia ministra zatvárať nebudú. Rozhodnúť o prerušení vyučovania v triedach ale môže na základe epidemickej situácie regionálny úrad verejného zdravotníctva.

My sme aj jednotlivé školy vyzývali, že pokiaľ im to umožňuje technické a personálne vybavenie, aby prebiehalo aj hybridné vzdelávanie. Videli sme to aj dnes, že niektorí žiaci boli v triede a niektorí sa vzdelávali z domu,“ vysvetľuje minister školstva Branislav Gröhling. Zároveň naďalej poukazuje na dôležitosť očkovania. Momentálne je zaočkovanosť zamestnancov škôl na úrovni 68%. V okrese Tvrdošín, ktorý bol dnes cieľom návštevy ministra, je zaočkovanosť v školstve na úrovni 65 %. Čo sa týka detí, vo veku  12 až 17  rokov, celoslovenská miera zaočkovanosti je 23,4 %.

Aj z toho dôvodu minister pokračuje v kampani „Za otovrené školy“ a osobne sa na Orave prihovára učiteľom, aby zvážili vakcináciu. „Iba očkovanie je momentálne cesta k tomu, aby sme sa dostali do takého reálneho života, ktorý chceme žiť. Mantra testovania by mala ustupovať, mali by sme veriť vedeckým faktom  a odborným názorom a pristúpiť k očkovaniu, lebo vtedy prioritne ochraňujeme každý sám seba a následne aj svoje okolie,“ dopĺňa Gröhling. „Myslím si, že očkovanie sme prežívali ako malé deti, že ich prežívali naši rodičia, naši starí rodičia, aby vytvorili bezpečné prostredie, v ktorom vďaka tomu žijeme aj dnes. V súčasnosti by sme tak mali k tomu pristúpiť aj my z pohľadu covidu,“ apeluje minister na očkovanie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď sa dávali zaočkovať naši rodičia a potom ich deti, tak nemali ešte pre nich pripravenú 5G sieť! A nezomierali po očkovaní ako sa to deje dnes.

  2. Keďže tejto zapredanej vláde neverím ani na jediné %,tak neverím ani ich núteným „vakcínam“. Všetko je to čistá manipulácia a sú za tým úplne iné ciele ako ochrana obyvateľstva pred covidom. Na obyvateľov oni zvysoka kašlú !

  3. Za tým je len biznis a veeeľké peniaze, 5G je už aj na poliklinike, to aby očkovaní hneď spadli a zbierali ich po ulici, tak ako to predpovedala táto vláda psychopatov, vedeli o tom, boli pouční od USA, veď podaktorí tam boli aj na školení, ako napr. Psychopatovič keď nechodil ako poslanec NRSR do zamestnania, treba pohľadať v archíve,

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img