ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Vyhlásenie Obchodnej verejnej súťaže – „nájom 2 častí kaštieľa“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Právny a majetkový referát / 21 SEP 2021

Mesto Sereď
Námestie republiky 1176/10, 926 01 Sereď v súlade s § 9a) ods. 1 písm. a) v spojitosti s § 9a) ods. 9 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a v súlade s § 281 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov
vyhlasuje obchodnú verejnú súťaž (ďalej len „OVS“)
na nájom nehnuteľného majetku,

stavby so súpisným číslom 1, zapísanej Okresným úradom v Galante, katastrálny odbor na LV č. 591 pre k. ú. Sereď ako kaštieľ, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou zapísanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR pod číslom 2257/1.
Predmetom OVS je nájom neprenajatých dvoch častí kaštieľa s uvedením zámeru využitia predmetu nájmu, a to:
časti 2 – južná časť západného krídla a zalomená časť južného krídla, okrem bastiónu,
časti 3 – rovná časť južného krídla.

Časť 1 kaštieľa – severná časť západného krídla, vrátane zrúteného schodiska a celý suterén aj pod časťou 2, je v súčasnosti prenajatá na dobu od 1.1.2021 do 31.12.2070 a nie je predmetom tejto OVS.

Plné znenie vyhlásenia OVS a podmienky OVS sú zverejnené na:
– internetovej stránke vyhlasovateľa: www.sered.sk,
– na úradnej tabuli v sídle vyhlasovateľa: Námestie republiky 1176/10, 926 01 Sereď,
– prípadne formou osobného nahliadnutia navrhovateľa v sídle vyhlasovateľa.

Zámer a podmienky OVS schválilo Mestské zastupiteľstvo v Seredi uznesením č. 207/2021 dňa 16.09.2021.

 

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. prenajat si tu ruinu je cista ekonomicka samovrazda. Na potencionalneho najomcu cakaju skryte pasce v podobe narusenej statiky a milion inych veci, ktore povyskakuju v procese realizacie. A samozrejme z pamiatkarov bude sedivy, pretože tu rekonstrukciu predrazia mnohonasobne. Je hanba mesta ze za 20 rokov neboli schopny priebezne jednotlive etapy rekonstruovat. To by sa ale pani poslanci museli spojit pre lepsie mesto v prospech obcanov a nie sa delit na tabory a viest zabomysie vojny.

  2. Za komančov (tuším 1988) sa začalo s rekonštrukciou a asi by sa to aj plne zreštaurovalo keby nebol koniec jednej éry. V tejto totalitnej diktatúre sa nerobí s ničím nič. Stále nemajú dosť peňazí.
    Ale na sprostosti sa nájdu,že ? Keby nepadli komunisti aj diaľnica do Košíc by už bola dávno hotová.
    Česť ich pamiatke !

  3. Daniel nie je to pravda – viac dialníc sa postavilo za 30 rokov or roku 1990 než postavili komunisti za vyše 40 rokov (nehovoriac o tom že oni si asi nerobili ťažkú hlavu s výkupom pozemkov, pamiatkarmi, atď)…len pre prestavu: Do roku 1989 sme na SK mali celkovo: cca 192 Km dialnic + necelých 51 km rýchlostné cesty
    K roku 2020 sme už na SK celkovo mali: 512 Km dialnic + 289 km rychlostné cesty…
    Čo sa týka kaštiela tak skús pozrieť do Galanty alebo do Oponíc…jak to, že tam to ide a u nás nie…či im to tam zrekonštruovali komunisti?

  4. to je čistá matematika, na to nepotrebuješ média….len som vytiahol pár čísiel, ktoré dokazujú že pravdepodobne klameš…pokiaľ máš pocit že to čo som napísal nie je pravda, tak to kludne oprav..ale buď prosím konkrétny – kolko km dialnic sa postavilo do 1989 a kolko potom? a ak budeš mať čas tak si zájdi na výlet do tej Galanty alebo do Oponíc…na média sa vykašli, skús sa pozrieť na vlastné oči…

  5. Ratafak,je pravda,že sa začala rekonštrukcia kaštieľa 1988,alebo nie.Ako vždy ste šikovné obrátili pozornosť na inú tému.Je to tak vždy u teba.

  6. Anonym 22. septembra 2021, 11:40….u teba je to asi tak že nevieš čítať, pretože Daniel spomenul aj dialnice a to konkrétne tu: „Keby nepadli komunisti aj diaľnica do Košíc by už bola dávno hotová.“ – a na toto som reagoval…a reagoval som aj na ten kaštiel – tým že v Oponiciach a Galante to po 89 zvládli zrekonštruovať aj bez komunistov. Ten seredský sa začal riešiť a rekonštruovať v roku 1986 – to má byť akože nejaký chvála komunistov, že po 40 rokoch začali riešiť jeden kaštiel?..no huráá, to máme teda ešte pár rokov čas – to čo teda tí komunisti začali riešiť po 40 rokoch minulého režimu, sa teraz rieši už po 30 rokoch demokracie..:-D, a k tomu už máme rekonštuovaných x kaštielov s ktorými oni ani nezačali (napríklad tá galanta a oponice)….takže to čo písal Daniel že komunisti by niečo už dávno dokončili – či dialnicu alebo kaštiel, nie je úplne pravda, pretože pracovali omnoho pomalšie ako dnes, hoci mali všetky výrobné prostriedky a podu k dispozícií…vidíme to na príklade dialníc a aj tých kaštielov…je to takto jasné?..PS: odporúčam prehliadku najme historickej knižnice v Oponiciach, kde vám naozaj perfektný sprievodca povie celú históriu – najma časť ako sa komunisti správali k historickým knižným dielam je naozaj zaujímavá…toto sa z médií nedozviete, tak šup od počítačov a pobehajte kus Slovenska, aby ste načerpali nejaké info priamo z terénu a nie len tých médií…

  7. Ratafak, píšeš, že v r. 1986 začali rekonštruovať kaštieľ. Vraj po 40-tich rokoch. To myslíš vážne? Zisti si dokedy ten kaštieľ ešte fungoval a skús vysvetliť, kde si prišiel na to, že po 40-tich rokoch.

  8. áno, nejakú dobu sa čiastočne využíval,(škola, vináren), no stále postupne chátral a potrebu opravy si evidentne uvedomovali aj vtedy, ked sa do nej nakoniec aj pustili….a prečo 40 rokov? no pretože ho v štyridsiatych rokoch pustošili nemci, následne aj rusi…kúrilo sa parketami, knihami, oknami atď, neviem že by odvtedy prebehla nejaká významná oprava/rekonštrukcia – až v tom 86 chceli…pokial nejaká prebehla tak ok, neviem o nej, to ale neznamená že sa nekonola..v ktorom roku to bolo?…rád sa dozviem niečo nové..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img