ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Ak policajta nezaplatí štát, rada to urobí mafia“ – avizovali policajti na protestoch už 15 rokov dozadu…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Predseda Vlády SR Eduard Heger v súvislosti so súčasnou situáciou hovorí o mafii v bezpečnostných zložkách, niektorí policajti o nej verejne hovorili už dávno…

Dnes vidíme, že už vtedy vedeli, čo prezentovať na transparentoch.

– – –

Vyzerá to tak, že už aj súčasní predstavitelia Vlády SR pochopili nevyhnutnosť vysporiadať sa s ľuďmi na vedúcich postoch v bezpečnostných zložkách a v PZ obsadených do funkcií počas predchádzajúcich volebných období.

Odhalenia nezákonnej činnosti vedúcich funkcionárov PZ z uplynulého obdobia sú tak vážne a v takom rozsahu, že Slovensko radia medzi krajiny tretieho sveta, kde o demokracii a právnom štáte ani len nesnívajú. Ale na rozdiel od nás, sa na právne štáty ani nehrajú.

Viacerí občania majú osobné skúsenosti so zastrašovaním pri poukazovaní na nezákonnosti „mocných ľudí“ pri výkone funkcií na všetkých stupňoch riadenia spoločnosti. Vo veľmi veľa prípadoch aj jasné prípady skončili uzneseniami „skutok sa nestal“ na priek tomu, že ľudia zastrašovaní boli a sú, či dokonca im bol zničený ich majetok. Nevyšetrovanie, alebo nedostatočné vyšetrovanie takýchto prípadov, krytie vinníkov, zločincov a zlyhávajúci systém ochrany práva v krajine zašli priďaleko.

Nová vláda po voľbách skutočne zanedbala výmeny na riadiacich postoch hlavne v policajnom zbore a tak sa netreba čudovať, že po roku je namiesto práva aktivizované neprávo. Jednoducho veľa ľuďom vyhovovalo, keď napr. polícia bola riadená z niektorého z poschodí niektorého z hotelov v Bratislave (alebo Nitre?).

Príliš rýchlo zabúdame na históriu a to aj nedávnu. Na úvodnej fotografii sa nachádza transparent držaný policajtami s nápisom „Ak policajta nezaplatí štát, rada to urobí mafia“, ktorí jeho obsahom povedali viac, ako dosť. Otázka, čo je podľa nich dostatočným zaplatením štátom, je síce oprávnená, no odpoveď na ňu u takýchto ľudí istotne závisí od ich osobných potrieb a tie môžu byť skutočne rozdielne…

Premiér Heger povedal toto:

TOTO NIE JE LEN BOJ VLÁDY, TOTO JE NÁŠ SPOLOČNÝ BOJ👉 Premiér Eduard Heger informoval po zasadnutí bezpečnostnej rady štátu o vzniku odbornej pracovnej skupiny, ktorá bude riešiť obnovu dôvery v právny štát.

☝️ Jej vznik je reakciou na mimoriadne znepokojujúci vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní.

✅ Pracovná skupina začne zasadať nepretržite od pondelka 19. septembra a pre vládu a Národnú radu pripraví návrhy zmien pre fungovania súdov, prokuratúry aj polície.

Zdroj: FB, úvodná fotografia: FB

– – –

Podarí sa vrátiť Slovensko na cestu práva, spravodlivosti a demokracie, alebo to skutočne síce takpovediac „na hulváta“, no na ďalšie dlhé desaťročia znovu dá mafia?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ten transparent nedrží ten policajt z dolnej stredy čo teraz robí voľakde v bratislave vysoko v polícii????sa mi zdá že robil v galante nejakého šéfa a je kamoš zo starostom

  2. Tak sa pýtam,že či žijeme ozaj ešte v Reálnom svete.Niekto tu krivi právo,a namiesto toho,aby sa vyvodili z toho dôsledky,tak sa ide krivit celý právny systém.Ked dovolia či aj riadne voľby(lebo sa obávam,že nie),tak potom čo,zase budeme vymieňať všetkych v tomto systéme? Tak ako to povedal Kolár,pod zástavou takzv.boja proti mafii, sa začíname pomaly ale isto približovať k absolútnej totalite.Tak preboha napíšte kto je tá mafia,GP,ktorého zvolili skoro všetci poslanci.Inspekcia?,veď tá si robí len svoju prácu.Krajsky prokurátori? Okresný súdca?Na jednej strane jasné dôkazy,na druhej samé blaboly,všeobecné vyhlásenia a nič konkrétneho.Ludia my sa raz prebudíte do rána,ktoré si nikto nepraje ale aj takéto články tomu so všetkých síl napomáhajú.A,pritom sa rutime do absolútnej hospodárskej katastrofy.A potom hadam aj nastane ten okamžik,keď tento plagát dostane svoje opodstatnenie,ale nie teraz,lebo nesúvisí s ničím.A už som ozaj sýty touto hnusnou propagandou,týmito ničím odovodnenymi frázami,a neskončí to dobre.

  3. Kollár je mafián. Všetci jeho kamoši zomreli tragicky.Ten nech drží hubu. O spravodlivosť sa zaujímal len dovtedy , kým dostal z basy Pcola.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img