ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

„Ide o veľké peniaze. Neprekazíš nám to, len to komplikuješ a predražuješ. Poď medzi nás, budeš aj ty milionár“ – 1. časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Keď som sa pred asi desiatymi rokmi osobne stretol s poslancom, ktorý mi toto povedal – neveril som. Fakt som neveril a netušil, ako ťažký je zápas za právo, spravodlivosť a proti dobre organizovanej skupine ľudí, ktorých spájajú peniaze.

Výhody v každej forme. Zákazky pre firmy, územný plán zohladňujúci  záujmy developera či vlastníka viacerých pozemkov určených na výstavbu, hladký priebeh stavebných konaní, či kontakty na úradoch, polícii, prokuratúre a v justícii a krytie všade tam, kde to kedy je potrebné.

Systém, v  ktorom „do správnych rúk“ tečú dôležité a hodnotné informácie. A obchodovanie s nimi. Teda to, kam sa nemá šancu dostať bežný podnikateľ či občan. Preto – „poď medzi nás…“. A preto len niektorí podnikatelia sú „vyvolenými“ a následne zaujímavými sponzormi verejných podujatí, novoročných ohňostrojov a samozrejme volebných kampaní.

Pre úplnosť informácie dodávam, že mi nebol ponúknutý úplatok, ale legálna obchodná zmluva na úvod v objeme 33 000 Eur ročne, teda fajnový miliónik bývalých Sk. S valorizáciou nepochybne počítali. Nie, ponuku som nezobral, a tak nie som v kruhu „vyvolených“ a dnes tam už nie je ani ten poslanec.

Pred rokmi som si fakt myslel, že čestní ľudia môžu vážne zmeniť svet, preto zmeniť mesto v ktorom žijú a kde každý pozná každého, by malo byť ľahké. Nie je. Skazených a ľudí parazitujúcich  na systéme je veľa a tých, ktorí investujú súkromné peniaze, čas a energiu do verejnej očisty je málo. V takom meste je na ruke viac prstov, ako takto rozmýšľajúcich občanov. Žiaľ. A ešte aj tá trocha sa ťažko dáva dohromady. Ich cieľ totiž nemá iné pojítko, ako transparentnosť správy vecí verejných, odhalenie špinavostí volených zástupcov, tunelovania verejných peňazí, a korupcie. Sú to ciele síce šľachetné, no v súčasnej spoločnosti sa veľmi nenosia. A tak oni samotní okrem získania množstva nepriateľov a s tým spojených problémov ani pri pozitívnom výsledku nič nedostanú a úprimne – už ani nič nečakajú.

Pýtate sa, o čom to vlastne píšem?

Na úvod si vypočujte rozhovor Moniky Tódovej z Denníka N s kajúcnikom Bernardom Slobodníkom obvineným vo viacerých korupčných kauzách. On sám hovorí, že bol súčasťou organizovanej zločineckej skupiny.

Je to zhruba hodinka videozáznamu, ktorá vám zmení pohľad na svet, v ktorom žijeme. Síce z celoštátneho  meradla, no je to potrebné pre pochopenie obsahu a kontextu uvedeného v prvej časti tohto malého a z pohľadu doby bezvýznamného článočku.

On má ale svoje pokračovanie…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Najnedvoverihodnejšia novinárka spovedá iného nedoverihidného svedka. Výsledok je že počujeme presne to čo oni dvaja chcú aby bolo povedané

  2. Rozhovor som si pozorne vypočul len pred nedávnom. Na Slobodníkovi je vidieť že to čo hovorí, hovorí úprimne a že to čo robil ho mrzí a ľutuje to.
    Ale z toho rozhovoru a jeho priznaní na mňa zaviali 50 te roky. Vtedy iná zločinecká skupina ovládala políciu.
    Úplna hrôza k čomu sa priznáva a čo sa tu dialo a nepochybne ešte stále deje. Polícia prelezená korupciou a chrániaca našich ľudí. A ja dodávam, našich ľudí až na úroveň mesta. Z vlastnej skúsenosti som presvedčený že až na úroveň nášho mesta.

  3. Fakt Nasi Ludia zacinaju mat vyssiu umrtnost. O niektorych v Seredi som to ani nevedel. Taki nenapadni ludkovia a tolko zla porobili. No nezabili by ste ich?

  4. Korupcia bola je aj bude vo vsetkych statnych zlozkach alebo aj v samospravach cez ktore sa ocistuju spinave eurasiky ked uz sa tam neaky podnikatel dostane

  5. Iba naivka by si myslela že korupcia nebola a nebude. Áno, vždy bude. Dôležité však je v akom rozsahu. Či to bude tak, že bude likvidovať podtatu štátu, ako sa to dnes deje, alebo v takom rozsahu že si ju málokto vôbec všimne.

  6. Toho pána natočili krátko po smrti generála ako ide na výsluch a bol vtedy úplná troska… Ľutoval , čo sa stalo …
    Ale viesť s týmito ľuďmi rozhovory , je za hranou… Určite ho čítať nemusím…

  7. Jeden z poctivych policajnych funkcionarov, ktory zacinal na OO PZ chodenim po ulici a skoncil v generalskej hodnosti ako viceprezident (jeho karierny rast som sledoval od sefa poriadkovej policie na jednom z OR v BA a uz tam som mu povedal, ze skonci ako viceprezident) to bral fakt vazne, aj ked v partii, ktora sa zbesnila po jeho odchode z PZ. Tento clovek mi po nastupe do funkcie povedal na rovinu, ze vsade je urcita korupcia, no u nas sa pohybuje niekde vo vyske 30% ceny (a viac) zakaziek / nakupov. Znizili to vtedy niekde hlboko do pasma, ktore je sice stale vysoke, no niekomu hodne klepli po paprciach.

    Vtedy som DAROVAL policii projekty, ktore prinasaju uzitok dodnes. Viac sa nedalo a NIKDY som za nic nezobral ani jedinu Korunu. Vsetko zdarma, ako moj osobny prispevok k bezpecnosti cestnej premavky a zasahujucich hliadok policie. V tej dobe som zacal mat fakt slusny prehlad o diani v PZ a musim povedat, ze dnes je policia realne v rozklade.

    Je mozno posledna sanca pozametat, vystriekat a vymiest parazitov a svaby a dat sancu poctivym policajtom, ktori zbor beru ako sluzbu verejnosti, poslanie a chapu, ze riziko v ktorom sustavne pracuju, nie je vlastne mozne zaplatit.

    A ti odborari, ktori drzali ten transparent s napisom „Ak policajta nezaplati stat rada to urobi mafia“ by mali tisko odist do civilu a skusit sa konecne zivit v sukromnom sektore a nie parazitovat na ostatnych poctivych policajtoch.

  8. pan majko, pre co sem nedate clanok ako sa vsetko zdrazuje elektrika plyn potraviny atd, to vsetko ide a pojde hore, ze verejne financie su v p…, to treba riesit , to ZAUJIMA normanych ludi,a nie tieto zvasty stale dokola, nejaka todova a spol je nam uplne u prdele!!!

  9. elektrina, plyn a potraviny a okrem toho všetko ostatné zdražuje v celom svete (hádaj prečo) a my sme tu taký malý prd vychádzajúci z jojcovej riti, ktorý to neovplyvní. Ale zlikvidovanie mafie zo štátnej a verejnej správy môžeme ovplyvniť. Odvádzaš pozornosť od podstaty článku úmyselne jojco?

  10. jojco 22. septembra 2021, 6:09 – zasadne sa venujem temam, ktore ma zaujimaju a ktorym rozumiem. Nepisem o tom, v com nemam dostatocny prehlad.

    Zdrazovaniu, presne ako pocasiu, zenam a v sucasnosti aj korone a samozrejme zdrazovaniu rozumie kazdy a v krcme pri pive a borovicke je takych debat dost. Nerobim clanky na zakazku a s mnou publikovanym a podpisanym textnom sa musim stotoznit.

    Samozrejme ze zdrazovanie sa ma tyka osobne rovnako, ako Vas a kazdeho cloveka. Zo zdrazovania mam vazne obavy a aj tam hladam a vidim suvislosti.
    Pisal som napr. tu:
    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/08/07/zdrazovanie-tovarov-po-korone-dosahuje-zavratne-rozmery/

    A pripravujem kratky clanok aj teraz – osobne nevidim ziaden dovod na takto zavratne zvysovanie cien. Vo vacsine pripadov ide o spekulativne konanie a zneuzitie korony. Problemom je, ze ceny sa nazad nevratia ani potom, ked bude nateraz nedostatkoveho tovaru dost.

    To je inflacia a znovu na tento stav doplati najviac stredna trieda – bohati budu mat sice menej, no stale dost a ten kto nema nic dnes, nebude mat ani potom.

    jojco, nesnazte sa ukolovat tych, koho neplatite a vo veciach, ktore neplatite. Odporucam zamerat sa na tych nepochybne aj Vami platenych ludi, ktori sebe aj ludom ktorych platite znovu aj Vy, uz dnes financne aj z Vasich penazi narsat cien kompenzuju. Ja to nie som, ja podnikam bez par mesiacov 3 desatrocia a teda zivim seba a rodinu sam.

    Napisete nieco o sebe?

  11. O pár rokov by mali byť regulérne volby.( Ak teda vôbec budú),tam sa ukáže,ako takéto plamenne clanky ,ktoré bežný občan číta momentálne všade,ale fakta dnešnej doby sú nejako zabúdame,) ľudí presvedčili.Lebo toto nefunguje do nekonečna.

  12. Ryba smrdí od hlavy. Keď je spravodlivý šéf, vyberá si aj takých ľudí. Kto šéfuje nám? Človek, ktorý ukradol diplomovku, mafián bez hanby,tak čo chceme? Zakial si nezvolime dobre,bude to tu tak ako doteraz.

  13. Sprostý národ. 10 rokov si nechá srať na hlavu od smeromafie a potom sa rozčuluje, že všetko zdražuje.. Sa vám čudujem, pán Majko, že máte stále silu slušne sa baviť s týmito tupcami.

  14. Lexa takto Ti odpoviem na TVOJU neskonale tupost.300 rokov sme tu mali Rakusko- Uhorskom,a teraz sa čudujeme,že sa ide zdražovať.No nie sme my tupci?Asi takúto výpovednú hodnotu má tvoja úvaha.A ty si tiež jeden z tých,čo má absolvovanu univerzitu,ktorá sa volá ‚LeboFicoPelegrini.Preboha,dokedy budete ešte takto bluznit.

  15. myslím že je úplne jedno kto vládol predtým a aj kto vládne teraz….zdražuje sa úplne všade a to bez ohľadu na to kto kde vládne a my nie sme ani na opustenom ostrove a ani na Marse aby to bolo u nás inák..PS:..ako vždy Raťafák uvedie aj konkrétne čisla?Medziročná inflácia: Slovensko +3,8%, Česko + 4,1%, Maďarsko +4,9%, Rakúsko +3,2%, Polsko + 5,5%, USA + 5,3%, Nemecko + 3,9%, Rusko +6,7%, Bielorusko + 9,8%…zatial patríme k tým krajinách s nižšou infláciou aj ked je dosť vysoká, a bude horšie…

  16. pre cojoj 22. septembra 2021, 6:58, ano odvadzam pozornost, si ty ale truba, presne taketo telce potrebuje tato vlada ako si ty,! verejne financie slovenska su svetovy problem???? to ze zdravotnictvo ide uplne do prdele , ze nie je dostatok lekarov , ked sa objednas zoberu ta aj za pol roka atd mozem pokracovat ale nechce sa mi, pre co sa tato parodia na vladu saskaren nestaraju o svoje rezorty a funkcnost statu??? no odpovedz?

  17. Ratafak plachta 22. septembra 2021, 13:29 – ano, suhlasim, zdrazovanie je vsade. Len u nas je problem vo vyske prijmov vacsiny obcanov. Bezne platy u nas su vo vyske dochodkov v Nemecku. Mlade rodiny maju uz dnes nasponovane rodinne rozpocty a ked banky pristupia k zvyseniu urokovej sadzby – a k tomu pride, vela ludi pride o byty a domy. Zostanu na ulici a o peniaze, ktore dali do splacania nehnutelnosti doteraz v podstate pridu.

    Problem je vo velkosti nasho trhu a v jeho zavislosti na exporte. Fico stavil na automobilky – nestoji otazka ci to raz z nas urobi dalsi Detroit, ale kedy.

    Tak mala krajina ako sme my, nema sancu uspiet tymto sposobom. My sme mali ist cestou sluzieb s vysokou pridanou hodnotou a byt mostom medzi zapadom a vychodom. Mame na to potencial, stale relativny dostatok schopnych ludi a do urcitej miery aj recova bariera je pomerne mala, pripadne odstanitelna.

    Dnes skutocne ideme do sraciek, no nie kvoli Matovicovi, ale NEsetreniu vtedy, kedy bola ekonomika vykonovo na svojom vrchole. Dnes by bolo potrebne investovat do strat podnikatelov nasobkami viac – ak ovsem nechceme, aby prezili len niektori z vyvolenych.

    Inflacia znici strednu triedu a zdecimuje kazdeho poctiveho podnikatela likvidovaneho uz dostatocne neskutocnou byrokraciou a vysokymi odvodmi.

    A ano Ratafak plachta, bude horsie. Tvrdim to dost dlho…

  18. no naozaj myslím že tie automobilky nevymyslel Fico, ten čo sa týka zamestnanosti a zlepšenia ekonomickej úrovne nevymyslel nič…tie automobilky dávali zmysel v období keď tu bola 15-19% nezamestnanosť a nízko kvalifikovaná pracovná sila…vtedy sme potrebovali tú nezamestnanosť stlačiť a čo najrýchlejšie ľudí zamestnať …Fico následne zdedil pomerne fungujúcu ekonomiku s 8% nezamestnanosťou a vtedy už naozaj nebolo treba ťahať sem dalšiu automobilku (určite nie na západné slovensko) ale sústrediť sa na práve na tie služby a produkty s vyššou pridanou hodnotou…o tom že Ficov kabinet v čase najvačšej svetovej konjuktúry nebol schopný pripraviť prebytkový rozpočet a pripraviť sa na krízu, ktorá by prišla aj bez korony sa nemá zmysel baviť….

  19. Anonym 22. septembra 2021, 20:24 – fakt dlho a systematicky sa snazim pisat, aby ludia hladali kontext a nie videli len jeden jediny fakt a ten omielali donekonecna.

    Prave ta posledna presne ako napisal diskutujuci Ratafak plachta 22. septembra 2021, 22:59 tu uz nemala co robit. V danej dobe som kritizoval „preplatenie“ benefitov, ktore im boli schopni a ochotni ponuknut Poliaci. Ked si to nemohla dovolit krajina s desiatkami milionmi obyvatelov, je divne, ze sme si to dovolili my.

    Kolko tam pracuje zamestnancov? Odpoved na tuto otazku je zaroven odpovedou na otazku – o kolko sme zvysili de facto pocet statnych, resp. statom platenych / dotovanych zamestnancov. Problemom je, ze z vysokeho percenta to este ani nie su Slovaci…

    Ked pride utlm automobiloveho priemyslu, alebo nebude nassa ekonomika schopna poskytnut tak vysoke benefity pre automobilky, potom uvidime, ako rychlo sa spakuju a pojdu na vychod.

    A nam tu namiesto urodnej pody najvyssiej bonity zostanu vybetonovane plochy v „dobrom“ pripade s opotrebovanymi halami zo sendvicov.

    Toto je ta nasa „genialita“ a toto je to, co je potrebne vidiet v kontexte s ostatnymi faktami.

    Ale je to len moj nazor.

  20. Inak, viaceri jazdite po R1 smerom do BA. Este pred odbockou na D1 sa pozerajte vpravo – billboardy su tam myslim dva. Jeden z nich je Farma Majcichov. Vykup pozemkov.

    Co si myslite, pre koho budu sluzit pozemky a ked – najurodnejsiu podu – ich postupne predaju sucasni vlastnici (nie Matovic) , co budu zrat nase deti?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img